Šta je novo?

SBB Internet

U tome i jeste problem jos uvek ne radi. A to je bilo u septembru.

POZ :wave:

i ti mirno sedis kuci i cekas da te oni zovu? ja bih otisao tamo i ... :crash: :crash: :crash: :crash: :mad:

Realno kod pogledas ni ne znas gde su oni zapravo. Jedino mesto je u Beogradskoj, ali tamo sam vec isao i kazu da nemaju veze sa tehnickom sluzbom. Tamo se kao samu uplacuju paketi. I nece da kazu gde da odem.
Ladno kada sam tamo otisao da se zalim, jedan lik koji radi tamo pozvao njihov call centar koji sam ja vec milion puta zvao od kuce. :D

Poslednja izmena:
Nekako to ti sve mirno prihvatas... ja bih okrenuo ceo Bgd i nasao ih :)
Ali ako je tebi ok tako, meni je jos bolje :p

Pozdrav :)

Ma posle ova tri meseca sve mi je vise dojadilo. Ali trebalo bih sada opet da ih vijam pogotovo sto prema ugovoru trebaju za 30 radnih dana da puste signal tj. da proradi net.

Resetujte modem i sačekajte da se sve lampice upale (zna da potraje), ako se to ne desi znači da nemate signal ili je lošeg kvaliteta.

Ima li nekog sa Dorćola (ugao Gundulićevog venca i Ðure Ðakovića) ko koristi njihov net? Devojka mi živi tamo i treba da joj uvedu TV i net ovih dana/nedelja. Komšiluk već ima njihovu kablovsku TV i svi su zadovoljni, ali niko ne koristi Internet.

Enivan?!

Gidra85 je napisao(la):
Realno kod pogledas ni ne znas gde su oni zapravo. Jedino mesto je u Beogradskoj, ali tamo sam vec isao i kazu da nemaju veze sa tehnickom sluzbom. Tamo se kao samu uplacuju paketi. I nece da kazu gde da odem.
Ladno kada sam tamo otisao da se zalim, jedan lik koji radi tamo pozvao njihov call centar koji sam ja vec milion puta zvao od kuce. :D

Ne znam koja je to tacna adresa, ali nalazi se negde izmedju zooloskog vrta i pruge tj. dodjes do Zooloskog, predjes onu veliku ulicu prema Dunavu i jedna od onih velikuh baraka nekog propalog drustvenog preduzeca ti je njihov sadasnji headquarters...

outlaw je napisao(la):
Ima li nekog sa Dorćola (ugao Gundulićevog venca i Ðure Ðakovića) ko koristi njihov net? Devojka mi živi tamo i treba da joj uvedu TV i net ovih dana/nedelja. Komšiluk već ima njihovu kablovsku TV i svi su zadovoljni, ali niko ne koristi Internet.

Enivan?!

ja sam jedno 300m iznad tog ugla i imam sbb net i nemam nikakvih problema i bas sam zadovoljan, sve radi ko sat ,)

PanchoBanilla je napisao(la):
Aj neko nek mi objasni koliki je upload na 128 flatu obavezan od strane provajdera. Koliko ja znam ja placam 128/64 konekciju a upload mi je ogranicen na 30000 b/s. Zvao sam ih al mi oni rekose da nemaju tehnickih mogucnosti da mi puste 64000 zbog nasledjene kablovske mreze od Pogleda (Nis) i da da ce pustiti kad se steknu potrebni uslovi (to jest nikad). Koliki je upload na 256 konekciji u Nisu ako neko zna i koliko su zvanicno obavezni za tu konekciju?
I jer placate odrzavanje od 300 dinara mesecno?

Malo kasnim sa odgovorom al bolje ikad nego nikad :)
U Nisu svi kojii su na flat-u imaju DL/UL u odsnou 4:1. Znaci sasvim je normalno da za 128k download-a imas 32k upload-a. To objasnjavaju losim linkom u Nisu.

Poslednja izmena:
Strasno. A na pamet im ne pada da pretplatu smanje za taj odnos. Mislim da tu ima posla za nadleznu inspekciju, ali ne znam kojoj inspekciji to podlaze (u ugovoru pise 64, a ogranicenje je na 30,000)? Zna li neko?

Cista kradja. Kao da kupis kilo krompira na pijaci, a dobijes pola, jer seljak nije imao tehnickih mogucnosti da preveze vise s objasnjenjem da su losi putevi u Nisu pa ne moze da preveze vise.

sto se tice sbb-a u zadnjih neznam 3-5 meseci nemogu igrati online igru AAO America's Army tj ping mi skace do ludila. neke mape rade savrseno ping oko 50-100 a ne nekim ide cak do 9999, jer im je los upload i jer jos neko igra preko sbb online igre i dal ima problema?

Poslednja izmena:
Meni uglavnom AA radi dobro(UT jos bolje),jedino ne ulazim na servere gde je ping preko 100.Samo kad sam na netu na svim tv kanalima mi idu linije,a kad krene upload gotovo je nemoguce gledati tv.

Ma ja imam 30000 na 256 konekciji. Postoji li neki nacin da se obratim nekoj inspekciji jer je to stvarno bezobrazluk

PanchoBanilla je napisao(la):
Ma ja imam 30000 na 256 konekciji. Postoji li neki nacin da se obratim nekoj inspekciji jer je to stvarno bezobrazluk

zovi 9812 i objasni sta hoces, on ce ti reci kojoj inespekciji da se obratis
sto se tice suda nadlezan je 3i opstinski

ali sa obzirom da u ugovoru stoji da nema garancije protoka malo ti dzaba sve, jedino da im pretish (ako ih nadjesh gde su fizicki, posto preko telefona ne vredi), a i to je sad pitanje posto su vlasnici 'budze' i imaju prijatelje 'budze' u vlasti

Gidra85 je napisao(la):
Ma posle ova tri meseca sve mi je vise dojadilo. Ali trebalo bih sada opet da ih vijam pogotovo sto prema ugovoru trebaju za 30 radnih dana da puste signal tj. da proradi net.

ja sam platio krajem septembra, i pusteno je pred novu godinu.
Ali ne mogu da ti opishem koliko sam puta zvao, i razmenio par mailova... :)

Ortak je imao los signal na TVu, zvao je dnevno 2,3x posle mesec dana im je dojadio i sad ima bolji signal/prijem nego njegove komsije u zgradi :)

ne znam po kom principu funkcionisu ali je dosadjivanje pomoglo u nekim slucajevima, a u nekim ne

offtopic: kako da ogranichim shareaza-u da ne ostavaruje vise od XX konekcija? I kako da vidim koliko je trenutno konekcija? Ovo moram da smanjam malo jer su mi u sbb-u rekli da ako vide prevelik broj konekcija preko dana iskljuchice me jer gusim link dok nocu nisam limitiran :)

swiper, o tome je već bilo reči... ja sam to već postovao, al' 'ajde da se ne mučiš, evo ti još jednom:

Shareaza Configuration for Routers

First, find the maximum number of connections your router can handle.
(Kod SBBa je to 400 ili 500 konekcija)
Start Shareaza
Go into the Download's Panel (Tools > Shareaza Settings > Internet > Downloads)
Set Maximum Transfers to 40% of the Maximum Connections allowed by your router
Set Transfers per File to half of the Maximum Transfers
Go into the 'eDonkey2000 Panel'
Set Client Link Connections to 40% of the Maximum Connections allowed by your router
Restart Shareaza

Poslednja izmena:
Hmmm ja sam ili glup ili imam neku drugu verziju programa
pogledaj attachment

Prilozi

• shareaza.GIF
    shareaza.GIF
    74.6 KB · Pregleda: 87
Kakva je shareaza u odnosu na emule?
Vidim da koriste istu p2p mrezu a ja nisam bas zadovoljan kako mi emule radi i pored toga sto imam hogh ID

Kako imas HighID ako si preko NAT-a? Na koju foru?

Nemam pojma. Sve dok sam koristio neki softwerski firewall nisam uspevao da imam konstantno (menjanje portova u aplikaciji i otvaranje portova u internet conection sharingu i zone alarmu) high ID, cas sam imao cas ne. Od kad sam preso na ruter sa hardverskim firewallom i podesio ruter prema upustvu iz helpa imam high ID konstantno. Licno mislim da low ID zavisi od podesavanja korisnikovog racunara a ne NAT-a. Komsija do mene i dalje ne moze da ostvari high ID. Jedina je razlika sto ja imam ruter.
Nego danas zvah PTT i oni mi rekose da ASDL moze u Nisu odmah samo ako ima tehnickih mogucnosti. Evo naseg resenja za jebani SBB

Evo i ja da vam prenesem iskustva iz Sombora.Imam SBB internet od oktobra (prepaid,512 kbit/s) i mogu reci da sam jedva petinu tog vremena bio zadovoljan uslugom,a ostatak sam proveo u pokusaju da umirim kiselinu koja mi je kuljala od besa.Veci deo tog vremena je kvalitet konekcije bio ispod dial-up-a,a bilo je i momenata kada je bilo nemoguce i surfovati,a da ne pricam o porastu latencije prema igrackim serverima do neslucenih visina.Naravno od ZAGARANTOVANOG kvaliteta usluge(a tako pise i u ugovoru i u njihovom cenovniku),nista.Veoma tuzno jer kada radi kako treba kablovski internet je veoma zadovoljavajuca stvar za prosecnog korisnika.O zalbama i reklamacija necu da pricam jer bih samo ponavljao ono sto je ovde receno.Steta jer sam taman mislio da pisem centrali u nadi da ce nesto uciniti, a profesionalizam je izgleda strana rec za njih.
Ono sto pouzdano znam i mogu reci da je to svuda najverovatnija situacija ,je sledece.Oni jednostavno prikljucuju mnogo vise korisnika nego sto to njihov kapacitet dozvoljava,tako da u trenucima spica internet saobracaja imamo zagusenje.Zamislite situaciju gde vi imate preko 200 korisnika na linku od 2 Mbit/s!Tu nema price o garanciji kvaliteta.Gledao sam cenovnik telekoma za iznajmljivanje linka.Cene su ogromne i SBB jednostavno nema racuna da obezbedi kvalitet.Ali to nas POTROSACE ne zanima zar ne?MI SAMO ZAHTEVAMO USLUGU KOJU SMO VEC PLATILI!

Da i ja hocu da kazem isto ... Veza u Somboru smrdi... Nigde ni traga od garancije - upravo smo imali 5 dana kompletne odsecenosti od neta - stranice su se otvarale na srecu - startujes stopujes startujes. Nisi mogao da skines ni 200kb. Prema jednoj prici, oni smatraju za optimalu 100 korisnika na 1mb??? Kome mozes tako garantovati nesto? Prosta matematika kaze da je takva veza u trenucima max opterecenja 5 puta sporija od modemske. A da ne pricamo da su nam s...ali pingove prema game serverima... Dotle da nam je i IP routera za NAT banovan na XPAM-u (ko zna, razumece...). Tako da moj friend Corny i ja gutamo kiselinu vec mesec dana. Pa kakav je to trip da mi je ping preko dial-up-a 3x manji nego preko SBB-a? Horror...Horror...Horror...
Dajte ljudi da pisemo nekim novinama ... Ovako grupno da napravimo neku peticiju...
Dosta mi je da me u ovoj zemlji neki creep j..e za placenu uslugu i da nije obavezan da odogovara za kvalitet onoga sto pruza. Mrzim to sto zivim u trecem svetu

evo i ovde da ostavim link ka forumu koji se tice naseg omiljenog SBB-a
http://sbb.netfreehost.com
inace forum je podignut pre par dana i ima sve vise clanova... aj pozdrav

Hej, Versuse 'fala za ovaj link.Danas sam se uclanio i odma ' sam napisao nesto jer sam video neke tripove kao:"evo bas su se popravili,fini ljudi,sad ce to da bude dobro...".U svakom slucaju vidim da imamo iste muke,i taj forum je odlicna stvar da se prvo izjadamo jedni drugima ,pa da onda vidimo sta se moze uraditi.Ovo ne treba trpeti i treba se boriti za svoja prava kako ko moze.Samo ne treba cutati i pustiti da s..u po nama.

bilo bi dobro kad bi glavni ljudi sbb-a citali malo taj forum da vide sta nas muci, mada oni znaju sta nas muci ali ih bas briga...

Da malo ozivimo ovu temu:). Naime blizu sa prelasku na sbb,pa me interesuje smetaju li sta jedno drugom internet i tv.Dakle imali slabljenja signala,posebno ako npr.imas vise prikacenih tv-a i net.Meni je net najpotrebniji za Pes online.Sa adslom sam bio zadovoljan u vecini stvari ali ne i u online gamingu.

Nema nikakvih smetnji. Cak ni sa razdelnikom ispred kucista (1 za net, 1 za tv kartu) ne utice na internet. PES ne igram, ali npr. u Crossfire na UK serverima ping je oko 50.

Nazad
Vrh Dno