Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pišemo o tome predhodnih mesec dana, znali smo to od insajdera ovde na forumu odavno. U subotu prošlu sam ja dobio povećanje.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Što je lepo kad ne pratiš pa se šokiraš kada upališ torrent.

Evo, čitajući forum, probam speetest....94/6 na kablu, imam Trio gold, Dorćol.
Inače, ovde su najavili kompletno ukidanje analogne televizije.

Najavili su svuda, samo vremenom da se ljudi što bezbolnije prebace.

Ako misliš na portove na HG-u, 3 i 4 port su obično ostavljeni za napredne funkcije kod korisnika koji imaju D3 bez integrisanog modema. Ukoliko imaš D3 sa modemom u sebi onda su klasični portovi. Meni su otvorena sva 4 porta jer imam V2, trenutno koristim 3 porta. Tako su barem meni rekli.

Da imam D3 bez integrisanog modema zato mi i treba port na kojem mogu da koristim premotavanje ali i internet za druge urađaje.
Nije mi jasno zašto su ta dva porta zaključana za internet?
Na prva dva porta ne mogu da koristim premotavanje a na druga dva ništa sem premotavanja.
Ispada da sam džabe razvodio utp kablove po zidovima.

Sta se dogadja sa Superset uslugom ?
Ne moze vise da se aktivira cini mi se da su pobrisali sve linkove ( sa Telenor i SBB sajtova ) iako usluga i dalje postoji.
Bilo je rechi da je to samo privremeno medjutim proslo je skoro mesec dana.
Da li mozda neko zna sta se dogadja i kada ce se vratiti u normalu aktivacija SuperSet-a?
Predpostavljam da @SindzaBG ili @Bilbo ili tako neki insajder moze da dodje do tog podatka, mislim da bi mnogima ovde to znacilo! =-)
Pozdrav

To ne znaju ni zaposleni u sbb-u... Eto ti info iz prve ruke :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

To ne znaju ni zaposleni u sbb-u... Eto ti info iz prve ruke :)

Bez uvrede u SBB niko ništa ne zna. Danas jedno sutra drugo. Ja sam se za 2 meseca naslušao svega što u IKOMu nisam za 10god

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Slazem se... Samo, eto, da olaksam @stefanm

Vidim na SBB forumu da je lik reaktivirao superset preko Telenor portala jer na SBB portalu to nije mogao i da mu je usluga ponovo aktivirana.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Posle koliko posle 15 u mesecu salju upozorenja da racun nije placen i kako salju upozorenja

Ja imam DIGITALNI DUO TV+NET GOLD paket i meni stoji 60/4 za internet, jel to nema povecanja ili je to sa povecanjem?

Povecanje je samo za trio pakete, aman!

Evo buljasi stavili i na sajt da su nove brzine samo za trio. Kakvi su majmuni ne mogu da verujem.

Evo buljasi stavili i na sajt da su nove brzine samo za trio. Kakvi su majmuni ne mogu da verujem.

[SUP][/SUP]

ALi iskreno u čemu je razlika i ovo što imamo je ok za 99% primene...nećeš da skineš film za 2 min nego 1.5 min :p....jedino bi up mogao da bude malo veći...a čak ni to za 70% korisnika nema veze...nekako mi se više svidja da imam više parica u džepu neko brži net i telefon koji i nisi više neki benefit...

Razlika je sto je ovo pilicarski potez da te prebace na trio i uvale fiksni koji cu da koristim nikad!

Necu ja da propadnem bez povecanja ali se kao korisnik osecam diskriminisano sto paket koji koristim nije dobio nista novo a nije da ga malo placam, dok su drugi dobili.

Razlika je sto je ovo pilicarski potez da te prebace na trio i uvale fiksni koji cu da koristim nikad!

Necu ja da propadnem bez povecanja ali se kao korisnik osecam diskriminisano sto paket koji koristim nije dobio nista novo a nije da ga malo placam, dok su drugi dobili.

Istina. A i do sad su uvek povećavali svima. Ovo je baš jadno. Sem ako ne povećaju za par meseci i njima. Onda je sve ok.

MTS objavio MESEČNA NAKNADA VAŠEG BOX2(FIKSNA + NET 100 dl / 10 ul) PAKETA JE: 2.999 dinara
Fixni vec imam, a u ovoj ponudi je upload 4 MB jaci od SBB i iznos 1000 din manji u odnosu na Duo Gold Extra.

* prva 2 meseca po 1 din

Poslednja izmena:
Dzabe kad je mts kod dosta ljudi, kao kod mene sa kablovima ostao u prošlom veku, i svakako ne može više od 10/10 da mi daju.. Zato je sbb uradio novu opremu pre godinu ipo dana i radi perfektno. Mts je pucao, nestabilan bio i vrlo spor..

Meni ovde jedna stvar nije jasna. Trenutno sam na paketu Duo Net Gold Extra i plaćam 3.999 mesečno. Jedino koristim internet (100/6) i ništa drugo mi nije potrebno. I sada mogu da pređem na Trio Gold paket (znači ne Extra) koji ima internet od isto 100/6, a da plaćam 3.689 dinara mesečno, tj. 310 dinara manje. Jeste smešna razlika, ali prosto ne vidim razlog zašto bih plaćao više ako može manje. Da, ima manje TV kanala i ima telefon, ali me ti faktori uopšte ne dotiču; brzina interneta je ista.

I vidim priča se da je problem to što oni teraju ljude na Trio, diskriminacija, monopolisti itd, međutim u mom slučaju ne vidim kako će to njima biti bolje a meni lošije ako plaćam manje a dobijam isto, plus moraju i besplatno da mi daju telefon (uređaj). A time što bih imao manje TV kanala im ništa neću uštedeti, jer je to valjda samo softversko ograničenje, a isto ih košta. Znači sigurno će manje da zarade na meni nego što su do sad, a meni će biti bolje. Nešto su se tu oni zeznuli, jer kod takvih biznisa niko ne želi da im korisnici počnu da plaćaju manje, mnogo radije će da im daju više usluga, a da plaćaju isto ili više, nikad manje.

Međutim, kada sam probao preko sajta da pređem na novi paket, izgleda kao da im nije palo na pamet da postoji i mogućnost da neko pređe na jeftiniji paket, pa mi lepo ovako piše:

AKCIJSKA CENA

od 1. do 12. meseca
Cena koju sada plaćate (3.999 din/mes)

od 13. do 24. meseca
3.689 din/mes
:)

Pitam se šta bi bilo da prosledim taj zahtev, da li bi stvarno nastavili da mi naplaćuju po 3.999 sledećih 12 meseci, lol.

Meni ovde jedna stvar nije jasna. Trenutno sam na paketu Duo Net Gold Extra i plaćam 3.999 mesečno. Jedino koristim internet (100/6) i ništa drugo mi nije potrebno. I sada mogu da pređem na Trio Gold paket (znači ne Extra) koji ima internet od isto 100/6, a da plaćam 3.689 dinara mesečno, tj. 310 dinara manje. Jeste smešna razlika, ali prosto ne vidim razlog zašto bih plaćao više ako može manje. Da, ima manje TV kanala i ima telefon, ali me ti faktori uopšte ne dotiču; brzina interneta je ista.

I vidim priča se da je problem to što oni teraju ljude na Trio, diskriminacija, monopolisti itd, međutim u mom slučaju ne vidim kako će to njima biti bolje a meni lošije ako plaćam manje a dobijam isto, plus moraju i besplatno da mi daju telefon (uređaj). A time što bih imao manje TV kanala im ništa neću uštedeti, jer je to valjda samo softversko ograničenje, a isto ih košta. Znači sigurno će manje da zarade na meni nego što su do sad, a meni će biti bolje. Nešto su se tu oni zeznuli, jer kod takvih biznisa niko ne želi da im korisnici počnu da plaćaju manje, mnogo radije će da im daju više usluga, a da plaćaju isto ili više, nikad manje.

Međutim, kada sam probao preko sajta da pređem na novi paket, izgleda kao da im nije palo na pamet da postoji i mogućnost da neko pređe na jeftiniji paket, pa mi lepo ovako piše:

:)

Pitam se šta bi bilo da prosledim taj zahtev, da li bi stvarno nastavili da mi naplaćuju po 3.999 sledećih 12 meseci, lol.

Pisao sam vec o tome. Iz razgovora sa akviziterkom sam saznao da jednostavno zele da imaju prikazanu vecu cifru korisnika telefonije i /ili drugih usluga.
Sve to bez obzira na potrebe svojih musterija. Sto veci broj usluga/korisnika istih (imali isti potrebu i zelju da ih koriste ili ne) hoce da prikazu kada budu prodavali firmu. Jednostavno lazno nabijaju trzisnu vrednost.

Da li neko zna kakva je situacija sa njihovim agentima/akviziterima i ponudom otkako je promenjena promocija za Trio?

Znam da imaš 6 meseci po dinar preko kp. To sam ja isto iskoristio ali preko njihovog aktivizera..

Da, ali zar to nije bilo za "prethodne" Trio pakete, a ne ove nove posto su promenili ponudu i nacin placanja?

Има, ал' је скупља...

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Pre neki dan okacio sliku brzina priblizno 300/30 optika trio gold, ugovoren paket je 200/20, danas sok brzina ispod 100/30
Избор_018.png

Poslednja izmena od urednika:
Imaju li sta bolje od 4862 za 4k Tv? Zbog kvaliteta slike..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

MTS objavio MESEČNA NAKNADA VAŠEG BOX2(FIKSNA + NET 100 dl / 10 ul) PAKETA JE: 2.999 dinara
Fixni vec imam, a u ovoj ponudi je upload 4 MB jaci od SBB i iznos 1000 din manji u odnosu na Duo Gold Extra.

* prva 2 meseca po 1 din

Taj Box 2 je trenutno najbolja ponuda velikih provajdera za nekoga kome treba samo net sa dobrim ULom (ne racunajuci opticke pakete). Problem je sto mali broj korisnika moze da dobije taj paket zbog prevelike duzine parice.
U svakom slucaju dobro je da se malo prodrma trziste, SBB poceo a Telekom sasvim pristojno odgovorio novim VDSL paketima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno