Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Hoće li biti osnove za raskid ugovora sad kad pogase Sport Klubove?
Ja mislim da bi trebalo da važi isto pravilo za raskid kao i ranije kada se menjala ponuda.
To što će SK dobiti sadržaj od Arene nije nikakav argument tu, jer korisnik ima pravo raskida kada dođe do promene u ponudi kanala, a ne kada dođe do promene sadržaja na postojećim kanalima.
Nije se moglo raskinuti kada je SK ostajao bez sadržaja, jer je kanal i dalje u ponudi.

Nisu. Ostaje nam jedino da sačekamo još mesec ili dva pa da vidimo. U početku mi je radilo 50/8 Mb/s, pa onda posle par meseci 40/8 Mb/s a sada sam na 30/4 Mb/s. Ne znam šta se dešava? izgleda da što ih se više prikači na veću brzinu meni sve lošije i sporije radi net.
Nemam pojma koji je razlog pada brzine, ja nemam problema ali ja imam 20/4 paket.
Na Novom Naselju su kopali nesto, ja sam se ponadao da je SBB ali su samo popravljali nesto zbog prekida.

Pa ne nastavlja tamo srpska verzija SK kanala? A i Slovenija i Hrvatska imaju svoje podverzije SK sajta i na svakoj od njih ima lepo "TV program" sekcija sa programskom šemom za njihove regionalne verzije SK kanala.
Koliko znam, postoji srpska verzija samo SK1, ostali SK 2-10 je ista verzija za sve države (osim komenatatora, naravno - srpski u Srbiji i CG, a hrvatski u HR i BiH)

Ja mislim da bi trebalo da važi isto pravilo za raskid kao i ranije kada se menjala ponuda.
To što će SK dobiti sadržaj od Arene nije nikakav argument tu, jer korisnik ima pravo raskida kada dođe do promene u ponudi kanala, a ne kada dođe do promene sadržaja na postojećim kanalima.
Nije se moglo raskinuti kada je SK ostajao bez sadržaja, jer je kanal i dalje u ponudi.
Zavisi od toga ko gasi kanale. U ovom slučaju koliko razumem ne izbacuje SBB kanale iz svoje šeme, nego sam vlasnik kanala (United Media Production d.o.o. po APR-u) obustavlja emitovanje istih.

U odnosu na SBB to je viša sila, događaj na koji operater ne može uticati i sigurno je da će se pozivati na to ako je takva situacija. Njihovo je onda samo da nađu adekvatnu zamenu, a to su Arenini kanali.

Slična situacija kao i kod mnogih lokalaca koji su u prethodnih godinu-dve prekidali emitovanje, nema šta SBB da radi ako mu vlasnik kanala kaže da prestaje sa emitovanjem i ugasi link, može samo da proba da nađe zamenski kanal kako bi broj i programska ponuda ostali približno isti

Ovo sto se desava je interni aneks razmene kanala na relaciji SBB - Telekom ,posle kupovine sportskih prava od strane Telekoma .Sve u cilju da se ne ceka dozvola regulatih tela u Srbiji Makedoniji i CG jos nekoliko meseci ..To moze da potraje jos 2,3 meseca .Nakon kupovine SBB od strane Yetela i dozvole N1 Nova RS bice na Yetelu i naravno SBB kao njihova eksluziva ..

@markokostic75 nije Yettel kupio SBB nego Yettel-ov vlasnik. nije isto

Bitno je ako/kad vlasnik bude hteo da proda Yettel - SBB ne mora da bude deo paketa.

Ne vidim razlog zasto bi trazio raskid ugovora zbog SK. A ko predju svi gledani kanali sa MTS-a imace se objedinjena ponuda.

Ako su isti onaj SBB od pre četiri godine mislim da ih uopšte neće biti briga...

@markokostic75 džabe ti sve to kad se Sport klub gasi od prekosutra i na njegovo mesto dolaze Arene.

Koliko znam, postoji srpska verzija samo SK1, ostali SK 2-10 je ista verzija za sve države (osim komenatatora, naravno - srpski u Srbiji i CG, a hrvatski u HR i BiH)
Tako je. Samo SK1 ima posebne verzije za svaku državu. Ostali SK kanali su isti za sve države, samo sa različitim audio kanalima.

Iz K1 najavljuju da će od 2.aprila biti dostupni na SBB, tada verovatno dolaze i ostali Telekomovi kanali.

Ispada da će Yettel i SBB imati apsolutno sve kanale u ponudi.
Koji je onda tu interes Telekoma da Yettelu iznajmljuje svoju mrežu i ima faktički lošiju ponudu od oba konkurenta? ;)

Evo sa susednog foruma:
U svojoj emisiji voditelj Ognjen Nestorović je obavestio gledaoce da će počev od 02.04.25. K1 televizija biti dostupna i na sbb-u.
Tako da vam verovatno stižu i Kurir, Blic, Euronews, Informer, ostali informativni, Superstarovi, Dexy TV, RTS tematski kanali, još bosanskih itd, ujedno i oni koji su se pojavili na Eutelsat 16A za uskoro bivše Total TV korisnike.

Ispada da će Yettel i SBB imati apsolutno sve kanale u ponudi.
Koji je onda tu interes Telekoma da Yettelu iznajmljuje svoju mrežu i ima faktički lošiju ponudu od oba konkurenta? ;)
Pa to naplacaju kako koji interes ..Plus ce Yetel SBB da placaju Arene u osnovnom paketu sigurno ne malu cifru puta broj korisnika pa vidi interes

To da, ali SBB ima daleko bolju platformu + N1 i Novu koji su im jaki aduti. Tako da, tamo gde je SBB dostupan neće biti neke dileme oko izbora.

Mozemo da koristimo ime Yettel kad god vidimo SBB u buducnosti? U smislu, samo ime ostaje od SBB-a, ali sve ostalo je preslo u vlasnistvo yettela (i mozda nesto mts-u) ako sam dobro pohvatao?

Na taj nacin, u Srbiji prave konkurenciju u daljem periodu u smislu interneta i tva na dva glavna provajdera: Yettel i Telekom(mts) ?

To da, ali SBB ima daleko bolju platformu + N1 i Novu koji su im jaki aduti. Tako da, tamo gde je SBB dostupan neće biti neke dileme oko izbora.
Zavisi, drug ima Antenu Plus Max i tražiće raskid za Total, jer se SK ukida i onda mu je višak.

Pa to naplacaju kako koji interes ..Plus ce Yetel SBB da placaju Arene u osnovnom paketu sigurno ne malu cifru puta broj korisnika pa vidi interes
Mislim na to da i Yettel i MTS nude optički internet, mobilnu i TV pri čemu se samo po TV razlikuju u korist Yettela.

Yettel je dobio pristup Telekom optici u cilju skršavanja SBB-a, i tada je to koristilo Telekomu (pored naravno i novčane nadoknade). Sada Yettel sa pristupom Telekom optici ima čak i jaču ponudu od Telekoma.

Da ne pričamo o korisnicima koji nisu mogli da gledaju SBB kanale jer u njihovom gradu nema SBB. Sada mogu uzeti Yettel i dobiti isto to kroz Telekomovu mrežu, a na samom Telekomu toga nema.

Ne bih baš rekao da ima toooliko puno gradova / naselja gde nije postojao SBB a da sad postoji MTS optika + da se poklopi i da "može Yettel da koristi" (jer je to u međuvremenu postalo poznato to da eto može da bude ponegde na imaš MTS optiku a da opet "nema uslova" da uzmeš Yettel optiku ili YuNet optiku; a od čega to zavidi to pojma nemamo).
Supernova optika to da ok jer su je uvodili i po selima. Ali na tu mrežu (Supernove) nema uzimanja Yettel-a. MTS optike van BG, NS, Niš... i nema baš toliko.

Mislim na to da i Yettel i MTS nude optički internet, mobilnu i TV pri čemu se samo po TV razlikuju u korist Yettela.

Yettel je dobio pristup Telekom optici u cilju skršavanja SBB-a, i tada je to koristilo Telekomu (pored naravno i novčane nadoknade). Sada Yettel sa pristupom Telekom optici ima čak i jaču ponudu od Telekoma.

Da ne pričamo o korisnicima koji nisu mogli da gledaju SBB kanale jer u njihovom gradu nema SBB. Sada mogu uzeti Yettel i dobiti isto to kroz Telekomovu mrežu, a na samom Telekomu toga nema.
Od starog SBB ce ostati samo ime. Sta ce emitovati od kanala po kojima je SBB bio prepoznatljiv, to cemo tek videti, ali mislim da je ovo pocetak novog Telekom 2.0
@markokostic75 nije Yettel kupio SBB nego Yettel-ov vlasnik. nije isto
Nije šija, nego vrat.
MTS optike van BG, NS, Niš... i nema baš toliko.
Mislim da Valjevo grad ima 100% pokrivenost.

Zavisi, drug ima Antenu Plus Max i tražiće raskid za Total, jer se SK ukida i onda mu je višak.
To da, ja govorim za one koji imaju opciju ds biraju između SBB kablovske i MTS.
U ovom slučaju će SBB imati kompletniju ponudu, pogotovo zbog platforme koja je svetlosnim godinama ispred Iris/Move.

Evo sa susednog foruma:

Tako da vam verovatno stižu i Kurir, Blic, Euronews, Informer, ostali informativni, Superstarovi, Dexy TV, RTS tematski kanali, još bosanskih itd, ujedno i oni koji su se pojavili na Eutelsat 16A za uskoro bivše Total TV korisnike.
Neka dodju, taman ce da se prave "omiljene liste" tako da ti kanali ne budu na njima😉

Poštovanje za Gojka ,Viška i još nekoliko njih ..Ove odjave komentatora govore da će od utorka sportski sadržaji sa sk stvarno preći na arene ,tako da oni koji imaju mts ,supernovu mogu da odahnu sa pitanjima kad i šta .Ono što ne znamo ,i to nam ne govori ništa ovo što postavljate sa slikama rasporeda programa sk gde nema više programa posle utorka ,je kad će SBB dobiti arene .Moguće da će se to desiti takodjer sledeće nedelje ,al za sada ne vidim nigde nikakav dokaz o tome .U svakom slučaju ,doći će kad tad (moje mišljenje veoma brzo ) ..

Da sam u Pazaru i da sedim u basti Vrbaka pokazao bih ti dokaz ;). Svakako videces ovih dana

Nazad
Vrh Dno