Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

A sto se tice pravljenja na zemlji sta znam mogli su da stave da se odvija u svemiru, ali i ovako je ok.
Ma nije ok... taj brod nije napravljen za atmosferu, ne bi trebalo ni da je u stanju da uzleti sa planete.
Utopia Planitia, šta ti uradiše... :trust:

U prvom filmu brod polazi iz svemira. Ne znam sto su ubacili da se pravi na zemlji, ali mi je ipak drago da posle skoro 30 godina u filmu moze da se vidi sekvenca pravljenja broda.

A i u svemirskim odelima je teze variti :d
Npr. to mi je malo bzvz, ipak sam ocekavio malo napredniju tehnologiju, barem varilice; ipak je to svemirski brod, ovako mi deluje kao da prave neki custom bajk.

Poslednja izmena:
JJ Abrams je čovek koji ni pod razno nije trebao da bude neko ko će se dohvatiti StarTrek-a. Na moju žalost, jer je lepše kad nešto čekaš, na underground fan sajtovima se pojavila cela priča još pre nego što je film počeo da se snima, i sve su uboli do prve.

Ništa meni ne bi smetalo, i to što su se dosetili da prave ENT na zemlji, i što novi Spock izgleda kao sve sem Vulkanca... Ali što su izbacili Šetnera iz priče, to nikada neću oprostiti.

Btw. U trejleru vidiš ženskog kadeta/oficira, nisam ni primetio jer sam se prosto zgadio kakav je trejler i sva negativna očekivanja su se obistinila, kako svlači gornji deo i ostaje u brusu? I mean, c'mon!

Bez ikakve uvrede, ali mlađima je sve to super, akcija, pucanje, golotinja. Ali to je sve što Star Trek nije, i tu je problem. Fanovi su rekli 1000 puta da hoće DS9 film, da hoće da se spoji TOS i TNG u smisli da se napravi serija između koja će pokriti razdoblje razvoja.

Serija ENT je teški promašaj bila, tek po neka epizoda je ličila na nešto, sve ostalo, žali Bože i vremena i para i imena.

I evo, hajde da diseciramo ovaj trejler #2 (inače objavljeno u YT linkovima by me, isti dan kada se pojavilo).

Klinac vozi crvenog mustanga? Yeah... Veoma verovatno...
Iskakanje iz auta? Ne želim da počinjem...

Spaceman staje ispred tebe i pitate za ime, i ti i ne trepneš već kažeš - Ja sam Janko Marko ?! - Da je bilo koje normalno dete, ma koliko ludo, potpetilo bi odatle 200 na sat.

Gradi se Enterprajz, i čovek došao, eto tek tako, da vidi kako idu radovi. Pa nije to baba Milunkina šupa ili kokošinjac da svako može da priđe da vidi kako radovi napreduju. To je pre svega vojni projekat, ne civilni.

Zakari Kvinto ima je previše jajoglav za klingonca. Oni, po nekom smešnom pravilu imaju obično lice koje je nekako usko, uspijeno. Treba neko da ti dočara da nije sa ove planete. Ovako. Čovek deluje kao da je običan čovek, koji je odlučio da malo uradi plastičnu hirurgiju na sebi.

Kada počinje bitka, deluje kao da šatl svojim fejzerom uništava objekat koji je dosta veći od sebe. Njegovi fejzeri su zanemarljivi.

Zatim se vidi kako posada, verovatno na ENTu jer je tako okruženje, ide u noise dive ka površini nečega...

Dalje se vidi kako tanjir ENTa probija nešto, praktično bez oštećenja, bez podignutih štitova..

Naravno, opet sex...

Na kraju vidimo USS KELVIN koga nigde živo nema u arhivama da je postojao, kako eksplodira, a nemamo blage od čega...

Sigurno ću pogledati film, i bez obzira što sve ovo sada govorim ja nemam formirano mišljenje o samom filmu, već kao fan iznosim činjenice zašto nije dobar koncept i trejler.

Poslednja izmena:
Mrzim Alias, mrzim Lost, mrzim J.J.Abramsa, nisam ni neki fan Star Trek...
al' mi se sviđa što je malo razdrmao tu učmalu franšizu.

^Mrzis LOST???DIE!!!!:D

Enivej, taj JJ i nije neka figura...ovo najnovije od njega, Fringe, je bunar totalni.A za ovaj Star Trek- jes malo cudno sve to...trejler pocinje kao fast&furious...treba tu neceg novog, ali ovo je vec vidjeno:p

Poslednja izmena:
Fringe je fenomenalan, ne znam shta ti tu smeta nex999 ... otprilike celu seriju izvlachi matori Bishop :D

@Igoritza:
Da, on jeste simpa karakter, ali je to nedovoljno...zapleti su mi nekako FAIL pokusaj X-Files-a i to mi smeta...desavanja i zapleti koji su bas nebulozni i naivni.X-Files je imao veze sa naukom/mitologijom/subkulturom teorija zavere, ali ovo...nigde se ne uklapa.Ne podstice gledaoca na razmisljanje i povezivanje sa realnim svetom.
Bese jedna ocajna serija sa Dan Aykroyd-om (glumio "naratora") koja me bas podseca na ovo...ne secam se kako se serija zvala, ali vidim i Fringe sa dosta vecim budzetom jednako skripi.

