Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako da promenim e-mail tj korisnicki username na mojsbb?

Vidim gde se menja sifra ali ne i korisnicko ime?

Razmisli malo, pa sam zakljuci da li je to moguce.

Meni se daljinski pokvario, prosuo kokakolu po njemu. Prijavio. Došao momak sledeći dan. Dao mi glanc nov a pokupio pokvareni. Ne prave pitanje. Ipak im plaćaš uslugu.

Odem danas do SBB-a da vidim šta nude za nas stare korisnike jer mi ugovor ističe 17. decembra. Sasvim korektan i ljubazan je bio momak što radi u korisničkoj podršci. Ponudio mi je da "raskinem" trenutni ugovor i kao da odmah uvedem novi i da dobijem ono 3 meseca po 1din i 12 meseci sve HD kanale ali da moram izmiriti sva dugovanja zaključno sa 17. decembrom, dakle pola računa od decembra. Nisam pristao na to nego sam se prebacio na duo gold paket (tv+net), jer je razlika bila nekih 190din s tim da dobijem skoro pa duplo brži net (50/3) i 6 meseci plaćam po staroj pretplati, kao i 72h unazad i D3GO. E sad, kada sam ga pitao da li mogu da dobijem njihov novi "premium" gateway uređaj s obzirom da prelazim na jači paket i obnavljam ugovornu obavezu na nova 24 meseca i da imam problema sa protokom putem WiFi, on mi reče da to nije moguće. Da bih dobio taj premium moram doplatiti oko 3000din takse neke, bla bla. Ja se naravno nisam složio sa time, nego sam tražio da mi umesto ovog EPC3925 donesu docsis 3.0 modem. I onda sam mu objasnio kakve probleme imam zbog zagušenosti kanala i kakav protok ostvarujem da bi u suštini logična stvar bila da SBB izađe u susret i ponudi dual-band uređaje korisnicima koji imaju problema. Momak me fino saslušao, čak (moram priznati) i poseduje neko teorijsko zanje pa razume ono o čemu sam pričao, a i sam kući navodno ima taj EPC3925 i da je i on kao korisnik imao problema i sa signalnom i sa protokom, itd. Na kraju između redova što je on pričao sam mogao skontati da je cilj upravo da korisnici idu na veće pakete pa eto onda daju i te "premium" uređaje. Uglavnom na moj zahtev za docsis 3.0 modema morao je nazvati nekoga nadležnog i koliko sam uspeo da čujem taj neko se bunio što ja tražim modem i kao da nije moguća zamena ispravne opreme (koliko sam uspeo da skontam iz razgovora) da bi onda ovaj momak pomenuo kako sam tu zbog produženja ugovora i da verovatno neću produžiti ukoliko ne dobijem modem i tek onda se taj neko složio da mi daju modem, čak dobijam i onaj njihov popularni TP Link. Tako da za 2-3 dana dolaze da mi donesu modem, a ja za dual-band uređaj ću se lično snaći jer nema šanse da doplaćujem 3000 ili koliko već dinara za nešto što neće biti moje nakon isteka ugovorne obaveze.

Eto toliko, da samo znate da je moguće i zamena za modem i ponovno sklapanje ugovora samo ako ih dovoljno dobro "ubedite" u to. Možda je i ovaj što radi bio raspoloženiji jer nije bilo gužve kada sam došao pa sam imao sreće...Videću šta će biti kada stigne modem.

Malo mi je nelogično da ti je ponudio raskid ugovora i novi, jer neko je već pisao da ako raskines ugovor nemaš pravo da potpišeš novi u narednih 6 meseci.

Ne znam sta da ti kazem. To je moje iskustvo danas, ne lazem. Lepo sam se ispricao sa čovekom i objasnio mi je odmah koje opcije imam što se tiče ugovora. Raskid i pisanje novog ili produženje starog.
Ne znam da li znači šta, ja sam inače koristio stari Silver Mix duo paket...Možda su se smilovali pa nama kojima ističu ugovori uskoro ponudili takve opcije ne bi li ostali kod njih...

Или је то била замка да потпишеш а после буде ... ма нисам баш тако рекао него онако. Зашто си онда изабрао то што си изабрао, ваљда је боље три месеца по динар него пола године неку сићу мање?

Pa izabrao sam prvenstvo jer imam neki zamenski krš tv trenutno (plazma riknula), a niti gledam tv nešto puno, nije mi se plaćao račun tj. računi jer sam imao nekih troškova skoro, pa mi je ova ponuda više odgovarala da samo produžim i nastavim plaćati 6 meseci isto, a opet izvući nešto bolje. Poenta je što sam u trenutnom paketu morao doplaćivati za 72h uslugu i jedno vreme za d3go pa me pretplata koštala i više nego sto ću plaćati u novom paketu gde su te usluge u okviru paketa, a svakako ću tih 6 meseci plaćati regularni iznos stare pretplate bez dodatnih usluga.

Za one koji vole svaki dan da gledaju tv (ili imaju vremena za razliku od mene) bih preporučio prvu opciju, jer je nedavno kolega sa posla uveo takav paket i ima sve hd kanale, uključujući i hbo što me iznenadilo.

Poslednja izmena:
Мислио сам ... ако већ хоћеш голд, онда раскинеш досадашњи уговор, према овој причи склопиш нови на голд пакет и три месеца плаћаш само одржавање. Ваљда је то мање него досадашња цена на 6 месеци.

@Lauda, jesi iz Beograda, jesi bio u Kralja Petra? Ako je tako da može 3 meseca po dinar nama kojima je istekao ugovor, mogao bih da se prošetam do SBB-a.

Zašto toliko prave problem oko modema? Jesu li nešto skuplji u nabavci ili šta? Meni bi trebalo isto da se vratim na modem plus moj WiFi ruter, ne znam koju priču da složim... A trebalo bi za moj novac da dobijem ono što meni odgovara...

Zašto toliko prave problem oko modema? Jesu li nešto skuplji u nabavci ili šta? Meni bi trebalo isto da se vratim na modem plus moj WiFi ruter, ne znam koju priču da složim... A trebalo bi za moj novac da dobijem ono što meni odgovara...

e, ali kako onda da shire blagodeti unifaja?

To je samo mala psihološka igra, nema tu marketinga toliko koliko psihologije razmišljanja korisnika. Postoje dve opcije ili keš 3k dinara ili prelazak na veći paket, samo što je bolja opcija prelazak na veći paket (za SBB), a korisnik koji ima problem sa HG dobija ponuđene opcije.

Ovo i mene isto zanima. Ti si kupac usluge i ti treba da određuješ šta hoćeš, a ne oni da ti naturaju. Nije mi jasno uopšte.

Guraju HG zbog UniFi, ne znam zašto se čudite.

Kao što @orange47 već reče.

Hoce li biti povecanje upload-a u 2016 i zna li se tacno kada?

13-og Marta u 23:59 :d Tek su povecali a ti vec pitas za jos, si poludeo?

Ko trazi malo ne dobije nista. Ko trazi puno, dobije nesto. ;)

HG premium ide besplatno samo za gold premium a za ostale pakete ide ta taxa. To nema veze sa ispravnosti. Ja sam epc3925 ispravan zameniu za ovaj ubee besplatno ali sam na gold premiumu trio mix

Za Trio extra je ubee besplatan. Nego brzina mi ne prelazi preko 30 Mb po bilo kom wifi standardu. Lap top je getac v100

Laptop je verovatno 2.4 ghz... Bem li ga..

Kod mene radi bolje. Laptop, neki stariji Asus..., sada uvek ima najmanje 65 megabita a ranije nije mogao da predje 18 megabita ni kad se postavi tik do HG-a. UL je i ranije i sada zakucan na nijansu iznad 5 megabita. Androidi i iPhone rade isto ili sa malo brzim protokom koji je sada oko 35 megabita, UL je i na telefonima uvek oko 5 megabita. Desktop mi je vec danima u serbisu (nesto nije u refu sa plocom a u garanciji je...) pa nemam pojma kako to radi ali je desktop ionako povezan kablom pa pretpostavljam da tu nema nikakve razlike.

Pozdrav!

Bilo ko ko ima Trio Extra i Premium moze da trazi Ubee ruter?

Pozdrav,
od skoro sam postao korisnik SBB Gold trio mix paketa. Na moje insistiranje su mi doneli modem 3208 i tp-link router, posto mi je prvobitni modem bio pokvaren serviser koji je doneo novi modem mi je rekao da ja sa kombinacijom modema 3208 i routera tp-link wr740n ne mogu da dobijem opciju 72 sata unazad jer navodno ovaj router ne podrzava neka podesavanja koje ova usluga zahteva:mad:.
U prevodu : "Ko te j..e kad si trazio ovaj modem !", ... mirno sam ga ispratio iz kuce, iako sam imao zelju da ga izbacim kroz prozor zajedno sa svim ovim krsevima koje su mi doneli !!!
Da li neko od vas ima ovu kombinaciju modema i rutera, a da mu radi ova opcija 72 sata unazad ?

ps: Uskoro cu vam napisati kompletno moje iskustvo sa SBB-om i njihovim serviserima ...

Pozdrav,
od skoro sam postao korisnik SBB Gold trio mix paketa. Na moje insistiranje su mi doneli modem 3208 i tp-link router, posto mi je prvobitni modem bio pokvaren serviser koji je doneo novi modem mi je rekao da ja sa kombinacijom modema 3208 i routera tp-link wr740n ne mogu da dobijem opciju 72 sata unazad jer navodno ovaj router ne podrzava neka podesavanja koje ova usluga zahteva:mad:.
U prevodu : "Ko te j..e kad si trazio ovaj modem !", ... mirno sam ga ispratio iz kuce, iako sam imao zelju da ga izbacim kroz prozor zajedno sa svim ovim krsevima koje su mi doneli !!!
Da li neko od vas ima ovu kombinaciju modema i rutera, a da mu radi ova opcija 72 sata unazad ?

ps: Uskoro cu vam napisati kompletno moje iskustvo sa SBB-om i njihovim serviserima ...

Ne razumem kakve veze ima modem i 72 sati unazad?
Da li imas risiver za gledanje D3?
ja imam cisco EPC3212 modem i imam 72 sati unazad

Poslednja izmena:
Koliko znam na starim D3 resiverima je postojao integrisan modem i oni rade bez problema u toj kombinaciji.
Ovi novi resiveri zahtevaju da budu nakačeni na HG da bi imao ovu funkciju i sad je pitanje da li mogu da budu nakačeni na bilo koji ruter, ili je CISCO/UBEE jedino rešenje.

Koliko znam na starim D3 resiverima je postojao integrisan modem i oni rade bez problema u toj kombinaciji.
Ovi novi resiveri zahtevaju da budu nakačeni na HG da bi imao ovu funkciju i sad je pitanje da li mogu da budu nakačeni na bilo koji ruter, ili je CISCO/UBEE jedino rešenje.
Ahhh... bice da on ima PDS2100 risiver....

Na koju foru je neko dobio 3 meseca gratis?
Bio sam u Kralja Petra i trazio, ali mi jedino nude da pisem neku zalbu, pa ako odobre i to samo za net i da vracam opremu, pa ostajem bez neta 3 dana...
Da napomenem da nisam pod ugovornom obavezom vec duze vreme i da sam na prastarom fiber paketu sa bednih 17 Mbps za 3000rsd mesecno :(

Imam modem 3208, router tp link i d3 risiver, ovi novi krsevi imaju podesene parametre i port 4 je rezervisan za njega navodno ruter to podesavanje nema.
Zato i pitam da li nekom radi ova kombinacija pre nego sto ih pozovem i na....em im se cele familije. U ponedeljak sam uveo sve ovo i mislim da sam ih zvao vec 15 puta, pitam se swamo koliko li cu da ih zovem za dve godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno