Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Baš sam odgledao čitav Stargate Atlantis. Trebalo mi je 30-ak dana za sve sezone, i mogu reći da sam jako zadovoljan sa serijom. Dugo sam odugovlačio da je pogledam zbog mišljenja da nije ni blizu dobra ko SG1. Ali eto zeznuo sam se. Naravno primetno je da je sigurno 80% epizoda nastalo na osnovu SG1 scenarija, koji je malko modifikovan. Humor nije u rangu Richarda Dean Andersona, ali bilo je momenata kad nisam mogao da dođem sebi koliko sam se smejao. McKay mi je bio najbolji lik (kome nije), a svidelo mi se jako kako su koristili glumce iz SG1 serijala. Zadnja epizoda mi je bila prilično mlaka što se tiče akcije, ali ne govorim u negativnom kontekstu jer jednostavno osećam da je ona samo uvod za Extinction. Sviđa mi se ideja nastavka serijala filmovima jer će za film od sat i po imati sigurno veći budžet nego za celu sezonu i tu baš puno očekujem.

Baš sam odgledao čitav Stargate Atlantis. Trebalo mi je 30-ak dana za sve sezone, i mogu reći da sam jako zadovoljan sa serijom. Dugo sam odugovlačio da je pogledam zbog mišljenja da nije ni blizu dobra ko SG1. Ali eto zeznuo sam se. Naravno primetno je da je sigurno 80% epizoda nastalo na osnovu SG1 scenarija, koji je malko modifikovan. Humor nije u rangu Richarda Dean Andersona, ali bilo je momenata kad nisam mogao da dođem sebi koliko sam se smejao. McKay mi je bio najbolji lik (kome nije), a svidelo mi se jako kako su koristili glumce iz SG1 serijala. Zadnja epizoda mi je bila prilično mlaka što se tiče akcije, ali ne govorim u negativnom kontekstu jer jednostavno osećam da je ona samo uvod za Extinction. Sviđa mi se ideja nastavka serijala filmovima jer će za film od sat i po imati sigurno veći budžet nego za celu sezonu i tu baš puno očekujem.

Rodney je chovek legenda. odgledaj sa njim film - A Dog's life ;)

zadnja epizoda jeste bila slaba, ali zato predzadnja - Sheppard objasnio. kakva mashta producenata, haos!

ja sam zavoelo celu ekipu (SG-1, SG:A) ko rodjene (osim tejle) i samo chekam kada ce neko od njih da nadje nov angazman na televiziji. svako je imao svoje momente gde se pokazao kao glumchina, kakve nema, a pritom mislim na:

Sheppard u mukama, protiv AI-a, Kolije, i Todd-a

Mckay kada ludi, i pogotovo u epizodi kada nazaduje u inteligenciji. ono treba odglumeti.

Ronon, koliko god povrshno izgledao, fenomenalno se uklopio u svoj deo posla.

chak i Wolsey, kojeg sam mrzeo u SG-1, pokazao se kao dobar lik u A.

i tako dalje.

RDA ce zauvek ostati legenda Stargate-a, a baraba je stigao da se pojavi i u pilot epizodi Stargate Universe-a, evo ga trailer:

[youtube]fl5AOJatwYg[/youtube]

Woolsey FTW, gotivim ga jos od Voyager-a tako da ima covek poprilican kredit kod mene.

Poslednja izmena:
Univers cu gledati, ali ne mogu da se otresem osecaja da je ovo mesavina Voyagera i Atlantisa.. :D

Rodney je chovek legenda. odgledaj sa njim film - A Dog's life ;)

zadnja epizoda jeste bila slaba, ali zato predzadnja - Sheppard objasnio. kakva mashta producenata, haos!

ja sam zavoelo celu ekipu (SG-1, SG:A) ko rodjene (osim tejle) i samo chekam kada ce neko od njih da nadje nov angazman na televiziji. svako je imao svoje momente gde se pokazao kao glumchina, kakve nema, a pritom mislim na:

Sheppard u mukama, protiv AI-a, Kolije, i Todd-a

Mckay kada ludi, i pogotovo u epizodi kada nazaduje u inteligenciji. ono treba odglumeti.

Ronon, koliko god povrshno izgledao, fenomenalno se uklopio u svoj deo posla.

chak i Wolsey, kojeg sam mrzeo u SG-1, pokazao se kao dobar lik u A.

i tako dalje.

RDA ce zauvek ostati legenda Stargate-a, a baraba je stigao da se pojavi i u pilot epizodi Stargate Universe-a, evo ga trailer:

[youtube]fl5AOJatwYg[/youtube]

Teyla mi je totalno bezveze lik, ali pored nje najodvratniji mi je onaj lik što glumi Hallinga i kasnije Wraitha Todd-a. Lika kad vidim dođe mi da razbijem tv, ne znam zašto. Universe mi se dopada, ali ako ne promene koncept serije, neće dugo izdržati. Meni lično se koncept sviđa i ja bih još 10 sezona SG1 i bar 5 atlantisa, ali kad glupi ameri odlučuju.
Mislim da je film od Hewletta A dogs breakfast, čak je i Tealc-a nagurao.
da i havajac Momoa me je baš iznenadio, dosta komičnih scena sa njim i Hewlettom.

najbolja fora mi je Rodney i dr. Keller. to su ladno uradili da podiđu geek-ovima (hej taj sam) i jako mi se sviđa.

Sve u svemu kad ce ta jesen :)

jeste jeste, a dog's breakfast .. zaboravih, a gledao sam ga.

glume tealc, rodney, rodnijeva sestra (i u rl mu je sestra) i doctor bekket

ja sam se zgranuo na par scena tuche, koreografije su bolje nego u bilo kojim serijama, u rangu filmova, shto i ne chudi, jer je dvaput gostovao Dacascos, a i koreograf u SG:A je uchenik Yen Woo Ping-a (lik koji je radio sve popularne kung fu filmove holivuda)

Ronon VS Satedans -

[youtube]uLh_QJo1SZU[/youtube]

Ronon VS Teal'c -

[youtube]KxgpYP2RHkM[/youtube]

Gleda li neko ovaj torchwood? Nahvališe neku mini seriju u okviru Torchwooda svuda po netu.

Ta mini serija je u stvari 3 sezona, koja je isla u 5 epizoda svaki dan pre 2 nedelje. Serija i nije bila toliko losa u 1 i 2 sezoni, ali 3 sezona je odlicna.

Mini serija (ili ti 3ca sezona) je extra, znaci nisam mogao da dodjem sebi na kraju.

Poslednja izmena od urednika:
Torchwood je spin-off Doctor Who-a.
Cekaju me prve dve sezone, ali nikako da stignem da im se posvetim. Sad cu i tu trecu staviti na listu cekanja

Jel sezona 3 vazana za prve dve?

@Markosmi ne znam za sezonu 2, al s1 je previse gej. Slobodno je prekoci.

Poslednja izmena:
Jack nije gay, on dolazi iz vremena kada su svi na planeti zemlji bili Bi.. Pravo da ti kazem, meni je prva sezona blago dosadna. 2ga je bolja tipa od polovine, kada krene ono sa owenom. a treca ce vas naterati da 5 sati buljite u komp.. :D

Pa kako ne bi bila kad je glavni glumac gej :D. Salu na stranu, nije los Torchwood ali je meni bolji Doctor Who :).

Taman se naviknem na jednog glumca kao doktora, a oni ga ubiju na mrtvo ime i ubace novog... Videcemo na sta ce ovaj da lici...

Steven Moffat preuzima 5tu sezonu doktora, a njegove epizode su medju najboljima i kada:
The Empty Child / The Doctor Dances, onda Blink, Silence in the Library.. Mada ne znam opet nebi voleo da sve epizode budu takve.. Videcemo nasta ce da lici..

^Sjajne epizode...

Nego, kakvi su im ovo datumi emitovanja... Ici ce 4 epizode samo u periodu novembar - januar...
Sto su se pretrgli...

Ma kakva lepa vest, to je znak da treba jos para da se izmuze iz serijala. Ajde sto su ga vec oskrnavili do kraja, ali to ne znaci da moraju i iz pocetka.:) Neka se okanu starih filmova i nek smisle nesto novo a ne da na svakih 15-20 godina rade rimejk ili prequel-sequel neceg postojeceg.

Ma kakva lepa vest, to je znak da treba jos para da se izmuze iz serijala. Ajde sto su ga vec oskrnavili do kraja, ali to ne znaci da moraju i iz pocetka.:) Neka se okanu starih filmova i nek smisle nesto novo a ne da na svakih 15-20 godina rade rimejk ili prequel-sequel neceg postojeceg.

Pa nije Alien bilo koji serial vec jedan od najboljih ikada u SF-u koji je svakim delom pomerao granice. To sto je imao 3 sequel-a nije ga sprecilo da svaki film bude remek delo a glumci i reziseri ovog seriala su najbolji i najcenjeniji iz sveta filma. Sama cinjenica da Ridly snima jos jedan film je dovoljno za ocekivati remek delo a ako je to prekvel za alijena onda mi je jos interesantnije sta ce ispasti...

Kad smo već kod toga, izgleda da su izabrali novog glavnog glumca za rimejk Mad Maxa http://chud.com/articles/articles/20336/1/WILL-THE-NEW-MAD-MAX-COME-FROM-THE-HURT-LOCKER/Page1.html

Nisi u pravu. Pod broj jedan, Alien je serijal koji moze imati 99 nastavaka i nikada nece postati dosadan (pod uslovom da su svi nastavci kvaliteta prva dva dela). Drugo, za razliku od Spilberga, Lucasa i Camerona Ridley Scott jos uvek snima dobre filmove.

Mada nece taj Alien skoro, trenutno R.S. snima Robin Huda.

Pa nije Alien bilo koji serial vec jedan od najboljih ikada u SF-u koji je svakim delom pomerao granice. To sto je imao 3 sequel-a nije ga sprecilo da svaki film bude remek delo a glumci i reziseri ovog seriala su najbolji i najcenjeniji iz sveta filma. Sama cinjenica da Ridly snima jos jedan film je dovoljno za ocekivati remek delo a ako je to prekvel za alijena onda mi je jos interesantnije sta ce ispasti...

Prvi i drugi deo su remek dela, onaj treći je imao potencijala, ali je failovao,
dok je četvrti nešto najbednije što sam gledao.

Da argumentujem: pola likova u filmu je "cool" i pravi "cool baletske fight pokrete" koji su bili popularni u filmovima tih godina. Svi likovi u filmu su "iščašeni" i sve je snimano kao Les Visiteurs ( stalno sam očekivao da odnekud izleti Smrda Mudić ) konstantno menjanje kadrova, 200x kamera koja leti ka zblanutoj faci nekog od glumaca. Strob-svetlo koje neprestano fleshuje i od akcionih sekvenci pravi neraspoznatljiv nered.

Taj reditelj je one-trick pony. Napravio je Delicatessen i Grad izgubljene dece,
a ovaj njegov Alien Resurrection dođe kao remix ta dva filma sa aliens franšizom.

U prva dva dela dizajn oružja, brodova, enterijera, čudovišta su radili umetnici kao
Syd Mead, Jean Giraud (Moebius), HR Giger... ogroman trud je uložen u to da sve izgleda ubedljivo... a onda su se na sve to pos**li u četvrtom delu i napravili nekoherentno smeće. Dizajn koji ne liči ni na šta, čak su i aliene promenili, napravili ih da liče na trapave guštere, and don't get me started on that alien-human hybrid.

^^Koji je to glumac? (neću da kliknem na link :p)

Nije poznat. Klikni na link, izgleda da će biti ok produkcija Mad Maxe. :d

Poslednja izmena od urednika:
Da, ali cetvrti deo ima Winonu :eyebrows:

Pazi u pravu si za sve, ali meni nije tako tesko pao. Jedino onaj hybrid je stvarno dno dna :vomit:

Da, ali cetvrti deo ima Winonu :eyebrows:

Pazi u pravu si za sve, ali meni nije tako tesko pao. Jedino onaj hybrid je stvarno dno dna :vomit:

IV deo je super, pogotovo ako se uzme u obzir da je film radio Jean-Pierre Jeunet sto je po meni bio fascinantan spoj - Dramski reziser sa svojim glumcima u SF blockbasteru...i ispalo je super kao i svaki alien. Bez obzira sto je stob picio i sto je sve podsecalo na Delikatesnu radnju horor elemenat nije nedostajao a prica je bila interesantna
Meni skretanje price ka hybridu dodje kao logican nastavak u borbi aliena da prezive.
Ne bih voleo da prica stagnira i da se sve vede na horor elemente u klaustrofobicnom futuristickom okruzenju.
Tu ima mesta za jos sequela jer se prica nije iscrpila.
Ne treba se vezati ni za Sigourney Weaver koje jeste postala Icona Alien filmova ali sama prica prerasta ljude i akcenat daje na alienima...
Umesto toga oni su odlucili da snimaju prekvel i time potpuno izbrisali postojeci sled stvari i evoluciju aliena i otvorili sebi prostor da prica bude slobodnija.

Ipak ima dosta do toga... Obzirom ko radi i kakvi efekti ce biti za par godina postignuti kompjuterskom animacijom - verujem da ce biti jos jedno remek delo...

Poslednja izmena:
Jeremy Renner?! Nema šanse, Gibson 4 ever.
The Hurt Locker je sasvim dobar film, ali on kao Max, teško.

Nazad
Vrh Dno