Šta je novo?

SBB vs MTS

njemu radi nekom ne radi i tako u krug pa puste pa ukinu pa promene ip adrese.
pise zvanicno sta gde radi.
ako hoces da sigurno radi uplatis 'eon van mreze' kod sbb-a ili nesto slicno kod telekoma i gotovo...

Imam ja eon van mreže. Nego on nije skontao o čemu mi pišemo ovde.

Ja imam eon na mreži sa optikom supernove.

Evo posle sedam dana testa, mogu da kažem mišljenje.

Radi ali i ne radi.

Uglavnom kad izadje "Geoblock" premotam napred i instant se pojavi kanal i radi normalno.

E sad, sinoć iz nekog razloga nije radilo na dugme za premotavanje napred nego pustim rts1 na dva minuta pa se vratim na kanal nova sport i radi ali se takodje dešavalo ranije da ni to nij pomagalo.

Do kada će ovakav bag da funkcioniše, ne znam.

bilo bi lakse da naprave 'whitelist' odnosno da puste samo na svoje adrese.
sigurno to oni znaju i iz ko zna kog razloga se ovako igraju sa tim.

Ovo što si napisao za Telekom je totalno netačno. Neću raspravljati dalje, koristim.
Bilo bi lepo da i nas podučiš kako da gledamo iris tv preko nekog drugog interneta, a da nije mts.
Konkretno mene interesuje jer imam kući mts ali na vikendici imam internet od nekog lokalnog malog provajdera i ne radi mi iris

Gledajuci iz raznih uglova, resio sam da predjem sa sbb na mts.
Infrastruktura za otiku iz mts postoji a za sbb ne. Izmedju ostalog i finansijski 18 meseci po 1 din.
Ali, da li je neko dobio dobru ponudu od sbb da ostane kod nih? Ili je ipak najbolje menjati na 2 godine?
I jos jedno pitanje,ako vec prelazim koji je najbolji stb uredjaj u mts?

У принципу сбб за останак нуди макс 12х1 за премиум пакет, ако има конкуренције. Оптика је увек боља од коакс. НР4024.

A kakav je HP4074? Da li ima bitne razlike izmedju НР4024 i HP4074?
Koliko sam procitao samo na njemu mogu da se nameste BT komande za daljinski?
Neophodan mi je 1 kom sa bt komandama , zato sto je 1 tv sa nosacima na zidu a nemam policu,drzao bih ga iza tv-a.
Za druga 2 stb mi je ok i sa IR.

Нисам чуо за 4074. НР4024 је ок, добра слика, ради како треба, бт даљински.

ja sam se posle 20 i vise godina pozdravio sa SBB-om, skoro godinu dana sam ih bukvalno molio da srede mikro prekide da zamene kablove koji su postavljeni pre 15 godina da pronadju gde im struja ulazi u mrezu jer me na koaxialnom kablu udara struja . nije vredelo nista . Presao na MTS optiku i prezadovoljan sam sve savrseno radi i net i tv telefon sam dobio u paketu ali to ne koristim.

Uveo mts optiku na drugoj lokaciji dobio neki Nokia ruter G-2425G-B i neke no name STBove, ne vidim da ima ikakva oznaka na njima ni huawei nalepnica dole nista prazno, a razlikuju se malo od onih pre dve godine sto su bili. Jako slicni, ali se vide razlike, LEDare napred drugacije, daljinski bt i ima mikrofon na daljinskom. Nadam se da ce uskoro uvesti glasovnu pretragu.

Imao sam SBB kablovski i presao na optiku mts, sto se tice neta, i jedni i drugi su top bili, moja lokacija je Banjica. Nikad nikakav problem. Na kraju sam se vratio na SBB jer smatram da im je TV ponuda neuporedivo bolja, a i korisnicka podrska na ozbiljnijem nivou. Mts, kakvo god da je moje licno misljenje o njima, optika im je besprekorno radila.

Optika je definitivno bolja i iz mog iskustva takodje. SBB generalno ima losiji ping. Kod mts-a ping je 1-2-3ms, kod SBB-a ne znam da sam video ping da je ispod 6-7-8ms. (Novi Sad)
TV ponuda zavisi od ukusa, bolji je sportski program na mts-u, ovo ostalo mi se cini da je uporedivo. Ali ne gledam televiziju mnogo pa mi nije bitno u toj meri.
Korisnicka podrska mi je uvek pomogla i jedna i druga, mozda su malo ljubazniji u SBB-u, jer sam par puta u mts-u naleteo na nervozne operaterke. :D

e kod mene bas obrnuto. supernova (DOCSIS) ping isao od 10 do 15. kod sbb-a (FTB) okruglo 5ms sto je meni super.

Sto govori da je do DOCSIS-a, optika je mnogo bolja. Supernova iako je Telekomova sada, to je nekadasnji kablovski sistem. Tih 5ms je OK, prihvatljivo. Nisam znao da SBB ima FTTH. Ili to posebno razvlace samo za giga korisnike?

Sto govori da je do DOCSIS-a, optika je mnogo bolja. Supernova iako je Telekomova sada, to je nekadasnji kablovski sistem. Tih 5ms je OK, prihvatljivo. Nisam znao da SBB ima FTTH. Ili to posebno razvlace samo za giga korisnike?
u pitanju je fiber-to-building, stoga rekoh FTB. mada, da sam hteo 1000mbps mozda bi i stvarno bio fiber-to-home, jer jesmo u jednom od giga gradova.
DOCSIS su upropastili, mi smo uzeli dok je super nova bila firma za sebe kao "supernova" i produzili ugovor dok su bili kao mts. do skoro je bilo super, a od skoro katastrofa. ima jos par meseci da stoji sn iskljucena pa cu da otkazem ugovor

Ja sam za prošle nedelje bio u tazbini, gde imaju MTS (Iris) i prvi put sam bio u prilici da uživo probam i testiram kako to radi.
Ukratko, bili ste u pravu, ono je miljama iza SBB i EON (koji isto nije sjajan) po pitanju funkcionalnosti, tromo, sporo, nepregledno, bagovito...
Kvalitet interneta nisam mogao da testiram jer je to selo, nemaju optiku, imaju nekih stabilnih 40Mb/s...

Ja sam za prošle nedelje bio u tazbini, gde imaju MTS (Iris) i prvi put sam bio u prilici da uživo probam i testiram kako to radi.
Ukratko, bili ste u pravu, ono je miljama iza SBB i EON (koji isto nije sjajan) po pitanju funkcionalnosti, tromo, sporo, nepregledno, bagovito...
Kvalitet interneta nisam mogao da testiram jer je to selo, nemaju optiku, imaju nekih stabilnih 40Mb/s...

Zavisi kome šta treba. Koliko ti plaćaš a koliko oni? Oni imaju veći upload nego ti :) Koristio sama jedno i drugo.... Ja imam optiku MST, internet kida i mnogo je bolji od koaksijale preko SBB... nema sporo, nema bagovito... ali jeste TV aplikacija nepregledna, jer IRIS može da se sredi... i ne znam što ga ne sređuju... Da srede IRIS TV aplikacuju da bude pregledna... pokidali bi SBB u svim segmentima.

Zavisi kome šta treba. Koliko ti plaćaš a koliko oni? Oni imaju veći upload nego ti :) Koristio sama jedno i drugo.... Ja imam optiku MST, internet kida i mnogo je bolji od koaksijale preko SBB... nema sporo, nema bagovito... ali jeste TV aplikacija nepregledna, jer IRIS može da se sredi... i ne znam što ga ne sređuju... Da srede IRIS TV aplikacuju da bude pregledna... pokidali bi SBB u svim segmentima.
Ako te baš zanima ja plaćam dinar, a oni oko 4000 sa fiksnim i moblnim telefonom.
Ali nije to presudno, i da je obrnuta situacija, ona MTS aplikacija ne vredi ni dinar.
Naravno, sve zavisi šta kome treba.
Oni su pre ovoga bili na običnoj anteni, tako da im je i ovo revolucija.

Zavisi kada su uveli to, mozda jos uvek imaju stari uredjaj, pa je zato spor. Drug je isto na selu, isto imaju samo ADSL, on i dalje ima onaj beli daljinski, to je 3-4 generacije iza. Mnogo sporije menja kanale od trenutnih ili prosle generacije STB-ova koje imam prilike da koristim.

jos jedan update: kvalitet slike na SBB-ovom EON-u (dnevna soba) i slike na D3mini (druga soba), i jedan i drugi su miljama ispred supernovinog move aparata. televizori su ostali isti, oba fullHD. HD kanali na SBB-u su daleko cistiji nego stagod je bilo na supernovi

20230518_201415-jpg.389982

nisam giga korisnik, ali sam u giga gradu. izgleda da zapravo razvlace FTTH

Нисам сигуран постоји ли боља тема...

Нисам сигуран постоји ли боља тема...
Stvar je, sa pravne strane, poprilično jasna, što je potvrdio i ratel. Sa druge strane to znači da nijedan operater ne sme nijedan program da izbaci nikada.
Pitanje je koliko to nama kao korisnicima odgovara, jer je takva situacija neodrživa na duže staze.
Možda bi izlaz iz toga bio da spisak kanala bude deo ugovora i to tako da se definišu obavezni programi, a pored njih i broj "neobaveznih" kanala.
Glupo je da ako neki operater shvati da mu neki kanal nije gledan i da ima udeo u gledanosti 0,0000001% nema slobodu da ga izbaci.

У ери оптике зашто би избацивао било који канал? Ако није гледан већа је шанса да је бесплатан или чак да плаћа оператору емитовање.

У ери оптике зашто би избацивао било који канал? Ако није гледан већа је шанса да је бесплатан или чак да плаћа оператору емитовање.
Zato što operateri plaćaju kanalima da bi ih emitovali. Ako je dobit operatera od tog kanala manja nego što plaćaju za njega naravno da će ga ukinuti.
Naravno da najpopularniji kanali sa atraktivnim sadržajem neće doživeti tu sudbinu ali ovde ne pričamo o njima

Posmatraj to u svetlu contenta. Content je roba koju prodaju ti kanali, a operaterima je bitno da imaju sto vise contenta da ponude, te kupuju taj content ili ga sami proizvode.

Vrh Dno