Šta je novo?

SBB Internet

Lucas je napisao(la):
Novo iskustvo:

Prikljucili su me danas...
uh bre... ovo leeetiiiiii :)

mnogo dobar feeling.
Cable modem se povezuje za 5sec. (fizicko gasenje)

ma extra bre...

jedino sto se brzo trosi ovih 150mb :(

Pa naravno kad ti je brzina 1024kbps, ovde je rec o mucenicima na 128kbps :crash:

E, sad jos samo neko da mi objasni sta znace podaci iz onih tabela sa http://192.168.100.1/goform/signal.asp

Downstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal coming from the network to your cable modem.

Downstream Status Operational
Channel ID 3
Downstream Frequency 402000000 Hz
Modulation 256QAM
Bit Rate 128000 bits/sec
Power Level 3.9 dBmV
Signal to Noise Ratio 38.4 dB

Upstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal being transmitted to the network from your cable modem.

Upstream Status Operational
Channel ID 4
Upstream Frequency 34000000 Hz
Modulation QPSK
Bit Rate 64000 bits/sec
Power Level 47.8 dBmV

Da negde ovde ne lezi problem?! :trust:

Poslednja izmena od urednika:
Hvala ti. Sad cu da ih cimam da i meni podese na 128 000 umesto 120 000. Oprosticu im sto im jedan kb ima 1000b umesto 1024. :)

Juce povezali, kao sto su i rekli ali tek danas pustili. O utiscima za neki dan. Na prvi pogled, dosta dobro mi izgleda. Povezao sam net preko UTP konekcije na Planet-ov 1WLAN/4LAN ruter pa dalje na tri racunara. Svi bez ikakvog problema surfuju. Bilo malo muke oko podesavanja rutera ali reseno je i to.

dishapaun je napisao(la):
Kada kliknem na link ne dobijam nista. Ucitava se do beskonacnosti i nista.
(SBB kablovski flat128)

I meni se isto desavalo, ali potrebno je da kad kliknes na link, ne otvoris prozor potpuno nego ga ostavis onakvim kakav jeste (velicina), onda pokaze sadrzaj, posle izvesnog vremena nestane, onda zveknes back i ponovo mozes da vidis sadrzaj, pa opet nestane, pa opet back......barem je kod mene ovako palilo.

@everybody: Jos uvek nema objasnjenja sta znaci konkretno sadrzaj.

versus je napisao(la):
Ajde daj nesto da dl pa da vidim koliko je kod mene i da li treba da ih zovem da mi pojacavaju signal. Znaci daj nesto sto ti je zakucano na 15 da vidim koliko ce kod mene da skida...

slava mi pa nemam vremena na netu da se pojavim, evo recimo http://www.nkzone.com/download.asp?dl=152, ovo je dz downlaod, krecemi se izmedju 14.72-14.89

download 128000,
znaci ima vas sa 64000 uploadom, " I hate you guys, I wrely, wrely hate you guys " :d :d

Heaven je napisao(la):
slava mi pa nemam vremena na netu da se pojavim, evo recimo http://www.nkzone.com/download.asp?dl=152, ovo je dz downlaod, krecemi se izmedju 14.72-14.89

download 128000,
znaci ima vas sa 64000 uploadom, " I hate you guys, I wrely, wrely hate you guys " :d :d

E pa srecna slava :D
Nego meni taj dl sto si mi dao ne moze da predje 10kb/s, znaci tu definitivno nesto ne valja, ipak nije mala razlika izmedju 15 i 10. Verovatno cu morati da ih zovem da mi pojacaju signal ili je nesto drugo u pitanju...

Quote:
Originally Posted by dishapaun
Kada kliknem na link ne dobijam nista. Ucitava se do beskonacnosti i nista.
(SBB kablovski flat128)

I meni se isto desavalo, ali potrebno je da kad kliknes na link, ne otvoris prozor potpuno nego ga ostavis onakvim kakav jeste (velicina), onda pokaze sadrzaj, posle izvesnog vremena nestane, onda zveknes back i ponovo mozes da vidis sadrzaj, pa opet nestane, pa opet back......barem je kod mene ovako palilo.

@everybody: Jos uvek nema objasnjenja sta znaci konkretno sadrzaj.

Konacno mi se ucitala strana.
128000 bps Download
64000 bps Upload

Downstream Channel
The data shown in the table below provides information about the signal coming from the network to your cable modem.

Downstream Status
Operational
Channel ID
3
Downstream Frequency
738000000 Hz
Modulation
64QAM
Bit Rate
1024000 bits/sec
Power Level
5.3 dBmV
Signal to Noise Ratio
30.6 dB

aj neka mi neko malo pojasni ovo...to mi je izaslo?

PavleB je napisao(la):
Downstream Channel

Downstream Status
Operational
Channel ID
3
Downstream Frequency
738000000 Hz
Modulation
64QAM
Bit Rate
1024000 bits/sec
Power Level
5.3 dBmV
Signal to Noise Ratio
30.6 dB

aj neka mi neko malo pojasni ovo...to mi je izaslo?

meni se taj podatak od 1024000bits/sec, pojavio kad su me greskom iskljucili ( nisam platio racun, tj. zaneli su se oko datuma :) ). ja sam sebi prokomentarisao " to je propusna moc kabla, meni net neradi ", a i nije radio i to je to, ili imas paket od 1mbit/s :) ( cinimi se da e to max. za ovaj obican kabl, nisam siguran )

inace zvao sam ih ponovo povodom uplaoda i lik je rekao nema problema sredicemo ?!?!?!?!?!?!??, aj pa da vidimo i to cudo, ja mogu da zivkam sveki dan, pitanje je koliko oni mogu da podnesu :d :d :d

imam 1mb/s

na biznis sam paketu, ali uopste nisam zadovoljan.

@everybody

Chisto da informishem ljude, a i da ih priupitam, uvode mi SBB 0 tj. uveli su ga i ovih dana ochekujem net. rekli su mi da je do zgrade dovedena optika shto po mojoj logici kazhe da bi net trebalo da dobro radi, mali ping i to. kada uvedem prenetju iskustva. za sada me jednio zanima da li ima ljudi oko hotela Jugoslavija u BG koji su na SBBu. ili sam ja medju prvima ~ shto je zanimljivo jer KDS PTT drzhi ceo kraj, pa mi nije jasno gde tje ovi iz SBBa da se shire?!?!
i pitanje: kada da pochnem sa zvanjem za net, pre uvodjenja cable TV ili kad uvedu?

IzNoGooD je napisao(la):
@everybody
za sada me jednio zanima da li ima ljudi oko hotela Jugoslavija u BG koji su na SBBu. ili sam ja medju prvima ~ shto je zanimljivo jer KDS PTT drzhi ceo kraj, pa mi nije jasno gde tje ovi iz SBBa da se shire?!?!
i pitanje: kada da pochnem sa zvanjem za net, pre uvodjenja cable TV ili kad uvedu?

Ček, mogao si da uzmeš KDS kabl, a ti su uzeo SBB?

nisam mogao da uzmem KDS, jer je ispalo da ja moram sve da uradim. zhivim u zgradi sa 19 spratova i 150 stanova + 1 firma i nismo imali kablovsku TV. saznam preko bencha da KDS ima u mojoj ulici (Klare Cetkin) i zovnem ja da mi uvedu. pa mi kazhu morate da skupite potpise od stanara. ajde dobro. pa zovnite iz internet sluzhbe da li mogu da vam obezbede net. ja ih pitao: pa zar to ne ide jedno sa drugim. ne... vidite i koliko bi komshija htelo net da znamo kako da vas povezhemo. ajde dobro. dala mi fon od internet odeljenja kad oni nedostupni... pokushavao sam 3 dana i NIJEDNOM nisam dobio vezu (fon sam proverio na netu ~ postoji)...
pre 2 nedelje doshla mi komshinica na vrata: da potpishete za SBB, ja potpisao, pitao za net, rekli dovetje optiku, ja rekao: Ahahhahaha...
juche sreo majstore u zgradi razvache kablove, pitao njih i oni mi pokazali optichki kabl... e tu sam ostao bez teksta...
poenta je da zhele da nam uvedu TV pre 15.12. jer onda mogu da nam naplate rachun za decembar, pa tje to zavrshiti valjda danas... ostaje da se vidi shta je sa netom...

zato sam i pitao jel neko ima neki direktni fon ili da pitam montere kad uvedu TV?

i nije mi jasno gde tje SBB od moje zgrade da se shiri, jer KDS drzhi ceo kraj koliko je meni poznato... zato sam i pitao jel sam usamljeni SBBovac u kraju KDSovaca...

za net zoves nakon toga kada ti uvedu cable(TV).Meni su nakon 2 dana uveodjenja cable(TV) dosli majstori za net . Inace uvodjenje cable (TV)sam cekao jedno mesec i po dana tako da su nakon toga net uveli veoma brzo

upravo mi je stigao signal za TV... jel ima neko neki direktan fon za net ili da gledam po njihovom sajtu. montere netju videti jer su iskoristili vetj postojetju instalaciju u stanovima, pa su povezali samo van stanova

zovi njihov call centar 3305252

IMA LI NEKO NEKAKVU INFORMACIJU U VEZI INTERNET-a u MIRIJEVU ???

Pozdrav.

p.s. Zvao sam ih i rekli su: ""...u planu je, bla, bla, bla ..." !?!

call centar je nedostupan ili je meni strpljenje na izdisaju...
poslao sam im mail sa sajta? jel to fercera?

Callcentar radi , probaj ponovo .. a odgovorice ti i na sajtu mozda istog dana a mozda i sutra . A odgovor ce ti glasiti pozovite callcentar .

Jos jednom upozorenje: SBB i KDS nisu dve razlicite firme, nego je SBB jedna od firmi koje se bave KDS-om. Kada kazete KDS, ja kontam Kablovski Distributivni Sistem, a ne znam na koju ste vi firmu mislili! Cisto da ne dolazi do zabune.

loco je napisao(la):
Jos jednom upozorenje: SBB i KDS nisu dve razlicite firme, nego je SBB jedna od firmi koje se bave KDS-om. Kada kazete KDS, ja kontam Kablovski Distributivni Sistem, a ne znam na koju ste vi firmu mislili! Cisto da ne dolazi do zabune.

pardon, moja greshka... naveo sam u ranijem postu ali da razjasnim: mislio sam na KDS PTT (iliti Toshin Bunar)

KDS je suvisno navoditi jer sve te firme u nazivu poseduju KDS kao sufix ili prefix.

meni je super!

meni na flat128k dl ponekad bude i 18KB/s :) uglavnom je 14-15,2KB/s :)

ne bunim se nimalo, samo bih mogao malo da odmorim

brzo je, ludo je, stabilno je i tako to

cekao sam nedelju dana da mi instaliraju modem, potpisah ugovor i sutradan sam dobio net (strpio sam se 20 sati)

:type: :crash:

Kod nas kad ljudi kazu KDS misle na PTT KDS, to ti je ono ko kaladont :D

momsab je napisao(la):
meni na flat128k dl ponekad bude i 18KB/s :) uglavnom je 14-15,2KB/s :)

ne bunim se nimalo, samo bih mogao malo da odmorim

brzo je, ludo je, stabilno je i tako to

cekao sam nedelju dana da mi instaliraju modem, potpisah ugovor i sutradan sam dobio net (strpio sam se 20 sati)

:type: :crash:

Ma tebi je super, meni ni posle 2 ipo meseca nisu pustili net (oni su meni instalirali modem i ja platio za prvi mesec). :mad: :wall:

POZ :wave:

anyway... dobio sam call centar, ochekujem majstore ovih dana...
lepo od njih, odgovorili su mi i na mail, samo posle par sati...

koliko do vikenda ochekujem bogom dani surf

deky je napisao(la):
Hm, c4??
Ljudi nemojte se nervirati oko njihovog celokupnog stava prema svojim korisnicima, to je INDIJANSKA firma, imate 3 coveka koji se bogate od svega toga u firmi i to je to, sve ostalo su sve sami indijanci.....Znam to zato sto mi je drugar do skora radio u teh. podrsci doticne firme, on je inace po struci masinac ,a it-om se bavi cisto iz hobija, i kao da se zaposli tamo cisto da jos nesto covek nauci, kad ono djavola, tamo (u teh podrsci ) radi gomila pekara i konobara i ko zna koga jos (cast svim tim ljudima ali NISU KVALIFIKOVANI za posao kojim se bave), zamislite samo kad je on njih ucio nekim osnovnim stvarima u vezi racunara , ljude iz teh. podrske!!!??? Pa to moze samo kod nas i nigde vise! :wall: .........Toliko o sbb-u sve su to gomila indijanca i amatera....
Poz svima......

al' uzimaju $$$ kao pravi, jel?
:crash:

jel ima neko problema sa SBB SMTP serverom?
misteriozno ne stizu mailovi...
to je vec jako nepouzdano, izgleda da su popili spam block a to ni ne znaju

Da, smtp je problematican, mailovi hoce da kasne debelo, cak i da ne stignu...

Vrh Dno