Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Nova sport kao i Nova MAX takođe nemaju informaciju o programskoj šemi od 01.04.

Toliko o tome za one koje su tražili validan izvor za promene od 1.4. Ili se možda opraštaju iz zezanja ljudi, ko zna.

Red TV nema od 2. aprila

Od starog SBB ce ostati samo ime. Sta ce emitovati od kanala po kojima je SBB bio prepoznatljiv, to cemo tek videti, ali mislim da je ovo pocetak novog Telekom 2.0
Verujem da će i to ime ubrzo odleteti, i prepustiti mesto Yettelu kao brendu koji svakako obuhvata ponudu e&PPF u svim ostalim zemljama...

"Hvala Vam na postavljenom pitanju jer imam zadovoljstvo da vas informišem da će od početka aprila, svi sportski sadržaji biti dostupni korisnicima Telemacha u Crnoj Gori. Uz sadržaje koji već postoje na Sport klubu, ponovo ćete moći da pratite i Premijer ligu, Ligu šampiona, špansku Primeru, italijansku Seriju A, francusku Ligu 1 i još puno ostalih sportskih dešavanja. Suština je da se svi sportski sadržaji objedinjuju u okviru Arene a Arena će biti dostupna korisnicima Telemacha u Crnoj Gori. Sve na jednom mjestu sa logom Arene za naše korisnike preko Eon i satelitske platforme uz najbolju tehničku podršku, najmodernije aplikacije i video klub."

Ovo je sa sajta Telemacha u Cg, tacnije odgovor na pitanje sta ce biti sa SK.

"Hvala Vam na postavljenom pitanju jer imam zadovoljstvo da vas informišem da će od početka aprila, svi sportski sadržaji biti dostupni korisnicima Telemacha u Crnoj Gori. Uz sadržaje koji već postoje na Sport klubu, ponovo ćete moći da pratite i Premijer ligu, Ligu šampiona, špansku Primeru, italijansku Seriju A, francusku Ligu 1 i još puno ostalih sportskih dešavanja. Suština je da se svi sportski sadržaji objedinjuju u okviru Arene a Arena će biti dostupna korisnicima Telemacha u Crnoj Gori. Sve na jednom mjestu sa logom Arene za naše korisnike preko Eon i satelitske platforme uz najbolju tehničku podršku, najmodernije aplikacije i video klub."

Ovo je sa sajta Telemacha u Cg, tacnije odgovor na pitanje sta ce biti sa SK.
Odgovor Telemacha ili nekog korisnika? Jer ne čini mi se toliko “pismeno” da dolazi od Telemacha.

Sa chata njihovog na sajtu, probao i moj drug, dobio je bukvalno isti odgovor, sto znaci da salju svima isto, a vjerujem da se dosta njih interesuje

Samo od nase podrske ni traga ni glasa , al dobro videcemo sutra sta ce biti

Objavljeno na story zvanicnog instagram naloga SBB-a

Prilozi

• Screenshot_20250331_132829_Instagram.jpg
    Screenshot_20250331_132829_Instagram.jpg
    109 KB · Pregleda: 326
Zaista postaje dosadno što se ni SBB ni SK ne oglašavaju pravilno oko ovoga nego se svi zaključi izvode na osnovu reakcija komentatora i ovakvih "najava u šiframa". Reci lepo, gasimo SK, ubacujemo Arene, imaćete sav sport i kraj priče...

Interesuje me da li odmah sa Arenama stižu i svi kanali iz Telekomove produkcije (ne samo K1, već i Blic, Dezinformer, AgroTV i ostali) ili će sa tim sačekati... Ako zaista dođu svi Telekomovi kanali onda će SBB biti u dobranoj prednosti jer će imati najkompletniju ponudu kanala, i Telekomovi + N1 i Nova koji imaju lepu glednaost u mreži (pogotovo usled trenutnih dešavanja)

Zaista postaje dosadno što se ni SBB ni SK ne oglašavaju pravilno oko ovoga nego se svi zaključi izvode na osnovu reakcija komentatora i ovakvih "najava u šiframa". Reci lepo, gasimo SK, ubacujemo Arene, imaćete sav sport i kraj priče...

Interesuje me da li odmah sa Arenama stižu i svi kanali iz Telekomove produkcije (ne samo K1, već i Blic, Dezinformer, AgroTV i ostali) ili će sa tim sačekati... Ako zaista dođu svi Telekomovi kanali onda će SBB biti u dobranoj prednosti jer će imati najkompletniju ponudu kanala, i Telekomovi + N1 i Nova koji imaju lepu glednaost u mreži (pogotovo usled trenutnih dešavanja)
Ali Telekom se ne takmici, valjda ste to dosad shvatili. Njima svakako ostaju postojeci milioni korisnika bez N1 i Nova, gde pritom pridodaju nove TOTAL TV korisnike koje ce ostati bez tih kanala, a i da neki procenat raskine ugovor nema gde nego opet kod Telekoma jer nemaju drugu opciju.
Pritom niko ne zna koliko dugo ce N1 i Nova biti na Yettelu/sbbu, vrlo moguce godinu, dve ili krace.
Da ne pricam koji ce profit Telekom ubirati sad sa sportskim sadrzajem.

Mislim da je opcija da kanali UM izlete iz ponude svih operatera nemoguća.

UM sigurno nije tek tako prepustila svoje kanale na odlučivanje Telekomu. Pre bi ih prodali zajedno u paketu nego ih pustili da propadnu.

A možete da zamislite tak kolika bi bila cena za N1? ;)

Slazem se, umesto da svim korisnicima posalju mail ili iskoci info na TV dok se gleda, Dragi korisnici, tako i tako stoje stvari od 1.4.2025 bla bla bla, oni nista, kao da nista ne znaju, a nema sanse da je tako.

Da samo tipujem da nije realno da ce rasti profit, replika na njegov komentar.

Već mogu da se gledaju kanali na EON SAT/Total TV, skenirao prvi transponder sa liste. Svašta je tu, Blic TV kao i oni besmisleni Telekomovi (hype npr.)

Pošto će narednih dana i nedelja biti masa postova o Total TV (MTS Sat) možda bi bilo bolje i preglednije pisati na "matičnoj" temi Total TV ili da otvorimo novu temu, da se ne zagušuje ova sveopšta tema o SBB...

Da, da ima ih, nisam hteo da smaram detaljima. Ima cela lista na Kingofsat da se vidi, pa koga ne mrzi može i pre zvanične objave da gleda sve što (ne) želi :)
a proveri jel ima i ovih najnovijih Arena, neko rece trebalo bi 3 nova kanala da budu pokrenuta

Prema informacijama koje imamo, sav sportski sadržaj – Euroliga, Premijer Liga, NBA, La Liga, A liga, Super Liga, će biti na SBB-u.
Sve što ste do sada pratili na SK kanalima, moći ćete i dalje da pratite, a pored toga i dodatne sportske sadržaje.
Sve dodatne i dalje informacije u vezi kanala možemo pružiti nakon promene, odnosno nakon objavljivanja zvaničnih informacija.
Ovo sam dobio kao odgovor na zvanicnom chat-u sbb-a.

Mislim da je opcija da kanali UM izlete iz ponude svih operatera nemoguća.

UM sigurno nije tek tako prepustila svoje kanale na odlučivanje Telekomu. Pre bi ih prodali zajedno u paketu nego ih pustili da propadnu.

A možete da zamislite tak kolika bi bila cena za N1? ;)

Prvo treba znati da su informativni kanali neprofitabilni pa je tako i N1 gubitas a pitanje je samo koliko ce vremena trebati novom operatoru (tj .koliko su se ugovorom obavezali) pa da ih pusti niz vodu.

Tačno, ali ako gledamo to iz perspektive kablovskog operatera, N1 i Nova su SBB-u doneli više nego što su mu uzeli, zato ih nikad nisu ni davali drugim operaterima. Međutim opet to zavisi i od situacije, videli smo da su u HR I BH prodali N1 jer je tamo drugačija situacija i ti kanali nemaju status kakav ima N1 u Srbiji.

Ono što je ovde zanimljivo je da će UG biti vlasnik kanala a distribuciju će raditi Yettel i malo mi je neverovatno da bi UG dozvolila da dođe u situaciju da im Yettel ugasi 10 kanala.

Treba uzeti u obzir zašto su prodali uopšte SBB, a glavni razlog je što ne mogu da šire poslovanje ovde.
U tom smislu Yettel neće imati tih prepreka, a sa UG kanalima će imati exkluzivnu prednost u odnosu na Teelekom , što je i sam Vucic rekao.

UG će očigledno omogućiti Yettelu korišćenje EON platforme na duže staze, za razliku od BH gde su već unapred rekli da BH Telekom ima pravo na EON platformu 1 godinu uz mogućnost doplate za još jednu. Ovim UG daje Yettelu EON platformu i kanale čime će Yettel moći lako da preuzme trenutnu poziciju SBB-a, ojača je i poveća svoj profit, a za uzvrat pravi partnerstvo sa UG oko kanala što verovatno znači da se oni sa ovim tržištem nisu pozdravili, Nasuprot tome, u BH su prodali i operatere i kanale, kao i u Crnoj Gori i tu se i vidi razlika u tome što EON platformu ti operateri neće moći da koriste. Yettel nema razlog da korisnike prebacuje na svoju daleko lošiju TV platformu, a još manje da izbacuje UG kanale koji mu predstavljaju prednost u odnosu na Telekom. Mislim da do spajanja Yettel-a i SBB-a nikad neće ni doći i da će raditi kao MTS I Supernova.

Jedino što tu može da se desi je da UG krene nizbrdo pa im postane luksuz da imaju TV kanale koji nisu skroz samostalni što se tiče finansija, a to će opet rezultovati prodajom a ne gašenjem.

sad me zanima hoće li nama na sbb-u postati dostupna optika tamo gde je nije bilo

Vi bre niste sasvim svoji, ovamo za 100 dinara raskidate ugovore, pretnje sa advokatima, gledate ko daje jeftinije i po 1 din. 24 meseca, a sad se bavite birokratijom sa N1 i Nova s. Savršeno me boli uvo za njih. Svi oni su u dilu povezani i imaju koristi.

Nazad
Vrh Dno