Šta je novo?

SBB UniFi

U pravu si taj delay sam povezao sa unifi..u drugom postu sam povezao sa gremlinima..Šta je onda po tvom mišljenju uzrok delay-a od ta dva?

Ni jedan od ta dva.

Pozdrav!

Sćeko, to je već tvrdnja a za tako nešto moraš imati dokaz da bi te ljudi ozbiljno shvatili...

Da kažem samo da sam u toku dana "odjavio" unifi i malopre sam (čisto radi provere) ponovo restartovao w7 i zamisli Šćeko nema delay internet connection-a... Prostije rečeno čim se dig'o w7 odmah je nestao žuti trougao sa kvadratića u desnom uglu ekrana (network internet access) tj. odmah po pojavljivanju desktop-a klikom na browser imao sam konekciju što ranije dok sam imao unifi aktivan nije bio slučaj (4-5 sec kašnjenja)...Toliko od mene.

edit:

ah, da...pozdrav!

Poslednja izmena:
Pa to nije dokaz. Meni je potpuno isto, nikakve razlike niti sam video niti ima. I sta sad? Osim u tome, u cemu si video smetnju na kompjuteru, u programima, radu... koju pravi UniFi, narocito ako je kompjuter povezan kablom?

Ja konekciju sa Internet-om imam pre nego sto udjem u Windows. Koristim originalni Windows 10 Pro i samo logovanje mi zavisi od Internet konekcije. ...

Pozdrav!

Znači nije dokaz, iako je čovek dokazao na njemu poznat način da to nekako utiče na performanse uređaja kod njega? Što može, a i ne mora da bude do unifi-ja. Može biti sasvim neki drugi proces u pitanju koji pravi problem.
A jel opravdano to što ti tvrdiš Sceka222 da sigurno unifi ssid nije uzrok bez ikakvih dokaza koji su relevantni za čoveka bez "radi kod mene i to je dosta"?
Ako nemaš pouzdane informacije i proverene u praksi nemoj pisati nebuloze i glumiti nekog advokat SBB kompanije.
Samo zato što nešto kod tebe radi ok, ne znači da kod svakoga radi tako.

:) Pazi - prihvatas kao cinjenicu da kod @karanovicz-a na "njemu poznat nacin" nesto radi/ne radi a za mene si utrosio toliko texta negirajuci moj stav? :)

Znaci, 1:1 u stavovima a ti biras da se priklonis jednom od stavova tvrdeci da je tacan jer je "dokazao na njemu poznat nacin nekako utice"? :)

Ma ok. Decija posla... (bez obzira sto ce to izazvati bes...)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Jel se dešava još nekom da se poveže na unifi, a da mu pise "saved, secured"(sacuvano, obezbeđeno) - na Android-u ?
Brisao sam uredjaj preko SBB portala, ali ne daje nikakve rezultate.

:) Pazi - prihvatas kao cinjenicu da kod @karanovicz-a na "njemu poznat nacin" nesto radi/ne radi a za mene si utrosio toliko texta negirajuci moj stav? :)

Znaci, 1:1 u stavovima a ti biras da se priklonis jednom od stavova tvrdeci da je tacan jer je "dokazao na njemu poznat nacin nekako utice"? :)

Ma ok. Decija posla... (bez obzira sto ce to izazvati bes...)

Pozdrav!
Mislim da je svima i više nego očigledno da nemaš pametnija posla u životu nego ovde raspravljati se sa drugima i negirati bilo koji problem sa SBB-om i odmah kriviti krajnjeg korisnika, jer eto to radi kod tebe nekim čudom.

Dečija posla ili ne, ti si svakako pokazao koliko si zreo kroz tvoje odgovore...

Nije rec o meni licno nego o desavanjima sa UniFi-u. Mozes li ti to da razlucis?

Taj njegov (njemu poznat) nacin nista ne govori i ne pokazuje tacnost. U najmanju ruku se ne zna tacno kad je UniFi pusten u rad na njegovom HG-u nego je konstatovao prisustvo sasvim slucajno kad je primetio tih par sekundi kasnjenja.

Tih par sekundi kasnjenja moze da bude uzrokovano nebrojenim razlozima na kompjuteru a da nikakve veze nema sa HG-om.

Maliciozno navodjenje UniFi-a kao probema nikome nista korisno ne znaci. Nije dovoljno da se "u trendu" pljuje nesto da bi to cilo tacno. A trend je da se pljuje SBB i, naravno, u ovoj temi UniFi bez obzira na realnost i potrebu.

Pozdrav!

Znam da što god napišem, ti ćeš opet terati svoje...
To što je trend da se pljuje SBB, je kriv niko drugi nego sam SBB sa njihovom retardiranom politikom poslovanja.

Da imaju mali milion mana - imaju. Da ne postuju stare korisnike - ne postuju. Da imaju nakaradnu varijantu sa uredjajima koje daju korisnicima - i to je tacno (samo navesti "D3 risiveri"...). Da su najskuplji i da bi za te pare trebalo da daju vise - i to je tacno. I jos mnogo kojecega bi moglo da se navede i sve bi to bilo tacno.

Ali neke stvari nisu tacne - i nemaju nikakve veze sa SBB-om i to treba reci i konstatovati. Kao sto se moze naci drvlje i kamenje na SBB a razlog je sto se nekome ne svidja izbor emisija na nekom kanalu, pominju se cak i reprize ("dokle da SBB pusta toliko repriza?"), pa "meni sa jednog torrent-a sporije skida nego sa drugog, SBB ne valja vam Internet nista", pa "zasto ste ukinuli XYZ kanal, stvarno ste bezobrazni" a kakl vise ne postoji ili vise ne emituje za nase podrucje... ... i takvih slucajeva mnogo.

Kad je nesto ok niko nece da pohvali ali zato ako nesto nije ok makar i nemalo veze sa SBB-om konkretno prava salva negodovanja, optuzbi, vredjanja... sa skoro obaveznim "jedva cekam da mi istekne UO i ja odoh" pa dodje i to pa taj isti produzi ugovor ali i isto ponasanje...

Trend pljuvanja nije toliko karakteristican samo za SBB koliko je inace za nase okruzenje. Pljuje se po svemu i svacemu, bez razloga ili sa razlogom ili samo tako.

U vezi teme razgovora - potpuno isto kao da sam ja napisao "pregorela mi sijalica u frizideru a u isto vreme je SBB poceo sa UniFi-em na HG-u, mora da to ima neke veze".

Pozdrav!

Meni ruter je pakao od kad je Unifi krenuo da se koristi. Ne zalim se na protok i ping, to je ok jer je optika do zgrada, signali su odlicni i to. Ali otkako je ukljucen Unifi meni ruter non stop izbacuje uredjaje nakacene na njega. Dakle, direktna posledica Unifi-ja. Nikad mi se to nije desavalo ranije. Isti broj uredjaja je u pitanju. Uredjaji su razliciti te nije do njih. Izbacuje i TPLINK USB wifi, izbacuje i windows phone i razne android uredjaje, izbaci laptop nakacen na wifi i slicno. Dakle, napominjem, otkako je ukljucen Unifi.

Kod mene i nema puno komsiluka, te se niko i ne kaci i sa te strane nemam problem, ali eto, manifestuje se tako.

Dnevno po 20 puta mora da se diskonektuju i kontektuju uredjaji rucno jer gube konekciju. Pre Unifia to nije bilo. Napominjem jos jednom da su u pitanju isti uredjaji i da nista nije cackano sa setovanjima.

Sto se tice brzine povezivanja na mrezu (tj wifi) nemam zamerki. Kao i na sve ostalo. Probacu sa UBEE ruterom, trazicu im zamenu. Nemam ni problem sa kasnjenjem notifikacija. Nisam nakacen na ruter preko LAN-a jer je fizicki nemoguce zbog polozaja istog.

@Sceka222, ti si zaljubljen u sbb. Biti zaljubljen...To je isto kao da se u$ereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline...

Pozdrav!

Da imaju mali milion mana - imaju. Da ne postuju stare korisnike - ne postuju. Da imaju nakaradnu varijantu sa uredjajima koje daju korisnicima - i to je tacno (samo navesti "D3 risiveri"...). Da su najskuplji i da bi za te pare trebalo da daju vise - i to je tacno. I jos mnogo kojecega bi moglo da se navede i sve bi to bilo tacno.

I zašto te onda čudi sto je "u trendu" pljuvanje SBB-a?? Te stavke koje si nabrojao su i više nego dovoljne da se pljuje po njihovoj retardiranoj politici poslovanja. Mene ne interesuje što neko tamo ko se ne razume pljuje po SBB-u, jer repriziraju emisije za šta SBB i nije nadležan. To nisu činjenice ali ovo što si ti napisao iznad jesu činjenice. Zašto bih ja ili bilo ko drugi svaki dan pisao na forumu ako mi internet/d3 radi ok? Ja ako sam zadovoljan sa uslugom, rado ću preporučiti nekome istu, nema potrebe da se piše kako je nešto super samo zato što je provajder tebi omogućio ono što ti pripada ugovorom. Interesantno kako nisi pomenuo politiku pod kojom je SBB uveo istu ovu UniFi uslugu o kojoj diskutujemo, a to je svima dobro poznato kako su preko noći počeli da niču UniFi SSID-ovi na sve strane...

Pa meni su iz SBB-a radnici koji su izašli na teren rekli da kupim 20 metara UTP kabla i da ga vučem sa laptopom po stanu, jer eto živim u takvom okruženju gde su wifi kanali užasno zagušeni. Pri tome su mi pokušali podvaliti priču da ja na EPC3925 nema šanse da izvučem 30Mbps koliko je paket i imao download brzinu, jer uređaj ne može toliko da podnese. Ajde da je rekao 300 ili 100 Mbps ali 30? eeej? Svako ko se razume u mreže zna da deklarisane teoretske brzine teško da se mogu postići u praksi ali ovi ga baš preteraše...
Naravno, nisu mi hteli dati dual-band uređaj bez nadoknade i nisu mi hteli dati EPC3208 modem dok nisam zapretio raskidom ugovora, jer sam ja hteo da kupim sebi dual-band ruter.
Da li je to odlika jednog dobrog kablovskog provajdera?

Šta je to tako dobro uradio SBB u poslednjih godinu - dve za korisnike?
Da nije možda ovo:
a) ubacili slave d3 uređaje u ponudu, a master stavili kao doplatu za "premium" uređaj (jer eto pare se moraju ubrati)?
b) zatvorili 2 porta na HG uređajima?
c) uveli unifi na slabašne uređaje degradirajući performanse istih, pri tome bez blagovremenog obaveštenja za korisnike dok se nije podigla prašina?
d) podigli cene redovnog održavanja bez ikakvog razloga?
e) ...i dalje ne poštuju stare korisnike?
f) to što neće da omoguće korisnicima klasičan EPC 3208 modem bez pretnji za raskid ugovora i sl.?
g) to što neće da daju master d3 uređaj korisnicima koji imaju klasičan modem da bi imali catch-up i vod usluge koje redovno plaćaju, definisano ugovorom?
h) to što ne mogu da naprave krštenu desktop aplikaciju za d3go, već koriste plugine čija podrška u vodećim pretraživačima ističe (na nekima već i istekla)?
i) izbacivanje određenog broja kanala iz ponude, iako nije bilo realne opravdanosti za pojedine?
j) često skremblovanje sadržaja kanala, pa onda posle pišu kako neko ima ekskluzivna prava, bla bla, a mi i dalje plaćamo tu uslugu?
k) pojedini popularni kanali i dalje bez titlova? Na sva zvona razglase da su ubacili neki kanal (čitaj zamenili sa drugim kanalom), a taj kanal nema prevod. Šta to nekome znači ko ne razume engleski?
l) opcija 72h unazad i dalje nije proširena ostale kanale (i hd), mali broj kanala i dalje samo podržava tu uslugu
m) ...?

Rekao bih da je možda jedini dobar potez bio uvođenje Unifon aplikacije, mada ne mogu da tvrdim ništa jer nisam korisnik njihove telefonije.

Vezano za razgovor:
Ja sam apsolutno na strani čoveka ako je problem rešio tako što je otkazao UniFi uslugu. To što SBB servira slabašne uređaje koji u suštini i nisu predviđeni za multiple SSID i dođe do degradacije performansi, je njihov problem i opet pitanje njihove retardirane politike poslovanja.

To što si naveo kao primer za sijalicu u frižderu ne pije vode u ovom slučaju, realna analogija događaja kako si ti predstavio SBB u svojim odgovorima bi bila ovakva:
- Korisnik: Pokvario mi se auto, ne mogu da ga upalim
* uzećemo za primer da je auto ovde od SBB proizvođača*
- Sceka: Kako ti znaš da ti se pokvario auto i da je to uopšte do auta??
- Korisnik: Pa eto kako znam, stavio sam novi anlaser i auto pali sada ok, nemam problema više...
- Sceka: Ma nemoguće, ja imam isti takav auto i radi sve ok, to je nešto do tebe...nemaš pojma kako upaliti auto
...

Ono što je očigledno jeste da čoveka nisi ni posavetovao (ako već hoćeš da pišeš nešto na forumu) da restartuje uređaj, niti ga pitao da li je možda ažurirao drajvere za mrežnu karticu ili da pokuša sa novijim drajverima ili da li je možda bilo neko ažuriranje sistema ili instaliranje neke aplikacije nakon koje bi mogao imati opisani problem bez obzira kako i šta taj korisnik tvrdio...jok, ti si odmah skočio za vrat i tvrdio da to sigurno nije do UniFi-ja. Da ne dužim ovaj odgovor, kao što vidiš svima je jasno da bez obzira šta neko da napiše ti ćeš uvek tvrditi suprotno i kriviti korisnika, a retko kada SBB.

Da me ne shvatiš pogrešno, nemam nameru da se raspravljam sa tobom ali ti pristup nije dobar.

Pozdrav!

...
Ono što je očigledno jeste da čoveka nisi ni posavetovao (ako već hoćeš da pišeš nešto na forumu) da restartuje uređaj, niti ga pitao da li je možda ažurirao drajvere za mrežnu karticu ili da pokuša sa novijim drajverima ili da li je možda bilo neko ažuriranje sistema ili instaliranje neke aplikacije nakon koje bi mogao imati opisani problem bez obzira kako i šta taj korisnik tvrdio...jok, ti si odmah skočio za vrat i tvrdio da to sigurno nije do UniFi-ja. Da ne dužim ovaj odgovor, kao što vidiš svima je jasno da bez obzira šta neko da napiše ti ćeš uvek tvrditi suprotno i kriviti korisnika, a retko kada SBB.

Da me ne shvatiš pogrešno, nemam nameru da se raspravljam sa tobom ali ti pristup nije dobar.
Sta da savetujem (ne samo ja nego bilo ko) coveku koji se javio iskljucivo sa konstatacijom da je UniFi kriv za logovanje kompjutera na Internet koje je produzeno za nekoliko sekundi? Nije trazio savet, nije naveo nista sto bi citaocu priblizilo situaciju - samo je kostatovao. I to treba da se uzme kao cinjenica, zdravo za gotovo? Smesno.

Da bi na obicno pitanje kakve veze to ima sa UniFi-em odgovorio vrlo nekulturno, bahato i bezobrazno. I nastavio tako na sledecih par poruka. I onda moj pristup nije dobar?! :)

Ma ok, eto - nemam dobar pristup.

Pozdrav!

Da li unifi ima nekakav web interfejs kao sto je android aplikacija?
Secam se da sam negde video ali da nadjem nema sanse.

Zanima me da li unifi moze da se koristi bez ogranicavanja?

Preselio sam se u stan gde imam unifi signal ali mi 5gb koje dobijam na ugovor koji imaju roditelji u svom stanu sigurno nece izdrzati duze od 5-6 dana.

Можеш да доплатиш колико год ти је потребно.

Ali je neisplativo doplacivati toliko saobracaja - ili menjas navike i prilagodjavas se situaciji, ili kupis flat internet.

Ali u parčićima od 1 (150 din) ili 3 GB (290 din) :p Napravi neki dogovor sa komšijom više ti se isplati...

To mi nije isplativo da kupujem 3gb za 300din na svakih par dana.

Koja je najjeftinija opcija interneta bez ogranicavanja protoka? Hocu sutra da resim pitanje interneta u stanu i koliko vidim bez 2000din mesecno nema nista...

Racunas kablovsku/fiksni u tih 2k? :p
Da su stavili bar 10gb za unifi bilo bi super. :D

Samo internet mi je potreban u stanu. Kablovska televizija mi radi u stanu bez placanja jer je signal pusten u celu zgradu...

Gledam sad da mi je za adsl potrebno mesecno 700din za telefon + internet paket koji nije ispod 1200din.

Која је то комбинација да је сигнал у целој згради фрај? Нико ништа не плаћа?

Иначе нисам ни мислио на то да ли је исплативо него само да може да се користи неограничено. Интернет се најчешће добија у пакету са још нечим, или тлф претплата или одржавање кабловске, код већине нема само једно. Битно је и шта све може да се узме ту где си. Можда је најјефтинији бокс2 где за 1.999 добијеш фиксни и 10/1 ако ти је доста. Неограничени интернет ипак мора да се плати.

Nadjes komsiju ciji wifi ima najjaci signal, dogovoris se sa njim da placate po pola net i prodjes jeftino :D

@calexx

Spojio sam kablom uticnicu i tv dobio sve sbb kanale. Slika naravno nije kao na d3 ali je vise nego ok...

Imaš 15 kanala koji su digitalni i slika je savršena.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Vrh Dno