@SuperStaljin:

Pa dobro, eto ti jedna fenomenalna sezona:D Meni je OK i kao celina.Uostalom kad vidim sta se desilo sa Prison Break-om i Galaktikom, Lost se jos i odlicno drzi:)

Poslednja izmena:
re

Ovako,UNAPRED se izvinjavam jer nisam procitao thread od pocetka(jednostavno nedostatak vremena) ali ja bih pomenuo jednog pisva i ekranizaciju njegovih dela....
Zil Vern i ekranizacija njegovih filmova:wave::wave: Po meni prva prva SF

Jos jednom:wave:

I cry a tear, every time someone mentiones BSG ... EPSKA serija, pretvorena u s*anje 3om i 4tom sezonom ... Jaoooooooooooo!

I cry a tear, every time someone mentiones BSG ... EPSKA serija, pretvorena u s*anje 3om i 4tom sezonom ... Jaoooooooooooo!

Eeeee.... to se dešava kad imaju koncept koji može da traje tri sezone u vr' glave,
a onda dođe uspeh, pa kokain, pa veštačko produžavanje koncepta, pad kvaliteta...

Ako negde spomeneš ili napišeš spojler za 3ću i 4tu sezonu, I will hunt you down i kill you. :d
Nisam još završio drugu normalno (imam gap od 6 epizoda, još to da odgledam pa da nastavim dalje), i posle krećem na 3ću i 4tu.

Inače, samo da obavestim da je StarTrek XI praktično završen već za ovaj Božić (katolički), ali su odlučili da ga ne prikazuju.

Postoje 2 razloga.
1. Onaj koji su oni servirali. Da bi radili na filmu. Aha, važi. :D
2. Onaj očigledan. Nema narod para da ide u bioskop, tako da im se ne isplati da ga prikazuju još uvek. Danas sam pratio sve "nove" glumce na YouTube i moram da kažem da su next to despair skoro svi sem Bena Cross-a koji igra ulogu Sareka.

A onda sam imao priliku da pogledam, pravi dragulj na YouTube.
[YOUTUBE]P32wGXbNMbo[/YOUTUBE][YOUTUBE]p9-wus5cflw[/YOUTUBE][YOUTUBE]jgt9DLDG0lU[/YOUTUBE][YOUTUBE]3yaY98GTCYM[/YOUTUBE][YOUTUBE]EE0L9zqwfqY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Nisam još završio drugu normalno (imam gap od 6 epizoda, još to da odgledam pa da nastavim dalje), i posle krećem na 3ću i 4tu.

Uradi ovako. Odgledaj drugu sezonu do kraja i ne odoli iskušenju da gledaš III i IV sezonu. Nikako ne čini to sebi. Ako su ti se svidele I i II sezona, III će ti biti jednostavno loša, dok će ti kraj III i IV sezona ogaditi i one prve dve dobre sezone.

Sve me vuče na to da skinem i treću i četvrtu. Na jednom sajtu sam saznao da deo ekipe će da umre, mada srećom sam zaboravio ko je u pitanju, valjda. :)
Moraću da pogledam sve, nemoguće je da je u pitanju toliki trash... Pa gledao sam ST ENT i preživeo (kao i STG :D).

Ma znam da nećeš odoleti iskušenju ( zato sam i napisao "ne odoli" ) :d

***. serija je zarazna, ali mi je sada žao svakog momenta protraćenog na gledanje onog prenemaganja.

Sve me vuče na to da skinem i treću i četvrtu. Na jednom sajtu sam saznao da deo ekipe će da umre, mada srećom sam zaboravio ko je u pitanju, valjda. :)
Moraću da pogledam sve, nemoguće je da je u pitanju toliki trash... Pa gledao sam ST ENT i preživeo (kao i STG :D).

Cisto da ti upropastim uzivanje....

Batler je ubica!

"The day the earth stood still" anyone?
Za sad neki srednje žalostan screener, ali upotrebljiv, ako je neko gledao mogli bi malo prodiskutovati.
U filmu možete videti i naš glavni grad u kome besne nemiri oko tamo neke gluposti:p

Uzasno zavrshen, do pred kraj zanimljiv.

ja sam se opako smorio kad sam video da je on "jednostavno otishao" ... Ponovio je u stvari ulogu Neo-a iz matriksa, samo je ovde na nekoj drugoj strani, od one na kojoj je bio Neo.

u sushtini ne volim filmove koji nemaju dodirnih tachaka sa potencijalnom realnoscu -

"everything eating bugs" ako planiraju da se pojave na zemlji, MORALI bi da budu od odredjenog materijala, koji je postojan, odnosno ima mogucnost analize materijala. Jedino je Stargate serijal zapravo pokushao da objasni postojanja Naquada-e, kao vrstu mega kompleksnog minerala. ne moze se u filmu jednostavno reci - "e, ovaj materijal je Coolijum, i on je cvrsci i tezi, i od njega se super prave nano roboti, i moze da eksplodira, i moze da se stavlja na vr' lobanje kao neurotransmiter.

isto tako - ne ide mi u glavu veliki robot od homogenog materijala, koji ima odredjeni nivo svesti, odnosno AI-ja, kao ovaj u filmu. ok, mozda ljudi nisu dostigli taj nivo elektronike i kompjuterizacije, ali ako nashi najpametniji ljudi kazu da kompjtuteri moraju da izgledaju ili ovako kakve ih imamo danas, ili futuristichke ideje - komponente od kristala, i koriscenje obelezavanja kristalne reshetke kao nosach memorije - nek se onda pisci SF-a drze toga.

al dobro, niko da se uvredi ako mu se naslov svideo, ja iapk volim SF-ove koji su potencijalno izvodljivi, eto ga razlog da matriks priznajem samo do pred kraj reloaded-a, a posle kad se Neo pretvori u Gandalf-a, film gubi svaki smisao.

Igore, molim te, koristi spoiler tagove od sada kada pričaš u ovoj temi. :)

Ako misliš na The Day The Earth Stood Still... već su ga spoilovali sami kreatori.
Napravili su trailer u kome se nalazi svaka bitnija scena i svaki deo zapleta gotovo čitavog filma.

Film traje oko 1:30min, a od toga 1:29 i svaki veći "revelation" si već video u traileru,
što gledanje filma svodi na čekanje da dođe kraj. Tanak scenario i slaba gluma čine to "kompresovanje u trailer" mogućim, jer se vrlo malo šta bitno dešava što nije moguće "prepričati".

Ako nisi gledao trailer, odlično, film će ti biti mnogo zabavniji.

Moglo je dosta bolje, ali eto, bar smo videli microsoft surface u akciji:D
Mada nije mi jasno, el probušiše onog robota?
I cela ta amerikanizacija, nekako mi baš nije legla:(
Ona potpredsednica ili šta je već je takav smor i šupalj lik, i onaj mali čamac smara takođe...ono baš.
Pucanj u prazno, ali to je taman za novu godinu:D

robot se raspao, na Bugs-e. od njega su nastale, on je u stvari doomsday weapon te "koalicije" o kojoj je kijanu prichao.

Cisto usput - kad vec neko pomenu star trek (zvezdane staze), oni koji su je razvijali krajem 70ih su za potrebe serije stvorili (a kasnije se do detalja razvio) klingonski jezik, sa sve pismom i onim sto to prati. Zanimljivo i detaljno na http://en.wikipedia.org/wiki/Klingon_language

Ipak, koga bas zanima da se usavrsava u tom jeziku ne bi trebao da propusti http://www.kli.org/tlh/

Poslednja izmena:
za 10 dana BSG nastavak - moze li se serija izvuci iz totalnog shita u koji su upali ? moze li otkrivanje zemlje da pomogne nashim herojima da ne postanu svi do jednog omrzheni kao i Gaius Baltar ?

SF je, nije da nije - i Lost nas ochekuje u nastavku, za 16 dana.

Igoritze, budes li negde van spojler tagova napisao sta si video u trejleru za BSG ili slicno, udavicu te. Jednom si me vec tako zeznuo :mad:
Cisto da upozorim tebe, a i ostale :smash:

Dok čekamo 16. januar tu je nam je The Face of the Enemy kao aperitiv. :)

The action continues with a gripping 10 part web series of Battlestar Galactica. "The Face Of The Enemy" is filled with astonishing revelations you won't see on the show. Lieutenant Gaeta is sent off in a raptor with a handful of strangers when one of them mysteriously dies. The psychological human vs. Cylon struggle ensues in the restrictive confines of a raptor as everyone is a suspect and paranoia sets in among the group. One by one more passengers die under puzzling circumstances and those remaining must ask themselves if a Cylon is responsible for the deaths, or if it is one of their own — a human.

BSG:

bm ti sunce, nerviraju me opasno, opet -

ne zna se ko je starbuck

ne zna se da li su producenti uopshte hteli da povezu real life earth sa ovom u BSG

nismo ni blizu toga ko je uopshte organizovao cylon-e, sobzirom da su po zvanichnoj prichi nastali pre 80ak godina, kako je moguce da su uopshte postojali pre 2000 da odu na zemlju kao 13ta kolonija

nije razresheno kako to da prvih 7 sajlonaca uopshte ne zna svoje poreklo, i svrhu

ne zna se ko je uopshte 3rd party koji ochigledno postoji (oni koji su prekopirali starbuck, i koji su poslali beacon sa zemlje)

jbm ti seriju ako ce ovolika pitanja da reshe za 9 epizoda, kolko je ostalo ...

Poslednja izmena:
BSG jel to ono beshe
battlestar gallactica
ako jest
neka mi neko cusne pp gdje da skinem, gledao sam samo onaj film od 3 sata
:D

Vrh Dno