Ja cekam da cujem sta je rekao komsija pravnik iz Maksija na sve ovo, imam osecaj da ce i on sutra spontano dati misljenje o kradji identiteta bas u vreme kad Sceka sutra bude kupovao hleb i jogurt.
Koga interesuju takve stvari, taj ce uvek da ode na Google i ukuca "how to setup a fake ap". Ne trebaju mu nikakve smernice od mene ili drugih. Poenta price je da je Unifi trenutno supalj kao svajcarski sir i da korisnici toga moraju da budu svesni. Cak i ako SBB uvede dvosmernu autentikaciju (tj. sertifikate), UniFi ce opet da bude busan, ali o tome necu sada da pisem...
http://forum.sbb.rs/viewtopic.php?f=66&t=23488&p=248281&hilit=sertifik*#p248281Uređaj kome je napravljen profil za UniFi mrežu na validnoj UniFi hotspot lokaciji se nikada neće nakačiti na lažni UniFi hotspot sa obzirom da ne poseduje validan SSL sertifikat zvaničnog UniFi RADIUS servera na koji se proksira autentifikacija.
A sta ako neko postavi lazni UniFi na prometnoj lokaciji i desi se da se dosta korisnika prvi put tu nakaci na UniFi, tad uredjaj ne zna da li je lazni.
Na sta tacno mislis, ne pratim Kurir?
A cije su uredjaje klonirali?
Uređaj kome je napravljen profil za UniFi mrežu na validnoj UniFi hotspot lokaciji se nikada neće nakačiti na lažni UniFi hotspot sa obzirom da ne poseduje validan SSL sertifikat zvaničnog UniFi RADIUS servera na koji se proksira autentifikacija
Da li još neko ima problem da pristupi kartici UNIFI na svom SBB nalogu. Ja ne mogu, vrti ali nikako da učita... Kao da znaju da ću da deaktiviram...
Ni meniNece ni meni.
Sto se tice Unifi signala vs Vaseg glavnog wifi signala, svaki put mi se kaci na Unifi kada dodjem kuci. Pretpostavljam da se nakaci na neki pored mene Unifi kako prilazim pa samo roaming-uje na moj Unifi umesto da se nakaci na moju glavnu wifi mrezu. Bas me nervira to, pogotovu kada hocu npr da TV kontrolisem preko mobilnog uz pomoc YouTube aplikacije (posto ne budu na istoj lokalnoj mrezi...).
Pozdrav
Koji modem imas?
Zasto ne nazoves SBB da ti deaktiviraju UniFi? Ja sam tako uradio, iskljucili mi poslije pola sata.
Isti problem imam vec 2 meseca tj otkad su poceli ovu kampanju, zvao ih vise puta niko ne zna, pustio sam im mail pa sada cekam da odgovore..Upalise jutros unifi kod mene, ali ne mogu da se konektujem... Kao da nije tacan pass..
Sa istim user/pass ulazim na mojsbb bez problema.. Da ne zna neko u cemu je problem?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari