Bas si me odusevio sa odgovoromISDN je jedna parica a postoje digitalni kanali pa tako mozes imati zavisi od ploce u centrali i od modem-kutije u stanu 2,4,6,8 telefonskih brojeva. Brojevi mogu biti splitovani dodeljeni svakom telefonu po jedan broj a mogu biti nesplitovani svaki telefon zvoni. Nisam adresirao pitanje a upuceno je osobi koja je imala ISDN liniju i prenela oba broja. Nije vazno za sad ga duvam dobio sam jedan broj a za drugi cekam sledecu nedelju navodno treba da mi se posalje anex ugovora. ISDN sam platio Telekomu a pre toga sam platio Telekomu obicnu liniju i dobio u nekom trenutku dvojnika...Od pisanja nema vajde pisao sam i pisao, razradjena shema dalje od spoljnog kruga botova ne mozes prici zvao telefonom ili pisao, ako pises na e-mail dobies odgovor za jedno nedelju dana, genericki bot odgovor.
Zbunjuje me to sto konstantno pominjes parice, a sbb fiksni nema nikakve veze sa tim. ISDN ti ide preko telefonske centrale, preko parica, kao i Telekom fiksni. SBB fiksni ti ide preko kablovske mreze do njihovog modema. Dakle parice i sve ostalo nema nikakve veze sa tim. Iskreno, nije mi jasno sta si ti njima trazio i sta si od njih dobio kao odogovor? Jesi u startu rekao da imas dve linije i da hoces da ih imas i dalje? Ako jesi, sta su ti oni na to rekli? Sta ti pise u tom ugovoru koji si vec potpisao?
Dakle ono sto pokusavam da kazem je da sam siguran da brojeve mozes da prenses u SBB (ja sam preneo tri broja). Pitanje je samo oko te administracije. Kako Telekom smatra tvoj prikljucak i kako da dozivljava SBB, odnosno da li tu postoje neke razlike izmedju tovg prikljucka i obicnog prikljucka sa dve linije.
Dakle reci za pocetak sta si ti tacno trazio od SBB-a i sta su ti oni tacno odgovorili.
Desilo se meni, prvo krene da se ponavlja jedna te ista recenica, onda se izgubi prevod i posle par minuta uspeju da ga sinhronizuju pa se opet pojavi. Desava se da neki filmovi ili emisije nemaju uopste prevod, nisam zapamtio koji su to kanali.Ima li ko problem sa prevodima čas ih ima pa onda nestanu par minuta pa opet ima ali opet i kad ih ima treba im par minuta da se usklade sa govorom.
Mozda mora kako i kod Telekoma i nekog od rutera da se presetuje da bi svi portovi bili dostupni za internet. Priupitaj tehnicku podrsku mozda znaju.Zasto moj EPC3928S modem nikako ne prihava da poveze 3 kopijutera na iternet preko lana? Dva rade savrseno ali treci nikako ne dobija internet. Wi-Fi radi bez problema.
Jednostavno ima puno AP-ova i svi se preklapaju. Ako imas android telefon instaliraj wifi analyzer, pa vidi koji je kanal manje opterecen. Ja sam kod drugara uspeo da povecam za 9-10 brzinu i sad ima 51-52mbit/s.
Ili to ili vijaj neki ruter sa 5ghz.
Desilo se meni, prvo krene da se ponavlja jedna te ista recenica, onda se izgubi prevod i posle par minuta uspeju da ga sinhronizuju pa se opet pojavi. Desava se da neki filmovi ili emisije nemaju uopste prevod, nisam zapamtio koji su to kanali.
Ne znam sta su oni trazili, ja sam im stalno objasnjavao da je ISDN linija i da vode racuna o tome, uvek je bilo nema problema imali smo taj slucaj. Ja sam brojeve u svakom trenutku mogao da razdvojim komanadama na svakom telefonu. Sad kad sam sve odjavio, kablovsku, optiku kod Targa, prenos brojeva sa Telekoma na SBB dva puta vec potpisivao saglasnost-nalog sad je problem. Uvek mi je govoreno da SBB sve odradjuje oko telefona a ostalo moram ja. Ja sam ISDN uzeo jer sam imao obicnu liniju na koju su mi nabili dvojnika a meni je telefon bio preko potreban i da je dostupan u svakom trenutku zato sa presao na ISDN i to debelo platio Telekomu, mobilna mreza bila je tek u svojoj prvoj fazi. Besan sam na samog sebe sto sam uopste to uradio, vozaju me stalno, svaka dva dana zovem podrsku stalno 100x sam ponovi ISDN, kad su dosli da prikljuce ocekivao sam da je to sa telefonom sredjeno a ono tek tad pocelo zezanje, vidim svaki dan kopaju neki i provlace optiku, nadam se da nece doci do rata provajdera pa jedni drugima seku kablove kao sto sam citao ovde i na drugim forumima. Svaki prekid interneta znaci i prekid IP telefona. Sve je ovo od starta islo mnogo kilavo, ja sam samo zbog Targa koji je u stecaju presao na SBB, koliko je islo kilavo pokazuje i cinjenica da su dvoje stanara odustali, nece ljudi da ih neko zavlaci, ja sam imao vec optiku, kablovsku imamo godinama itd...@lega
Da li je traženo fizičko razdvajanje linija? Jer taj drugi broj je softverski, da tako kažem.
Ovo je tako maliciozno i koristi dva fiksna telefona, napisao sam imao samo jedan, stavljen mi dvojnik onaj starinski, jedini izlaz je bio ISDN, na ISDN minimum je dva broja. Sta je to tako strasno imati dva broja, resiti se dvojnika imati internet i moci da pozoves lekara-hitnu ako ti je prvi broj zauzet, ne zivim sam pa samo ja razgovaram telefonom, imam porodicu i decu.Običan penzioner koji plaća mesečno 3000 din. SBB-u, koristi dva fiksna telefona, nikako nije običan penzioner.
Ovo je off koliko placas porez na stan? Moj stan, zgrada stara su 43 godine 16000 porez, porez je ogroman samo zato sto sam u nekoj prvoj zoni, to je ogromna oronula betonska zgrada koju niko nece rusiti pa da vredi jer ce neko zidati na njenom mestu neku velelepnu zgradu.Za skuplje, grešiš.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Opet malo offaPorez ok u prvoj zoni. Plin naj skuplji a naj nekvalitetni (samo mi koristimo domaći)u Srbiji kao i grejanje onima sa stanovima. Da ne govorim ako hoćeš pijaću vodu ista se kupuje ,pošto je neispravna za piće 30-ak godina. Pa cene po prodavnicama itd...
Porez 5 i nešto 50m do njive.
Da se ne svadjamo. Za struju si u pravu zato sam i prešao na jednotarifno a bojler na plin,grejanje plin. Jedino sam ja u kući svi moji su po starim stanovima, sa tim poplavama sam upoznat. Kažem za život ovako cene po prodavnicama itd. Takodje samo jurim akcije. Ali ako hoću nešto od garderobe i tehnike BG,NS.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari