Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Rendezvous with Rama

http://www.revelationsent.com/movie_page.php?movieId=12

...od ovoga ocekujem puno obzirom da je Rama verovatno najinteresantniji SF koji sam citao...

Rama
1. SUSRET SA RAMOM, Klark Artur
2. RAMA II, Klark Artur/Li Džentri
3. VRT RAME, Klark Artur/Li Džentri
4. OTKRIVENI RAMA, Klark Artur/Li Džentri

za one koji nisu citali topla preporuka u iscekivanju filama koji ce se odnositi samo na novelu Susret Sa Ramom koliko vidim po radnji. Prica je inace i mnogo dalja nego prvi deo...jedna fantasticna odiseja u svemiru...
Godinama se pokusava sa ekranizacijom Rame koja je za mnoge vise/bolje/sadržajnije delo nego Odiseja u Svemiru od A. Clarck-a.
Bas zbog kompleksnosti dela ekranizacija do sada nije uspela što je za mene razočarenje obzirom da je Rama ima priču koja jednostavno obara...za film ubilo se- Prohujalo sa Vihorom u svemiru

Poslednja izmena:
Gledao sam Star Trek u bioskopu, odličan je.

Susret sa Ramom bi mogao biti odličan, videćemo.

Poslednja izmena:
ST XI je đubre od filma. Što mogu da potkrepim činjenicama počevši od trejlera do poslednje scene.
Jedino što je valjalo u čitavom filmu su bili Nimoy i Urban.

Izgleda da posle ST VOY (kao serije) i ST X (kao filma) nećemo imati u skorije vreme nešto što će na pravi način reprezentovati kontinuitet STa.

Poslednja izmena:
ST XI je đubre od filma. Što mogu da potkrepim činjenicama počevši od trejlera do poslednje scene.
Jedino što je valjalo u čitavom filmu su bili Nimoy i Urban.

Izgleda da posle ST VOY (kao serije) i ST X (kao filma) nećemo imati u skorije vreme nešto što će na pravi način reprezentovati kontinuitet STa.

pa možda je đubre prejaka ocena ali svakako da nije ono sto reprezentuje ST vec jedan komercijalan SF.
Ni meni se nije dopao osim po efektima koji nisu losi.
Odmah sam video da nesto nije u redu nakon scene gde se mladi Kirk izivljava vozeci auto ka onoj provaliji...tako americki bezvezno
Inace ceo film odise instant smekom, likovi su bez drame u sebi osim pomalo Spoka cija mi se uloga dopala ali samo do dela gde se pojavljuje i orginalni Spok kome ovde nije bilo mesta i sto smatram cistim promasajem.

Poslednja izmena:
meni je voyager dugo bio najbolja serija uopšte, dok ga nisam ponovo pogledao. pošto sam pratio kad sam imao 12-13 god (pa nadalje) sad mi izgleda tako bezveze, nekako baš za taj uzrast(onda nije ni čudo što mi se tad svidelo).

ne kažem da je ovaj novi star trek neko savršenstvo ali mi se više dopada od tih serija.

Poslednja izmena:
Voyager je imao normalne razrađene priče, mada je STTNG i dalje najbolja od serija. Ovaj novi Star Trek ima od priče samo gomilu rupa i nelogičnosti, očigledno su sve pare otišle na efekte i šminkanje glumaca... što se tiče toga šta je za uzrast od 12-13 godina, mislim da je baš obrnuto.

Watchmen je dobar film. Kome je dosadan nek ide da gleda Transformerse.

Watchmen je dobar film. Kome je dosadan nek ide da gleda Transformerse.

Transformersi su dobar akcioni film (namenjen nesto mladjoj publici). Watchmen je film po stripu u kome ima previse filozofiranja a premalo akcije (da ne pominjem nikakvu reziju, uvod koji bespotrebno traje 15 minuta, smandrljan kraj...).

E sad ako je neko spreman da pocne da me ubedjuje kako je Alan Mur u stvari Aristotel...

Bottom line is: stripovi nisu intelektualno stivo tako ni filmovi pravljeni po njima ne bi trebali imati tih preteznija...

Ja fenomen filma Watchmen vidim ovako: Snajder je postigao ogroman uspeh sa 300 (film je cista akcija), utripovao kako je vrhunski reditelj, izabrao "intelektualni" strip i krenuo u snimanje filma. Na pola snimanja mu je palo na pamet da snimi nesto epsko, vredno gledanja kroz 10 i vise godina. I onda se setio, pa Ben Hur, Titanik, Gladijator svi ti odlicni filmovi traju dugo, to je trik. I tako je snimio film po stripu i stimao da traje tri sata (sto kroz vestacki produzen uvod, kroz scene koje traju duplo duze nego sto bi trebale itd.).

Da li sam napomenuo da necu gledati sledeci film Zak Snajdera...

P.S. Watchmen ima tu srecu da je The Spirit jos gori (jos jedan film po debilnom americkom stripu).

Transformersi su dobar akcioni film (namenjen nesto mladjoj publici). Watchmen je film po stripu u kome ima previse filozofiranja a premalo akcije (da ne pominjem nikakvu reziju, uvod koji bespotrebno traje 15 minuta, smandrljan kraj...).

E sad ako je neko spreman da pocne da me ubedjuje kako je Alan Mur u stvari Aristotel...

Bottom line is: stripovi nisu intelektualno stivo tako ni filmovi pravljeni po njima ne bi trebali imati tih preteznija...

Ja fenomen filma Watchmen vidim ovako: Snajder je postigao ogroman uspeh sa 300 (film je cista akcija), utripovao kako je vrhunski reditelj, izabrao "intelektualni" strip i krenuo u snimanje filma. Na pola snimanja mu je palo na pamet da snimi nesto epsko, vredno gledanja kroz 10 i vise godina. I onda se setio, pa Ben Hur, Titanik, Gladijator svi ti odlicni filmovi traju dugo, to je trik. I tako je snimio film po stripu i stimao da traje tri sata (sto kroz vestacki produzen uvod, kroz scene koje traju duplo duze nego sto bi trebale itd.).

Da li sam napomenuo da necu gledati sledeci film Zak Snajdera...

P.S. Watchmen ima tu srecu da je The Spirit jos gori (jos jedan film po debilnom americkom stripu).

+1

Transformersi su dobar akcioni film (namenjen nesto mladjoj publici).
Slažem se. Transformersi su baš ono što i treba da budu :)

Watchmen je film po stripu u kome ima previse filozofiranja a premalo akcije (da ne pominjem nikakvu reziju, uvod koji bespotrebno traje 15 minuta, smandrljan kraj...).
Ja volim filozofiranje i uvod mi je bio odličan :)

Sad si lupio i ostao živ. Svaki medij je onoliko intelektualan koliko i njegov sadržaj.

True... Spirit jeste totalna nebuloza od filma.

Bas zbog kompleksnosti dela ekranizacija do sada nije uspela što je za mene razočarenje obzirom da je Rama ima priču koja jednostavno obara...za film ubilo se- Prohujalo sa Vihorom u svemiru
Ne znam gde nadje u Rami kompleksnost !? Roman je totalno flat (pogotovo u karakterizaciji licnosti). Naravno, ono po cemu se izdvaja je poenta (koja verovatno ne bi funkcionisala da roman nije toliko flat...). I to je sustina problema pri ekranizaciji ovog dela: jednostavno nema dovoljno izvornog materijala za prenos na filmski medij na Holivudski nacin.

I, btw, iako uvak uzivam u citanju Rame, on je daleko od toga da bude okarakterisan kao 'Prohujalo sa vihorom u svemiru' (!?). Mozda da probas 'Pushing Ice' od Alastair Reynolds-a. U istom je zanru kao i Rama ali mnogo bolji...

Neću da idem i da repliciram poruku po poruku, samo ću da kažem reč dve o Transformersima.

Jedine Transformerse koje ja prihvatam su oni sa RTB (Radio Televizija Beograd) kada su naši, čuveni, glumci radili sinhronizacije. Koliko ja znam, to je orginalna Japanska verzija Transformersa.

Film Majkla Beja, akcija i efekti bez supstance. Pure and simple.
Nikako nisam mogao da se naviknem da Transformersi imaju 2.000.000 delova i delića. Pitam se da li običan auto ima toliko delova od koliko su oni napravljeni. Ponekad u sceni ne mogu da provalim ko je Transformers ko je Deseptikon, a često se desi da ne mogu da nađem ni "oči" na ekranu od svih senki i metala koji se pomera. Sem orginalnih glasova (USA), što svakako pozdravljam, i Šajle Lebouf (ona mala mi nije neki reprezentativni primerak i tu je da bi se adolescenti navukli na film), nema puno šta da se vidi.

Grafički babaroga, priča flat line.

Za gledanje ST bilo kojeg serijala, danas, ti treba malo ljubavi prema tom žanru. O čemu je reč. Kada su snimane te serije, ma koliko one imale teme koje razvijaju maštu i skreću pažnju na istorijske podele (rasne, verske...), ipak su pisci i režiseri imali mentalitet tog vremena.
Sada se sve svodi na realnost, close up pore glumca, graške znoja... Prosto da se oseti realizam. Što je u ST franšizi potpuni promašaj. ST je tu negde između, koketira i sa realnošću i sa fikcijom, za razliku od SW koji je pure fikcija.
Smatram da je to validna teorija.

Meni je film, iako je objektivno pun mana, sjajan :D I uvek se zezam kad pocne prica u drustvu o filmovima, tu smo ja i Majkl Bej i njegove eksplozije (South Park i ImaginationLand) :D
Drugi deo ne mogu da docekam hehe.

***, roboti su nekad bili kutijasti, i sa malo detalja jer ih je neko trebao nacrtati za sto krace vreme, ipak je to bio jedan od Marvelovih laganeze-stripova. Zatim crtani film. I na kraju blokbaster od koga ne mozemo ocekivati nista vise dubine nego sto su imali popcorn stripovi i crtana serija za mladje narastaje :)
Meni bi izgledali cudno da su ostali takvi u filmu od ~200 milki $ . Generalno, dizajn mi je ok, mehanika, delovi, vidi se da su skalamerija...
Naravno, razumem i kriticare :p

Ono sto me kopka je sta ce biti od ovoga ...to ce biti prava stvar:)

Poslednja izmena:
ne kapiram, meni je pricha o objashnjavanju sastava transformersa u filmu genijalna.

ako bi uopshte i bili "zivi", naravno da moraju da budu kompleksni. to ti je kao da kazesh - chovek je chovek, kakvi crni DNK, ima ruke ima noge, shta ce mu sad tu neke specifikacije i tehnikalije ..

pricha je odlichna, ideja da su sve nashe tehnologiej reverse engineering od njih su mi super fora.

Kada smo već kod filmova po SF knjigama. Ja vrlo željno iščekujem film po najboljoj knjizi koju sam ikada čitao.

Poslednja izmena:
^^^Sve je to, tačno, i potpuno razumljivo. Mada mislim da su mogli malo da uproste Transformerse (i Deseptikone). U prvom delu, kada se makljaju IronHide i StarScream (ako su njih dvojica bili, zaboravio sam), kao lopta od gvožđurije + trešenje kamere. Stvarno se ne razaznaje.

U orginalnim, kutijastim, Transfomersima, ekstremiteti su nekako normalno se pojavljivali, ovde to nije slučaj. Takođe, Optimus Prime može biti samo crveni T1000 (ako se tako beše zove kamion). Ovaj 18 wheels je iz 2. generacije Transformersa, koliko me sećanje služi.

Robotech, uf! Možda će biti otrcano, ali za glavnokomandujućeg ja bih postavio Edvard James Olmos. Robotech je do neke granice sličan Battlestar Galactica. :d Znam barem još jednu osobu koja se raduje tom filmu. :)

ja sam pročitao još prošle godine da će glavnu ulogu u robotech-u imati tobey maguire iz spidermana.
bila je čak i slika sa snimanja, pošto je film trebao ovog leta da se pojavi. da li je istina ne znam

Ne znam gde nadje u Rami kompleksnost !? Roman je totalno flat (pogotovo u karakterizaciji licnosti). Naravno, ono po cemu se izdvaja je poenta (koja verovatno ne bi funkcionisala da roman nije toliko flat...). I to je sustina problema pri ekranizaciji ovog dela: jednostavno nema dovoljno izvornog materijala za prenos na filmski medij na Holivudski nacin.

I, btw, iako uvak uzivam u citanju Rame, on je daleko od toga da bude okarakterisan kao 'Prohujalo sa vihorom u svemiru' (!?). Mozda da probas 'Pushing Ice' od Alastair Reynolds-a. U istom je zanru kao i Rama ali mnogo bolji...

pa meni je bas to saga o jednoj porodici, njenim naslednicima i njihovom dozivljaju i drami na svemirskom putovanju. Likovi su, po meni, izuzetno dramatizovani, imajuci u vidu da je to delo naucne fantastike..zbog svega toga analogija sa prohujalo sa vihorom mi se prirodno namece...
Oko toga da nema dovoljno za ekranizaciju ne bih se složio. Mislim da ima i previše i da zbog toga i nije ekranizovana...kao sto vidish pokusavaju da ekranizuju Susret sa Ramom ali ne i celo delo jer bi bilo previse u jednom filmu.

Daleko od toga da je to lagano shtivo po kriticarima. Recimo sam dizajn Rame je po kompleksnosti jako složen, zatim drama licnosti u Rami, a potom i smestanje celokupne price u siru sliku...sve to pokusava se preneti modelom popularne nauke svojstvene A. Clarcku i mogu reci da sam uživao u dosta kompleksnim pojavama koje donosi dugotrajno putovanje Ramom i nacin na koji je to sve to A C pokusao da objasni imajuci u vidu zakone poznate coveku. Ovo je mozda i najbolja stvar u ovom delu i to mu daje dodatnu dimenziju

Ako si citao Odiseju (sve delove) video si da je samo 2001 - knjiga od 100 strana, bila dovoljna da se napravi filmsko remek delo. Odiseja sa svim delovima je mnogo manje kompleksana po meni, a i prema mnogim drugim kriticarima od Rame, pa je opet nastao film remek delo koji sam shvatio tek kad sam procitao knjigu...

"This novel won both the Hugo and Nebula awards upon its release, and is widely regarded as one of the cornerstones in Clarke's bibliography. It is considered a science fiction classic, and is particularly seen as a key hard science fiction text."

http://en.wikipedia.org/wiki/Rendezvous_with_Rama

Jednostavno, to je kljucno SF delo po mnogima, klasik.

mada ne volim da citiram wiki - koga interesuje vise o Rami na netu ima zilion linkova o kritici iste...

Što se tiče ekranizacije i jedna loša vest koju procitah na wiki

In late 2008, David Fincher stated the movie is unlikely to be made. "It looks like it's not going to happen. There's no script and as you know, Morgan Freeman's not in the best of health right now. We've been trying to do it but it's probably not going to happen."[5] The IMDb page for the project has been removed.

'Pushing Ice' od Alastair Reynolds nisam citao, pa kad procitam mozda i promenim misljenje :)

Poslednja izmena:
Transformersi su oduvek bili serijal za decu samo sto su neki od bili deca kad su se prvi put pojavili i od tad smo vezani za serijal. Novi filmovi o Transformersima su prilagodjeni novoj generaciji i to jedini razlog sto se ne dopadaju starijima.

Ja licno, od svih SF filmova (a i filmova generalno) nestrpljivo cekam re-boot RoboCop-a. Postoji vise razloga za to i jako bi bio razocaran kada bi se desio isti scenario kao za Batmena tj. da Aronofski batali ili mu ugase projekat. Prvi RoboCop je bio dobar jer je bio realan, kao i novi Batmeni (pogotovo Dark Knight). Ukoliko zadrze istog reditelja novi RoboCop ce sigurno biti brutalniji, realniji i samim tim ce pogoditi u centar tj. ispasce epski. Ko sto neko rece za SF je jako bitno da bude realan, pogledajte samo sta se desilo sa Terminatorom 3/4 i Matrixom Revolution (i donekle Re-loaded) i bice vam jasno o cemu pricam.

P.S. Bilo bi lepo ako bi neko sa IMDb Pro nalogom bio voljan da podeli neke informacije o novom RoboCop-u :).

Poslednja izmena:
Ja licno, od svih SF filmova (a i filmova generalno) nestrpljivo cekam re-boot RoboCop-a.

Zašto pobogu? Šta je falilo originalnom Robocopu?

Verhoeven je 80'ih bio režiser na vrhuncu svoje kreativne energije,
tada su snimali i brutalnije i realnije filmove nego danas ( pogledaj fenomenalni Verhoevenov Flesh+Blood )

Danas se svi filmovi snimaju sa ciljnom grupom PG ili PG-13, čak i horori,
zato što je tako profitabilnije. Teško da će neki studio dozvoliti da film od preko 100 miliona dolara propadne na blagajnama ili nedajbože donese manje od maksimalnog prihoda ( tj. da se film svidi svima, od male dece, preko sredovečnih domaćica, do ultrakonzervativnih američkih patriota čiji se vokabular sastoji od reči USA, Jesus i beer ).

Prvi Robocop je bio i ostao remek-delo. Efekti možda jesu malo zastareli, ali inteligencija tog filma, socijalni komentar, likovi, sve je to i dan-danas živo i snažno.
Danas se niko sem Michaela Moorea i Petera Josepha (Zeitgeist) ne bi drznuo da u filmu potkači američke korporacije, konzumerizam, medije...

Ni ja ne mogu da zamislim remake robokapa... taj film je u originalu imao sve, dobrog glavnog lika, odlicnog negativca, nasilje, i ogromnu kolicinu satire i kritike drustva :) One paklene reklamice sa TVa su bile i ostale epic :p

Film prepun kultnih scena kao sto je ona sa Kenny-jem i ED-2000 ...tesko da bude kvalitetan remake.

Oko toga da nema dovoljno za ekranizaciju ne bih se složio. Mislim da ima i previše i da zbog toga i nije ekranizovana...kao sto vidish pokusavaju da ekranizuju Susret sa Ramom ali ne i celo delo jer bi bilo previse u jednom filmu.
Ja sam pricao o Rami I, i to je jedini Rama koji je Clark napisao.
Ostale Rame ne priznajem.

Ako si citao Odiseju (sve delove) video si da je samo 2001 - knjiga od 100 strana, bila dovoljna da se napravi filmsko remek delo. Odiseja sa svim delovima je mnogo manje kompleksana po meni, a i prema mnogim drugim kriticarima od Rame, pa je opet nastao film remek delo koji sam shvatio tek kad sam procitao knjigu...
Knjiga i film su nastali paralelno, i originalno je zamisljeno da budu komplementarni. Osnov su cinile Clark-ove kratke price 'The Sentinel', 'Encounter at Dawn' i jos 4-5 drugih. Za potpuniji uvid u 2001 treba da procitas bar jos 'The Lost Worlds of 2001'.

Mislim da mainstream Hollywood vise nije sposoban da napravi pravi, hard-core, SF. S druge strane, s napretkom kompjuterske tehnologije, virtuelni glumci ce verovatno uskoro postati stvarnost. Tako da ocekujem da ce sledece decenije zaljubljenici u SF sami poceti da prave SF filmove onako kako to zaista treba raditi...

Zašto pobogu? Šta je falilo originalnom Robocopu?

Verhoeven je 80'ih bio režiser na vrhuncu svoje kreativne energije,
tada su snimali i brutalnije i realnije filmove nego danas ( pogledaj fenomenalni Verhoevenov Flesh+Blood )

Danas se svi filmovi snimaju sa ciljnom grupom PG ili PG-13, čak i horori,
zato što je tako profitabilnije. Teško da će neki studio dozvoliti da film od preko 100 miliona dolara propadne na blagajnama ili nedajbože donese manje od maksimalnog prihoda ( tj. da se film svidi svima, od male dece, preko sredovečnih domaćica, do ultrakonzervativnih američkih patriota čiji se vokabular sastoji od reči USA, Jesus i beer ).

Prvi Robocop je bio i ostao remek-delo. Efekti možda jesu malo zastareli, ali inteligencija tog filma, socijalni komentar, likovi, sve je to i dan-danas živo i snažno.
Danas se niko sem Michaela Moorea i Petera Josepha (Zeitgeist) ne bi drznuo da u filmu potkači američke korporacije, konzumerizam, medije...

Ne fali prvom RoboCop-u nista ali mi se ipak gleda nastavak ili drugacija verzija. Vise puta je receno da nece biti PG-13 a sto se tice propasti na blagajnama pa ne bi bilo prvi put da Aronofski omane na tom planu (nijedan njegov film nije zaradio preko 30 milki). On je jedini reditelj ciju bi viziju RoboCop-a voleo da vidim, ukoliko film ode u ruke likova kao sto su Snyder ili Nolan (ili ne daj boze Bay :zgran:) onda ode mast u propast.

Jel zna mozda neko ko bi mogao biti RoboCop ili ce da ozive Piter Weller-a po treci put :D?

Edit:

A sto se tice ekranizacije Susreta sa Ramom mislim da to nije moguce izvesti. Glavni razlog je sto nema vise Kubricka (a ni Clarke-a) a danas ne postoji reditelj njegovog ranga kome bi to poslo za rukom. To bi bilo kao kad bi neko pokusao da snimi film po nekoj od Borges-ovih prica.

Poslednja izmena:
A sto se tice ekranizacije Susreta sa Ramom mislim da to nije moguce izvesti. Glavni razlog je sto nema vise Kubricka (a ni Clarke-a) a danas ne postoji reditelj njegovog ranga kome bi to poslo za rukom. To bi bilo kao kad bi neko pokusao da snimi film po nekoj od Borges-ovih prica.

Hoćete epic? Džejms Kameron (James Cameron) je moj prvi pik, a zatim Stiven Spilberg (Steven Spielberg) pod uslovom da se ne sarađuje sa Lukasom.

Sad me podseti da čekam i Kemeronovog Avatara :)

Hoćete epic? Džejms Kameron (James Cameron) je moj prvi pik, a zatim Stiven Spilberg (Steven Spielberg) pod uslovom da se ne sarađuje sa Lukasom.

Ni Cameron ni Spielberg nisu reditelji tog formata niti su u stanju da snime jedan takav film. Kubrick je reditelj ciji je svaki film pravo malo remek delo i daleko je ispred te dvojice koju si pomenuo.

A Cameron Avatar uvek izazove podsmeh kod mene kad neko pomene taj film. On je u proslosti stvarno snimio neke od najznacajnijih filmova u istoriji ali Avatar nece da izadje na dobro. Dovoljno je pogledati samu ideju filma da bi to postalo jasno. Mozda je ta neka prica o ljudima protiv misteriozne vanzemaljske rase bila koliko toliko interesantna pre 20 godina kada je on napisao scenario ali danas je to smesno. Smesno je jer za svo ovo vreme napisano na milione slicnih prica, snimljeno stotine slicnih filmova i igara. To je isto kada bi sad Spilberg flipnuo, napisao scenario ala Lord of the Rings i poceo da to prodaje kao nesto super genijalno, originalno samo zato sto je on Stiven Spielberg.

Od stare slave se moze ziveti ali Cameron ne moze ocekivati da ce neko da se odusevljava Avatarom samo zato sto je u proslosti snimio Terminatora i Titanik.

Kosmička koincidencija. Evo nešto o Robocopu, baš današnja vest:

http://chud.com/articles/articles/20159/1/ROBOCOP-BEATEN-BY-BALLET-AND-BUDGETS/Page1.html

bitan deo:

Darren Aronofsky would like to do Robocop. He wants to do it as a hard R picture. A very hard R. And he wants to spend some money on the film. Sources tell me that the director has begun chafing in the low-budget spectrum and would like to flex his muscles with something in the deeper end of the pool.

MGM is concerned about that. They're worried that the hard R rating will cap their profits. And they're worried that a Robocop that comes in at 150 million dollars and is R will really squeeze the profits.

So that was the last I heard about it. MGM will have a Robocop in theaters in 2011, and at the time it looked like they were in the process of figuring out with Aronofsky just how to make that happen in a way that would make everybody happy.

Ni Cameron ni Spielberg nisu reditelji tog formata niti su u stanju da snime jedan takav film. Kubrick je reditelj ciji je svaki film pravo malo remek delo i daleko je ispred te dvojice koju si pomenuo.

U pravu si za Kubrick-a, ali po meni jedna od reinkarnacija njega je i Danny Boyle. Nje Kubrick vezan samo za SF, on je rezirao svakake zanrove. Zato i kazem za Boyle-a ciji filmski opus podseca na Kubrick-ov. Njegov SF film Sunshine je isto odlican film. Zato se ovde i postavlja pitanje koji reziser je najvise okrenut SF? Verovatno onaj koji ima najvise takvih filmova. I reci za Cameroon-a da nije majstor u SF zanru je bezveze, jer znamo dosta njegovih SF filmova, a po meni najbolji je The Abyss.
A da, sto se tice Cameroon-ovog Avatar-a, ja mislim da ce taj film vise da bude tehnicko dostignuce od filma nego sto ce da bude remek delo kinematografije. Ipak je on po meni jedini direktor ciji filmovi su predstavljali tehnicka dostignuca svakim narednim filmom pa tako cisto sumnjam da ce po tom pitanju da ovaj razocara.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno