Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Bas sam se pitao kako ce da objasne artefakt i misiju... Nice one...

Dakle, Alfa je u Gusev krateru.
To su hteli da iskoriste Spirit-ove fotografije ?

Odgledah animirani film Terra i mogu reci da je odlican film. Po meni verovatno i bolji nego sto ce da bude Avatar, a i bolji mi je nego District 9. Da je samo imao veci budzet i reklamu bio bi mnogo veci hit nego ovi isforsirani filmovi, kao i mnogi smaracki Pixar filmovi.

Malopre sam odgledao prve dve epizode Firefly serije, bas me je prijatno iznenadila, onako, bas je ... cool ,) , iznenadjujuce opustena atmosfera za sf tematiku :). Super je ova tema, da je nisam procitao verovatno ne bih nikad ni cuo za Firefly, poz.

Odgledah animirani film Terra i mogu reci da je odlican film. Po meni verovatno i bolji nego sto ce da bude Avatar, a i bolji mi je nego District 9. Da je samo imao veci budzet i reklamu bio bi mnogo veci hit nego ovi isforsirani filmovi, kao i mnogi smaracki Pixar filmovi.

Stvarno dobar film,grafika je extra.
Kraj je bio prilicno emotivan.

Ajde cisto da dopunim prethodno pitanje, da li mozda znate i neki dobar space travel film u anime fazonu. Dok sam bio klinac znam da je bilo nesto na televiziji, e sad ime filma i da li je valjao se ne secam, mada mi je tada bilo zanimljivo da gledam iako nisam razumeo ni reci. :D

Inace, odgedao sam Firefly, trenutno sam na Space: Above and Beyond. Nego, da li je za Firefly bilo u planu vise sezona pa je serija otkazana ili nesto drugo, posto prica deluje kao da je planirano da se serija nastavi na mnogo vise epizoda.

Ajde cisto da dopunim prethodno pitanje, da li mozda znate i neki dobar space travel film u anime fazonu. Dok sam bio klinac znam da je bilo nesto na televiziji, e sad ime filma i da li je valjao se ne secam, mada mi je tada bilo zanimljivo da gledam iako nisam razumeo ni reci. :D

Da nije Gall Force?

Inace, odgedao sam Firefly, trenutno sam na Space: Above and Beyond. Nego, da li je za Firefly bilo u planu vise sezona pa je serija otkazana ili nesto drugo, posto prica deluje kao da je planirano da se serija nastavi na mnogo vise epizoda.

Pa sad odgledaj film Serenity, pošto je to 'kao' zaključak priče.

Da nije Gall Force?

Pa sad odgledaj film Serenity, pošto je to 'kao' zaključak priče.

Odgledao sam ga vec, ali pre nekih godinu dana mozda i ranije mada ne bi skodilo da se obnovi gradivo.

Sto se tice filma, stvarno se ne secam imena jer sam gledao samo deo, ali se secam da je bilo u svemiru i da je cela posada broda bila stogo sastavljena od zena. :D
Evo gledam sada cover-e na IMDB i izgleda da je taj film u pitanju, svaka cast ko da mi citas misli. :)

Poslednja izmena:
Bojim se da će ova 2009. biti godina izneverenih očekivanja po pitanju holivudskog sci-fi...

ja čekam neki 1080p od 12-13 giga-
nego kad će star trek u hd? eno ga dvd-rip već neko vreme

Odgledah Firefly i na kraju kao slag na torti Serenity - sjajno.
SF kakav je nekad bio :)

Jup! I onda te prosto srce boli sto su otkazali II sezonu! :(
Zapravo je i prva sezona trebalo da traje duže, ali je otkazana pre nego što je i snimljeno sve što je planirano.

***... bar je Whedon imao dobrih 8 godina sa Buffy i Angel-om koji naravno nisu bili na Fox-u, ubici svega što valja...

jer da jesu sad ne bi žalili za istom.
sad će još malo Sci Fi channel kod nas nadam se da će biti dobre naučne fantastike.

Poslednja izmena:
ali dotad će i Sci Fi biti dobar.
Eno pojavio se i 1080p Transformersa - 11GB. Međutim ne bih još preporučio da skidate pošto sam načuo da će uskoro i verzija sa IMAX scenama, kao u Betmenu. To će već biti zanimljivije.

Ne znam šta očekujete od SyFy kanala... mislim, ako volite jeftino napisane serijice, sa jeftinim kulisama, jeftinim srebrnim kostimima, poneki podjednako jeftin film i tone i tone repriza, emisija za kuvanje i američke rvače, onda je SyFy kanal premija... a ako volite kvalitetan program, imate torrente.

Stvar je u tome sto se Hollywood (a u njega ubrajam i SyFy, ABC, etc) uopste ne trudi da napravi nesto interesantno; cak bi se moglo reci da se "trude" da ono sto prave bude sto je moguce vise zaglupljujuce... Nije tu uopste rec o kolicini para ulozenoj u neki film. Npr 'The Man From Earth' sam gledao vec nekoliko puta i svaki put mi je bio interesantan; kod Star Trek-a sam poceo da zevam vec posle 15 min i ne bih imao zivaca da ga gledam drugi put. Ili sta su uradili sa 'Defying Gravity': u prvorazredne kulise i CGI efekte su zapakovali sapunicu... :wall:

To se nece promeniti sve dok se ne pojavi konkurencija koja ce da se potrudi da SF bude zaista SF.

Pa u stvari...ne. Cak mi je vrlo drago da nisu napravili 2,3,4,5... sezonu.

Pa, razvodnili bi je sigurno. Ali bi barem uzivali u jos 2,3 sezone dok ne pocnu da se scenaristi gube i udaraju glavom u zid... Ovako se osecam "neispunjeno"

Stvar je u tome sto se Hollywood (a u njega ubrajam i SyFy, ABC, etc) uopste ne trudi da napravi nesto interesantno; cak bi se moglo reci da se "trude" da ono sto prave bude sto je moguce vise zaglupljujuce... Nije tu uopste rec o kolicini para ulozenoj u neki film. Npr 'The Man From Earth' sam gledao vec nekoliko puta i svaki put mi je bio interesantan; kod Star Trek-a sam poceo da zevam vec posle 15 min i ne bih imao zivaca da ga gledam drugi put. Ili sta su uradili sa 'Defying Gravity': u prvorazredne kulise i CGI efekte su zapakovali sapunicu... :wall:

To se nece promeniti sve dok se ne pojavi konkurencija koja ce da se potrudi da SF bude zaista SF.

Baš tako. ***. kao klinac 80'ih sam često provodio vreme u BGD kod rođaka i čitao njegovu kolekciju SF romana. Polarisove kolekcije kratkih priča, Artura Klarka, Reja Bredberija, Orsona Skota Karda, Frenka Herberta i mnogih drugih.

Prosto je neverovatno koliko samo jedan od romana nekog od pomenutih autora ima tone i tone briljantnih ideja, likova, događaja od kojih se može napraviti deset odličnih filmova ili serija... a opet nekako Holivud uvek reciklira iste filmove koji su bile prežvakani još 70'ih.

Koliko smo hiljada filmova videli gde je SF samo ukras na običnom, prosečnom akcionom filmu, ili SF ukras na sapunici, ili dečija fantazija, samo sa alienima i svemirskim brodovima 'mesto gusarskih brodova ili kauboja.

Ne moze se ocekivati da SF produkcija bude na nivou akcione, triler ili drama produkcije. U jednoj holivudskoj top of the box sezoni mozete ocekivati par filmova koji imaju SF tematiku na 10 ostalih filmova. Ovo je sve jer je SF specifican zanr i tehnoloski najzahtevniji i nema puno specijalizovanih rezisera i scenarista. I kada se pojave studio diktira komercijalu pa stoga ispada nesto izmedju, uglavnom prilagodjeno prosecnom amerikancu. U svemu tome ima dobrih ostvarenja....

Suma sumarum, kada budemo ziveli na svemirskim stanicama za 200 godina, onda ce klasicna drama o uspesnoj porodici na americkom zapadu biti raritet a SF ce biti mejnstrim u koji trce svi kriticari komercijalnog SF-a.

Poslednja izmena:
Koliko smo hiljada filmova videli gde je SF samo ukras na običnom, prosečnom akcionom filmu, ili SF ukras na sapunici, ili dečija fantazija, samo sa alienima i svemirskim brodovima 'mesto gusarskih brodova ili kauboja.

WORD
A i sumnjam da ce se skoro promeniti da dobijemo neku ozbiljniju seriju da nije u ovom fazonu.

Vrh Dno