Šta je novo?

SBB Mix u Nishu

Čuo sam da će D3 krenuti na proleće u Nišu.

to prichaju vec godinu danaa mozda i duze

ajde vlayza od koga si cuo molim te?ako ti je krivo sto si presao kod telekoma zadrzi za sebe...sta mislis telekom ce da im da 60mb?

Jel ti istekao danas (ili pre neki dan ) paket pa si danas potpisao ugovor, ili su ti rekli da mozes sa prepaida (iako ti nije istekao internet paket) da predjes na postpaid i 4 mbit/s tako sto ces samo potpisati ugovor?

Jel ti istekao danas (ili pre neki dan ) paket pa si danas potpisao ugovor, ili su ti rekli da mozes sa prepaida (iako ti nije istekao internet paket) da predjes na postpaid i 4 mbit/s tako sto ces samo potpisati ugovor?

Nije mi istekao ugovor (imao sam postpejd a ne pripejd). Potpisao sam novi, a stari prestao da vazi. Ustvari isto sve samo se vezujes na 12 meseci i dobijas vecu brzinu.

Dok ti traje prepaid paket ne mozes preci na postpaid tj mozes ali startuje tek po isteku prepaida. Jedino da ubrzas prepaid pa da istekne brze.

Cena kablovske do daljnjeg ostaje ista.

Ja dobio sasvim drugu informaciju a to je da će decembra poskupeti pretplata na 950 din .Ovo je informacija za Beograd za Niš se nisam raspitivao.
Naravno ova informacija ne mora biti 100% tačna ali treba ispitati jer se obavezuješ na 2 godine.

@FULLHD

Ne znam otkud ljudima baš ta cifra za link od 60 Mb. To je danas tako bedan kapacitet da ako je baš on bio problem da Niš godinu dana ne dobije istu uslugu kao i sever onda *ebiga.

Poslednja izmena:
@FULLHD

Ne znam otkud ljudima baš ta cifra za link od 60 Mb. To je danas tako bedan kapacitet da ako je baš on bio problem da Niš godinu dana ne dobije istu uslugu kao i sever onda *ebiga.

http://www.sbb.rs/Vesti/1656/NOVE+BRZINE+U+CENTRALNOJ+I+JUZNOJ+SRBIJI.shtml

'Pored toga, korisnici u Nišu, Kragujevcu, Kikindi i Somboru dobiće mogućnost korišćenja Turbo paketa od čak 30 i 60 Mb/s, koji su do sada bili dostupni samo u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu."

Ja dobio sasvim drugu informaciju a to je da će decembra poskupeti pretplata na 950 din .Ovo je informacija za Beograd za Niš se nisam raspitivao.
Naravno ova informacija ne mora biti 100% tačna ali treba ispitati jer se obavezuješ na 2 godine.

Pitao sam u korisnickom servisu (jedna gospodja koja je neki sef tamo) i ona nije nista znala (ili nije htela) da mi kaze o poskupljenju.
Kaze da su obracuni za Oktobar i Novembar za sada po starom i da nemaju nikakav info o poskupljenju.
Rekla je ako poskupi onda samo do 860 din koliko kosta u Bg.

ajde vlayza od koga si cuo molim te?ako ti je krivo sto si presao kod telekoma zadrzi za sebe...sta mislis telekom ce da im da 60mb?

Ne razumem? Za razliku od tebe, koji kukaš na SBB već godinama, koji si pretio raskidom ugovora, koji si teatralno prešao kod drugog provajdera, a zatim se posle par dana vratio na SBB, ja sam se odlučio na promenu. Ne želim da me neko pravi na majmuna mesecima/godinama, da mi ubrza net samo zato jer su i svi ostali provajderi ubrzali, a ne zbog toga što i ostali korisnici SBB-a po srbiji imaju 4Mbit za iste pare. Na SBB sam izuzetno kivan i pljuvaću ih kad god stignem. Ako budu promenili ponašanje i ako budu dali ponudu izvinjenja za par godina, možda se i vratim kod njih. D3 neće biti decembra u Nišu, kao što nije trebalo da bude ni 4Mbit za 1400din (sve im je pokvario telekom).

kako nije trebalo da bude 4 mb a uveli?ja ne volim sbb jer su radnici koji rade neprofesionalni i ne znaju svoj posao,cak su i gori radnika u telekomu ali telekom ima gori kvalitet same tehnologije...da neko ima razvijenu optiku do samih korisinika kao sbb ja bih presao kod tog drugog jer ne volim sbb ali na zalost nema...ali pricas da nije trebalo da bude 4 mb a sbb je uveo?pa kako je to uradio ako nije izgradio optiku,a ako ima optike zasto ne bi bilo D3 decembra?

Videcemo da li ce D3 doci do kraja godine ili nece. Izmedju kvlaiteta SBB i Telekoma ne vredi razmisljati, kablovksi internet je jednostavno bolji izbor. Odnos prema kupcima je druga prica. Ipak, prema iskustvu sa SBB radnicima prilikom problema do sada i iskustva drugih sa radnicima Telekoma, SBB je mnogo azurniji pri resavanju istih. Danas se pozalis, sutra se pojave dok Telekomovi kad stignes na red tj kad se sete.

Zbog čega je kablovski bolji izbor? Ja nekoliko poslednjih meseci na SBB-u nisam imao ping manji od 70ms, na telekomu 20-30 u najgorem slučaju. Na SBB-u nikada nisam mogao da izvučem 1.5 koji sam plaćao, u najboljem slučaju 1.4. Evo, vidim da se svi hvale maksimalnim učinkom kabla, a svi stavljaju 3.8 brzinu. SBB je nekada bio mnogo bolji izbor od telekoma, zato sam dugo i bio kod njih. Trenutno nisu.
@FullHD
Zašto SBB nije pusti 4 mega u istom trenutku kad i u KG ili KŠ? Koliko sam obavešten, a dobro sam obavešten od njihovih radnika, nikakve nove kablove nisu u međuvremenu postavljali. SBB je poslednji povećao brzine u Nišu. Znam da nisu planirali 4 mega iz istog izvora, kao što znam da D3 neće biti pre proleća (kao i svake godine). Ko hoće da plaća za net i analogni kabl 2500 (koliko će biti od decembra bez D3), slobodno. Ja ću da se snalazim sa HBO i arenama za 1 dinar.

propustljivost parice??????telekom-24mb ili coax kabl 100 mb????

Oko cega je rasprava? Pa potrazi na wikipediji koje su prednosti i mane kablovskog i najobicnijeg adsl sistema, koji se kod nas koristi. Sto se tice vremena uvodjenja brzina uopste ne pravdam SBB, to je stvarno bezobrazluk sta su radili sa brzinama. Iskoriscenost nigde nije 100% ali je mnogo bolja na kablovskom. Ti kazes na 1.5M iskoriscenost 1.4. Na 1.5 mi je islo 180k/s otprlike dok drugari sa 1M adsl imali su max 105k/s. Sama arhitektura je takva. U najboljem slucaju mozes imati 24M ali bez iptv dok na kablovskom mozes imati 4x vise. Naravno, uzmes li iptv, jos za 2 tv i net ti je ogranicen na 6Mbit. Na SBB mozes ici cak na 60Mbit + D3. Prizemnija varijanta je da mozes platiti i 16Mbit sa dig tv.

Ovo je otishlo u offtopic malo... ali ajde sad... Slazem se da iptv ima 10x bolju ponudu od D3 (preko arene koju nikada necu da prezalim do promocija tipa X paketa po ceni od 1 din)
Ali shto se tiche interneta, mislim da je kablovski isplativiji...

I dalje mi niko nije odgovorio da li mogu da menjam pakete kada potpishem ugovor?

Svi ovde pričate šta sve možeš sa kablom. Ko od vas ima 60 Mbit u Nišu i digitalnu televiziju? Ja ni jednom nisam rekao da sbb ne može da pusti brži net od adsla, kao ni da ne može da ima bolji program. Može, ali nema. Velika prednost SBB-a je bila i net bez obaveznog ugovora. Ko hoće danas 4Mbit po ceni 1380 din, mora da se veže na godinu dana. A pretplata raste i raste.
Opet, ako nekom odgovara analogna TV bez arena za 860 dinara (zasad), umesto digitalne za 1 dinar, nemam ništa protiv. Ako se na to doda pljuvanje po Nišu zadnjih meseci/godina, ostanak na SBB-u je verujem logičan izbor.

ali ti tvrdis da sbb nema jos optiku do Nisa i da zato necemo imati D3...kako onda ima u cenvoniku brzinu od 60 mb za Nis?????

Da li je istina da u Nishu konachno ima i mix?

Za sada ne, kao do kraja godine. Makar su net izjednacili sa BG.

Shuo sam da ima d3.. provericu sutra...

Zvao sam korisnichki... Rekli su da nema ali do Nove Godine bi trebalo da bude uveden...
A drug mi je rekao kada je otishao d apotpishe ugovor da su mu nudili D3... pitacu i njega ponovo shta su mu nudili ustvari

Vrh Dno