Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Mislim da je sve pitanje prevoza i nacina prevoza. Za putovanje brze od zvuka je bilo potrebno samo strpati coveka u odgovarajuci sanduk i nacu prigodnu konjsku vucu. Za prevazilazenje opasnih G sila bilo je dovoljno potopiti coveka u tecnost. Isto tako ce i za brzine vece od svetlosti vec naci resenje.

Cak i dan danas mi na neki nacin putujemo kroz vreme samo sto to ne posmatramo na taj nacin. Da bi otisao do Japana dovoljno je da sednes na avion i tamo si za cas i nisi omatorio jednu godinu koliko bi ti bilo potrebno da si zapucao peske.

nema brzine vece od brzine svetlosti za sada, prevazilazenje G sile u tecnosti je budalastina a sto se tice Japana s=v*t u oba slucaja pesak ili avion tako da nema nikakvog relativiteta u tome...

Koliko ja znam uticaj brzine na ljudsko telo je mnogo vece na zemlji nego u svemiru gde nema gravitacije, tako da bi teoretski ljudsko telo moglo da izdrzi mnogo vece brzine u svemiru nego na zemlji zbog nedostatka gravitacije,trenja i neke referentne tacke na koju se krece (jer su sve planete i zvezde na jako velikoj udaljenosti pa nam izgleda kao da se uopste ne krecemo).

E sad bas brzinom svetlosti ???

A da se vratite na temu - Sci Fi?

defying gravity (8.ep.) izašao u SD još u nedelju a HD nikako. SD sam davno batalio, ali izgleda da ću morati tako da ga pogledam

Stpljenje je vrlina :)
Nego ima li neko da mi preporuci neku dobru futuristicku space travel SciFi seriju sa iole prstojnijim efektima.
Gledao sam ST, BSG, Farscape, SG, probao sam Andromedu dve epizode ali mi je bila tezak krs da sam jedva i to odgledao. Nesto na foru space exploration kao Star Trek samo da nije u toj meri svemirska sapunica, vec da ide na fazon globale price kao Galactica. Ima li tako nesto a da valja?

Stpljenje je vrlina :)
Nego ima li neko da mi preporuci neku dobru futuristicku space travel SciFi seriju sa iole prstojnijim efektima.
Gledao sam ST, BSG, Farscape, SG, probao sam Andromedu dve epizode ali mi je bila tezak krs da sam jedva i to odgledao. Nesto na foru space exploration kao Star Trek samo da nije u toj meri svemirska sapunica, vec da ide na fazon globale price kao Galactica. Ima li tako nesto a da valja?

Firefly, Space above and beyond...

Hvala, bacicu pogled veceras samo se ne "nabavi" par epizoda.

Poslednja izmena:
Firefly je definitivno fenomenalan, ali ga nažalost ima malo :(
Ja bih ti preporučio da probaš i Babylon 5.

Da sada vidim posto sam gledao Serenity film. Taman do veceras kada se vratim bice spremno nekoliko epizoda. A Babylon sam video samo jedan film na HRT-u pre nekoliko godina. Naravno i to dolazi u razmatranje :)

Firefly obavezno gledati u pravom redosledu, ne onako sakato kako su ga emitovali na Fox-u svojevremeno.

1 "Serenity"
2 "The Train Job"
3 "Bushwhacked"
4 "Shindig"
5 "Safe"
6 "Our Mrs. Reynolds"
7 "Jaynestown"
8 "Out of Gas"
9 "Ariel"
10 "War Stories"
11 "Trash"
12 "The Message"
13 "Heart of Gold"
14 "Objects in Space"

Tako ne piše na imdb :)

Firefly je neopisivo dobar. Da vas ne buni i pilot se zove Serenity, a i film koji se desava posle serije se isto zove Serenity..

Poslednja izmena:
Tako ne piše na imdb :)

Zato što su Fox u napadu pameti odlučili da Firefly emituju po logici "prvo epizode sa više akcije, pa onda sve ostalo", a ne po redosledu priče, zapleta.

Tako su postigli da tokom prvog emitovanja serije niko od gledalaca ne ukapira o čemu se tu uopšte radi. E, a onda kad su gledaoci ipak krenuli da prate seriju,
FOX su odlučili da promene termine emitovanja, pa je serija totalno propala po gledanosti i bila cancelovana.

A onda je zaradila ogromne sume na prodaji DVD-ja.

Onda je Whedon snimio dugometražni bioskopski film Serenity, gde je zbudžio kraj radnje i puno akcije, ali po mom mišljenju, film osim odličnog negativca nema veze s mozgom i ukaljao je seriju.

Onda je Whedon snimio dugometražni bioskopski film Serenity, gde je zbudžio kraj radnje i puno akcije, ali po mom mišljenju, film osim odličnog negativca nema veze s mozgom i ukaljao je seriju.
U okviru Serenity univerzuma koji je postavila serija, prica filma je u potpunosti konzistentna... sto se moze reci za malo koji SF film u zadnjih nekoliko godina...

Firefly obavezno gledati u pravom redosledu, ne onako sakato kako su ga emitovali na Fox-u svojevremeno.

1 "Serenity"
2 "The Train Job"
3 "Bushwhacked"
4 "Shindig"
5 "Safe"
6 "Our Mrs. Reynolds"
7 "Jaynestown"
8 "Out of Gas"
9 "Ariel"
10 "War Stories"
11 "Trash"
12 "The Message"
13 "Heart of Gold"
14 "Objects in Space"

Tamo gde samo ih nasao su ovako i poredjane, a jos u HD-u. Bice milina veceras. ,)
A film sam gledao pre nekih godinu dana, ali nisam imao pojma da je povezan sa serijom.

Zamisli, i ja isto :)

Jedina space travel serija koja dosad nije spomenuta je Lexx ali imaj u vidu da je ona isla izmedju 1997 i 2002 tako da su spec efekti za danasnje pojmove prepotopski... i takodje serija je :-devil-: PR18+ ...

Jedina space travel serija koja dosad nije spomenuta je Lexx ali imaj u vidu da je ona isla izmedju 1997 i 2002 tako da su spec efekti za danasnje pojmove prepotopski... i takodje serija je :-devil-: PR18+ ...

Ako je 18+ onda je to pod obavezno. :smoke:

EDIT:
Da li se ovo pustalo kod nas, deluje mi mnogo poznato.

Poslednja izmena:
Lexx je odlicna serija i pomalo uvrnuta.

A to da Galactica nije sapunica, pa ne bih se bas slozio. BSG bi bila mnogo bolja serija da je veci akcenat na samim dogadjajima i prici a ne na glavnim likovima (u nekim trenucima sam imao osecaj da gledam spansku seriju).

Dobro ako moram vec da definisem mislio sam na prvu i dobar deo druge sezone, ono posle mi je bilo razvodnjavanje :D

Poslednja izmena:
Mislim da to ima veze s tim sto ABC emituje Defying Gravity sa 2 dana zakasnjenja u odnosu na CTV... ,)

Nemoj da se trudite :) ABC otkazao seriju. Ovo je bila poslednja epizoda na ABC-u, a pitanje da li ce se preostale prikazati na CTV. Shteta :(

Nemoj da se trudite :) ABC otkazao seriju. Ovo je bila poslednja epizoda na ABC-u, a pitanje da li ce se preostale prikazati na CTV. Shteta :(
Zvanicno nisu otkazali, vec kazu da su imali samo 8 slobodnih termina (koje su ispunili sa prvih 8 epizoda ove serije) ali nece da kazu da li ce i kada emitovati preostale epizode. Verovatno nece... Videcemo sta ce uraditi CTV. U svakom slucaju, preostalih 5 epizoda iz S01 cemo se vec nekako dokopati ...

Interesantni su komentari ljudi na ovo. Vecina kaze da zbog ovakvih "poteza" vise i ne gledaju kanale kao sto su ABC / televiziju uopste. Takodje, mnogi nisu ni znali da se serija uopste emituje. Izgleda takodje da je mnogo vise ljudi seriju pratilo preko Hulu-a i "slicnih" :p servisa ...

Videcemo da li ce SG Universe izgurati celu sezonu. On krece pocetkom oktobra.

Poslednja izmena:
Kad smo već kod SyFy, odličan filmić u njihovoj produkciji Infestation
Pravi biser, jeftina horor-survival-komedija na tragu "Shaun of the Dead"
sa veoma pristojnim efektima za TV film... ionako su glavni aduti ovde kvalitetan scenario i dobri glumci koji su se očigledno zabavljali na snimanju ( u Bugarskoj :D ).

Nazad
Vrh Dno