Šta je novo?

SBB UniFi

Da. Kreiras nalog na moj sbb portalu. Korisnicko ime i sifru koju si uneo prilikom registracije, koristis i za povezivanje na UniFi. Ako si na ovo uopste mislio.
.
Da, hvala. Nemam sbb, ali bih kod sestre napravio nalog.
Ista šifra je za više uređaja?

+1, u nedelju sam pokušao par puta na više lokacija i jednostavno neće da se konektuje.
Jeste menjali podešavanja konekcije?

@Rock86 je napisao na drugoj temi:
Što se ti tiče podešavanja konekcije za Unifi, Phase 2 authentication podesi na MSCHAPV2, EAP method podesi na PEAP, u polje identity upiši e-mail adresu za pristup SBB-ovom portalu, u polje password upiši lozinku za SBB-ov portal i to je to.

^ Ne, a da je dokumentovana opcija. Ako mislis na tudji (ukupni) UniFi protok.

pa to. ako vec ne mogu da kontrolisem ko se preko mog rutera povezuje na internet, da li mogu bar da znam koliko je gigabajta proslo kroz njega?

po meni je malo bezveze da se sa jedne strane ogranicava protok na 5gigabajta za korisnika dok u isto vreme, preko njegovog rutera, ako je na nekoj "dobroj" lokaciji mogu da prodju stotine.

A zbog čega je nepovoljno za tebe da je veliki UniFi saobraćaj?

Rekao si da je bezveze, što sam ja protumačio da ti trpiš posledice toga što gigabajti prolaze preko tvog UniFija. Dakle, šta se za tebe menja ako kroz UniFi prođe 100 gigabajta umesto npr. 2 gigabajta?

pa to. ako vec ne mogu da kontrolisem ko se preko mog rutera povezuje na internet, da li mogu bar da znam koliko je gigabajta proslo kroz njega?
U principu je tebi to potpuno nebitan podatak jer ne utice na tvoj paket tako da je tebi svejedno da li je protok/potrosnja veliki/a ili mali/a.

po meni je malo bezveze da se sa jedne strane ogranicava protok na 5gigabajta za korisnika dok u isto vreme, preko njegovog rutera, ako je na nekoj "dobroj" lokaciji mogu da prodju stotine.
Kako je tebi ogranicen protok od 5GB tako je i svima (pojedinacno) koji se nakace. I opet ponavljam, nebitno je koliko se njih nakaci jer to ne utice na tvoj nalog/ugovor/paket.

Pozdrav!

Koristim unifon ovih dana, zovem iz ita majku koju sam prebacio na sbb prosle godine na fixni i to free... tako da sam bas happy.
i sa unifi sam generalno happy, imam gde mi je 3g signal los, a unfi podnosljiv

Nije bilo nikome u pocetku, kasnije se pojavljivalo sukcesivno - verovatno ce ti naknadno ubaciti. S obzirom na to je i glavna poenta upravo ovo dokupljivanje GB, treba ga ocekivati.

Da li sada postoji bolji nacin da se zatvore UniFi SSIDevi od strane korisnika, osim ono sa MAC disable? (ne racunajuci da se zove SBB, jer nema sanse naterati komsije da to urade, cim time sami gube pristup UniFI-u drugde)

Ili da zgrada zove SjBB i zali se, posto se opet povecao broj UniFi SSID-eva ovih dana, a nisu stari, dakle novi batch modema je stigao ocigledno :)

Nemoj pogresno da shvatis jer je samo i tacno ono sto pitam, bez ikakvih drugih varijanti tumacenja! - Voleo bih da razumem sto ti smeta, sta i da li te bilo na koji nacin ostecuje to sto se povecao broj UniFi SSID-ova? Mislim, da li tebe licno, tvoj nalog i paket nesto ugrozava? Da li ti je smanjena brzina...? Stvarno ne razumem.

Meni se apsolutno nista nije promenilo a u zgradi svakodnevno moze da se detektuje vise od deset UniFi tacaka. Nije mi smanjena brzina koju imam po paketu (100/5) a proverio sam na razne nacine vise puta. Flat varijanta je, kao i svima, pa nije ni to ugrozeno. Od kada imam UBEE daleko bolja brzina je na androidima i laptopu... Ni jednu stvar nisam uocio da mi steti radi pojave mase UniFi tacaka u okruzenju - pa zato pitam...

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Da li ima negde slika kako da se hardwerski disabluje unifi kartica - da otvorim ruter (EPC3925) i istekam antenu, karticu ili nesto slicno?

Prelisatao sam prvih 30 strana, a dalje nisam imao zivaca, gizmo je okacio kako se unifi filtrira kod epc3928s, ali ne vidim te opcije kod epc3925.

ps: -Odjavio sam unifi na mojsbb, ali ko mi garantuje da i dalje ne radi - samo pise da je iskljuceno?
-Probao sam da analiziram signale, ali mi bas i ne ide - ima 3 unifija u zgradi i kada je upaljen i ugasen ruter, a cudno mi je sto se menja jacina signala.

Nemoj pogresno da shvatis jer je samo i tacno ono sto pitam, bez ikakvih drugih varijanti tumacenja! - Voleo bih da razumem sto ti smeta, sta i da li te bilo na koji nacin ostecuje to sto se povecao broj UniFi SSID-ova? Mislim, da li tebe licno, tvoj nalog i paket nesto ugrozava? Da li ti je smanjena brzina...? Stvarno ne razumem.
Ubija nama ostalima nas WiFi, pravi preveliko zagusenje. Nemam SjBB, meni je duplo skuplji od Telekoma VDSLa za 3x manje (100/2 mene sada izadje 1500 zajedno sa fixnim, kod SBBa je 2600 najjeftiniji 30/2 valjda)
Problem je sto od kako su poceli da se kote UniFi signali, mnogo losije radi svima ostalima WiFi, telefoni brze trose bateriju itd.

A koj ce nam moj 12 UniFi signala na 30ak stanova, i to sa nekim disablovanim plus?? Dovoljno je 2-3! Kod nas su preterali :(

@joojant200 - Ako koristis WiFi Analizer za Android, ako tvoj uredjaj emituje bice drasticno veci/jaci signal nego od drugih a i pisace...

@alfaunits - Nisi odgovorio, jel' ti imas slabiji protok (koliko) zbog UniFi-a? Konkretno, jer to sto si napisao je uopsteno...

Pozdrav!

Imam dosta slabiji odziv, a i slabiji protok za kopiranje preko WiFi-a, da.
I plus mnogo slabiji signal (vise se manje crtica na svim uredjaima).
Kad vec treba da nacrtam sta znaci "Problem je sto od kako su poceli da se kote UniFi signali, mnogo losije radi svima ostalima WiFi, telefoni brze trose bateriju itd." :D

Nije samo kod mene, svi mi koji smo koristili WiFi i ranije smo primetili to u zgradi.

EDIT: Imao sam ranije i slucaj da dodje 10ak uredjaja da se nakaci i nema problema sa wifi-em. Sada ne mogu vise od 2 da rade kako treba.

Ne bih rekao da EPC3925 ima fizicki 2 wifi kartice.

uzgred: ovo ***** se skoro svaki dan pregreje i zakuca - da mu stavim ventilator odgore?

Poslednja izmena:
@alfaunits - I to sve zahvaljujuci UniFi jedinicama koje jedva u manjem stanu imaju dobar signal/pokrivenost? A kazem, kod mene uglavnom svaki dan ima vise od 10 (deset) UniFi tacka, nista se nije pogorsalo a sad od nedavno od kad imam UBEE HG ja kuci imam drasticno bolji protok na androidima i laptopu. Kako se to kod tebe manifestuje tako jednostavno ne razumem.

@joojant200 - Zasto bi cackao hardveski kad si odjavio uslugu?

Pozdrav!

Kakvi slabi, na vecinu njih mogu sa odlicnim brzinama da se nakacim. Bespotrebno ih je toliko.

Mani me molim te pitanja dalje, tteba nam resenje :)

@joojant200 - Zasto bi cackao hardveski kad si odjavio uslugu?
Pozdrav!

Zasto bih im verovao? Cinjenica je da nije lako proverivo da li jeste ili nije ukljuceno (mislim stvarno, ne na papiru sta pise).

Uglavnom, Koliko ja vidim EPC3925 ima jednu wifi karticu, tako da mislim da ne stoji ni teza da ne smeta postojecoj wifi mrezi u stanu.

Vrh Dno