waikiki
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.10.2006
- Poena
- 320
Imas li ti ukucane kojima je potrebna ili zivis sam..Televiziju ne želim da komentarišem, pošto mi ta usluga od SBB-a uopšte nije potrebna.
Imas li ti ukucane kojima je potrebna ili zivis sam..Televiziju ne želim da komentarišem, pošto mi ta usluga od SBB-a uopšte nije potrebna.
Pričam o ugovoru koji kod Telekoma podrazumeva prva 3 meseca korišćenja interneta po ceni od 1 dinar, a o čemu ti pričaš?
Po definiciji se podrazumeva i da provajder treba da obezbedi uslugu koju nudi ugovorom, a ne da šikanira korisnike zbog sopstvenih propusta, pa to nije slučaj. Kao što vidiš, teorija i praksa se veoma razlikuju.
Što se "boljeg uploada" tiče, čovek je pominjao ove pakete:
Ako laže on, lažem i ja.
Uostalom, Telekom hvala bogu nije jedina alternativa, tako da "argument"/poredjenje "račun za TV - račun za telefon" ne stoji.
Da ti možda ne volontiraš kao islednik ovde?Imas li ti ukucane kojima je potrebna ili zivis sam..
Nisam video da si ti uračunao tih 900 dinara.-Jeste to je taj paket ali sa uracunatim dupliranim uploadom koji se mesecno placa 900din kao sto si video.
Da si pratio diskusiju, ne bi postavljao suvišna pitanja.-A jesi li ti koristio SBB internet ili pricas ono sto si cuo o kvalitetu usluga?
Malo li je?-Dobro, prva tri meseca za 1din. To znaci 1500din ustede u odnosu na SBB prve godine koriscenja. Ako nameravas da koristis internet samo godinu dana to je super stvar. Taman za 75 kugli sladoleda na leto.
Ima veze.. i te kako.. pricas o ceni interneta na koju dodajes i cenu KTV.. Vecina internet korisnika bi KTV svakako placali.. i bez neta. I ta racunica koju si izveo vazi jedino u slucaju da u kuci niko ne gleda TV.. tad je cena KTV stvarno visak.Da ti možda ne volontiraš kao islednik ovde?
Kakve to veze ima sa pričom o katastrofalnoj tehničkoj podršci i loše odrađenoj infrastrukturi kod SBB-a?
Postaje još bolje ako planiraš da koristiš internet i malo duže od godinu dana, jer se cena paketa smanjuje u srazmeri sa rastom korisničkog staža kod Telekoma.
Pričam o ceni koju moraš da plaćaš direktno SBB-u ukoliko želiš da koristiš internet preko njih, što je posledica njihove odluke, a ne tehničkih uslova ili ne znam kakve nužnosti.Ima veze.. i te kako.. pricas o ceni interneta na koju dodajes i cenu KTV.. Vecina internet korisnika bi KTV svakako placali.. i bez neta. I ta racunica koju si izveo vazi jedino u slucaju da u kuci niko ne gleda TV.. tad je cena KTV stvarno visak.
I nemoj generalizovati.. konstantacija o katastrogfalnoj tehnickoj podrsci i lose odradjenoj strukturi u mom slucaju, mogu reci i u celom gradu (KI) ne vazi..
Pokušaj sa digitronom, biće lakše.Koliko? Jel toliko da se ubije tih 12k razlike?
Prvo, šta će ti "telekonjov adsl" kad imaš "moćni" SBB internet?Jdoe ti si jedan od likova koji nece da prizna da placa vise za ono sto je losije... I sad pokusavas da pljujes po sbb-u i njegovoj infrastrukturi, da bi time tebi bilo lakse.
E pa moram da te razocaram, koristim telekonjov adsl i kablovski internet kod sbb-a.Ja ne znam o kakvoj ti katastrofalnoj infrastrukturi pricas, sbb je mnogo povoljniji, brzi i u svakom smislu BOLJI internet trenutno. Govorim ti to iz iskustva!
Druga stvar vrlo bitna, razvijanje optike je uvek u prednosti u odnosu na ADSL. U Srbiji ne verujem da ce ikada biti bolji ADSL od navedenog SBB-a i to mi je drago.
Izmeri samo telekomov paket od 16mbit i pogledaj mu gubitke, sta ce tek biti na 60mbit![]()
Sbb je dobio i zasluzenu nagradu za siroko pojasni internet u srbiji i nadam se da ce tako i da nastavi!
Pozdrav
Pokušaj sa digitronom, biće lakše.![]()
Cuo sam da to ADSL ima. Nesto 5-10% manje placas posle 2-3 godine koriscenja ja mislim.
Da li sam i koliko dugo njihov korisnik možeš da vidiš i po tome što sam pomešao njihov i PTT-ov paket. Uostalom, ova tema se ne zove Telekom vs. SBB, uprkos tome što nekolicina SBB fanboyeva pokušava da svede diskusiju na najobičniji flame war.Pitam koliko placas manje kada si njihov "veran" korisnik? To nisi rekao tako da mi dzaba kalkulator.
@Speeder
Pretplatu smo tamo vec uracunali (230din). Prve godine pored SUPER korisnickog servisa TELEKOM ADSL je jeftiniji 1500din uz losiji i download (stvarni) i upload (i teoretski i stvarni). Svake sledece godine je skuplji 12000din ali jdoe dobija BONUS koji ne vidim da se igde spominje na sajtu (kao recimo kod PTT-a).
Nemam nameru da pljujem SBB, nego iznosim svoja loša iskustva koja možda nekom drugom mogu pomoći da izbegne nerviranje koje smo ja i mnogi ljudi koje znam doživeli sa njima i zbog njih.Nije mi namera da zapocnem flame, ja sa SBB-om nemam nikakve veze. Koristim IKOM i povremeno Telekom adsl (na drugoj lokaciji). Ne smeta mi ni najmanje sto pljujes SBB, ali mi smeta kada kao argument za to koristis netacne podatke u vezi Telekoma (a to su: SUPER tehnicka podrska, popusti za verne korisnike i slicno).
Ne daj boze nikome da ima posla sa Telekom tehnickom podrskom, samo to mogu da kazem![]()
SUPER tehnicka podrska, popusti za verne korisnike i slicno).
Ne daj boze nikome da ima posla sa Telekom tehnickom podrskom, samo to mogu da kazem![]()
Ne znam samo gde si video da sam ja napisao kako Telekom ima "SUPER tehničku podršku", osim u podmetačinama onih koji imaju potrebu da se svađaju sami sa sobom.
O cemu ti pricas? Kako si dosao do te cifre?
Telekom ADSL - 4.513din za paket 8192/512
SBB internet - 2090+900+750=3740din za paket 8192/768
Racunica kaze da je na godisnjem nivou 9276din ustede u korist SBB-a i upload je bolji kod SBB-a a da ne govorimo da je po definiciji i download bolji na kablovskom za oko 10%.
niko ne snosi nikakvu odgovornost ni za sta, pa ni SBB. Telekom prvi ne garantuje brzine ADSL-a i moze da se desi da uplatis 8 ili 16Mb/s paket a da dobijes pola od toga jer si daleko od centrale. kada stavis pare u banku na stednju ili pak uzmes kredit - o5 ti niko ne garantuje da banka u nekom trenutku nece promeniti te % na tvoju stetu. nije ni SBB izuzetak. u takvoj zemlji zivimo. dobrodosao u stvarni svet.Upravo u tome i jeste problem: kada bi SBB jasno naglasio da ne snosi nikakvu odgovornost za kvalitet isporučene usluge i da će korisnici biti prepušteni sami sebi i volji Manitua u slučaju eventualnih problema, verujem da bi mnogo više ljudi dobro razmislilo pre nego što se uhvati u vrzino kolo sa njima; potpisivanje ugovora na godinu dana da i ne pominjem.
nista nije gori od ostalih. ti si ocigledno imao problema sa njima pa si ogorcen. medjutim, istina je da danas vecini korisnika SBB-a Internet radi odlicno.Bojim se da je SBB na samom dnu tog "proseka" sa bahatom i nestručnom "tehničkom podrškom" i odnosom prema potrošačima u stilu "ko vas j***".
ne postoje garancije ni za sta u zivotu. ko tebi garantuje da kada sutra izadjes iz kuce da ti nece pasti klavir na glavu i ubiti te na licu mesta?Poenta je da čak ni ako SBB u početku lepo radi, ne postoje nikakve garancije da će tako i ostati. U mom slučaju je sve bilo manje-više ok u prvih nekoliko meseci (nenajavljene "radove na mreži" ne računam), ali posle prvih "radova na čvorištu" počinje golgota u trajanju od skoro godinu dana, koju ću vrlo rado ispričati jednom prilikom.
kakva glupost. ti sada preporucujes ljudima kojima odlicno radi SBB net vec duze vreme da se ne vezu i da ne dobiju mnogo bolju uslugu? ja sam sa Telekom ADSL-a pre tacno godinu dana presao na SBB i to mi se pokazao kao jedan od pametnijih poteza u zivotu. dobro sam procenio da ce kablovski net u Srbiji ostaviti u prasini ADSL - i to se i desilo. bravo za mene :guitar:Dobronameran savet za kraj: NIKO ne bi trebalo da se ugovorom vezuje na više od mesec dana za hohštaplersku kompaniju koja je poznata po bahatom odnosu prema korisnicima/potrošačima kao što je SBB.
isto korisnici i pljuju SBB; svako prema svom isqstvu. istina je da oni sto velicaju ne bi velicali da su imali problema koje SBB nije resio a i ovi koji pljuju ne bi pljuvali da im dobro radi. istina je negde izmedju, tacnije na strani ovih sto velicaju jer ipak vecini radi dobro.Pa zato jer u SBB temama isti korisnici sire sliku SBBa kao neke "nebeske" kompanije koja se ne moze porediti sa ostalim provajderima koji su na osnovu njihovih impresija krs.
naravno, brzine nikada dosta. i nije tacno da je brzina usledila na ustrb kvaliteta usluge. meni radi isto i kladim se i ogromnoj vecini korisnika.I to samo zato jer su dobili vece brzine (na ustrb kvaliteta i postojanosti veze).
brzina, koja je mnogostruko veca u korist SBB-a je ogromna prednost. ja kada odem kod nekoga sa 1Mb/s ADSL-om i vidim koliko se net vuce ko prebijen pocnem da se nerviram kao da ga ja placam. ADSL brzine iz kamenog doba su ogroman minus. a sto se tice igara, zar nije nizak ping kod kablovskog neta veliki plus igracima?Ja sam sada siguran da osim brzine SBB nema nikakve prednosti u odnosu na konkurenciju, cak sta vise vecina ljudi sa kojima igram online iz Beograda a koji koriste ADSL imaju manje problema nego ja. Kazem iz Beograda posto je ocigledno da vecina nas koji ovde prijavljujemo SBB fusheraj smo iz BGa dok ljudima iz unutrasnjosti kao i iz NS SBB radi bolje, sto je u mojim ocima jos jedan veliki minus za SBB.
ja kada odem kod nekoga sa 1Mb/s ADSL-om i vidim koliko se net vuce ko prebijen pocnem da se nerviram kao da ga ja placam. ADSL brzine iz kamenog doba su ogroman minus. a sto se tice igara, zar nije nizak ping kod kablovskog neta veliki plus igracima?
ne treba da ti se javlja, logično bi bilo da i Telekom uskoro poveća brzinu, a obično su to radili oko Nove godine... Nakon toga može se očekivati da se situacija sa netom u narednoj godini stabilizuje i da ne bude nekih značajnijih povećanja u narednom periodu...meni se "javlja" da SBB ima informaciju koju jos neznamo zato i nudi brzine unapred ali sa ugovornom obavezom
meni se "javlja" da SBB ima informaciju koju jos neznamo zato i nudi brzine unapred ali sa ugovornom obavezom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari