Šta je novo?

SBB - nove cene - 10.09.2008.

Ne verujem da mora da se resetuje modem da bi se prebacilo.

Ne mora barem kod mene nijem moralo
ali da bi dobio novi cfg fajl trebalo bi resetovati modem nije to veliki posao

Evo i ovde da napišem, FH 512>768 i nikakav restart modema, sve je sam odradio.

Pa to i mislim, oni ga resetuju kad na tebe dodje red.

ураааа. најзад нешто бреееее. крајње је време било. баш ме занима како ће телеком ово да испрати. ја сам био убеђен да ће сбб довека пратити телеком али ово је свакако позивитно дешавање!

Evo napokon i kod mene:

Nego jel i kod vas izbačena opcija da promenite paket?
Hteo sam da isprobam ovaj surf od 3mb paket,ali mi je zatamnjena opcija za promenu.

Poslednja izmena:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

Fala bogu da je dosao i ovaj dan, mada i dalje su se stisli za flat home. Ne znam zasto ne povecaju lokal, pa to barem ne placaju nikom. U sloveniji je 10mbps lokalni protok, ne znam zasto ovde drze svega 1mbps.

Poslednja izmena:
Ako na ADSl-u ne povecaju sa 512 na 1024 odo' ja na SBB.

320914050.png

:Klanjanje :banana:

Ja i dalje ne mogu da verujem da su odlucili da povecaju brzine i za aktivne pakete, a ne samo za sledeci koji uplatite :) Prosli put kada je bilo povecanje im nije padalo na pamet da to urade.

Ja i dalje ne mogu da verujem da su odlucili da povecaju brzine i za aktivne pakete, a ne samo za sledeci koji uplatite :) Prosli put kada je bilo povecanje im nije padalo na pamet da to urade.

Da i ja sam iznenadjen. Ljudi iz SBB-a su sve korektiniji i korektniji. Ranije je bilo katastrofa. Secam se kada je bilo prvo pojeftinjenje u avgustu 2005te, ja sam tada bio na 64k (LOL), i uplatim 2 meseca u napred, i 7 dana nakon toga 64K paket postane 128k, i morao sam da cekam, poludeo sam bio.

Stvarno sam bio iznenadjen. Download-ujem preko torrent-a, samo vidim 350kb/s... reko ovo mora da je neki bug. Odem na speedtest izmeri mi isto, dodjem na forum i saznam povecanje. Stvarno svaka im cast.

I ne samo to. Iznenadio sam se isto kako su korektni ispali... pre 10 dana kada sam uplacivao net, pao im je sistem i nisu mogli da uplate nikom. I posto je vec bilo 7 uvece, rekli su da nece moci nikom da produze danas, tek sutra, ali su zato uzeli podatke korisnicima kojima istice internet, i naknadno im produzili za 1 dan free, cisto da ne istekne paket, i ja sam isto ostavio podatke i produzili su za 1 dan. A i generalno svaki paket im traje 31 dan, bez obzira na mesec. Proteklih godinu dana internet mi radi besprekorno, veza pukne bukvalno jednom u 7 dana. Svaka cast SBB-u, kakvi su bili ranije, koliko su ih pljuvali ja mogu samo prezadovoljan da budem, pokazali su kako se brine o korisnicima. Govorim u svoje ime naravno.

Sto ne rekose ranije ako su korektni? Ovako ispade da sam platio (pre neki dan) 2048kbit, a dovoljno mi je 1024. Ko zna sta se sprema iz telekoma. SBB je stari "dobri" prevarant pozurili da ugrabe malo korisnika verovatno.
Ali dobro je sto se polako priblizavamo brzinama inerneta koji imaju na Kosovu.

Poslednja izmena:
Sto ne rekose ranije ako su korektni? Ovako ispade da sam platio (pre neki dan) 2048kbit, a dovoljno mi je 1024. Ko zna sta se sprema iz telekoma. SBB je stari "dobri" prevarant pozurili da ugrabe malo korisnika verovatno.
Ali dobro je sto se polako priblizavamo brzinama inerneta koji imaju na Kosovu.

Eh sad, mnogo bi ti lol . Sad bi jos pare nazad :D Pa nisu rekli iz strateskih razloga, ako bi rekli onda 7 dana niko ne bi uplacivao. Gledaj malo i sa njihove strane.

Lepo, lepo nesto se desava i kod nas po ovom pitanju, samo je bruka za lokal iako ga vec odavno ne koristim, valjalo bi da je i on povecan na bar 3mega kao sto je i najbrzi surf paket. I to bar na toliko a valjalo bi i vise. Tja, valjda ce uskoro i ostale gradove spojiti u lokal onom njihovom optikom koju vec imaju po Vojvodini pa da ne moraju i tu da zavise od telekoma za medjugradske veze koje ipak dosta kostaju.

Nema to veze sa vremenom na modemu vec bivsi surf paketi nemaju cenovnog ekvivalenta u sadasnjim flathome paketima tako da ne mogu da koriguju tako sam ja zakljucio jer i drugu koji ima ex surf 768 nije doslo do promene, dok je drugom drugu 256/128 povecan jos pre 30 minuta na 384/196 jer
cena bivseg 256/128 = cena 384 / 196 sadanjeg
dok vecina surf paketa nema cenovnog ekvivalenta u sadasnjim flathome paketima tako da ne znaju na sta da koriguju

Provereno sa 1.5 prelazi na 3mbit a verovatno i sa 1 na 2mbit. Korisnici ovih paketa najvise profitiraju.

Svaka cast SBB-u bas sam prijatno iznenadjen. Interesuje me da li je mozda proradio njihov sopstveni link prema inostranstvu pa nude ove brzine? Trenutno nude duplo brze pakete za iste pare u odnosu na lelekom. Ako lelekom ovo ne isprati i ne duplira brzine, samo bi lud covek ostao na adsl-u, pod uslovom da ima mogucnosti da se prikljuci na SBB (ja nazalost nemam).

Imao sam paket 768/96 a sada su mi povecali na 1024/128 i dodali su mi jos 7 dana extra na nalog .

Kad mi istekne uzimam 2 mbps :)

Poslednja izmena:

PRosli put su najavaili podizanje paketa 2 nedelje i vise
A sada su ko grom iz vedra neba samo roknuli
E zato su sad korigovali i aketivne pakete ....

Ako na ADSl-u ne povecaju sa 512 na 1024 odo' ja na SBB.

Malo pre sam otisao da uplatim paket 512/64 i lepo se iznenadih kad sam video novi cenovnik :D minimalni paket 1024/128 za 1390 din!!! Mada je sa moje strane i bilo ocekivano da ce sbb povecati pakete u skorije vreme.

Elem mala digresija... pre koji dan sam video u novinama neku akciju za , cini mi se sezamov, adsl 512k...kupite,platite, najlepsi je...itd., kako li je vec glasila akcija,...ali, poenta je da je u dnu reklame sitnim slovima pisalo kako ce paket od 512k da vazi samo jos neko vreme, mislim septembar, tako da sam ja zakljucio da ce uskoro da dodje do povecanja paketa o kojem se suska vec neko duze vreme... Ako na adsl-u nisu jos povecali, ocekujem da hoce uskoro!

p.s. Teme vezane za adsl i brzine ne pratim, tako da moguce je da se vec i naveliko zna da ce doci do povecanja...a ako se ne zna, gore izneseno je iskljucivo moje misljenje, nikako proverene informacije.

Ovo je baš lepo iznenađenje iz SBB-a. Očekivao sam da će povećati brzine tek nakon povećanja brzina ADSL-a.

meni i dalje upload 128k... valjda ce se setiti da mi i to promene. :)

Jadni mi koi ne mozemo na sbb da se prebacimo:(
Glupi vektor:mad:

Jadni mi koi ne mozemo na sbb da se prebacimo:(
Glupi vektor:mad:

A šta da kažemo mi pored čijih naselja prolazi SBB-ov optički link, a oni nemaju interesa da se prošire na nas, a bogami ni telekom se nešto ne rastura da uvede ADSL (u pitanju je opština Kovačica, ni 50km od Beograda, 27km od Pančeva)?

pre 2 sata su me prebacili sa 512/64 na 1024/128 :)

download sa rapidshare (free) ide oko 110-120kB/s :D

Beshe i IKOM kablovska ima net, posto imam tu kablovsku tv (nudili su mi jos davno net, ali nisam hteo posto imam adsl)?
Zanima me hoce li mozda i oni da dignu brzine?
Znam kakva im je kablovska i sama usluga (shnjj), ali eto pitam, mozda ima neko informaciju o njima. Da li neko mozda ima kod njih net i da li je zadovoljan i kakve su cene?

IKOM...kao i ovaj moj PTT KDS...je kablovska za kukanje! Neće oni nikad prići SBBu..tako da ostani ti na ADSLu i nadaj se dupliranju...da bi pratili SBB kako treba :)

Posto skidam samo iz lokala da bi mi spoljni net bio slobodan za vaznije stvari od downloda(za mene:)) necu moci da uzmem 2048/256 a voleo bi hehe, nego 512 i lokal 768, ali super konacno malo ubrzanje , po starim cenam pozdravljam :D:D:D:D:D

Blanco sve je to super samo ko ce sad ostati na lokalu to je veliko pitanje pored ovakog odnosa cena

Nazad
Vrh Dno