- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 229
turbo
I sta je na kraju ispala starbuck... nerazumem uopste...
...otisli na jedno ostrvo( atlantida )...
Ostala mi je nejasna prica hibrida koju su govorili Starbaku "you are the harbinger of death Kara Thrace". Ima neko objasnjenje?
chivitli je napisao(la):Malo mi je i nedoreceno da li se neko od neprijateljskih sajlonaca spasio, uprkos bombama. Dalje, sta je sa trinaestim plemenom? Posto su oni bacili nuklearku na Zemlju i pobili sve sajlonce sem onih petoro, sta je bilo sa njima posle?
Ako smo mi potomci Here to bi značilo da su ostali ljudi koji su se naselili na različitim kontinentima izumrli. Šta je moglo da dovede do tolikog pomora?
@nex999
Moram te malo ispraviti.
Dakle preživeli Sajlonci sa zemlje su putovali ka kolonijama. Kako su putovali brzinom bliskom brzini svetlosti vreme se usporilo za njih pa nisu ostarili. Došavši do kolonija rat je još uvek trajao i Centurioni su pokušavali da naprave skinjobs-e ali nisu bili uspešni u tome (tačnije napravili su Hibride ali ništa što bi moglo samo sebe da održava). Final Five su napravili dil sa njima. Razvlili su 8 humanoidnih modela i dali im resurrection tehnologiju a zauzvrat su tražili da se rat prekine.
Ako smo mi potomci Here to bi značilo da su ostali ljudi koji su se naselili na različitim kontinentima izumrli. Šta je moglo da dovede do tolikog pomora?
@nex999
Moram te malo ispraviti.
Dakle preživeli Sajlonci sa zemlje su putovali ka kolonijama. Kako su putovali brzinom bliskom brzini svetlosti vreme se usporilo za njih pa nisu ostarili. Došavši do kolonija rat je još uvek trajao i Centurioni su pokušavali da naprave skinjobs-e ali nisu bili uspešni u tome (tačnije napravili su Hibride ali ništa što bi moglo samo sebe da održava). Final Five su napravili dil sa njima. Razvlili su 8 humanoidnih modela i dali im resurrection tehnologiju a zauzvrat su tražili da se rat prekine.
Tako je...genetski, mi smo "deca" tog hibrida, tj Here.
D'Anna je nestala iz serije kao i jos neki likovi...bzvz.
Ne verujem, da se iko spasio- bese tu ona crna rupa u komsiluku
A to sa 13. plemenom- pa moraces opet da odgledas poslednji serijal- malo je cudnovat taj deo...evoluirani sajlonci (tj. potomci 13.og plemena- sajlonskog) koji valjda naprave novu generaciju "mehanickih" sa kojima zarate, pa popiju nuklearke, da bi preziveli sajlonci zatim lutali svemirom i uz pomoc tehnologije za ponovno ozivljavanje opstali par hiljada godina i na kraju dosli do Sajlonaca koje su u medjuvremenu isprasili ljudi sa 12 kolonija, i imali primirje...i zatim njih "unapredili", tj napravili nove Centurione i "skinjobs-e"...od kojih je "najopakiji"- Cavil izveo prevrat i kaznio tvorce poslavsi ih na kolonije sa izbrisanom memorijom...I na kraju poveo Sajlonce u pohod na Capricu i ostale kolonije, itd itd.
Ako sam dobro ukapir'o
Inace, teorija o evulitovnom Adamu i Evi je i pokazala otprilike tu pricu. Za Evu nisam detaljno citao, znam da ima veze sa DNK u mitohondrijama koji se prenose preko majke, ali npr za evolutivnog Adama se pokazalo da su svi muskarci (a samim tim i svi ljudi) sa planete potomci jednog muskarca koji je ziveo pre oko 60 hiljada godina, ako se ne varam.
Ovo se zasniva (pojednostavljeno) na sledecem principu. Ljudi imaju 46 hromozoma, tj 23 para. Polne celije imaju 23 hromozoma. Prilikom oplodnje dolazi do rekombinacije gena sa hromozoma. Tako da nova jedinka koja nastaje nema bukvalno 23 hromozoma od majke i 23 od oca, vec su novonastali hromozomi nekakav mix od hromozoma roditelja, tj geni u tom procesu predju sa jednog hromozoma na drugi, cak valjda postoji neki mehanizam koji opravlja greske u genima.
Izuzetak od ovoga je Y hromozom kod muskaraca. Posto muskarci imaju i X i Y, od oca dobijaju prakticno identican Y hromozom i ne dolazi do rekombinacije. Posto se vremenom desavaju mutacije na genima, one se prenose sa oca na sina i ukoliko se nadju iste mutacijame za recimo osobe iz neke regije moze da se zakljuci da te osobe imaju istog zajednickog predaka, posto je (bar po toj teoriji) verovatnoca da se na dva evolutivna stabla desi identicna mutacija na nekom genu previse mala.
Prema tome je izracunato da svi muskarci imaju identicnu mutaciju na nekom genu na Y hromozomu prema cemu znaci da su svi u srodstvu i izracunato da je taj evolutivni Adam ziveo pre 60000 godina, ako se dobro secam.
Zasto je do toga doslo? Pa mozda je smanjena populacija ljudi bila, ovaj je iz nekog razloga bio superioran, ostala porodicna stabla su izmrla ili nesto slicno. Takodje, tvrdi se da je svaki sesti covek sa planete potomak Ghengis Khan
Bila je emisija na discoveryju o ovome. A takodje moze da se uzorak DNK posalje na analizu i onda dobijete rezultat o tome kom narodu pripadate i kako se taj narod kretao kroz istoriju.
Interesanto je da je jedan moj drugar to uradio (sa ovih prostora je). Ispalo je da su mu predaci sa svih strana, tj nema neki dominantni narod kojemu pripada, ne znam da li to vazi za sve nas, ali rekao bih da ima smisla.
Takodje, tvrdi se da je svaki sesti covek sa planete potomak Ghengis Khan![]()
Ja sam radio taj test Y hromozoma. Taj drugar te 100% lagao, jer muškarac može da ima samo Y hromozom nasleđen od svog oca. Y hromozomi se ne mešaju,
tako da je to bukvalno direktna veza sa praistorijskim čovekom od koga si potekao... ali samo jednom lozom.
^
U pravu si za taj deo - imali su "dojavu", secam se da je to bilo pomenuto u seriji.I bio je rat, koji je najverovatnije bio "blitz" u vidu nuklearnog holokausta.
Medjutim- cinjenica je da su na toj Zemlji ziveli Sajlonci, i da su oni bili 13. pleme.
Koje je, ako sam dobro zapamtio- bezalo od ljudi posle rata na Cobol-u, koji je rezultirao egzodusom i ljudske i Sajlonske rase.
E sad, ni ja nisam uspeo da povezem sta se desilo sa Centurionima koje je 13. pleme razvilo na Zemlji i zaratilo sa njima.Kapiram da se desio slican scenario -i da negde u galaksiji postoji 12 Centurionskih kolonija lol -
Pazi, ja sam to isto i rekao, tj nisam nigde rekao da se Y hromozomi "mesaju", verovatno me nisi dobro razumeo. Y hromozom od oca na sina dolazi nepromenjen, tj ne dolazi do rekombinacije gena, posto majka nema Y hromozom, jelte :d (ima X).
Jeste direktna veza, plus se sa vremena na vreme dese neke mutacije, koje se prenose potomcima...
Sto se tice Ghengis Khan-a, mozda je marketing mozda nije, to je pretpostavljam iz neke analize, gde su izracunali frekvenciju pojavljivanja mutacije na Y hromozomu i na osnovu toga nasli period u kome je ziveo, videli da vecina Mongola ima tu mutaciju i tako nekako zakljucili.
ali ne bih pravio nauku oko toga, to je sci fi![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari