Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja razumem problem. Veliki broj korisnika u isto vreme a na to nisu računali. Posto je tako i sigurno neće da porade u ovo doba krize na tome, neka mi umanje račun za jedno 30% i ja zadovoljan. Znaću da uveče od neta nema ništa a preko dana ima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, ali kkao su onda projektovali mrežu, ako ne može da izdrži ono što su prodali ljudima? Ne može to tako.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Kako to misliš da ne može? Nijedna mreža nije projektovana da je korisnici koriste 100%, a ovakva situacija nije ni teoretski razmatrana, ne samo kod nas, nego nigde u svetu. Nadam se da ne misliš da je Netflix smanjio kvalitet (bitrate) stream-ova zbog oba dva korisnika iz Srbije?
Doduše, može da se mreža projektuje da izdrži i ovo, al' se većini korisnika cena neće svideti ni malo.
Pozdrav

Meni se ni sad cena ne sviđa, jer poštujem svoj deo ugovora. Isto je i s netflixom, ako imaju onaj nalog za 1080p s jednom cenom i drugi s 4k i znaju to da naplate, šta mene briga što nemaju kapaciteta. Imaju kad treba da naplate. Meni kad kasni plata, oni mene isključe. Kad u firmi ugovorimo rok ili obim posla, ako se za*mjau**mjau**mjau**mjau*m jer se ispostavi da je bila pogrešna procena ili se neko razboleo, pa imamo smanjen kapacitet, plaćamo penale ili radimo s gubitkom.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

+1

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Ja razumem problem. Veliki broj korisnika u isto vreme a na to nisu računali. Posto je tako i sigurno neće da porade u ovo doba krize na tome, neka mi umanje račun za jedno 30% i ja zadovoljan. Znaću da uveče od neta nema ništa a preko dana ima.

Tako bi trebalo da bude, ali nažalost od toga nema ništa.
Čitam preko twittera kako se Ivan Ivanović zalaže da parking u gradu bude besplatan zbog ovog stanja, da država da olakšice, ja mu poslao poruku da se kod gazde založi da i SBB da popust svojim korisnicima ali izgleda da mu to ne odgovara ;)

Kol sam skapirao sad su svima otkljucali sve kanale,da ne bude zabune...podrzavam i treba zaista... mi koji imamo max paket...imamo li mi neke olaksice? :)

Imas olaksicu u vidu lakseg novcanika

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Prilozi

• sshot-2020-03-22-[2].png
    sshot-2020-03-22-[2].png
    29.6 KB · Pregleda: 232
  • sshot-2020-03-22-[3].png
    sshot-2020-03-22-[3].png
    589.7 KB · Pregleda: 309
Ne pominji groznicu..:D,
..
Da znas da sam i ja, nakon primljene SBB poruke (neko pametan je smislio), bio ubedjen da su otkljucali kanale.
Koliko se secam kometarisao sam sa zenom "evo sad je sve kao oko nove god. otkljucano, da lakse ljudi podnesu sedenje kod kuce".
I probam pre neki dan da pustim cinemax kad tamo cvrc. Posle sam pronasao ovu njihovu objavu sta je otkljucano.

Tako bi trebalo da bude, ali nažalost od toga nema ništa.
Čitam preko twittera kako se Ivan Ivanović zalaže da parking u gradu bude besplatan zbog ovog stanja, da država da olakšice, ja mu poslao poruku da se kod gazde založi da i SBB da popust svojim korisnicima ali izgleda da mu to ne odgovara ;)

Jeste pa da mu zbog popusta nama smanji kintu , šta misliš kako se slatko nasmejao na tu poruku ?

Da li neko znam da li mogu da promeni email adresu koja se koristi kao korisnicko ime za mojsbb?

Mislim da ne može. Kontaktiraj podršku i verovatno će ti oni to uraditi.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

tražio sam da mi zamene ruter Cisco koji je 2,4GHz i besplatno mi ponudili Ubee ili Tehnicolor. Koji da uzmem?
Na ovo moje pitanje glasali ste:
Za Ubee - 2 glasa
Za Tehnicolor - 1 glas
Protiv Ubee - 1 glas

Tako da je nerešeno. Šta da im kažem? [emoji854]

Kod mene je Ubee počeo da pravi česte prekide u radu posle 2-3 meseca dok Tehnicolor radi bez problema više od godinu dana.

Pratim forum duže vreme i imalo je više njih koji su se žalili na Ubee nego na Tehnicolor.

Na Tehnicolor su se najviše žalili na slabiji Wireless signal pa ako ti je to važno ti probaj sa Ubee pa ako bude problema neka ti zamene sa Tehnicolor...

Najbolje je uzeti modem pa povezati svoj ruter ali mislim da modema više nema u ponudi...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

^ Hvala svima. Bitan mi je jači WiFi singal jer pokrivam veći prostor i mučim se sa Ciskom 2,4GHz, ne zbog šuma na 2,4 (i to) ali više zbog slabog WiFi signala.
Očigledno se neću usrećiti ni sa Ubee ni Tehnicolor, ali bar da probam.

Nikako TC, ima dosta slabiji wifi domet.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Kod mene Ubee na 5GHz ima bolje pokrivanje od prethodnog Cisco HG uredjaja na 2.4GHz (ne sećam se tačnog modela).
Pozdrav

I ja imam slican problem sa TC.
Moze preporuka za neki dobar router koji probija zidove i moze da se nabavi kod nas?
Cena nije bitna.

I ja imam slican problem sa TC.
Moze preporuka za neki dobar router koji probija zidove i moze da se nabavi kod nas?
Cena nije bitna.

Ako ti cena nije bitna ja koristim ovaj ASUS ROG Rapture - Gaming router GT-AC5300, za sve ono sto sam imao ranije ovo je vrh. I nisam se pokajao jer je kupljen namenski za odredjene stvari.....

^ Hvala svima. Bitan mi je jači WiFi singal jer pokrivam veći prostor i mučim se sa Ciskom 2,4GHz, ne zbog šuma na 2,4 (i to) ali više zbog slabog WiFi signala.

Ako pokrivas veci prostor, moras svoj router !

Da li je ikada nekom odobreno iz bilo kog razloga da predje na nizi paket a da je pod ugovornom obavezom? Placam oko 3900 din. za trio gold, a koristim internet 3 sata dnevno i to posle posla, TV ne pamtim kad sam ukljucio, jedino EON pogledam povremeno. Znacila bi mi i ta mala usteda kada bih presao na EON light duo.

Ubiquiti AP AC LR. Ja sam dva velika stana u Beogradu pokrio sa po jednim ovakvim AP.

Већ недељу дана имам проблем са Wifi на телефону. Често се дешава да се изгуби интернет и ако показује да је накачен на мрежу, на игрици, на Б92...
Угасим и упалим wifi и проради. То се дешава више пута дневно.

Да ли је до телефона или рутера, како проверити?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Je l postoji neki poseban razlog zbog cega je na dobrom broju kanala onemoguceno klasicno premotavanje a moguce je na eon aplikaciji za smart tv?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Shvatio sam da EON servis drži poseban tim.

Je l postoji neki poseban razlog zbog cega je na dobrom broju kanala onemoguceno klasicno premotavanje a moguce je na eon aplikaciji za smart tv?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Oduvek je na D3 i bilo onemoguceno vracanje unazad na svim kanalima, vec je moglo samo na odredjenima ( i to je upocetku bilo samo do tri dana unazad da je moglo), dok je kod EON-a odmah moglo 7 dana i vracanje na svim kanalima

Већ недељу дана имам проблем са Wifi на телефону. Често се дешава да се изгуби интернет и ако показује да је накачен на мрежу, на игрици, на Б92...
Угасим и упалим wifi и проради. То се дешава више пута дневно.

Да ли је до телефона или рутера, како проверити?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Ako budes pitao njihovu podrsku reci ce ti da je do tebe i slagace te... Imao sam isti problem ( Tehnicolor modem je upitanju), zvao prijavljivao i stalno je bilo sve ok po njihovoj prici, medjutim do njih je. Sad imam (trenutno uporedno mts optiku i dalje SBB) Huawei neki pored ovog TC-a, i nema nikakvih prekida nista, u bilo koje doba dana ili noci.

Sto se tice kako da proveris dal je do telefona, odes kod nekog prijatelja na par sati, nakacis fon i vidis, ako se kod njega to ne desava znaci nije do telefona ;)

Sto se rutera tice Ubeee je djubre (noviji sa onim kao fensi lampicama), onaj stariji Ubeee sa kockastim i grdnim lampicama je top i bolji je cak i od Tehnicolora (koji je odlican u radu na LAN-u), wifi domet mu je tesko djubre.

Medjutim kao sto ti je par korisnika vec reklo i preporucilo, ako hoces da veci prostor pokrivas WiFi-em, tu jedino pomaze da kupis svoj ruter (a za veci prostor racunaj minimum neki top srednji segment rutera a to ti je jedno 100-150 evra okvirno)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno