Šta je novo?

SBB UniFi

Jel jos nekome od juce:

Kvota za surfovanje maksimalnom brzinom u okviru SBB Wi-Fi zone 1.00 GB

Bilo 5 BG.

I kod mene stoji 5Gb

Kod mene UniFi i Zone - 5GB, kao proslog meseca.

Ja sam ga jos ranije iskljucio pa je moguce da su me kaznili na ovaj nacin. :D

Тако је и речено, ко одјави услугу, не може да је користи и остаје му само СББ зона.

I šta bi sa onolikom bukom i žaljenjem sa početka?
Koliko je vas isključilo UNIFI preko SBB-a?

Malo njih, ali ovaj UniFi meni radi vrlo, vrlo lose. Negde nece uopste da se zakaci, negde puca konekcija, sve u svemu neupotrebljiv.

Pa malo se ljudi žalilo na UniFi ka uslugu. Ljudi su se uglavnom žalili na način na koji je uvedena. Međutim kako god bilo meni UniFi ne utiče na moju vezu a i koristan je jer više nemam potrebu za mobilnim netom po gradu.

Ja sam isključio UniFi kada sam video da to zapravo donosi više štete nego koristi. Bilo gde u gradu da se konektujem radi očajno, ponekad neće ni da se zakači kako treba. A sam pristup SBB-a da i ne pominjem...

Kakvu stetu si ti uocio da imas od UniFi-a? Ja se konektujem bez ikakvog problema gde god postoji, u centru grada i malo sire radi odavno vrlo dobro, od pocetka. I to na svakom telefonu koji imam ili sam imao. Kakav pristup SBB-a?

Pozdrav!

Ne treba mi "usluga" za koju se moram pomoliti pre konektovanja da radi kako treba. Od kada je pušten unifi kod mene primetio sam učestale restart HG uređaja, kao i lošije performanse. Možda i grešim pa je nešto bilo privremeno u pitanju ali sam svakako ugasio. Takođe retko gde u gradu (Novi Sad) da radi kako treba, a i ako proradi brzina je očajna. Još jedan razlog što sam ugasio jeste i sam pristup SBB-a implementaciji ovakve usluge. Videću kada mi donesu klasičan modem, pa možda ponovo aktiviram jer me neće ništa "koštati".
Pozdrav.

Poslednja izmena:
I dalje nisi rekao kakvu stetu si primetio u vezi UniFi-a? Ovo sto navodis nema veze sa stetom.

Pozdrav!

Mislim da sam jasno objasnio. Imao sam problema sa HG uređajem dok je unifi signal bio aktivan, a sa druge strane nisam imao kvalitetnu unifi uslugu u gradu. To je za mene više štete nego koristi.

Pa kapiram da su ljudi kojima se UNIFI iz ovoga ili onoga razloga nije svideo a koji su diskutovali ovde iskljucili opciju i zaboravili kako na unifi, tako i na ovaj thread.

Barem je kod mene tako, a sasvim slucajno sam zalutao ponovo na temu, pa rekoh - da se ipak javim :)

Ja nisam ugasio unifi. Devojka nema net, pa moze da koristi lap na moju sifru od komsija njenih. Ali se bas cudno ponasa ta konekcija kad je ima. :) Svi oko nje imaju sbb i prvi put kad sam ukucao parametre sve je bilo ok. Sledeci dan i svaki naredni nije hteo da se konektuje na unifi mrezu. Nisam probao par dana, ali ne znam u cemu je problem. Na mob je malo bolja situacija, nekad hoce, nekad ne. Win 10 je u pitanju, a tel android.

Upravo. Ja bacim pogled na temu, ali ne vidim neku potrebu za daljim učestvovanjem. Unifi je otkazan, naravno.

Ocito su uleteli u to bez dobre pripreme, a imam cak utisak da uopste ne peglaju probleme, vec im to sluzi samo kao jeftin marketing usluge koja realno ne radi dobro.

Ne, ali neću ni u Srbiji. ;)

Ocito su uleteli u to bez dobre pripreme, a imam cak utisak da uopste ne peglaju probleme, vec im to sluzi samo kao jeftin marketing usluge koja realno ne radi dobro.

Bio sam u SBB Teleparku, skoro 2 godine sve je bilo spremno za uvođenje UniFi usluge. I s obzirom da je ne naplacuju trecim licima, sto sam ocekivao (kao SBB Zonu), mislim da je sasvim fair deal.

Sto se mene tice, UniFi savršeno radi na puno poznatih i nepoznatih lokacija, na Android mobu, tabletu, notebook-u i laptopu. Do sada nijedna zamerka, a UniFi dopune su sa ok cenama.

Meni je SBB zona radila bez problema, otkako su uveli UniFI cak ni ona ne radi dobro - puca konekcija, nece da se konektuje... ocito je problem u povecanom broju korisnika.

Kakvo je stanje kada dodje do iskljucenja interneta...da li tada i unifi postaje nedostupan za ostatak komsiluka? [emoji3]

Kakvo je stanje kada dodje do iskljucenja interneta...da li tada i unifi postaje nedostupan za ostatak komsiluka? [emoji3]

Ostaje dostupan jer nije vezan za tvoj UG, nego zasebno odvojen kao usluga za široke narodne mase :D

Kako se pristupa, jel traži neku šifru, kako se šifra dobija?

Kako se pristupa, jel traži neku šifru, kako se šifra dobija?
Da. Kreiras nalog na moj sbb portalu. Korisnicko ime i sifru koju si uneo prilikom registracije, koristis i za povezivanje na UniFi. Ako si na ovo uopste mislio.

@bsecurity
Da, ispostavilo se da je tako, sto na neku ruku dodje odlicno.

- Po nekoj mojoj(licnoj)proceni 5 GB je premalo, ali bice dobro ako ovako oupste i ostane.

Poslednja izmena:
Vrh Dno