Šta je novo?

SBB "vezivanje"

I bilo kojoj poslovnici moze da se podpise ugovor

Ma ja hocu da mi dodju kuci !
Prati radnju fabule :d.

Jer cale ce potpisivati ugovor, a njega bas mrzi negde da se cima :).
I mene mrzi da se cimam :p.

Al hvala za info, ustedeo si mi par dinara i sati zivota :d, cekajuci SBB operatera da se javi na telefon, odnosno da se oslobodi linija.

Poslednja izmena:
I ja ocu plavusu neku u kucu da mi dodje :p :d ni za crnu se ne zalim

Ako ti je cale
Njegova licna karta i tovja licna karta
Ista prezimena - moze poptisivanje ugovora.

Ja kad sam uzimao ovde u Novom Sadu dosao je covek sa gomilom papira pa sam kuci potpisao dok je on montirao, nazovi ih i reci im da hoces da sklopis ugovor i kad budu dolazili da ti donesu modem donece i ugovor, e sad ako vec imas njihov net onda bas neverujem da ce hteti da dolaze

Zovi korisnicki centar i trazi D3 uslugu. Doci ce ti kuci, doneti uredjaj, potpises ugovor, imas 2x brzi net za manje para i D3 za dz :)

A mislis tako da ih nahvatam :).
Fala velika ;).

da, mozes i tako, kazes da hoces MIX , i onda mora doci monter da ti donese dekoder, a pri tom ce doneti i papire da potpises ugovor na 24 meseca, u tom mixu ti je digitalna besplatna

Jel mora 24 meseca da bi D3 u Mix-u bila besplatna ?
Ili moze i 12 meseci ?

da, mozes i tako, kazes da hoces MIX , i onda mora doci monter da ti donese dekoder, a pri tom ce doneti i papire da potpises ugovor na 24 meseca, u tom mixu ti je digitalna besplatna

Pitam se zasto toliko insistiraju na "Vezivanju" :trust: pa jos na 24 meseca. Ako su toliko savrseni i tako dobre ponude imaju zasto se onda brinu da nas vezu kad nece imati konkurenciju. Tako me je Telekom vezao 12 meseci pa dobio zestoku konkurenciju a ja brojao dane kad ce da istekne ugovor. Mrzim vezivanje :D

I ja ocu plavusu neku u kucu da mi dodje :p :d ni za crnu se ne zalim

Ako ti je cale
Njegova licna karta i tovja licna karta
Ista prezimena - moze poptisivanje ugovora.
Ne moraju ni ista prezimena, meni se kablovska vodi na shuraka on je sklapao ugovor za tv a ja potpisao tako da nije problem. Bitna je samo kopija njegove licne karte i da napravis neko ovlascenje koje ce on da potpise da te ovlascuje da u njegovo ime potpises ugovor.

HMMM ne

Njegova licna karta i tvoja licna karta + ista prezimena = ugovor

TO sam ja napisao i za to MORA ista prezimena tako su u sbbu rekli.

njegoa licna karta i tvoja licna karta + ovlascenje onda naravno da ne mora isti prezime niti mora uopste da ti bude rod niti da ga poznajes

Nisi ti to lepo protumacio.

OSTALE NAKNADE

Razlika je sto se za ugovor od 12 meseci, placa mesecna renta od 200din za SD, a za Mix 24 meseca se ne placa nista za SD.
Prikljucna taksa je 0 u oba slucaja.

Za HD se placa u oba slucaja prikljucna taksa, sa tim sto Mix 12 = 3000din, a Mix24 = 2000din, a mesecne rente su iste - 200din.

Ako hoces besplatan D3 moras da sklopis ugovor na 24 meseca, ako sklopis na 12 meseci onda ces placati neku mesecnu pretplatu

Juče sam koleginici sa posla umesto isteklog Nortona instalirao NOD smart security.
Ona je korisnik SBB.Došla danas na posao,nemože na internet,mi zovemo SBB i čovek kaže da moramo da ubijemo firewall proces i onda će proraditi.
Ja reko,pa dobro,ako mu smeta NOD-ov firewall koji onda drugi da koristim.
Kaže on nijedan,ja reko,pa kako nijedan nemože bez njega na internet.
Kaže on bilo koji da stavi neće moći na internet.
Ja sam na ADSL-u i sve koje poznajem su isto,pa imam pitanje,a ujedno i nemogu da verujem da nemožeš na internet preko SBB ako imaš instalirani firewall .
Ili ovaj čovek sa tehničke podrške nije baš sav svoj.
Nisam znao gde ovo da izložim ,pa sam na ovoj temi.

Ja mislim da je on tebe hteo sto pre da otkaci :D

A sto se firewala tice ja sam korostio NOD smart security,i sad koristim comodo i jedan i drugi rade bez problema.

Dobro,ja sam iz Novog Sada,a ti iz Kraljeva.
Možda imaju drugačija podešavanja.
Svejedno,bez firewalla ići na internet danas nije baš pametno.

Ne bih da pametujem mnogo, samo da dodam, u životu nisam koristio firewall. Windowsov uvek isključim posle instalacije i nikakvih problema nisam imao.

Probao sam ih par - rade normalno, ali su mi nepotrebni. Bezveze guše resurse.

"Pamet u glavu" je najbolja zaštita.

"Vezao" sam se pre 2 meseca, računam, već 5 godina u kontinuitetu koristim, neću se seliti, radilo lepo (u poslednje vreme mega i po flat)...
Međutim, nije to to, što se tiče brzine (ne postiže 4 megabita, nikada...jedva mega ili tek nešto preko), za sada kuliraju moje žalbe, i tako... videću još.

Ne branim nikog niti imam razloga da budem lojalan bilo kome. Wi-fi sam otkacio kad je stigao ADSL, i njega sam otkacio nakon 2 godine kad je stigao kabl. I krajem godine sam potpisao na 2 godine nakon skoro godinu dana na prepaidu. Zasada, nema problema i nadam se da ih nece ni biti. DL i iz browsera (ako nadjem dovoljno brz izvor) i torenti idu zakucano na 475 KB/s od teoretski mogucih 480. Ja zadovoljan.
@sinisamars: moguce da je tvoje cvoriste preoptereceno. Pisao je neko vec o tim koncetratorima ili kako se vec zovu. U svakom slucaju 1MBit je premalo, stvarno.

Mom drugaru je istekao ugovor u decembru i u januaru su ga vratili na nizu brzinu. Rekli su mu da mora da dodje do poslovnice da potpise novi ugovor. Dakle nisu mu automatski produzili ugovor.

Pozdrav,

Хм, ја сам до децембра био на prepaid-у, и крајем месеца сам потписао уговор на 12 месеци. Покушаћу ових дана да пронађем уговор, па ћу тачно пренети шта пише. Можда су променили нешто, а опет је можда све ово само у теорији (тј. на папиру) док у пракси ствари могу да буду другачије.

Ja sam na 16 Mbita od pre 15 danq...ide ko zmaj :banana::type:

Jedno banalno pitanje..
Kada se uplacuje internet u SBB poslovnicama(dakle njihov sam klijent),
da li pustaju internet signal na osnovu kucnog prikljucka ili na broj modema?
Primer:
Komsija je prikljucen na kvarno,ali ima signal za televiziju,ja se prijavim za net,oni mi daju modem a ja to dam komsiji,on kod njega prikljuci na kabl od tv-ea i sve to lepo poveze,da li ce imati signal za net?

Jedno banalno pitanje..
Kada se uplacuje internet u SBB poslovnicama(dakle njihov sam klijent),
da li pustaju internet signal na osnovu kucnog prikljucka ili na broj modema?
Primer:
Komsija je prikljucen na kvarno,ali ima signal za televiziju,ja se prijavim za net,oni mi daju modem a ja to dam komsiji,on kod njega prikljuci na kabl od tv-ea i sve to lepo poveze,da li ce imati signal za net?

Imace :)
Koliko znam, proverava se mac adresa modema i posto ste na istom cvoristu, imace net.

cek,da se ne zabunim,cvoriste mu dodje kutija na kojoj se racvaju kablovi do kuce odnosno stanove,ili nesto drugo,kao npr centrala?

Ne. Na cvoriste su prikljuceni svi korisnici iz tvog kraja. Kao sto si rekao, nesto slicno (mada potpuno drugacije :) ) poput telefonske centrale kod adsl-a.

Poslednja izmena:
Vrh...znaci i moze koristiti i komsija udaljen npr 3 kuce od mene..
sutra cu probati,javljam rezultate

Da prenesem svoj utisak vezivanja.

Kad radi, radi, ali zato imam prekide svaki dan, i po nekoliko puta. Juce je trajalo pola sata.
Podrska ne vidi modem, posalju ekipu, oni kazu sve je EXTRA.
Samo veza puca.

Znaci, vezivanjem se dobije malo vise brzine, ali kad shvatis da generalno lose radi, onda jos i da im platis da raskines ugovor.

Da prenesem svoj utisak vezivanja.

Kad radi, radi, ali zato imam prekide svaki dan, i po nekoliko puta. Juce je trajalo pola sata.
Podrska ne vidi modem, posalju ekipu, oni kazu sve je EXTRA.
Samo veza puca.

Znaci, vezivanjem se dobije malo vise brzine, ali kad shvatis da generalno lose radi, onda jos i da im platis da raskines ugovor.
Pre 4-5 meseci se vezao na dve godine, pre nego je doshlo ono ubrzanje. Od tada pa do danas, imao prekid 2-3 puta zbog upgade mreze u kraju, nishta vishe, sve ostalo vreme je net savrsheno radio bez prekidanja i oscilacija u brzini, pre toga bio korisnik Sezama ADSL 2 godione i takodje bio relativno zadovoljan, ali zbot kablovske tj Digitalne i LCD-a uzeo ovo i dobio lepu brzinu za normalan rad i download, za u odnosu na ostale male pare... Eto to je neko moje iskustvo, samo prenosim...

Nazad
Vrh Dno