Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Lova nije dovoljna da bi film ispao dobar.
...
Lova nije presudna ali ide uz kvalitet u vecini slucajeva, cast izuzecima.
S prvim se apsolutno slazem. Ali s drugim ne mogu nikako. Ocigledno se veoma razlikujemo po tome kako definisemo 'kvalitet'. Za mene, prica ide pre svega drugog, i njena konzistentnost je sine qua non da bi suspension of disbelief funkcionisao. Ako toga nema nikakvi spec efekti ne mogu da izvade film.

...nije po mom ukusu...
Pa zar nisi ljubitelj skupih spec efekata ? :test:
Meni se vizuelno veoma svidelo kako su uradili portal. E sad, ostaje jos da vidimo kakva ce da bude prica filma. Uostalom, ne moramo da kritikujemo samo Follywood... :p

Stargate universe krenuo.. Pogledao pilot i mogu da kazem da mi se svidja..

S prvim se apsolutno slazem. Ali s drugim ne mogu nikako. Ocigledno se veoma razlikujemo po tome kako definisemo 'kvalitet'. Za mene, prica ide pre svega drugog, i njena konzistentnost je sine qua non da bi suspension of disbelief funkcionisao. Ako toga nema nikakvi spec efekti ne mogu da izvade film.

Pa zar nisi ljubitelj skupih spec efekata ? :test:
Meni se vizuelno veoma svidelo kako su uradili portal. E sad, ostaje jos da vidimo kakva ce da bude prica filma. Uostalom, ne moramo da kritikujemo samo Follywood... :p

I za mene je prica pre svega drugog. Ipak mnogi filmovi sa dobrom pricom su fejlovali na drugim stavrima...mora sve da bude ok da bi film bio ok. Ukoliko lova nije bitna za kvalitet zasto (ne) kupujes kod kineza?
Nisam ljubitelj niti mrzitelj skupih ili jeftinih cpecijalnih efekata niti mi je to presudno...vazno je da film kao celina daje to nesto sta god da je.

Generalno rekao bih da imamo isti stav o SF-u samo sto ti odbijas da prihvatis da lova vrti tamo gde burgija nece...ni meni se to ne dopada...ja bih to nazvao odrastanjem!

pogledao i ja pilot, odličan je
glumci su dobri, jedino me je nervirao onaj što glumi senatora/seratora, lik me inače nervira i baš mi je drago što su ga se elegantno rešili. inače sam stekao utisak da će lou diamond phillips biti među stalnim glumcima, ali neka.
svidelo mi se kako su ubacili Stargate Worlds u seriju, možda to nagoveštava da će ipak biti nešto od igrice.
u svakom slučaju vidi se da je drugačiji pristup u odnosu na druge Stargate-ove ali ako budu pratili šablon nemaju šta da zaseru.
CGI je turbo

ali kad saznaš koliko su oni imali mali budžet kad su počinjali sa SG1 efekti su nenormalno dobri.
kasnije su se znatno popravili, ali evo meni se dopadaju i sa početka SG1 iako sam baš picajzla po tom pitanju

a ovo za battlestar se videlo još sa prvim trejlerom, da su malo pošli u tom pravcu. dobro je to, moraju da menjaju stil, jer da je na isti kalup kao SG1 i Atlantis serija bi izdržala 2 sezone.

baš gledam Voyager ovih dana (nisam gledao 5-6god) pa to je totalno detinjasto. mislim i dalje mi je omiljeni Star Trek (7of9 mmmm) ali je baš za taj uzrast kad sam imao 13-14 god.

ja odgledao SG:U - vrh je epizoda. svidja m se uvod serje. Robert Carlyle je pokdao ulogom, ima taj neki shmek, koji je imao Olmos u BSG-u.

mozda mi se malo ne svidja postava, jer mi je onaj glavni mladi vojnik nekako hot head, a onaj problematchni suvishe zao za neki buduci "redemption" lika.

glavnokomandujuci sg vojnik je kul faca, svi ostali pomalo tunjavi.

onaj debeli matematichar - pothitno moraju da ga upgrade-uju u glumi, i sam karakter.

To je i meni zasmetalo oko glumaca. Vecina mi na prvi pogled nema neku harizmu i nisu mi se svideli kada sam prvi put video trejler, mada dobro vremenom se naviknete.
Mada mene serija vise podseca na Voyager po ideji, tj. na ono sta je trebao da bude (ako se neko seca broda Nova u seriji). Zabaceni daleko u nepoznato bez pomoci, resursa, samo sto ovde ne moraju da se drze nekih moralnih principa pa moze da bude i veoma zanimljivo.

Jedno n00b pitanje: da li je ovaj SG Universe povezan sa prethodnim SG serijama ili može da se gleda nezavisno od njih? Pošto sam od SG gledao samo film sa Kurt Raselom :)

Povezano je u smislu univerzuma i poznatih faca koje ćeš videti u prve dve epizode, ali prilično je temeljno razjašnjeno sve što je bitno, tako da mislim da nećeš imati problema.

Jedno n00b pitanje: da li je ovaj SG Universe povezan sa prethodnim SG serijama ili može da se gleda nezavisno od njih? Pošto sam od SG gledao samo film sa Kurt Raselom :)

Stoji ti preporuka za Stargate SG-1. U pauzama izmedju petaka kad idu epizode SGU polako konzumiraj SG-1. Serija i ekipa je odlicna (indeed), neces zazaliti ako je pogledas.

Stoji ti preporuka za Stargate SG-1. U pauzama izmedju petaka kad idu epizode SGU polako konzumiraj SG-1. Serija i ekipa je odlicna (indeed), neces zazaliti ako je pogledas.

Vidim da SG-1 ima 10 sezona, potrajaće ovo gledanje :) Vjerovatno ću večeras da stavim da se skida, pa kad dođem s puta, da me čeka makar nešto. Zahvaljujem :wave:

Odgledah pilot epizodu SGU-a i moram reci da sam razocaran; ocekivao sam ipak ... vishe. Narocito u domenu priche i harizmaticnosti glavne glumacke postave. I jedno i drugo su cak i za jedan budget scifi tv show na vrlo niskom nivou.

1.
Goa'uld napad na bazu !? wtf...
1. Zar nisu oni unisteni jos u SG1 !?
2. Zemaljski brod sa Asgard beam oruzjem bi s lakocom trebao da se nosi s duplo vise Ha'tak brodova...
3. Stargate aktiviranje prema Destiny je dovelo do raspada planete !? Zasto onda uopste napad Goa'uld-a !?
2.
"the ship will be populated with flawed and unprepared characters who were not supposed to go here"
Zar nije SG personal best of the bests... !?

Ljudi generalno ne skacu jedni drugima za vrat u trenutku krize; naprotiv, tada su najslozniji...
3.
Destiny bi trebao da bude automatizovana letelica koja prati seed brodove. A nema nikakvih robota i sistema za samopopravku broda koji bi trebao da provede na putu jako dugo vremena... !?

Ukoliko se u sledecim epizodama nesto bitno ne promeni, ne vidim da ovaj show moze da ima vise od 2-3 sezone.

Poslednja izmena:
Odgledah pilot epizodu SGU-a i moram reci da sam razocaran; ocekivao sam ipak ... vishe. Narocito u domenu priche i harizmaticnosti glavne glumacke postave. I jedno i drugo su cak i za jedan budget scifi tv show na vrlo niskom nivou.
Ti bre k'o da nisi ni gledao epizodu sudeći po pitanjima ispod...

1.
Goa'uld napad na bazu !? wtf...
1. Zar nisu oni unisteni jos u SG1 !?
2. Zemaljski brod sa Asgard beam oruzjem bi s lakocom trebao da se nosi s duplo vise Ha'tak brodova...
3. Stargate aktiviranje prema Destiny je dovelo do raspada planete !? Zasto onda uopste napad Goa'uld-a !?
Napala ih je Lucian alijansa, koja je ostala posle raspada Goa'uld-a.
Koliko sam video, ovaj zemaljski brod je bio naoružan samo rail gun-ovima.
Energetski izvor planete je bio već umereno nestabilan, a eksplodirao je pošto je destabilizovan od posledica borbe, ne od aktiviranja Stargate-a.
2.
"the ship will be populated with flawed and unprepared characters who were not supposed to go here"
Zar nije SG personal best of the bests... !?

Ljudi generalno ne skacu jedni drugima za vrat u trenutku krize; naprotiv, tada su najslozniji...
Pa veliki deo osoba koje su prošle kroz gate su civili koji nije ni trebalo da idu u misiju već su pobegli iz baze u kojoj su radili ili su došli kao deo delegacije sa Zemlje.
3.
Destiny bi trebao da bude automatizovana letelica koja prati seed brodove. A nema nikakvih robota i sistema za samopopravku broda koji bi trebao da provede na putu jako dugo vremena... !?
Bilo je predviđeno da Ancient-i dođu na brod preko stargate-a, ne da bude trajno bez posade. Drugo, sam brod je putovao ko zna koliko hiljada godina duže bez posade nego što je to bilo predviđeno, čudo je da funkcioniše i ovako.

@VGagi

ček da te pitam, nakon čitanja ovoga u spoilerima: jesi ti gledao SG1 uopšte?

jer da jesi znao bi ovo:

to nisu goauldi već lucian alliance koji su preuzeli deo tih brodova koji nisu bili uništeni, njihova jedina namera je da unište sve zemaljske baze na tim takvim planetama, baza je bila sakrivena (zato ovi nisu mogli da ih teleportuju na Hammond-a) i lucijanskom savezu je neko dojavio da se tamo nalazi. e sad ko, to se ne zna ali to će biti u jednoj od epizoda universa.
planeta je eksplodirala zato što je energija potrebna za održavanje adrese sa 9 simbola preogromna da bi mogla da se koristi kad ko hoće. Drevnima je to bilo zadnje utočište ako ne skontaju kako da se uzdignu pa im je to bio last ticket da ne može niko da ih prati.

onda ovo u drugom spoileru: SG presonal i jeste best of best, ali ovde je većina ljudi koji su civili kao onaj senator, onda Eli koji je dan pre i otkrio da stargate postoji, onda imaš kineskinju iz IOA. da si gledao SG1 i Atlantis znao bi koliko je uvek bilo problema sa civilima i IOA

i treći spoiler, ne znam da li sam dobro ukapirao ali mi se čini da je destiny stariji i od atlantisa(vidi se valjda i po dizajnu unutrašnjosti - baš je spartanac) a na atlantisu isto nema nikakvih robota

btw Dandy evo isto zna
samo je meni trebalo 20 min da otkucam

Poslednja izmena:
Ti bre k'o da nisi ni gledao epizodu sudeći po pitanjima ispod...

1. Napala ih je Lucian alijansa, koja je ostala posle raspada Goa'uld-a.
Koliko sam video, ovaj zemaljski brod je bio naoružan samo rail gun-ovima.
Energetski izvor planete je bio već umereno nestabilan, a eksplodirao je pošto je destabilizovan od posledica borbe, ne od aktiviranja Stargate-a.
2. Pa veliki deo osoba koje su prošle kroz gate su civili koji nije ni trebalo da idu u misiju već su pobegli iz baze u kojoj su radili ili su došli kao deo delegacije sa Zemlje.
3. Bilo je predviđeno da Ancient-i dođu na brod preko stargate-a, ne da bude trajno bez posade. Drugo, sam brod je putovao ko zna koliko hiljada godina duže bez posade nego što je to bilo predviđeno, čudo je da funkcioniše i ovako.
1. Carter-ka je pretpostavila da su brodovi iz Lucian Alliance. Ne menja sustinu onoga sto sam napisao. Vecina Ha'tak brodova, bilo da su pripadali samim Goa'uldima bilo Lucian Alliance je bila unistena u SG1.

U epizodi je eksplicitno receno da je koshkanje s napadachima pokrenulo lancanu reakciju u radioaktivnom jezgru planete - sto je plain stupid plot. Prvi put kad su uneli svih 9 shevrona imali su 'fluktuacije u izlazu iz jezgra'.

2. Buduci da je jedini nacin da se dodje do Ikarus baze putem broda, vojska je tamo dopremila vise totalnih civila nego vojnih strucnjaka / civilnih strucnjaka koji su prosli nekakav bazni trening !? Please...

3. Sto je tacno i poenta mog treceg komentara. Pre nego sto su poslali brod na put Ancients-i su znali da ce biti na putu jako dugo vremena. Ne ugraditi sisteme za popravku i ne duplirati i triplirati sve vazne sisteme je plain stupid. Moya, koja je bila bioloski organizam, je imala robote za popravku...

To sto je Stargate svemir bez robota (izuzev onih popuno nalik ljudima) i alien flore i faune ima vise veze s tim sto je ovo low budget scifi show.

Poslednja izmena:
ništa ti onda napiši protestno pismo scenaristima pa neka menjaju od druge sezone tematiku, pošto je prva već snimljena.

btw umalo da zaboravim sinoć krenuo Sci Fi kanal u TotalTV-u, koliko vidim serije su nikakve ali bolje je od pink-a u svakom slučaju.

Poslednja izmena:
E pa ljudi, ovo je moje mišljenje, nakon odgledane epizode.
Kao prvo, veliko razočarenje, sve je tu na mestu, jasno mi je šta je trebalo da bude, i efekti su cool, ali dijalozi, žali bože izgovorenih reči u nekim trenucima su baš jadni, a tek kako su omašili u odabiru nekih likova, .... Mislim da bi neke trebalo uputiti na časove glume pod hitno!!!
Ako se ne poprave u nekoliko narednih epizoda, ja prestajem da gledam.
A mislim i da će se serija neslvano završiti sa jednom sezonom ako nastave ovako.

ništa ti onda napiši protestno pismo scenaristima pa neka menjaju od druge sezone tematiku, pošto je prva već snimljena.
Bih ja. Ali SyFy je otvorio forum posvecen ovoj seriji, pa kada su pocele da pljuste kritike fan-ova, ugasio ga... :trust::S::mad:

Nisam bas bio u toku, ali otkad su promenili ime u SyFy.

Kometari po stranim sajtovima:

-Great introduction to what the show is about, but completely rubbish introduction to the characters
-10% Stargate action, 90% nonsensical characters
-I guess my first impression of this show is "Stargate: Voyager".

Izgleda da niko ne voli likove u seriji, cak do te mere da neki zagine u sledecoj epizodi nikom ne bi bilo zao, mada mozda ni cela postava. :D

Poslednja izmena:
Izgleda da niko ne voli likove u seriji, cak do te mere da neki zagine u sledecoj epizodi nikom ne bi bilo zao, mada mozda ni cela postava. :D

Došlo je do male greške u navigacionom kompjuteru, prinudno su sleteli na neku planetu, niko nije preživeo, kraj serije!!!

:bottle:

Došlo je do male greške u navigacionom kompjuteru, prinudno su sleteli na neku planetu, niko nije preživeo, kraj serije!!!

:bottle:
To bih voleo da odgledam... u sledecoj epizodi. :-devil-:
A onda reboot serije s drugim glumcima...

Poslednja izmena:

Pa, kad izgledaju kao da su iz neke jeftine zaboravljene serije negde iz '93.

Ne mozemo posle jedne epizode da sudimo o celoj seriji. Ne logicnosti u pilotu su tu, ali morali su nekako da ih poteraju sa planete, a verujem da se vise necemo osvrtati na to, i ta de serija teci svojim tokom i radnjom koja ce se razvijati. Meni je u principu pocetak svake serije najdosadniji.. Nego svakoj seriji trebaju neki bad guys, pitam se sta ce ovde da smisle.. Bice najgore ako ne bude bilo uopste nego serija bude bila drama, sa svadjama izmedju likova i bla bla bla bla.. to moze da drzi paznju pola sezone... sve u svemu videcemo, ja se nadam uspehu serije, i da ce heroji da se poprave, i moze ovo da bude zanimljiva jesen sto se tice SF-a..

Imamo Universe, flash forward, V, heroes.

@Geble
ovaj naš ili poljski se još zove Sci Fi, valjda zato i ima krša dosta. inače ide i futurama a zanimljivo mi je da Flash nije Gordon nego Gordan. Munja Gordan :)

znate šta je meni glupo u tim sci fi serijama, tako neki lik poput ovog što ga glumi carlyle koji isto tako ne zna gde se svi nalaze ali je potpuno smiren i ima objašnjenje za sve. stičeš utisak kao da je on tu već bio ranije i sad se vratio, iako kao i drugi nije imao pojma gde će završiti.

ovo što kaže nnnn za svaki početak serije, ja sam prošle godine skinuo sve sezone Sg1 i negde kad sam gledao šestu odlučim da skinem pilot Atlantisa, kako sam se samo smorio. odmah sam zaključio da je ostatak serije krš i dosadan i nisam uopšte hteo da je gledam. kad mi je ponestalo drugih sadržaja za gledanje ovog leta, odlučio sam da Atlantisu dam drugu šansu. e onda sam video da sam se žešće zeznuo sa prvobitnom procenom

Poslednja izmena:
Vrh Dno