Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam još 10-15 dana da se premišljam.

Ne znam, nije lako doneti odluku s obzirom na mnoštvo opcija i kombinacija. :)

Koliko vidim, šta god da odaberem biće oko 4300-4400 din. :smash:

Imam još 10-15 dana da se premišljam.

Ne znam, nije lako doneti odluku s obzirom na mnoštvo opcija i kombinacija. :)

Koliko vidim, šta god da odaberem biće oko 4300-4400 din. :smash:
Opcija koju sam ja izabrao je trio gold ekstra + aktivacija superseta izmedju mog sbb naloga i telenor postpaid broja - u tom slučaju dobijaš HBO premium (regularna cena čini mi se 720din) za dž. Telenor ugovor ne mora da se vodi na tebe. :)

Takodje, na Telenor broju ne sme da bude aktivan popust na pretplatu ili da bude neki biznis paket.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Šta se ovo desilo sa UniFon-om
Nemam ni jedan Asus Zen...
e8386232589569290eff398762d5e66e.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

@Bilbo49: Hvala i pogledaj šta sam ti napisao. :)

@fructal: Na žalost, nemam nikoga u Telenor mreži.

Prijavio sam se na kraju za Gold Extra.

Za ostale, pitanje: Edit (zanemarite) - prelomio sam za Ubee.

Poslednja izmena:
@Bilbo49: Hvala i pogledaj šta sam ti napisao. :)

@fructal: Na žalost, nemam nikoga u Telenor mreži.

Prijavio sam se na kraju za Gold Extra.

Za ostale, pitanje: Edit (zanemarite) - prelomio sam za Ubee.

Koji Cisko? Ja sam dobio Cisko,a sleduje po paketu Ubee. Cisko je ok ali zaboravi da ako imas paket preko 50Mbs da ces da predjes preko WiFi 40Mbs. Za to je ne opevani krs. Ja koristim moj stari ruter za WiFi,a Ciso samo za LAN(dok ne stigne Ubee koji mi ne treba ali mi sleduje po paketu).

Cisko je isto gigabitni lan i sva 4 rade (barem kod mene) drugar danas dobio Ubee i kaze da mu sporije pristupa stranicama nego Cisko. Krš je krš

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Чекај ви у Београду још имате аналогну телевизију? Још нисте скроз дигитализовани као Нови Сад?

Колико касните за Новим Садом! Ипак је истинита она стара изрека "што јужније, то тужније" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ово је описано мало наопачке. Дигитализација није гашење аналогне него увођење дигиталне. Пошто скоро сви имају дигиталну, онда сте ви на северу сада ускраћени за део понуде. Шта да раде они који су користили 5-6 телевизора са аналогном? Не мислим на комшије него на неко веће домаћинство.

А овде још јужније имам и аналогну и дигиталну телевизију, плус дигитални нису закључани и сваки DVB-C телевизор може да их гледа. Плус не плаћамо одржавање. Тужно. ;)

Ово је описано мало наопачке. Дигитализација није гашење аналогне него увођење дигиталне. Пошто скоро сви имају дигиталну, онда сте ви на северу сада ускраћени за део понуде. Шта да раде они који су користили 5-6 телевизора са аналогном? Не мислим на комшије него на неко веће домаћинство.

А овде још јужније имам и аналогну и дигиталну телевизију, плус дигитални нису закључани и сваки DVB-C телевизор може да их гледа. Плус не плаћамо одржавање. Тужно. ;)

Velika domaćinstva imaju veće prihode od manjih.tako da im jos jedan prikljucak nije nikakav problem naročito kada imaju pare da kupe 4 ili više televizora.

Inače, sa jednim digitalnim priključkom moguće je gledati kablovsku TV najviše na 9 uređaja: Na 3 TV preko set top boksova ili CA modula + na 5 preko android boksova koji su pristupačni i najsiromašnijim porodicama ili računara ili mobilnih uređaja (EON) sa kojih se slika može proslediti na TV + na 1 TV takođe preko EON-a ako najmanje 1 od 9 televizora ima odgovarajući operativni sistem. Malo li je?

Poslednja izmena:
ne moze istovremeno na toliko uredjaja, a i taj EON jede internet i nepouzdan je.

Možda može ako ga "zadaviš" kvalitetom.

U zavisnosti od paketa koji koristiš, za EON možeš registrovati do pet uređaja (tablet, računar, smart telefon) I jedan smart tv. Program istovremeno možeš pratiti na tri i jednom smart tv-u.

https://sbb.rs/a23628/Podrska/Servi...ljam-svojim-EON-registrovanim-uredjajima.html

taj EON jede internet i nepouzdan je.

Kiselo grožđe, a? Nema kod Pošta neta ništa slično pa treba ocrniti konkurenciju? :d

Ma ne valja taj OTT striming ništa, zato su ga uvele sve bitnije TV kuće (HBO, Eurosport...) i kablovski/satelitski/IPTV operateri, pa čak i inertni (ali ne inertniji od Pošta neta) RTS - rtsplaneta.rs.

Poslednja izmena:
uveli su ga jer su svi oni pohlepna 100K

Da li je još neko imao problem uvećanog SBB računa za januar? Moji roditelji su iskoristili povećanje cene za promenu paketa, pa su u decembru sa Trio Gold paketa prešli na Duo Gold. Na njihovom ugovoru je bio aktiviran Superset. Račun im je došao uvećan za nekih 1000 dinara jer je SBB fakturisao Cinestar (bez obzira što je on već uključen u Supersetu) i Pickbox (koji roditelji nikada eksplicitno nisu aktivirali, već je bio u sklopu promocije na nekadašnjem Trio Gold paketu). Ja živim odvojeno i bio sam IKOM korisnik, pa sam potpisao ugovor za Duo Gold i dobio sam akciju 6 meseci po IKOM ceni. Pošto bi ovo trebalo da je 6. mesec, račun je čudno fakturisan. Umesto dosadašnjih 2075,00 dinara, januarski račun je 2.738,89 dinara. Cena je između IKOM-ove i sadašnje komercijalne cene SBB paketa koja iznosi 3299,00 dinara. Takođe, kolega sa posla je dobio uvećan račun (cena između IKOM-ove i komercijalne SBB-ove), iako je bio IKOM-ov korisnik i potpisao SBB ugovor tek pre dva meseca (dobio je isto promo uslove da pola godine plaća po staroj IKOM ceni paket).

Ikom - SBB možda će nekom biti zanimljivo.Kao što znate SBB je kupio Ikom i nedavno su pravili integracije sistema.Prilikom integracije sistema svi korisnici Ikoma izgubili su digitalne otključane kanale koje su do tada mogli da prate na svim televizorima u kući pod uslovom da je tv opremljen digitalnim kablovskim tjunerom.Pored toga mnogo programa je ugašeno_Ono što je najzanimljivije je da postoje akcije u SBB za nove korisnike , za stare korisnike i td ali niko ali baš niko neće da otvoreno kaže da su svi korisnici Ikoma praktično novi korisnici sbb bukvalno je dovoljno da raskinete postojeći ikom igovor i da na nekog drugog ili na svoje ime u istom stanu sklopite novi ugovor sa sbb i da imate pravo na akciju od 5-6 meseci da plaćate dinar.

Jel to proverena stvar? Posto sam ja cuo drugu pricu da mora da se ceka 6 meseci pa se tek onda smatra novim korisnikom jer im nije bitno ko potpisuje vec je vezano za stan/kucu gde je prikljucak..

Ja hteo da raskinem sa SBB, pa da novi ugovor potpiše moja supruga. Međutim, mislim da sam negde pročitao novo pravilo, gde može da potpiše ugovor bračni drug, otac, sin. Ali i ako ta osoba potpisuje novi ugovor, a živi sa mnom u domaćinstvu, ta osoba može da potpiše ugovor tri meseca nakon što ja raskinem ugovor.

Mislim da to nije po zakonu.
Da piše im to u opštiim uslovima.

Aj da pomenem još jednom moje iskustvo.Dakle moja majka je sklopila ugovor sa Ikomom bez ugovorne obaveze pre nekoliko godina.Sada kad je nastala ova premetačina više puta sam kontaktirao SBB i rekli sumi da može moja majka da raskine ugovor a ja mogu da sklopim ugovor novi sa SBB om ibez obzira na isto prezime i rodovsku liniju.Kao nov potpisnik imam pravo na sve što imaju novi korisnici.Pa tako akviziterska ponuda (nema je na sajtu sbb) je da novi korisnici mogu 5 ili 6 meseci zavisi od paketa da plaćaju po 1 dinar ili da uzmu tv toshiba 32 ili tesla mobilni.Sve to može zato što niko nikad iz moje kuće-stana nije sklopio ugovor sa sbb već sa ikomom da je drugačije nebi moglo sigurno.Inače ugovori se sklapaju ne sa stanom već na ime ovo znam sigurno jer kad imate postanare jedni odu drugi dođu uvek ide na ime problem nastaje samo kod istog prezimena.Sve ovo što vam pišem je iz prve ruke i to može samo je problem što to sbb krije ko zmija noge pa nude postojećim korisnicima ikom tv ako žele da pređu na sbb da 6 meseci plaćaju cenu postojećeg paketa a posle novu punu cenu što je vrhunski bezobrazluk i prikrivanje prava korisnika.

Ja am posle 12 god na IKOMu dobi kod prelaska na SBB 2god HBO i 6 meseci po ceni IKOMa da plaćam Duo net gold. Nikakve druge zahebancije nisam uspeo da dobijem. Elem bilo je pomena da ja raskinem ugovor pa da žena potpiše pa onda sam kao novi korisnik ali ...

Stigao mi je januarski račun 4.140.51rsd. Ugovor koji sam potpisao 01.07.2017. glasi trio Gold extra po ceni trio Gold na 24meseca. Dakle plaćam manji paket tokom cele ugovorne obaveze. Na mom portalu stoji trio Gold extra aktiviran 12.01.18. a nisam potpisivao nikakav novi ugovor (niti bilo ko iz porodice). Izgleda da su mi naplatili Gold extra od 12.01. Juče reklamirao i da ih zovem danas, danas zvao i kažu da je odbijena reklamacija a da je novu opet prosledila. Treba da ih opet zovem sutra.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pozdrav svima! Odavno nisam korisnik SBB-a (jos kad su imali samo tv ), pa me zanima nesto vezano za njihovu fixnu telefoniju: na njihov modem (Cisco ili onaj drugi) koliko mogu da primetim, je moguce povezati bilo koji standadni fixni telefon (zicani ili bezicni), pored ovog bezicnog, koji se dobija na poklon? Mene zanima, kada nestane struje i modem ostane bez napajanja, da li se ostaje i bez fixnog telefona? Naravno, mislim na standardni zicani telefon. Njihova kablovska mreza ne isporucuje nikakvo napajanje, kao npr. infrastruktura standardne fixne telefonije (na "paricu")? Meni je logicno, da se prekida i signal fixne telefonije, ali da proverim. Hvala.

Poslednja izmena:
Ja imam telefon preko ikoma i kolko znam svi takvi telefoni rade putem interneta od korisnika do provajdera pa u centralu ptt a .Dakle ako nestane struje ,nema interneta pa ni telefona

Ja imam telefon preko ikoma i kolko znam svi takvi telefoni rade putem interneta od korisnika do provajdera pa u centralu ptt a .Dakle ako nestane struje ,nema interneta pa ni telefona

Hvala ti na odgovoru. Pretpostavljam da je kod svih tako i to mi je problem, jer smo navikli da uvek imamo fixni, bez obzira na snabdevenost strujom i sve druge faktore. Pored mobilnih, ovo nam ostaje kao najpouzdaniji i krajnji vid komunikacije.

Nadam se da ce da se javi i neko od korisnika SBB fixnog tel., da cujem kakva je kod njih situacija. Verovatno je moja logika pogresna, ali kada se ukljuci fixni u desktop koji ima u sebi telefonski modem (ako se neko seca dial-up interneta), fixni radi cak i kad je kompjuter iskljucen iz struje. Ali, to je verovatno nesto drugo i ne moze da se primeni na konknretnu situaciju. Ako sva savremena telefonija ide preko interneta, onda je jasno.

SBB popravljaju tzv šum na Dorćolu već 3 meseca pa se signal gubi ili je oslabljen. Inace sam x Ikom korisnik kojima sam bio prezadovoljan. Odustao sam od žalbi i poziva, samo bih hteo da promenim provajdera, zamolio bih za preporuku. KBC deluje ok sa ponudom... Treba mi samo net + osnovni TV, tu ima sve za klince.
Hvala.

Molim vas moze li mi neko reci da li imamo pravo sada da raskinemo ugovor sa SBB-om posto su povecali cenu paketa ili ne. cale pitao danas u poslovnici kada je placao racun i rekli mu ne moze kao jer je stiglo obavestenje ranije. Iskreno ja za to obavestenje nisam cuo.

Ne mozete sada raskinuti. Okaceno je bilo obavestenje o poskupljenju u decembru na njihovom sajtu i mogli ste u decembru da raskinete, ali sada ne. Naravno, obavestenje nisu napisali na racun, nego na web sajt koji gledas jednom godisnje iz dosade. :)

Hvala ti na odgovoru. Pretpostavljam da je kod svih tako i to mi je problem, jer smo navikli da uvek imamo fixni, bez obzira na snabdevenost strujom i sve druge faktore. Pored mobilnih, ovo nam ostaje kao najpouzdaniji i krajnji vid komunikacije.

Nadam se da ce da se javi i neko od korisnika SBB fixnog tel., da cujem kakva je kod njih situacija. Verovatno je moja logika pogresna, ali kada se ukljuci fixni u desktop koji ima u sebi telefonski modem (ako se neko seca dial-up interneta), fixni radi cak i kad je kompjuter iskljucen iz struje. Ali, to je verovatno nesto drugo i ne moze da se primeni na konknretnu situaciju. Ako sva savremena telefonija ide preko interneta, onda je jasno.

D
Da bi ostvario svoju zamisao potrebnoje da imaš ptt liniju i starinski telefon žični.Taj starinski može da bude na brojčanik a može i na dugmiće.Samo tako ćeš imati telefonsku liniji kad nestane struje.Naravno da možeš da imaš i daljinski telefon kao drugi ili treći u stanu ali oni neće raditi kad nema struje izuzev par modela koje sam video koji imaju dve baterije jedna u telefonu a druga u bazi.Ptt linije rade bez struje na 220v već na indukovanu struju tako da su nezavisni od nestanka struje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno