Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozovi SBB i kad ti zatrazi robot da pritisneš npr br 1. ne reaguje. Nema uopste zvuka prilikom pritiskanja brojeva. A oni ti dali taj isti telefon. Šta očekuju da imitiraš glasom dial tone? :)

Poslednja izmena:
Комисија покренула поступак због нових цена СББ услуга

Уколико се утврди да је тренутно највећи оператер на тржишту Београда злоупотребио доминантан положај, компанија би могла да буде кажњена и до 10 одсто годишњег приходаKомисија за заштиту конкуренције покренула је предиспитни поступак због подизања цена услуга кабловског оператера СББ. Како „Политика” незванично сазнаје, постоји могућност да је ова компанија злоупотребила доминантан положај, због чега би, уколико се то потврди, могла да буде кажњена и до 10 одсто годишњег прихода.

Антимонополска комисија је, да подсетимо, у марту прошле године СББ-у одобрила куповину 100 одсто удела у ИКОМ-у, чиме је постао највећи кабловски провајдер у Београду. Ова куповина није била безусловна, будући да је реч о доминантном играчу на тржишту телекомуникација. СББ-у је тако наложено да деинвестира или прода инфраструктуру на оним адресама на тржишту Београда на којима се преклапала мрежа ова два оператера. Оно што је још важније, комисија је наложила СББ-у да у наредне две године, од доношења решења о куповини, сваку промену малопродајне цене услуга мора да пријави, и то у року од 15 дана, као и да образложи поскупљење услуга. Како сазнајемо, СББ је Комисији за заштиту конкуренције доставио образложење и објаснио како је цене морао да коригује због повећања броја канала, што комисији није био довољно убедљиво, због чега је поступак и покренут.

Link:
http://www.politika.rs/scc/clanak/397216/Komisija-pokrenula-postupak-zbog-novih-cena-SBB-usluga

Ništa mi korisnici, veliki igrači se igraju ;)

Haha, tražena tema ne postoji a ako tema ne postoji, ne postoji ni problem :)

Postoji, otvorio sam je sinoć i sada bez problem sa linkom koji je ostvaio:
http://forum.sbb.rs/viewtopic.php?f=94&t=24309#p261573
U vezi NAT-a je tema, par linkova na njihovom forumu i ovom sa tim problemom i napadaju ih u vezi toga.

Poslednja izmena:
Što se tiče Ubee, da odvojom komentar od predhdnog.
2.4GHz:

5GHz:

LAN:

Podešavanja koja sam ostavio posle MNOGO igranja:

Prilozi

• 3.JPG
    3.JPG
    100.1 KB · Pregleda: 231
Drugar ima CG NAT adresu (konkreno 100.72.x.x) - može li SBBu ikako da pošalje zahtev da mu ukinu istu?

OK, a da li postoji način da se otvore portovi dok si na CG NATu?

Ne. Samo ako plaća mesečno 600 din za javnu statičku, kao što je @MileInc rekao.

OK, a da li postoji način da se otvore portovi dok si na CG NATu?

Postoji naravno, ali da li će to da odrade... pitanje je. Oni gledaju da izvuku još koji dinar i govore ljudima da ne može i da mora statička.

Neka ide standardno; ne radi mi pristup kamerama, ne radi mi pristup kućnom kompu, ne mogu da uđem/izbacuje me (server igre, neki sajtovi).

Poslednja izmena:
Kako se to otvaraju portovi na CGNAT-u?

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Zoveš provajdera i žališ se (pročitaj moju prethodnu poruku u ovoj temi). Onda njihova "napredna" korisnična podrška može da uradi otvaranje portova po tvojoj lokalnoj ip.

Zanimljivo da uplod nikad nikom nema gubitak meni se čak nekad na speed testu u nekim delovima kuće download nemože ni izmeruti a upload bude 3.96 Mbps

Moj up zna da ode iznad 4

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Evo kad nije krš od opreme. Moj ruter. Verovatno je firmver u Cisku loš pa zato i ide do 50. Moj Netgear sa ddwrt isto tako ide do 50,a sa originalnim firmverom kao sa slike. Paket 60/4
9b34ffb236e0c813758f2a72fc876f32.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kod Sbb-a ne, ali su skidali sa nat-ovanih adresa zbog navedenih razloga.

Drustvo jedno pitanje...
Ako kupim na kp resiver koji je sbb-ov,da li ce mi raditi d3 i vracanje unazad preko njega?

Poslednja izmena:
Ja imam FTTH, Calix ONT, sad reših da probam speedtest na telefonu.. Paket 200/20, speedtest pokazuje 26/20. Pogledam setovanja calixa, vidim da su uključena oba opsega, i 2.4 i 5ghz - disejblujem 2.4 i voila, 100/20. Nije max ali je dovoljno čitajući komentare o ostalim uređajima koje daju, ostatak opreme u stanu mi je u svakom slučaju na kablu.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Interesuje me nešto vezano za taj prelazak na digitalni signal, tj. gašenje analognog.
Jel to znači da bi za dodatne televizore dobijali risivere ili CAModul kartice?
I ako je tako jel bi to uticalo na cenu, odnosno da li bi možda bio ograničen izbor takvih kanala, ukoliko ih ne bi uključili u postojeću pretplatu kao D3 kuća?

nes, to je i mene zanimalo, ali mozemo samo da nagadjamo sta ce biti. mene su inace juce zvali iz sbb-a, na osnovu zahteva za potpis ug.ob, i posto sam odbio da dobijem gold 6 meseci po ceni silvera, sada su ponudili gold po ceni silvera svih 24 meseci, ili da ostanem silver a 3 meseca dobijem popust tako da placam samo osnovnu pretplatu ...

nisam rekao usmeno nista, danas sam poslao mail gde sam prepricao ponudjenu prvu varijantu i da pristajem ako smo i dalje saglasni da potpisem ug.ob ... znaci i zovu telefonom, i nude nesto sto nisu odmah, nesto se desava i to je dobro za nas :)

Interesuje me nešto vezano za taj prelazak na digitalni signal, tj. gašenje analognog.
Jel to znači da bi za dodatne televizore dobijali risivere ili CAModul kartice?
I ako je tako jel bi to uticalo na cenu, odnosno da li bi možda bio ograničen izbor takvih kanala, ukoliko ih ne bi uključili u postojeću pretplatu kao D3 kuća?

Novi Sad je u potpunosti prešao na digitalni signal, i za dodatna 2 televizora su delili, bez naknade, mini D3 risivere ili CAM karticu, po izboru.
Kako će se digitalizacija širiti i na druge gradove, pitanje je da li će i posle moći da se bira ili ne, jer često i sada govore kako nemaju trenutno ili određeni risiver koji tražiš ili im nedostaje CAM kartica i sl.

Novi Sad je u potpunosti prešao na digitalni signal, i za dodatna 2 televizora su delili, bez naknade, mini D3 risivere ili CAM karticu, po izboru.
Kako će se digitalizacija širiti i na druge gradove, pitanje je da li će i posle moći da se bira ili ne, jer često i sada govore kako nemaju trenutno ili određeni risiver koji tražiš ili im nedostaje CAM kartica i sl.

Да ли су додатни D3 рисивери / CA Модули и картице били бесплатни само за кориснике основне понуде или за све кориснике?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno