Pa kazem, budi pored HG-a sa mobilnim, startuj WiFi Analyzer pa proveri da li emituje UniFi signal koji mora da bude drasticno jaci od ostalih. Nema sanse da bude komsijin jaci signal od tvog ako si neposredno kod svog HG-a. Ne moras nikome da verujes, najmanje SBB-u, ali nije tesko da se proveri. Gde god sam merio obicnom android WiFi Analyzer aplikacijom pokazuje drasticnu razliku izmedju signala koji emituje moj (ili taj gde sam merio) HG i ostalih. Na primer, trenutno, kod mene je HG na stolu pored monitora. Kad sedim za kompjuterom pokazuje da je UniFi sa mog HG -25dBm a prvi sledeci sa spiska je -83dBm. Ja sam na kanalu 13 a vecina je na kanalima 1 do 8. Na kanalima 9 do 13 nema ni jedan. 5GHz ocitava samo jedan, moj, emiter a na kanalu 140.Zasto bih im verovao? Cinjenica je da nije lako proverivo da li jeste ili nije ukljuceno (mislim stvarno, ne na papiru sta pise).
Uglavnom, Koliko ja vidim EPC3925 ima jednu wifi karticu, tako da mislim da ne stoji ni teza da ne smeta postojecoj wifi mrezi u stanu.
Nema resenja. A narocito za one koji nisu kod SBB-a. Prosto. A to da na vecinu mozes da se nakacis sa odlicnim brzinama...Kakvi slabi, na vecinu njih mogu sa odlicnim brzinama da se nakacim. Bespotrebno ih je toliko.
Mani me molim te pitanja dalje, tteba nam resenje![]()
Pa kazem, budi pored HG-a sa mobilnim, startuj WiFi Analyzer pa proveri da li emituje UniFi signal koji mora da bude drasticno jaci od ostalih. Nema sanse da bude komsijin jaci signal od tvog ako si neposredno kod svog HG-a...
Nemam SjBB, meni je duplo skuplji od Telekoma VDSLa za 3x manje (100/2 mene sada izadje 1500 zajedno sa fixnim, kod SBBa je 2600 najjeftiniji 30/2 valjda)
Internet uluga se vodi na ime osobe, tako da, naravno, ne postoji način da se na zahtev kućnog saveta ili neke treće osobe nekom onemogući ta usluga.
A kome smeta mnogo AP-a, najbolje rešenje je da sebi kupi kvalitetniji ruter.
Nema resenja. A narocito za one koji nisu kod SBB-a. Prosto. A to da na vecinu mozes da se nakacis sa odlicnim brzinama...![]()
Onda po tome, ako npr. u mom ulazu ima 5 stanova, tri stanara se složi da im smetaju moja dva wi-fi rutera, koji naravno rade na za to propisanoj frekvenciji i ostalim parametrima, onda ja moram da isključim svoj wifi signal? Ma da...Mada, zakonski nisi u pravu, proverio sam sa advokatom (imamo ih 3 u zgradi, ozbiljnih), posto je u pitanju nesto sto celu zgradu dotice, imamo pravo da zahtevamo da se iskljuci, ako i samo 51% stanara trazi.
Nije to bas tako prosto kako ti prikazujes.Onda po tome, ako npr. u mom ulazu ima 5 stanova, tri stanara se složi da im smetaju moja dva wi-fi rutera, koji naravno rade na za to propisanoj frekvenciji i ostalim parametrima, onda ja moram da isključim svoj wifi signal? Ma da...![]()
A tek ako neko od tih stanara čuje da to "sve zrači", najeb'o sam![]()
Pa znači problem je što većina stanara koji koriste SBB ne prihvata da otkaže tu svoju uslugu, iako vrlo lako može. Što opet znači da su saglasni sa istom.jer onda nemamo dovoljno njih koji bi to uradili (neki prihvataju, jer su stariji ljudi kojima ni WiFI ne treba, koriste LAN samo, ali to je 2-3 max.
Mada, zakonski nisi u pravu, proverio sam sa advokatom (imamo ih 3 u zgradi, ozbiljnih), posto je u pitanju nesto sto celu zgradu dotice, imamo pravo da zahtevamo da se iskljuci, ako i samo 51% stanara trazi.
Zato pustis da SBB odluci i nema zalbe. Ako ne mogu sami da se dogovore.Sad zamisli tu situaciju u soliteru sa ~200 stanova; SBB isključi nekim stanarima, a onda počnu žalbe tipa "zašto nije meni isključen unifi, nego komšiji, a opet on ima wifi u gradu kao i ja", pa onda ceo blok sa nekoliko takvih solitera... A toga bi bilo sigurno. Ne mogu ni da zamislim kako bi se bilo ko iz toga ispetljao.
Au, onda stvarno!Mani nas tih proizvoljnih advokatskih tumacenja, Scekin komsija pravnik koji pazari u Maksiju se s tim sigurno ne bi slozio :d
@joojant200 - CM MAC, na toj nalepnici.
laptop na baterije...Ne fali nista samom programu osim sto sa telefonom imas cistu sliku, pregled WiFi izvora a sam uredjaj (telefon) nije deo kompjutera koji je kablom povezan...
MAC adresa UniFi-a kao i lokalne WiFi mreze se razlikuje od MAC adrese HG-a uglavnom po prve dve cifre i zadnje dve/a cifre, znaka, karaktera.
Jeste menjali podešavanja konekcije?
@Rock86 je napisao na drugoj temi:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari