Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
RTS je samo reemitovao vest:
... пише портал Broadband TV News...
...pa se po toj logici namece pitanje zasto li je origin vesti motivisan da je napise. Koje li su njemu mesto oduzeli?

Astal da blista bejbi!

Да ли су додатни D3 рисивери / CA Модули и картице били бесплатни само за кориснике основне понуде или за све кориснике?
Чекај ви у Београду још имате аналогну телевизију? Још нисте скроз дигитализовани као Нови Сад?

Колико касните за Новим Садом! Ипак је истинита она стара изрека "што јужније, то тужније" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Били су бесплатни за све кориснике. Прво деле по један комад, после пар месеци и други уређај. Мора се поднети захтев за додатни уређај, што значи, сбб ти омогућава да гледаш у склопу најосновнијег пакета на три уређаја дигиталну телевизију. Рисивере или модуле су доносили радници неке ангажоване фирме, који су само то радили. Није битно да ли имаш телевизор, монитор са HDMI прикључком.

Мој савет вам је да приликом њиховог позива за додатне уређаје одмах кажете да имате три телевизора у стану и да вам требају за све телевизоре рисивери.

Имају наводно три круга за потпуну дигитализацију града. Прва иде основна дигитализација, по један уређај по уговору (што већ сви имате), после иде други и трећи круг, где деле D3 mini или CA модул. То би требало да траје укупно три месеца, бар је толико трајало за Нови Сад.

Нисам представник СББ већ вам причам моје искуство.

Послато са K013 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
cekaj tebe usrecilo sto su ti ukinuli analognu? ccc

Zoveš provajdera i žališ se (pročitaj moju prethodnu poruku u ovoj temi). Onda njihova "napredna" korisnična podrška može da uradi otvaranje portova po tvojoj lokalnoj ip.

pitao sam: cemu ova poruka, kad niko nije uspeo da ih ubedi da mu forwarduju port?

Moze li mi neko objasniti koja je svrha gasenja analogne? Otvaraju prostor za nesto novo?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

da bi 100K imala vecu kontrolu. analognu mozes da gledas na racunaru i snimas bez problema.

Aha, bas na kontrolu i tebe sto snimas nešto sa TVa misle :) jednostavno, analogna se lako deli, da ne kažemo krade ;) digitalna mora da se plati....

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Баш тако. Сећам се дана кад су ми укинули аналогну телевизију, колико ми је комшија само дошло да ме пита је ли имам кабловску. Од тада мени кабловска стварно супер ради! D3 сам увек гледао због боље слике. Једноставно не видим потребу за аналогним сигналом. Које су уопште добре стране аналогног сигнала наспраман дигиталног.

Измена: Веома битну информацију сам заборавио да вам кажем. Нећете моћи користити СББ инфраструктуру за коришћење земаљске дигиталне канале илити бесплатне дигиталне канале, јер их је СББ све блокирао. У Новом Саду их има око 15 канала и могу се хватати једино са неком антеном.

Poslednja izmena:
Do kraja prosle je trebalo,a sada su produzili ne znaju ni oni do kada,dali neko zna sta rade sada jesu li zavrsili vozdovac

Чекај ви у Београду још имате аналогну телевизију? Још нисте скроз дигитализовани као Нови Сад?

Колико касните за Новим Садом! Ипак је истинита она стара изрека "што јужније, то тужније" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Били су бесплатни за све кориснике. Прво деле по један комад, после пар месеци и други уређај. Мора се поднети захтев за додатни уређај, што значи, сбб ти омогућава да гледаш у склопу најосновнијег пакета на три уређаја дигиталну телевизију. Рисивере или модуле су доносили радници неке ангажоване фирме, који су само то радили. Није битно да ли имаш телевизор, монитор са HDMI прикључком.

Мој савет вам је да приликом њиховог позива за додатне уређаје одмах кажете да имате три телевизора у стану и да вам требају за све телевизоре рисивери.

Имају наводно три круга за потпуну дигитализацију града. Прва иде основна дигитализација, по један уређај по уговору (што већ сви имате), после иде други и трећи круг, где деле D3 mini или CA модул. То би требало да траје укупно три месеца, бар је толико трајало за Нови Сад.

Нисам представник СББ већ вам причам моје искуство.

Од летос сам користин СББ-а. Инсталирали ми неки пречани из Панчева. Супер су одрадили посао. Претплатио сам се на Duo Gold Extra пакет с тим да плаћам 290 динара месечно за додатни модул за други ТВ. Хтео сам да знам да ли ћу то морати да плаћам и када буду делили додатне модуле свим корисницима основне понуде.

Poslednja izmena:
i ja sam i istoj poziciji i isto me zanima ali mislim da niko sigurno ne moze ovako da da odgovor, vec samo pretpostavke. bilo bi lepo da ukinu tih 290, ali meni deluje verovatnije da ce prvi digitalni biti za dz, da bi uopste mogla da se koristi usluga, a za naredne je doplata ... tako vise manje i sada funkcionise, a drago mi je da ce silni koji i po 15 godina srecno koriste servis bez naknade, konacno morati da se legalizuju

Nije pogadjanje, ukidaju vam tih 290 din kad digitalizujete. Znaci do 3 uređaja je uključeno. Preko toga, novi ugovor.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Da li vam radi video stream sa EON aplikacije na TV?
Ja kad pustim film na sekund se pojavi u donjem desnom uglu ikonica za video share i nestane odmah.
Još veća glupost je sto na recimo HBO kanalima ne radi, a domacim kanalima radi bez problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
jos bolje ako sami sebe zakinu, sto bi davali do 3 uredjaja ako ne moraju, to im dodje samo trosak da nam ispoklanjaju samo zato sto nam se gleda tv u svakoj sobi ...

Neka otključaju digitalne kanale iz Start paketa i onda neće ni morati da nabavljaju cam module. To je jedino logično rešenje a njima svakako isplativije. Samo bi ostao problem divljih priključaka ali to moraju sami da jure i proveravaju gde je ko provlačio kablove. Ovako se plaća tih 290 din mesečno a na kraju korisnik još mora da im vrati opremu (kao da je nije dvaput otplatio).

Toliko divljaka ima da se više isplati digitalizacija, verovatno...

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Da li vam radi video stream sa EON aplikacije na TV?
Ja kad pustim film na sekund se pojavi u donjem desnom uglu ikonica za video share i nestane odmah.
Još veća glupost je sto na recimo HBO kanalima ne radi, a domacim kanalima radi bez problema.

Ako si mislio na cast kanali za koje nije omogućen/dozvoljen (ni Cast ni AirPlay) su Fox kanali, HBO, Cinemax, National Geographic, National Geographic Wild i 24 Kitchen. Isti set kanala za koje ne dozvoljava gledanje na root-ovanim uređajima.
Da li trenutno radi casting kako treba to ti već ne mogu reći s obzirom da ne posedujem ni Chromecast ni SmartTV sa "built-in" cast podrškom.

Poslednja izmena:
Ako si mislio na cast kanali za koje nije omogućen/dozvoljen (ni Cast ni AirPlay) su Fox kanali, HBO, Cinemax, National Geographic, National Geographic Wild i 24 Kitchen. Isti set kanala za koje ne dozvoljava gledanje na root-ovanim uređajima.
Da li trenutno radi casting kako treba to ti već ne mogu reći s obzirom da ne posedujem ni Chromecast ni SmartTV sa "built-in" cast podrškom.

Da na AirPlay sam mislio. Nisam znao da nije dozvoljeno za te kanale. Hvala

Možete li vi da dođete do servera od drugih provajdera koje je preuzela SBB ? Ja na nscable ne mogu da skinem moju poštu!

Screenshot from 2018-01-30 19-26-34.png

Prilozi

• Screenshot from 2018-01-30 19-26-34.png
    Screenshot from 2018-01-30 19-26-34.png
    120.5 KB · Pregleda: 234
Poslednja izmena:
Radi cast tih kanala bez problema, provereno večeras preko Chromecast-a

Radi cast tih kanala bez problema, provereno večeras preko Chromecast-a

Ako kod tebe radi onda moguće da su restrikcije vezane ili za IP adresu (da je cast tih kanala dozvoljen samo unutar SBB mreže) ili možda za D3i korisnike nije dozvoljeno a za D3 jeste?

Ili eventualno aplikacija trenutno ne vrši proveru te dozvole...

Pošto kad otvorim "channels" fajl koji aplikacije generiše i koristi za tih 18 kanala stoji "castEnabled: false".
Koristim D3i nalog i VDSL net.

Neka testira neko ko ima Chromecast + koristi D3i (i ADSL / VDSL) :d :d :d

Kako vam radi net ovih dana?

Sinoc: 5 sekundi ima, pa 30 nema, celo vece. Zvao odmah naravno, jos automat rece da u par delova BG nesto rade pa se ocekuju prekidi, doduse ja sam iz NS, a NS nije pominjan uopste. Kaze operater radovi su u toku, hvala na razumevanju, bice gotovi do ujutru.

Veceras: minut radi, pa 15-20 sekundi ne, naravno zovem opet, manje ljubazna operaterka, kaze rade i dalje i nema naznaka kada ce zavrsiti.

ako sutra i dalje ne budem imao internet kao svet, tacno cu zvati i pitati na koji nacin misle da korisnicima nadoknade ove gluposti, nije nista cak ni javljeno, a ako danima vec nemam uslugu, ne vidim kako ocekuju da se racun plati za svih 30 dana... Sto je najgore znam da cu ga platiti hteo ili ne, sa sve kablovskom koju ni ne koristim.

Malo je reci da sam po***deo

Poslednja izmena:
^ isti slucaj samo u BG-u... Od pre neki dan, odkad im je pukla mreza, i kad mi je automat naveo sve moguce opstine da nemaju signal, nakon povratka net je katastrofa... Malo malo pa mi puca u online igranju, speedtest net ne moze da izgura ni 30mbita a imam 250. Sutra planiram da ih zovem ceo dan dok ne posalju ekipu da vide sta je i da srede problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno