Šta je novo?

SBB Mix u Nishu

1007493939.png

:p

Ima li nekih novosti sto se tice ove "digitalizacije" juzno od Beograda? Dokle se stiglo? Ja u mom gradu ne vidim da se ista radi po tom pitanju.

do nove godine bi trebalo... video sam i reklamu na tvu

Evo od ponedeljka Telekom pocinje sa HD preko IPTV. Bilo bi bolje za SBB da to pocne od decembra.

Ko hoće digitalnu tv i HD u Nišu, može da se prijavi u prvi teelkomov korisnički servis. Ko hoće da gleda analognu TV (i da se teši kakoje kvalitet slike isti kao digitalni), ko hoće da čeka SBB da "na proleće" uvede D3 i da im preti praznim pričama, može da ostane na SBB-u. Izbor postoji.

Cekaj da vide ljudi prvo kakav je taj Telekomov HD paket. Nadam se da je dobar, samo 8Mbit po kanalu je malo za HD. Koja je onda max brzina neta i sta sa ljudima koji zele to na 2 tv? Meni je izbor kanala smesan. Na SBB je katastrofa ali Telekom ih sije.

Izbor kanala na SBBu je daleko bolji od Telekomovih . Imao prvog imam drugog i iskreno nedostaje mi programska šema SBBa .
Da IPTV ne nudi HBO i Arenu (mada mi ona i ne treba) u okviru osnovne ponude ne bi imali nikakvu ponudu kanala.

Danas sve može da se skine sa neta, samo najveći deo utakmica ne može da se gleda uživo u odgovarajućem kvalitetu. Gledanje filmova, serija i emisija na TV-u je za mene prošlost. Doduše, beogradsku hroniku nisam video niko da šeruje, a ni naučni program TV Nišave.

Hoće. Preporučujem svima da se vežu ugovorom na 4 godine bezuslovno.

hajde gde je sad onaj Miroslav70 da kaze da ce pcoeti D3...po njemu bi trebalo za 5 dana da pocne...gde si sad Miroslave?

Izbor kanala na SBBu je daleko bolji od Telekomovih . Imao prvog imam drugog i iskreno nedostaje mi programska šema SBBa .
Da IPTV ne nudi HBO i Arenu (mada mi ona i ne treba) u okviru osnovne ponude ne bi imali nikakvu ponudu kanala.

Pa po meni je najveci minus SBB-a nedostatak Arene... I ne znam da li imaju promocije kao IPTV za HBO npr?

Meni su u postansko sanduce iz SBB-a stavili papir da ce 5.12.2010. doci do promene programske seme zbog uvodjenja D3 digitalne teevizije. Izmedju ostalog pominje se i MIX paket kao posebna pogodnost

Meni su rekli da D3 kreće od sredine decembra...

Da, iz Nisa. Evo celog teksta:

"Poštovani korisniče,
Nakon dužeg perioda radova na sopstvenoj mreži kojom spaja Beograd i Niš preko nekoliko većih gradova, SBB je omogućio digitalizaciju i Juzno od Beograda i to u mladenovcu, Kragujevcu, Čačku, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Kruševcu i Nišu.
Obaveštavamo Vas da će u nedelju 5. decembra 2010., zbog uvođenja D3 digitalne televizije, doći do promene programse šeme.
Kao korisnici SBB-a, osim digitalnog kvaliteta slike i zvuka, imaćete na raspolaganju usluge nove generacije - televiziju visoke rezolucije (HDTV), snimanje i pauzranje živog televizijskog programa (DVR), kao i SBB video zonu - veliku bazu najboljih i najgledanijih programa, koje ćete moći da gledate preuzimajući ih od SBB-a kad god poželite. Kao posebnu pogodnost izdvajamo SBB MIX paket u kojem je usluga digitalizacije kablovske televizije besplatna."

U nastavku teksta pominje se da je izjednacena brzina interneta u svim mestima.

da li moze neko da mi razjasni neshto... kakve opcije postoje za d3? Mix (na koliko se mora potpisati ugovor?), onda sam video neshto d3 12 meseci i standard... koja je razlika izmedju svih ovih paketa???

Koja je prednost (povoljnost) tog mix paketa???

Ja ovde ne vidim nikakvu povoljnost osim jeftinijeg neta za 70din, zato i moram da pitam...

Ali ispod pise/Napomena: u cene nije uključeno mesečno održavanje/,znaci ostaje sve isto za sada,mada ja mislim da mora biti neke akcije,inace gro ljudi ce otici na iptv,i ja sa njima.

pa da, placa se net (70din manje) i placa se pretplata za kablovsku (830din) i to je to... A risiver je besplatan... i koja je tu povoljnost kada je risiver besplatan i u sluchaju uzimanja odvojeno neta i d3???

Poslednja izmena:
Ovo je veoma losa ponuda.Sada sam iz sanduceta uzeo ova dva papira ,o kojima se govori na njihovom sajtu.Na jednom pise o d3 i hd-u, a na drugom je raspored kanala kod mene u gradu.Daju samo besplatnu digitalizaciju tj, daju ti risiver na koriscenje ,i to je to.Ako ostane samo na tome odoh odmah na iptv ,barem cu imati godinu free tv i arenu.C4in ,nikakve povoljnosti nemas po ovom cenovniku ,jedino ako daju neku posebnu akciju ,u sta sumnjam.

Pa bash to pokushavam da razjasnim a FullHD me napravi na *****a (shala ;) )
Znachi daju nam risiver sa osnovnim paketom, nema promotivnih hbo, cinemax i ostalih paketa, nema Arene niti ce je biti... Mislim, WTF??????? Jedino me ovaj internet drzi na sbbu inache bih na keca preshao na iptv i adsl :(

Poslednja izmena:
Za sada je tako,risiver free sa osnovnim paketom,s tim sto mozes dokupiti ostale pakete koji ti odgovaraju.Da li ce biti nesto preko toga ,videcemo narednih dana,ako ne ja do kraja meseca odoh na iptv.

Ne verujem da će biti nešto neočekivano besplatno. Sbb baš i nije poznat po akcijama, promocijama i sl. kakve imamo priliku da vidimo kod telekoma.

da ali ne zaboravi da je kod telekonja pikselizacija,gubitak brzine adsl-a,1mb je u stvari 800kb...parica ima 20 mb protoka,a sbb coaxijalni kabl je 100 mb protok...HDTV je kod telekoma 8 mb a sbb 12 mb...

Vrh Dno