?Kada sam aktivirao ("enable") u "HotSpot filter" i upisao MAC mog telefona, nije više mogao da se nakači na UniFi, tako da je to spisak "zabranjenih" uređeja...
Ne bih da budem pravi namćor, ali šta te košta da probaš i vidiš šta će se desiti? Gledam mog klinca (13 godina) i on isto tako razmišlja - traži samo gotova rešenja i kojekakve tutorijale ili zove mene, ne daj Bože da sam nešto isproba i vidi da li može ili ne.
To gde nece da se nakaci, to su sve hani-potovi![]()
Admin laznog AP-a ce u najmanju ruku imati "MojSBB" user i pass, kao i MAC adresu. Dovoljno je samo da korisnik sa unifi uredjajem prodje pored laznog AP-a i nista vise. Ovo je sigurnosni propust "velik kao kuca". Sa tudjom MAC adresom i korisnickim kredencijalima, doticni laznjak kasnije lako moze da se kaci na UniFi imitirajuci legalnog korisnika.
Podizanje laznog AP-a je veoma prosto. Potreban je samo laptop ili tablet sa wifi karticom i linuksom (koji moze da se pokrene i preko live CD-a ili USB-a, ne mora cak ni da se instalira). Onda se iz linux-a (najbolje Kali ili Backtrack) pokrene npr. Websploit (modul fakeap) i posao je gotov. Dakle, cinjenica da je SBB pokrenuo 100.000 pristupnih tacaka sa jednosmernom autentikacijom (korisnik -> AP), umesto dvosmernom, je katastrofalna ako je posmatramo sa bezbednosnog aspekta.
Jel neko uzeo ovaj novi šatro premijum HG ?
Za one koje zele da blokiraju svoje mobilne uredjaje da se kace na UniFi kad su kod kuce, potrebno je da samo u Wireless menu - Hotspot filter - Wireless interface UniFi stave na enable MAC filter listu. Uredjaji koji su se do tada kacili trebali bi da su na toj listi. Samim tim mobilni se povezuje na glavnu wifi mrezu od tog trenutka. Mozda ce biti jos dostupnih UniFi mreza ali definitivno nece imati prioritet nad vasom glavnom wifi mrezom zbog jacine signala.
Pozdrav
Da li kada se deaktivira usluga na sajtu posle može ponovo da se aktivira? Dešava mi se da puca net, pa hoću da proverim da li je zbog unifi-a...
Da li je neko u Nišu uspeo da se poveže na UniFi? Ja sam danas primetio da mi je uključen UniFi, ali na dva rutera nisam uspeo da se povežem.
Probaj sa praznim poljem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari