Šta je novo?

SBB Internet

Ma ne koriste oni flat, vec kupuju pakete od recimo 300 ili 600 MB.

Laza je napisao(la):
Ma ne koriste oni flat, vec kupuju pakete od recimo 300 ili 600 MB.
Baš tako, i znam da im ne možeš ništa u vezi toga. Ipak treba znati ako te neko potkrada, ne kažem da SBB to radi ali treba proveriti.

Sale KG je napisao(la):
Baš tako, i znam da im ne možeš ništa u vezi toga. Ipak treba znati ako te neko potkrada, ne kažem da SBB to radi ali treba proveriti.

Potrosnju mozes da pratis i na http://home.kg.sbb.co.yu/servis/ . Ja to radim sa DU Meter-om vec 10 dana i cifre se poklapaju, mada je u pitanju flat. Inace sa poceo to da radim bas iz razloga sto modem non-stop nesto radi cak i kad je racunar iskljucen.

Ne razumem šta hoćeš da kažeš?

Ti sve nesto ne razumes. Hteo sam da kazem da nismo pocetnici, pa da nas neko tek tako "hakerise", a da mi o tome nemamo pojma. (nije moj komentar bio upucen protiv tebe, vec je samo komentar)

Poslednja izmena:
apolon je napisao(la):
Ti sve nesto ne razumes. Hteo sam da kazem da nismo pocetnici, pa da nas neko tek tako "hakerise", a da mi o tome nemamo pojma. (nije moj komentar bio upucen protiv tebe, vec je samo komentar)
Tako bre, lepo kaži da te razumem.

Nešto sam jako bolesan ovih dana a još pritom imam gomilu poslova koje mogu da odradim od kuće pa sam malo limitiran sa kapiranjem (snašao sam se za izgovor:)).

Samo pokušavam da vas pratim i steknem uvid u dešavanja po pitanju dostupnosti Interneta u SCG. Ne bih da pišem kakva je ovde situacija kada je u pitanju dostupost Interneta prosečnom građaninu, da ne kvarim ljudima raspoloženje.

sponji je napisao(la):
Potrosnju mozes da pratis i na http://home.kg.sbb.co.yu/servis/ . Ja to radim sa DU Meter-om vec 10 dana i cifre se poklapaju, mada je u pitanju flat. Inace sa poceo to da radim bas iz razloga sto modem non-stop nesto radi cak i kad je racunar iskljucen.

Koristim SBB u KGu od samog početka (kad nas je bilo par na mreži) pa do dan danas i uvek su protoci bili tačni. Ja sam merio sa kerio monitorom.

da ne otvaram novi topic...

uvode mi SBB kablovsku u zgradu (Nalazim se kod Hotela YU ~ Zemun ili NBG, ni meni nije jasno :D)
prvenstveno me zanima internet i to flat tarifa koja koshta 1500din za 128k (ispravite me ako greshim)
dakle, kako radi SBBov net, prvenstveno za CS i surf, pa tek onda download ?!?
i ko u blizini Hotela YU ima SBB internet, poshto znam da ovde uglavnom KDS, pa netju da mi uvedu kablovsku i kazhu: nemamo tehnichke mogutjnosti... probajte 20087. godine...

SBB Flat radi dobro, bar na Karaburmi. Ipak je ovde veoma mali broj korisnika, koliko shvatam. Surf je odlican, download takodje (najcesce punih 15.5K u Flashgetu, retko oscilira), dok igre nisam probao.

jel neko zna koliko je SBB zastupljen na teriroriji Novi Beograd ili Zemun i jel ima podrsku za internet tu?!?

Jel ima ko problem sa SBB-om ovih dana? Mene protok ubija. Svaki čas nestaje signal, a i kad ga ima ni surf mi nije komotan, kamoli download.

Ja sam na Slaviji, koristim 128 FLAT i protok mi je retko iznad 14.2KB

isti problemi me vec mesec dana muce, kao sad ce ekipa da proveri cvoriste... :(

ja sam u cvijicevoj i radi kao zmaj.

PS sta kao lose je 14.2? meni je tu negde a samo ponekad kad skidam sa odredjenih sajtova drzi zakucano na 16KB

Drugari ubedili ste me da ne uzimam kablovski net. Prvo nervira me to ogranicenje po megabajtazi, drugo i nisu neke svemirske brzine i trece malo radi malo ne radi. Izgleda da je mnogo bolja opcija ISDN. Lepo trosis svoje vreme na netu, isto imas 128kb/s ostaje ti slobodna telefonska linija (ne placas telefon extra) vec samo pretplatu.

?

Kako ISDN moze da bude bolji od kablovskog interneta? Ako koristis flat rate, nemas ogranicenja po "megabajtazi". Kablovski internet nema nikakve veze sa telefonskom linijom, pa i kod njega telefonska linija ostaje slobodna. Kod ISDN-a placas impulse za vreme provedeno na netu i to duplo od obicnog telefona ako koristis oba kanala i placas vreme provedeno na internetu i to duplo ako korisits oba kanala. ISDN je davno prevazidjen, ako trazis alternativu kablovskom internetu cekaj aDSL.

Juce sam zvao T.P. (tehnicku podrsku)iz SBB-a i kazu da je u nekim delovima Mirijeva VEC?? pusten signal!?!?? Ja zgranut, kako pusten kad su mi rekli da nema tehnickih mogucnosti. Tako ti on proveri moju lokaciju i kaze kada budu zavrsili sa montazom opreme zvace sve koji su bili zainteresovani za kejbl-net!
Malo su mi mnooooogo neozbiljni, jer ja sam se jos pre mesec dana i mozda i vise prijavio za taj isti net i kazu kao sve je ok doci ce ekipa da namesti, i onda posle nekog njihovog ne-dolazenja ja ponovo nazovem i oni mi se onda silno naizvinjavase kao: "pogresio je kolega.... tu jos uvek ne postoje tehnicke mogucnosti ali je u planu..." Eto. Tako da ce mo mi iz Mirijeva da dobijemo to izgleda: "Kad na vrbi rodi grozdje" !!!
Pozdrav svima!

u SBB-u ti je skoro sve u tom fazonu, kad bude - bice.
Jako neozbiljan stav.

@Chuck: 128k na ISDN-u dobijes samo sa dva kanala, a tada ti je telefon zauzet. Da je ISDN tako dobar za vecinu ljudi, zasto mislis da bi se bilo ko zezao s nekim drugim vidom neta.

I kod mene je bio slican slucaj sa SBB-om. U petak nije moglo (nema tehnickih uslova), ali su me kao upisali u spisak zainteresovanih. Zvali me u ponedeljak da moze, prikljucili sve u sredu, a pustili signal skoro dva meseca kasnije. ISDN je jako dobro resenje za surf, a za download je ipak skup. Plus sto ne mozes da ga dobije svako. Treba debela veza i za digitalnu centralu u nekim delovima grada, a kamoli za ISDN.

Chuck Norris je napisao(la):
Drugari ubedili ste me da ne uzimam kablovski net. Prvo nervira me to ogranicenje po megabajtazi, drugo i nisu neke svemirske brzine i trece malo radi malo ne radi. Izgleda da je mnogo bolja opcija ISDN. Lepo trosis svoje vreme na netu, isto imas 128kb/s ostaje ti slobodna telefonska linija (ne placas telefon extra) vec samo pretplatu.

Ma kakav bre isdn. To je bre preskupo za ono sto dobijas. Evo moj ortak uveo isdn i ne moze da se naplaca racuna a ja sam mu lepo rekao da uzme ovaj flat kod sbb. Dam 1500 dinara i ne razmisljam, a telefon uvek dostupan...

Dusan K je napisao(la):
I kod mene je bio slican slucaj sa SBB-om. U petak nije moglo (nema tehnickih uslova), ali su me kao upisali u spisak zainteresovanih. Zvali me u ponedeljak da moze, prikljucili sve u sredu, a pustili signal skoro dva meseca kasnije. ISDN je jako dobro resenje za surf, a za download je ipak skup. Plus sto ne mozes da ga dobije svako. Treba debela veza i za digitalnu centralu u nekim delovima grada, a kamoli za ISDN.

A jesi li ti iz Mirijeva?

Sale KG je napisao(la):
Praćenje potrošnje je počelo. Instalirao sam DuMeter 3.07 built 192. Ako je tako dobar verovatno ću ga i registrovati.
Posle 12 dana sve je OK. Znači da nije bilo mesta za moju paranoju. Ipak bilo je zanimljivo pratiti protok preko Du Meter-a. Program je sasvim OK i lako se koristi.
Jedan + na račun SBB-a.

Jel zna neko koliko je potrebno vremena da ovi iz SBB-a dodju i uvedu kablovsku, pa i net? U zgradi vec postoje SBB pretplatnici...

od 3-10 dana.
i kad dodju, neka prvo instaliraju modem i uveri se da sve radi kako treba (tj. inicijalizacija modema) pa tek posle placaj.

Mislim da oni najbolje znaju kad mogu da dođu, nazovi ih i pitaj.

Pa upravo zbog toga shto su komshijama koji su podneli zahtev u martu, namestili kablovsku tek u julu, i to posle pretnje raskidom ugovora.

Jel zna neko koliko C4 je potrebno za SBB u NS a da ne ostetim ceo kvart?
Zeleo bih samo da izrazim svoju zahvalnost kvalitetom usluga i profi odnosom prema klijentima koji avansno placaju svaki mesec.

zadovoljni korisnik SBB

Nazad
Vrh Dno