Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tačno tako. Kod tebe ima, a kod mene nema. A tako ne bi smelo da bude, i to u firmi koja sebe smatra liderom u branši.

Kontaktirao sam SBB preko FB i dogovorio se o prelasku na Trio Gold.
24 meseca ugovor, isto toliko free telefon + HBO paket na 12 meseci, posle toga 490 doplata ostanak paketa ++ brži internet (koji mi realno ne treba, ali hajde de, neka se ima).
Generalno sam zadovoljan, za 2 godine ću uštedeti oko 100 EUR, a posle toga opet plaćam par stotina manje svakog meseca (za nešto što "moram" da imam zbog baba i deda :) )
Ono što je minus je što gubim Cinestar Premium paket koji sam izboksovao kada sam potpisivao prethodni Gold Duo - ne gledam TV, pa mi i nije neki minus.
Meni pre neki dan dolazio njihov akviziter na gajbu i ponudio isto. Međutim, pošto sam do pre 6-7 meseci bio na IKOMu pri prelasku na Duo Gold sam dobio HBO, pa mi ništa ne znači novi dvogodišnji ugovor sa HBO godinu dana za dž. telefon fiksni imam negde u kući ali ne znam gde :) i planiram da to odjavim za sva vremena, a šta postižemo sa 60 Mbit ništa mi ne znači burst na 100.
Tako da ću ja pre da sačekam istek ugovora pa ću da vidim dali će nešto korisnije da iskrsne, ovo nije vredno još dve godine otplaćivanja.
Dotle se možda neka optika i dovuče do bloka 70.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Optika ima vec u bloku 70 mts, orion i beogrid koji ima negde optiku do zgrade zavisi koja si zgrada.

Da sto se tice tv-a(d3i) sto se tice neta nije ista ponuda jer nije ista tehnologija.

Optika ima vec u bloku 70 mts, orion i beogrid koji ima negde optiku do zgrade zavisi koja si zgrada.
Blok 70a, inače Beogrid mi je isto bio opcija ali moja zgrada i dalje ima spoljne instalacije, kablove što mi se baš nije svidelo. A za optiku osluškujem, gde šta...

Da to je kvaka, vezivanje na ugovorni period njima donosi više nego što bi mi dobili.

Dve godine, moze ali 300/30.. Sa 110 na 160 nema nikakve poente..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ma nema šanse da me nateraju na novu ugovornu obavezu. Zbog ovog njihovog poteza ako ne uspem pre, onda kada mi istekne ugovorna obaveza završavamo saradnju. Orion je razvukao optiku na Žarkovu, u ulazu do mene ima net.
Prvo sam se žalio Ratelu, nek ih pecne malo.
I ovaj prelazak na TRIO koji vam nude se ne isplati, kada promoteri/KP završavaju za novu ugovornu obavezu 6 meseci po 1 din:
https://www.kupujemprodajem.com/sbb...=KP&utm_campaign=TRIO paketi&utm_medium=Baner

Akviziter završava isto to i za stare, odnosno kako sam uradio, već smo pisali, raskino sam i vratio im opremu, posle 5-10 dana me on prijavio i dobio Ubee koji sam mu tražio (ne sledeuje u paketu, ali je napisao, APP).

Od zavrsetka saradnje mora da prodje minimum 6 meseci da bi mogao da se opet vodis kao novi korisnik.

Upravo sam napisao iznad da ne mora, iz svog iskustva. Oni naravno vrte priču... ako i ne može nekim slučajem, uzmete na drugo ime ugovor.

Pozdrav svima, izvinjavam se ako nije najidealnija tema. Interesuje me da li na modemu portovi LAN 3 i LAN 4 mogu da se koriste isključivo za povezivanje sa D3 uređajem?
Imam sledeću situaciju, iz modema mi ide UTP kabl do televizora, odnosno D3 uređaja, tu imam i Android box koji trenutno koristi samo wifi konekciju i PC u drugoj prostoriji takođe na WiFi.
Da li mogu postojeći UTP kabl iz modema, porta LAN 3 ili 4 povežem na switch i onda iz switch-a da vučem UTP kablove do android box-a, D3 uređaja i PC-a ili bih morao da vučem novi kabl iz LAN 1 ili LAN2 porta na modemu do switch-a, a ostavim D3 kako je trenutno povezan?

Ne može, treba ti novi kabl.

Ili, ako imas klesta za krimpovanje, mozes od tog jednog kabla da izvuces dva konektora sa svake strane, posto ima 8 žica, a samo 4 se koriste za 100mbit vezu

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Pozdrav svima, izvinjavam se ako nije najidealnija tema. Interesuje me da li na modemu portovi LAN 3 i LAN 4 mogu da se koriste isključivo za povezivanje sa D3 uređajem?
Imam sledeću situaciju, iz modema mi ide UTP kabl do televizora, odnosno D3 uređaja, tu imam i Android box koji trenutno koristi samo wifi konekciju i PC u drugoj prostoriji takođe na WiFi.
Da li mogu postojeći UTP kabl iz modema, porta LAN 3 ili 4 povežem na switch i onda iz switch-a da vučem UTP kablove do android box-a, D3 uređaja i PC-a ili bih morao da vučem novi kabl iz LAN 1 ili LAN2 porta na modemu do switch-a, a ostavim D3 kako je trenutno povezan?

Ja sam isto pokušavao ali ne ide.
Čak sam i Xiaomi ruter podesio da bude samo LAN extender ali sve jedno D3 preko drugog rutera ne dobija internet.
Šteta

Ma nema šanse da me nateraju na novu ugovornu obavezu. Zbog ovog njihovog poteza ako ne uspem pre, onda kada mi istekne ugovorna obaveza završavamo saradnju. Orion je razvukao optiku na Žarkovu, u ulazu do mene ima net.
Prvo sam se žalio Ratelu, nek ih pecne malo.
I ovaj prelazak na TRIO koji vam nude se ne isplati, kada promoteri/KP završavaju za novu ugovornu obavezu 6 meseci po 1 din:
https://www.kupujemprodajem.com/sbb...=KP&utm_campaign=TRIO paketi&utm_medium=Baner

Jel postoji neka mapa za Orion optiku na Zarkovu, tj koje delove su pokrili? Mada dok meni istekne za godinu dana, svasta se moze promeniti.. Ali reko da pratim ako ima neka mapa pokrivenosti koja se azurira..
I sta se desava prilkom uvodjenja (da li mora cela zgrada da odobri ili kako to vec ide itd... ) ?
sada sam na sbbovom dual (net+tv) osnovnom paketu.... ali tv mi ne treba pa bilo koja opcija bez naplate prikljucka (kablovskog ili tv) je idealna za sledeci ugovor..

Kos Super Vera gde je banka Intesa ima optika, u Ratka Mitrovica takođe ima, u zgradi gde su postavili neku opremu, dali su im gratis ili nešto džabaleska net.

valjda ce za godinu dana stici vamo kod crkve..

Jel to sbb povecao brzine za trio gold korisnike? Vidim ide 100/6 a bese 60/4.

Jel to sbb povecao brzine za trio gold korisnike? Vidim ide 100/6 a bese 60/4.
Pišemo o tome predhodnih mesec dana, znali smo to od insajdera ovde na forumu odavno. U subotu prošlu sam ja dobio povećanje.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ma meni je vec sve jedno Nvidia ide 6.9 download tako da je to za normalnog korisnika Duo gold sasvim ok.

Da li je neko uspeo da koristi port 3 ili 4 na D3 za nešto drugo sem D3?
Meni baš treba slobodan 3. ili 4. port jer sam razveo kablove po kući a hteo bi da ih razdelim tu gde je D3 da iz iste parice ide još barem jedna konekcija (TV ili ruter)
Pokušao sam sa svičom i preko rutera ali ne ide.
Navodno su ta dva porta predviđena jedino za D3 što mi nikako nije jasno (prihvatljivo)
Da ne bude zabune konekcija za D3 mi treba zbog premotavanja.
Hvala

Da li je neko uspeo da koristi port 3 ili 4 na D3 za nešto drugo sem D3?
Meni baš treba slobodan 3. ili 4. port jer sam razveo kablove po kući a hteo bi da ih razdelim tu gde je D3 da iz iste parice ide još barem jedna konekcija (TV ili ruter)
Pokušao sam sa svičom i preko rutera ali ne ide.
Navodno su ta dva porta predviđena jedino za D3 što mi nikako nije jasno (prihvatljivo)
Da ne bude zabune konekcija za D3 mi treba zbog premotavanja.
Hvala

Ako misliš na portove na HG-u, 3 i 4 port su obično ostavljeni za napredne funkcije kod korisnika koji imaju D3 bez integrisanog modema. Ukoliko imaš D3 sa modemom u sebi onda su klasični portovi. Meni su otvorena sva 4 porta jer imam V2, trenutno koristim 3 porta. Tako su barem meni rekli.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno