Ma šta su zapetljali? Sve je vrlo jednostavno: nemaju pojma šta žele da naprave sa serijom,
pa sve mistifikuju, jer je tako lakše predstaviti ovu papazjaniju kao nešto mnogo pametno i smisleno.
Ipak, sve bih im ja to oprostio da bar prave gledljivu seriju. Setite se samo I i II sezone... ja se i dan danas sećam određenih ključnih momenata ( koje su doduše kasnije obesmislili ).
A tokom III i IV sezone, šta god se desi u BSG, to već u sledećoj epizodi obesmisle i prođe bez ikakvih posledica. npr. Tyrolova supruga, ČITAVU epizodu su posvetili njoj, to je sat vremena smaranja, kukanja, plakanja, na kraju je izbaciše kroz airlock... i kakve posledice je to sve imalo na dalji tok serije? Nikakve! Je li uticalo na druge likove? Da, bili su malo tužni tokom sledećih 2 minuta i promptno su je izbrisali iz sećanja. Pa čemu onda cela epizoda posvećenja njoj? Pa eto, da popune termin.
Ovo navodim samo zato što se ovakve stvari stalno dešavaju.
Setite se samo čitave frke oko poslednjih par neotkrivenih Sajlonaca. Šta je posledica svega toga?
Ništa! Zašto su baš oni morali biti ti Sajlonci? Pa eto, kao kad Fernando otkrije da je samom sebi keva u nekoj španskoj seriji.
Zašto su sad Sajlonci skenjani što je Zemlja uništena? Mislim, pre samo par godina su oni uništili silne planete i pobili milijarde i milijarde ljudskih bića, pretvorili nekoliko planeta u nenaseljive radioaktivne lopte... i sad su naprasno posebno potreseni što nemaju gde da žive?
Wtf?! Ja sam mislio da su oni artificial intelligence... gde je tu intelligence?
U stvari, gde je tu artificial? Gde su nestale sve one tehnologije i specijalne sposobnosti koje su Sajlonci imali u prve dve-tri sezone? ( izvinite ako je ovo objašnjeno tokom serije, ali ja se stvarno ne sećam tih momenata, ako je to razlog, opet su krivi kreatori serije, jer te neke bitne momente treba na neki način izdvojiti iz mase bezveznih šaputavih dijaloga koji sačinjavaju 99% III i IV sezone ).
Nego, gde nestadoše Baltar i ona Koreanka? Visoka plavuša? Onaj matori Sajlonac?
Koja je poenta bilo čega što su oni ikada u seriji uradili? Sad nam vraćaju i suprugu Saula Tigha.
Fucking fantastic. Ona je finalni Sajlonac. Vrlo nepredvidivo! Uzmeš nekog totalno ******skog lika od pre 20 epizoda i napišeš da je to najbitniji Sajlonac u svemiru. Wow!
Samo neke improvizacije.