Šta je novo?

SBB - nove cene - 10.09.2008.

Meni povecali wireless sa 256/160 na 384/192 hehe jadno i bedno a placam 1000 dinkica djizus

Internet + D3

http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=822

Ovo mi mirise na skoro pustanje IPTV od strane Telekoma, pa da se SBB na vreme obezbedi sa korisnicima ;)

U svakom slucaju, vise nego pohvalno. Najzad se nazire pocetak konkurentne ponude i sa pustanjem sopstvenog linka SBB-a bice i drugih primamljivih ponuda.

Auuu ubili su IPTV a nije cak ni krenuo.

Za Dzzz, a ovi planiraju da zarade na IPTV-u.

Lako je vama u gradu gde mozete da birate izmedju ADSL-a, kablovskog, brdo wireless provajdera.... Konkurencija...

A shta mi na selu ( vece selo - 7k stanovnika ) ? Ovaj moj kablovski provajder nemora ni da poveca brzinu - korisnike nece izgubiti poshto nemozemo da biramo... Pingovi uveche ( 19 - 23 h ) su od 600 pa sve do 1000 ms download na 512 k mi neprelazi 12 kB/s. Nakachili brdo ljudi na njihov bedni link i mi sve to trpimo poshto moramo.... :( Pored kablovskog imamo Dial-up, Freedom Wireless mrezu gde su pingovi ka netu veliki ( 500 ms ) i nije dozvoljen download sa neta ( samo surf ) i josh jednog krsh wireless provajdera gde veza puca 10 x na dan i pingovi 250 + ms...

ja ne razumem ove sto kukaju kako zive negde gde nema neta? stvarno nije to svrha ovog topica...

Preko sajta sam promenio sa 768/384 na 3072/384, da li zna neko kada ce zaziveti novi paket? Inace sam na postpaidu

Jel zna neko koliko treba ljudima iz Sbb a da dodju i da mi nameste modem,ocu da menjam adsl,probao bi sbb na mesec dana kako radi pa ako je ok da batalim adsl (iako radi savrseno necu satro 768 kada za iste pare ima 1024) upload mi je nebitan jer ga imam preko wirelessa,a malo mi je mnogo da imam 3 konekcije.

Poslednja izmena:
Pa naravno da sam resetovao al' nije u tome problem, imaju oni neki period do kada aktiviraju nove pakete pa me zanima koliko ce da traje. Na SBB podrsci su mi rekli tek prvog u mesecu :(

Pa naravno da sam resetovao al' nije u tome problem, imaju oni neki period do kada aktiviraju nove pakete pa me zanima koliko ce da traje. Na SBB podrsci su mi rekli tek prvog u mesecu :(

Pa ja sam pre oko sat-dva promenio paket i posle reseta modema sve je bilo po novom ;) Sad videh da si ti na postpaidu pa je to mozda problem?

Pa ja sam pre oko sat-dva promenio paket i posle reseta modema sve je bilo po novom ;) Sad videh da si ti na postpaidu pa je to mozda problem?
Ne znam, zato i pitam, nisam nikad menjao paket. Mada su mi u call centru rekli to posle 1. a da me nisu ni pitali nista

E super sad sam promenio na 2048/256 sad jos samo da vidimo kada ce da promene. Valjda nece da cekaju do kraja meseca.

Promena se izvrsi u < 20 sekundi. Iskoriscavam ovih zadnjih 5 dana paketa. Pa onda odoh na 2mbit

Svi koji su na postpaidu a trazili su promenu paketa novi ce dobiti 01.10.2008.

Svi koji su na postpaidu a trazili su promenu paketa novi ce dobiti 01.10.2008.
A sve mi se vise cini da je bilo bolje da ostanem na prepaidu. Razuni mi stizu neredovno tako da ako ne zelim da me iskljuce opet se svodi na uplatnice ili cimanje po njihovom jedinom uplatnom mestu u NS. A sada jos moram da ceka 3 nedelje na promenu paketa, pa jos ako ne budem zadovoljan jos mesec dana...:wall: Ja i dalje ne mogu da verujem da u Srbiji moze da se uzme veza od 3072kbit a da nije neka prevara. Jeste da je odnos DL:UL 8:1 ali opet...

Ikom

Beshe i IKOM kablovska ima net, posto imam tu kablovsku tv (nudili su mi jos davno net, ali nisam hteo posto imam adsl)?
Zanima me hoce li mozda i oni da dignu brzine?
Znam kakva im je kablovska i sama usluga (shnjj), ali eto pitam, mozda ima neko informaciju o njima. Da li neko mozda ima kod njih net i da li je zadovoljan i kakve su cene?

Ja imam kabal kod IKOMa, i mogu da kazem da je za svaku preporuku, jedino sto se nalazi iza nata pa za neke torrente sajtove koji traze makar dinamicku ip adresu nije dobar.
Koristim ga poslednjih godinu dana, za to vreme bio je jednom prekid od 30 minuta, paket koji imam je 512/256, download je konstantan 60k, upload takodje oko 30k.
Jos jedna stvar koja je dobra kod njih je sto se sve placa zajedno znaci 512 internet + Pay kanali (svi ) + kablovska televizija = 2200 dinara. A sto se dupliranja tice, bice sigurno uskoro, tako je bilo i u septembru prosle godine.

a odakle mi user i pass ? :wall: Mislim, sbb modem ukljucis u racunar i to radi...

Pa user ti je prvi deo mail adrese, tvoj user name, a pass ti je takodje pass za mail :smoke:

Cek ja sad promenim na neki od gore navedenih paketa i uzivam a ? Mrzi me da citam celu temu, u svakom slucaju imam ponudjene flat+ 1024/512 i flat 3072/384 i mogu njih da roknem pa da budem miran :)??

Naravno ali sto jaci paket uzmes to ce vise da ti se smanji trajanje paketa .

Svaka im cast na toj opciji.To se trazilo odavno .ps. ups....nisam bio upucen da to postoji :)

Poslednja izmena:
A sve mi se vise cini da je bilo bolje da ostanem na prepaidu. Razuni mi stizu neredovno tako da ako ne zelim da me iskljuce opet se svodi na uplatnice ili cimanje po njihovom jedinom uplatnom mestu u NS. A sada jos moram da ceka 3 nedelje na promenu paketa, pa jos ako ne budem zadovoljan jos mesec dana...:wall: Ja i dalje ne mogu da verujem da u Srbiji moze da se uzme veza od 3072kbit a da nije neka prevara. Jeste da je odnos DL:UL 8:1 ali opet...

Meni racuni stizu redovno, oko 10og u mesecu. Racun za juli sam platio sa 15 dana zakasnjenja i nisu me iskljucili. Stigao mi racun za avgust sa duplo vecom cifrom:). Valjda nisu proknjizili:D

Ne znam da li ste primetili, ali Prepaid paketi sada zvanicno imaju brzinu 5 mbit/s download (1 mbit/s upload), tj. 10 mbit/s download (2 mbit/s upload)...

E sada, uplatio sam danas Prepaid (obican paket, ne turbo) samo da probam, i u podesavanjima modema (192.168.100.1) mi pise: 7 mbit/s download, 2 mbit/s upload :) Veoma lepo, jedino sto su praksi nesto slabiji rezultati. Evo rezultata:

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste primetili, ali Prepaid paketi sada zvanicno imaju brzinu 5 mbit/s download (1 mbit/s upload), tj. 10 mbit/s download (2 mbit/s upload)...

E sada, uplatio sam danas Prepaid (obican paket, ne turbo) samo da probam, i u podesavanjima modema (192.168.100.1) mi pise: 7 mbit/s download, 2 mbit/s upload :) Veoma lepo, jedino sto su praksi nesto slabiji rezultati. Evo rezultata:

Jesi li probao news ili rs preko tog prepaid-a? Kako tu ide u praksi?

News radi extra brzo, rapidshare nemam premium nalog trenutno. Prosecna brzina preko newsa na obicnom Prepaid paketu je oko 585 kilobajta po sekundi (ponavljam, ne kilobita, nego kilobajta po sekundi). Ceo DVD se u proseku skine za 2 sata. Evo ga i screenshot:

2zthfgk.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno