Šta je novo?

SBB Internet

Gidra85 je napisao(la):
meni ni posle 2 ipo meseca nisu pustili net (oni su meni instalirali modem i ja platio za prvi mesec). :mad: :wall:
jesu li ti pokazali identifikaciju? jesu li ti dali odgovarajući modem?

možda su neki divljaci koji su ti uvalili neku skalameriju i dali da potpišeš neke fotokopije da bi ti uzeli lovu.

SBB Nis

Ubedio sam seku da uzme cabl za posao...Prepaid 600din-320MB-2 meseca-512kbps...

Danas sam ga probao i mogu reci da sam zadovoljan. Sve funkcionise besprekorno. Surf je fenomenalan a download konstantan na 60 KB/s. Moracu debelo da razmislim da li se i meni isplati da predjem na cabl. Sada sam na ISDN-u.
Ko ima analognu centralu ili digitalnu tel. centralu ima apsolutnu preporuku za prelaz na SBB cabl. u Nisu.

momsab je napisao(la):
jesu li ti pokazali identifikaciju? jesu li ti dali odgovarajući modem?

možda su neki divljaci koji su ti uvalili neku skalameriju i dali da potpišeš neke fotokopije da bi ti uzeli lovu.

Ma nije to u pitanju. Ja znam da sam kod njih prijavljen, cim su mene oni dva puta vec zvali u fazonu kao da li ti radi net ili ne. :d
Takodje kada ja njih zovem oni uspeju da mi nadju moj user name sve sa adresom itd.

POZ :wave:

cuvaj se gidra, nedaj da te prevare :)
poz

Da li neko moze da mi kaze kad ce u Rakovicu da stigne net posto su letos uveli tv cable hvala

loco je napisao(la):
Staro iskustvo:
Potpisao ugovor u junu 2003. godine i jos uvek nista! Ni televizija! A onda iz pouzdanog izvora saznam da je podizvodjac radova (necu da kazem koji, DanijelSat TV :D ) naplatio od sbb-a te nase ugovore, a zabole ih uvo da nam to i uvedu. Provereno u sbb-u, vodim se da imam cable od juna 2003. godine i bas su mislili da mi posalju opomenu sto nisam placao pretplatu (niti iko iz kraja) godinu ipo dana.

:mad: A sto ih druze malo ne iscimas! Pa taj DanielSat, to su nevidjeni lopovi i prevaranti. Pretpostavljam da si (verovatno) na Vracaru kao i ja jer sam i ja preko njih uveo kablovsku. Ma idi bre, razvlace kablove gde stignu i kako hoce. Idu ljudima preko krovova kuca i nikog nista ne pitaju. A da ne pricam o kvalitetu usluga. UZAS! Malo imas signal (prevashodno mislim na TV signale) malo nemas. A i kad imas, non stop bre neke smetnje. Kao, non stop nesto nadogradjuju, poboljsavaju signal i sl. gluposti pa zato povremeno nema slike!!! POVREMENO, A?!?!?!?!
Kazem ti: Idi iscimaj ih malo pa da vidis kako ce da ti uvedu odma ...

P.S. Ako mozes ikako da ih zaobidjes i direktno odes u SBB, super!!!

GL!

djsp je napisao(la):
Da li neko moze da mi kaze kad ce u Rakovicu da stigne net posto su letos uveli tv cable hvala
NEVER! Ja sam svojevremeno zvao SBB i raspitivao se oko uvodjenja kablovske TV. Hladno su mi rekli da "nema tehnickih mogucnosti" iako zgrada preko puta mene ima njihovu "mrezu"... a pre toga sam zvao i predstavio se kao njihov korisnik koga zanima kada ce biti uveden net na Vidikovcu. Tada mi rekose "do kraja leta"... ne znam sta je s tim bilo. A s obzirom da si poput mene, iz opstine Rakovica... ne nadaj se nicemu jer nas niko ne ****! PTT nas je izradio za njihov KDS i to nas je izradio kao volove jer niko u zemlji nje cekao poput nas-nekoliko godina na uvodjenje kablovske TV... a izgleda da je i sa SBB ista prica!!!!

Meni su rekli krajem leta hvala na odgovoru@!

Picard je napisao(la):
:mad: A sto ih druze malo ne iscimas! Pa taj DanielSat, to su nevidjeni lopovi i prevaranti. Pretpostavljam da si (verovatno) na Vracaru kao i ja jer sam i ja preko njih uveo kablovsku. Ma idi bre, razvlace kablove gde stignu i kako hoce. Idu ljudima preko krovova kuca i nikog nista ne pitaju. A da ne pricam o kvalitetu usluga. UZAS! Malo imas signal (prevashodno mislim na TV signale) malo nemas. A i kad imas, non stop bre neke smetnje. Kao, non stop nesto nadogradjuju, poboljsavaju signal i sl. gluposti pa zato povremeno nema slike!!! POVREMENO, A?!?!?!?!
Kazem ti: Idi iscimaj ih malo pa da vidis kako ce da ti uvedu odma ...

P.S. Ako mozes ikako da ih zaobidjes i direktno odes u SBB, super!!!
GL!
Pa naravno da sam to i uradio. Ortak radi u sbb-u i on ih pritis'o, ali nije davalo neke vidne rezultate, tako da sada cekam da nadju drugog podizvodjaca. Duga i komplikovana prica, a i ne bih bas javno da prozivam neke osobe i firme.
P.S. Nisam na vracaru nego u zemunu, ali to nista bitno ne menja. Sve i jedna stvar koju si pomenuo su apsolutno tacne. Treba iskoreniti sve firme koje su poput gore pomenute. Zbog takvih smo uglavnom ovde gde jesmo.

Ispod prve grupacije skojevskog naselja.

dbg je napisao(la):
NEVER! Ja sam svojevremeno zvao SBB i raspitivao se oko uvodjenja kablovske TV. Hladno su mi rekli da "nema tehnickih mogucnosti" iako zgrada preko puta mene ima njihovu "mrezu"... a pre toga sam zvao i predstavio se kao njihov korisnik koga zanima kada ce biti uveden net na Vidikovcu. Tada mi rekose "do kraja leta"... ne znam sta je s tim bilo. A s obzirom da si poput mene, iz opstine Rakovica... ne nadaj se nicemu jer nas niko ne ****! PTT nas je izradio za njihov KDS i to nas je izradio kao volove jer niko u zemlji nje cekao poput nas-nekoliko godina na uvodjenje kablovske TV... a izgleda da je i sa SBB ista prica!!!!

sta se bre lozis?
opusti se - pa njima ide kes od uvodjenja - znaci niko vas ne izradjuje, nego mozda nema dovoljno zaintresovanih ili sta vec...

dakle, sumiracu shto krace...
petak 13h. (trebao je da dodje u 9:30 ujutru i da zavrshi maximum za jedan sat) nakon peripetije sa instalerom, dozhiveo sam da je chovek toliko nesposoban da mi nije dao da potpishem 2 primerka ugovora i nije se razduzhio u petak do 14h, kada je (mada sam SAM uz pomotj dechka iz internet odeljenja SBBa, Bojana ~ hvala na strpljenju, namestio da mi otvara home.sbb.co.yu stranicu) od mene dobio pare i JEDAN potpisan ugovor.
petak 16h. meni iz SBBa kazhu shta je bilde uradio, ja zovem instalatera petak vece 21h i pitam: jel sve OK? on kaze: DA, nisam stigao danas - idem u subotu ujutru...
subota 11h. meni ne radi net. zovem instalatera: shta je bilo? on: sve zavrsheno ~ ne brini. samo chekaj njih....
subota 13h. ja se pitam: dokle vishe, chekam godinama, te ih opet okrenem i oni mi kazhu da se on nije razduzhio OPET !!!! i da poshto rachunovodstvo ?!?! pustha net moram da chekam ponedeljak...
zovnem opet instalatera i pitam ga shto nisam potpisao 2 primerka ugovora i on mi kazhe: A to mora?!? ...

...

...

... kada mi je devojka donela shetjer i vodu da se podignem sa poda, pomislio sam da zovem taxi za Lazu Lazarevitj...

subota 15h. zovem SBB: i kao sve ce da zavrshe u ponedeljak, momku je prvi radni dan i ti fazoni...

a shto sam se ja ko budala izmaltretirao da u petak sve zavrshim kako bi za vikend imao net nikom nishta... a petak sam dochekao jer "junior" nije dosao u cetvrtak kada sam se dogovarao...

tako da je savet: pitajte "juniora" gde su 2 (i slovima DVA) primerka ugovora, priznanica, da dodju u ponedeljak kada rachunovodstvo radi i OBAVEZNO da znate: instalater je duzhan da se po primanju para u roku od 24h razduzhi u centrali, nakon chega vam rachunovodstvo pushta net...

Ljudi biće vam mnogo lakše kad shvaite jednu stvar a to je da ONI NISU NIŠTA OBAVEZNI sem onoga što piše u ugovodu a to je 30 dana, kome se ne sviđa nemora da koristi njihove usluge.

moram da pohvalim tehnichku realizaciju SBB neta...
signal mi je pushten danas u 9h i protok se konstantno vrti oko 15-16KB/s
ping ka domatjim CS sajtovima je bio jutros 10ms... wow... mislim 10ms.... wow....

moje potrebe su aposolutno ispunjene... jedino shto je chovek proklet, pa mi sad i ovo postaje sporo... :D

IzNoGooD je napisao(la):
instalater je duzhan da se po primanju para u roku od 24h razduzhi u centrali, nakon chega vam rachunovodstvo pushta net...

ne 24 vec 62h odnosno tri dana.
a racunovodstvo ima 30 dana vremena da pusti net.

Aj neko nek mi objasni koliki je upload na 128 flatu obavezan od strane provajdera. Koliko ja znam ja placam 128/64 konekciju a upload mi je ogranicen na 30000 b/s. Zvao sam ih al mi oni rekose da nemaju tehnickih mogucnosti da mi puste 64000 zbog nasledjene kablovske mreze od Pogleda (Nis) i da da ce pustiti kad se steknu potrebni uslovi (to jest nikad). Koliki je upload na 256 konekciji u Nisu ako neko zna i koliko su zvanicno obavezni za tu konekciju?
I jer placate odrzavanje od 300 dinara mesecno?

Poslednja izmena:
SBB su totalni neprofesionalci i tuzno je sto zavisimo od njih.
Licno iskustvo je za sada takvo, mozda se poprave :trust:

Ipak je povucena odluka o cenamana. Tako da mozemo ocekivati da ce ADSL biti uveden oko Marta (realno).

Vidim da ima usera u Nisu, pa ih pitam u kojim su delovima grada i kako im je protekla instalacija opreme? Meni su rekli da ce moj kraj ubrzo nakon nove godine biti zavrsen. Kazu da rade na optickom cvoru.

pitanje

Imam par pitanja.
Imam nalog kod sbb-a u boru. od skoro sam u bgu(stari grad). u stanu nije uvedena kablovska, ali u zgradi ima tako da verovatno nije problem da razvuku i do mene. Da li mogu da imam više naloga na moje ime? Koja je cena novog? Da li bih mogao da prebacim iz bora, tj tamo da mi isključe, a ovde besplatno uvedu?

offtopic maybe:trebalo bi da dodje momak da mi uvede SBB net ovih dana pa me interesuje me jedna stvar... Da li lose povezan kabl moze da bude uzrok losijeg rada interneta ili ako je kabl lose povezan internet nece uopste ni da radi? Pitam iz razloga zato sto sam ja to sam nesto produzavo kabl pa.. a ne znam koliko su strucni ovi iz SBB-a, u Vas imam vise poverenja :)

Swiper je napisao(la):
offtopic maybe:trebalo bi da dodje momak da mi uvede SBB net ovih dana pa me interesuje me jedna stvar... Da li lose povezan kabl moze da bude uzrok losijeg rada interneta ili ako je kabl lose povezan internet nece uopste ni da radi? Pitam iz razloga zato sto sam ja to sam nesto produzavo kabl pa.. a ne znam koliko su strucni ovi iz SBB-a, u Vas imam vise poverenja :)

I ja sam isto nesto produzivao kabl, pa su mi ovi iz SBB opet spojili i mozda mi zato jos uvek ne radi net.
Sve u svemu ne moj da ih pustis dok ti ne puste signal. Ti njima pare oni tebi internet. :) Ja sam tako platio i oni mi rekli kao da ce signal stici za otprilike pola cuke i dan danas nemam net, a proslo i vise od tri meseca. :wall: :mad:

razgovarao sam danas sa momkom koji uvodi net.. Ne moze da ti se pusti net dok ne platis.. Dakle rece mi da on mora da preda pare koje mu se daju do 11 ujutro u SBB i taj dan ce mi biti pusten net... Tj ako se danas uvede i on ujutro odnese moje pare imam net sutradan.. Znaci po tome je nemoguce da ti uvede odmah, bar po njegovom. Jel nekom uveli ODMAH pa je on tek onda platio?

meni ali pre godinu dana doso decko ja pratio a on meni modem instalirao

Najavili se, dosli, instalirali modem, proradilo, dao pare. Nista nisam cekao.

Tako su i meni, najavili se, dosli, instalirali modem, ja platio za prvi mesec 1500din, oni otisli, i ne radi mi net. :wall: :mad:

i posle koliko ti je proradio?:p

Vrh Dno