Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

za 10 dana BSG nastavak - moze li se serija izvuci iz totalnog shita u koji su upali ? moze li otkrivanje zemlje da pomogne nashim herojima da ne postanu svi do jednog omrzheni kao i Gaius Baltar ?

SF je, nije da nije - i Lost nas ochekuje u nastavku, za 16 dana.

Ja koliko se sećam, ne postoji nastavak, već poslednja epizoda na SciFi kanalu...

btw.
Igore hvala što si koristio spoiler tagove. :)

Poslednja izmena:
Ja koliko se sećam, ne postoji nastavak, već poslednja epizoda na SciFi kanalu...

btw.
Igore hvala što si koristio spoiler tagove. :)

Ma ne, napravili su pauzu na pola poslednje sezone, tako da je ovo sad nastavak. Jos 9 epizoda i kraj. Svakog petka ce se emitovati nova.

A kako planiraju da raspetljaju sve sto su zapetljali, i sam se pitam...

Ma šta su zapetljali? Sve je vrlo jednostavno: nemaju pojma šta žele da naprave sa serijom,
pa sve mistifikuju, jer je tako lakše predstaviti ovu papazjaniju kao nešto mnogo pametno i smisleno.

Ipak, sve bih im ja to oprostio da bar prave gledljivu seriju. Setite se samo I i II sezone... ja se i dan danas sećam određenih ključnih momenata ( koje su doduše kasnije obesmislili ).

A tokom III i IV sezone, šta god se desi u BSG, to već u sledećoj epizodi obesmisle i prođe bez ikakvih posledica. npr. Tyrolova supruga, ČITAVU epizodu su posvetili njoj, to je sat vremena smaranja, kukanja, plakanja, na kraju je izbaciše kroz airlock... i kakve posledice je to sve imalo na dalji tok serije? Nikakve! Je li uticalo na druge likove? Da, bili su malo tužni tokom sledećih 2 minuta i promptno su je izbrisali iz sećanja. Pa čemu onda cela epizoda posvećenja njoj? Pa eto, da popune termin.

Ovo navodim samo zato što se ovakve stvari stalno dešavaju.

Setite se samo čitave frke oko poslednjih par neotkrivenih Sajlonaca. Šta je posledica svega toga?
Ništa! Zašto su baš oni morali biti ti Sajlonci? Pa eto, kao kad Fernando otkrije da je samom sebi keva u nekoj španskoj seriji.

Zašto su sad Sajlonci skenjani što je Zemlja uništena? Mislim, pre samo par godina su oni uništili silne planete i pobili milijarde i milijarde ljudskih bića, pretvorili nekoliko planeta u nenaseljive radioaktivne lopte... i sad su naprasno posebno potreseni što nemaju gde da žive?

Wtf?! Ja sam mislio da su oni artificial intelligence... gde je tu intelligence?
U stvari, gde je tu artificial? Gde su nestale sve one tehnologije i specijalne sposobnosti koje su Sajlonci imali u prve dve-tri sezone? ( izvinite ako je ovo objašnjeno tokom serije, ali ja se stvarno ne sećam tih momenata, ako je to razlog, opet su krivi kreatori serije, jer te neke bitne momente treba na neki način izdvojiti iz mase bezveznih šaputavih dijaloga koji sačinjavaju 99% III i IV sezone ).

Nego, gde nestadoše Baltar i ona Koreanka? Visoka plavuša? Onaj matori Sajlonac?
Koja je poenta bilo čega što su oni ikada u seriji uradili? Sad nam vraćaju i suprugu Saula Tigha.
Fucking fantastic. Ona je finalni Sajlonac. Vrlo nepredvidivo! Uzmeš nekog totalno ******skog lika od pre 20 epizoda i napišeš da je to najbitniji Sajlonac u svemiru. Wow!

Samo neke improvizacije.

SuperStaljin, hteo bih da pročitam tvoj post, ali se plašim da ima neki spoiler, jel možeš da verifikuješ? :D

Ne čitaj! :d Dokle si stigao sa gledanjem BSG?

Nisam ni pročitao. Rekoh da li da čitam ili da odustanem, znajući ga, možda je nešto i napisao što ne treba moje oči još uvek da vide.

Stigao do 2x16.

Moja neka razmišljanja:
1. Trinaesto pleme su bili ljudi, nastanili su se na Zemlji ali su stvorili sopstvene Cylonce koji su im došli glave.
2. Rat između tih ljudi i njihovih Cylonaca se vodio na Zemlji sve dok ljudi nisu ukapirali da su inferiorni, podvili rep i nastanili se na drugoj planeti npr. oko Alpha Cenatauri-ja??? (Abama na kraju ove epizode usmerava BSG ka najbližoj zvezdi XY klase)
3. Ljudi godinama (vekovima?) na novoj planeti grade mas destruction oružje i vraćaju se na Zemlju za payback.
4. Cylons are no more i stvara se protiv teža trenutnoj situaciji gde su Cylonci razorili prvobitna 12 plemena.

Mislim da će BSG ipak naći ljudske potomke ali će ih ovi okriviti za kolaboraciju sa neprijateljom i otpočeti borbu protiv njih. To mi već liči na par smaračkih epizoda sa mlađanim Apollom i njegovom diplomatijom... Neko je morao da umre u ovoj epizodi da bi svi žalili za njime i vapili za osvetom. Ty-ova žena žešće smara i mogli su bolje da dovedu onog kera čiju su posudu okretali na New Caprici da bude zadnji Cylonac. Kladim se da će Roselin dati svoj (beznačajni) život da bi ona preživela i ujedinila svih dvanaest modela. Ako ubace i time travel sjebali su sve što su do sada napravili.

U ***e, sve znam, ne moram ni da gledam seriju više. :)

Poslednja izmena:
A da nije bilo nesto ovako?

Humans and Cylons lived in peace many millennia ago on Kobol.

There was a war of epic proportions which resulted in a retreat/exile of the Cylon civilization from Kobol (the exodus of the Thirteenth Tribe).

The humans on Kobol, unwilling to live with the constant threat of retaliation, searched the vast expanses of the universe for the remaining Cylons.

For a long time, the Cylons lived in peace on Earth; the human forces of Kobol were stumped, unable to locate the exiled machines.

A lone Cylon travelled back from Earth to Kobol, many years after the catastrophic war, in search of his ancestral home. Little did he know he would betray the location of Earth to the humans...

Saul and Ellen Tigh (Cylons) learn of the impending threat, and make preparations now that Earth has been discovered for the survival of the Cylon race. Ellen Tigh's programming of their future bodies allows for nobody to remember their true nature/previous lives, except herself. She does not want anyone else to live with the sorrow, as they will not be able to do what needs to be done.

2000 Years Before Present: Human fleet from Kobol arrives over Earth, erradicates every last living soul. Nuclear Holocaust. This will never be forgotten by the five cylons who will survive the catastrophe.

The remaining 12 tribes on Kobol, humans, settle on the 12 colonies. They create a second race of Cylons.

Sometime before or during the First Cylon War, the five Cylon survivors of Earth are reborn, but only Ellen Tigh's memory is intact.

After the First Cylon War, Ellen Tigh makes contact with the mechanical Cylon race, and shows her true nature, calling for the construction of seven humanoid models based on her physiology. The modern humanoid Cylons are born, programmed by Ellen to have very sparing knowledge of her and her 4 survivor compatriots, and also programmed to utterly devastate the 12 colonies with a nuclear attack, as retaliation for what happened on Earth two millennia ago.

Edit #1: As the Cylon Fleet chased the ragtag Human Fleet away from the 12 colonies...similarly once before a Human Fleet from Kobol chased a ragtag Cylon Fleet as it escaped from Kobol... (All of this has happened before...and all of this will happen again.)

Ovo je samo nagadjanje koje sam citao na jednom forumu i koje mi deluje najrealnije..

ko ce da ga zna ... po mom iskustvu - sva predvidjanja za serije obichno fail-uju, to prvo znamo iz LOST-a: milion teorija, i nijedna se vremenom ne poklopi sa onim shto nam prikazu (to moze za LOST da se opravda ludim mozgom JJ abrams-a koji namerno chita fan fiction, i menja scenario according)

LOST - fenomenalna serija :)

time travel uradjen jako istripovano. teshko pohvatati dok nam ne daju josh neke informacije, ali mi se jako svidja u kom smeru ide serija.

pojavili su se neki likovi, sasvim iznenada - ludi nauchnik iz DHARMA initiative, i Ana lucia. :)

heheh, najjache od svega - matora mrs Hawking (zena koja ide kroz vreme, dezmondovi fleshbekovi) ima u podrumu svoje crkve Apple III, model iz 1980ih :)

Ja jedva cekam da pocne novo prosirenje Stargate univerzuma, Stargate Universe. Jeste da ce biti Voyager u Stargate univerzumu :smash:, ali meni je svejedno. Bilo sta sto ima Stargate u imenu... gime gime :d!

Poslednja izmena:
Ovde se svi zapricali sa BSG. Ne znam sto niko ne pomenu da se zavrsio Stargate Atlantis.
Tek sam sada stigao da odgledam poslednje dve epizode, kad ono kraj serije. :(
Cisto ako nekoga zanima, poslednja epizoda je kostala pola milki i sve prsti od CGI-ja.
Nije lose, mozda malo zbrzano ali je ostavljeno nesto i za film.

mene fascinira boldness producenata - Rodney Mckay je smislio wormhole travel (koji verovatno pojede cela 3 todova ZPM-a) a sami Ancienti nisu mogli ... hm ... malo me je to smorilo na kraju.

... al' fora, čitavo ostrvo, i sve što su ljudi na njemu napravili putuje kroz vreme,
al' nekako ljudi ne putuju. Podseća me na kraj filma Langoliers ( još jedan lažno-mistični crapfest ).

U odbranu serije moram da kažem da je prva epizoda petog serijala lepo snimljena, na momente liči na film. Druga nastavlja po starom.

^Moguce da sam ja, ako se dobro secam.Mini-serija je vrlo dobra...meni je bas "legla", i to u cugu.Prvo me je odbijao pocetak sa onom klinkom, ali je posle bilo sve bolje.

Mozda je i bolje tako...miniserija, pocetak i kraj.Iako ima materijala, verovatno bi se kasnije pretvorilo u boraniju...:)

Inace, da li neko gleda "UFO Hunters" dokumentarnu seriju?Gledam ovih dana nesto da nadjem, pa naleteh na ovo.Valja li cemu?

^auh...zaboravite da sam pitao za UFO Hunters...odavno nisam gledao nesto gluplje.OMG...

Poslednja izmena od urednika:
BSG -

ubishe dete, i upropastishe Helo/Athena vezu ...

njih dvoje jednostavo nisu smeli da diraju. on je jedini bio korektan CELU seriju, vojnichina, gotivac, a ona je JEDINA korektna sajlonka, koja se odrekla i ljudi i sajlonaca zbog ljubavi. a poverila svoje usluge Adama-i dok je matori bio okej (posle roslinke je postao smarach)

izgleda da je poenta ove serije kompletno unishtavanje svake nade, i svega lepog ... a pritom, ostace neiskorisceno to shto su predlozili - meshavina mashine i choveka kao ultimate reshenje.

Poslednja izmena:
Malo sam se igrao ovih dana..
Farscape sam sam pravio, ostalo skinuo sa neta, sve sem star treka sam modifikovao..

nnnn, nemam reči! Fantastično.

11sti jos nije izasao :p danas krecem da pravim omote za SG atlantis.. :p

Stvarno odlična ideja! :)

joj tek sad sam skontao ovu temu.

moje mišljenje o sf serijama:
Lost - zbog faxa sam uspeo samo prvu sezonu da pogledam planiram na leto i ostatak.
Stargate SG1 - prošli letnji raspust nisam izlazio iz kuće, nešto najbolje u životu što sam pogledao.
Stargate Atlantis - imam sve epizode, gledao sam prvu i uopšte mi se nije svidelo ali pogledaću i ostatak.
Invasion - bilo na Avali letos, priča je odlična ali je ukinuta posle prve sezone (24 ep)
Star Trek Voyager - na ovoj sam odrastao i zato mi je omiljena od star treka.
Star Trek Enterprise - nije loše uopšte, ali ni blizu voyageru.
Farscape - gledao malo na studiu B, ništa posebno.
Firefly - skinuo tu jedinu sezonu pa kad stignem.
Terminator SCC - odlično - preporuka.
Smallville - do 7. sezone bilo odlično kasnije raspad.
Battlestar Galactica - prvu sezonu gledao na nemačkom (ništa nisam skontao, bar verbalni deo) a drugu sezonu gledao ovako, imam i ostatak ali nikako da se nateram.
Threshold - dobre samo prve dve epizode.

filmovi.
Terminator 2
Matrix 1
Terminator 4 - naravno nisam gledao, ali me ****no zanima.
Star trek (2009) takođe
Stargate the ark of truth - nije mi baš remek delo najviše zbog tih glupih orija, al je dobar samo zato što su završili sa njima (fala bogu).
Stargate Continuum - puno bolje, ali mi je nekako za samo jedno gledanje. pustio sam opet nedavno i smorio se na polovini.
Stargate 1994 - ovo je već savršeno.
peti element mi je zabavan.
ne mogu svega ni da se setim, ali ima još dosta stvari...

zadnjih par dana radim na stargate kompletu SG1 i Atlantis, kao i filmovi..
Evo dokle sam stigao za sada
65ac0fd801.jpg

spine na kraju ce izgledati ovako..
http://bahadiricel.files.wordpress.com/2008/12/sg1_sga_01_1280x1024.jpg

Vrh Dno