Trenutno kod mene je Eon full optika, sa dva dodatna eon boxa. Ono sto su ponudili - oba box free +10% na pretplatu.Napomenuo sam da imam izbor od nekoliko provajdera u ulazu.Sta trenutno moze da se izboksuje za stare korisnike ?
Trenutno kod mene je Eon full optika, sa dva dodatna eon boxa. Ono sto su ponudili - oba box free +10% na pretplatu.Napomenuo sam da imam izbor od nekoliko provajdera u ulazu.
Zato razmatram da podnesem zahtev za raskid ugovora da vidim da li ce ponuditi nesto bolje.
Možeš da poništiš zahtev za raskid u okviru tih 30 dana kada god hoćeš. Ja sam tako uradio, posle zahteva su me zvali i ponudili 30% popusta na Premium paket. To mi je bilo OK, nisam hteo dalje da se cenkam i prihvatio sam.Kad sam najavio raskid, onda su me pozvali i počeli da pričaju bajke na šta sam im rekao da ako mogu redovno putem sajta novim korisnicima da daju 9 meseci po dinar, a preko akvizitera čak 12 meseci po dinar, najmanje što očekujem je identična ponuda kao prošli ugovor - EON Premium po ceni EON Full. Odobrili su mi 20% popusta što izađe ukupno 4.199, što je 50 manje od cene EON Full.
I kod mene na EPC3928S takođe ista scena sa DNS
Samo da proverim, promenis DNS, modem se restartuje kao i inace, onda se iz nekog razloga zaglupi i restartuje ponovo, nakon toga kad udjes u podesavanja DNS-a, sva tri DNS recorda su popunjena sa SBB IP adresama?
Na starom technicolor je takodje resetovano na njihove tri adrese.
Ista situacija i kod mene. Prestao da mi radi pi-hole pre nekog vremena, pa sam video da su SBB DNS serveri u modemu. Pokušao više puta da promenim, ali se uvek vrate na njihove.
Sta sad petljaju uopste sa tim kad lose radi njihov dns oduvek, svaki treci request ima latenciju reda 600-1000ms.
I kod mene na EPC3928S takođe ista scena sa DNS
Nije baš tako, ja sam pre par dana dobio od Sbb 6 meseci za dinar bez da sam morao da podnesem zvanican zahtev za raskid ugovora.Ne ocekujte da dobijete dobru ponudu bez podnosenja zahteva za raskid ugovora... Tek onda vas kontaktiraju iz timova za posebne ponude / zadrzavanje korisnika. I to je tako kod svakog operatera
Ja sam raskinuo ugovor zbog toga, ali koliko sam čuo, ista je situacija na svim njihovim ruterima tj. ne daju da se menja njihov dns, već kažu da podešavaš na svim svojim uređajima.Večeras sam ovo primetio kod mame kada sam hteo da joj stavim drugi DNS. Da li je neko u međuvremenu menjao EPC3928S ruter kod njih za drugi model, kod koga ovo nije problem?
I dalje ne dozvoljavaju, ne razumem sta ce vam bridge mode? dovoljno je da stavis DMZ a to je otkljucano.Ja kad sam bio kod njih nisu dozvoljavali Bridge mode, tako da bez toga stavljati modem iza .....
Sjajno, mene isti scenario uskoro ceka. Znaci i dalje mora sibicarenje sa vise poziva da se bar izboksuje premium po ceni full-a. Ja bar mogu da im pretim odlaskom sa 2 naloga koja imam kod njihU prethodnom ugovoru sam imao EON PREMIUM po ceni EON FULL (4.000) tokom cele ugovorne obaveze.
U međuvremenu je cena neznatno otišla gore. Sada uoči isteka su me zvali i nudili da obnovim EON PREMIUM (koji je sada 5.249) i dobijam 10% popusta na pretplatu svih 24 meseca. Dotični popust su ponudili samo za najjači paket. EON Full bi išao po punoj ceni. Nakon odbijanja su me zvali ponovo pa ponudili 15% popusta. I to sam odbio.
Kad sam najavio raskid, onda su me pozvali i počeli da pričaju bajke na šta sam im rekao da ako mogu redovno putem sajta novim korisnicima da daju 9 meseci po dinar, a preko akvizitera čak 12 meseci po dinar, najmanje što očekujem je identična ponuda kao prošli ugovor - EON Premium po ceni EON Full. Odobrili su mi 20% popusta što izađe ukupno 4.199, što je 50 manje od cene EON Full.
Naravno, dobio sam mnogo manje (novčano) nego što dobiju novi korisnici ali ja sam zadovoljan. Više me nervira to šibicarenje i što moram da se bavim "igrama" jer ne žele da daju iole normalnu ponudu starom korisniku koji redovno plaća svoje račune.
Tu si u pravu, ali postoji problem sa bridge modom, nisam na SBB, ali supernova od kako me natovala, samo sa njihovim ruterom je radio njihov DHCP server,Zato što se oslanjaš idalje na NAT funkcionalnost SBB rutera koja je upitnog kvaliteta, zato što se SBB ruter idalje može "zaglupiti" isto kao kad ga koristiš standardno.
Bridge mode u potpunosti eliminiše provajderov uređaj u smislu rutera.
DMZ je "next best thing" ali se nikako ne može poistovetiti sa bridge mode-om.
Radi Supernova u bridge modu bez fiksne ip adrese iza CGNAT-a. Imaju prijatelji na dve lokacije to i radi bez ikakvog problema.Tu si u pravu, ali postoji problem sa bridge modom, nisam na SBB, ali supernova od kako me natovala, samo sa njihovim ruterom je radio njihov DHCP server,
valjda zbog neke kerefeke sa CGNAT.
koji grad/modem/paket?Radi Supernova u bridge modu bez fiksne ip adrese iza CGNAT-a. Imaju prijatelji na dve lokacije to i radi bez ikakvog problema.
Evo primera:
Pogledajte prilog 406254
Pirot, ex ExeNet mreža, potpuno integrisana na Kopernikus infrastrukturu, Paket SuperPlan 3L, modem: HG8240Hkoji grad/modem/paket?
Ok, njima radi, meni nije radilo. Sada sa ipv6 i ne mozes bridge mod, zbog prirode ipv6 niti mi zbog toga treba...Radi Supernova u bridge modu bez fiksne ip adrese iza CGNAT-a. Imaju prijatelji na dve lokacije to i radi bez ikakvog problema.
Evo primera:
Pogledajte prilog 406254
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari