Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trebali bi svi da postavimo pitanje SBB zasto Telemah Hrvatska (takodje United Media) ima samo 2 paketa i to najmanji od 1 gigabit kroz 500 mbps i drugi opticki od 2 gigabita kroz 2 gigabita upload za ISTE cene kao kod nas???

Nas ovde zavlace sa 200mbps i uploadom od 30 40 60mbps. Bruka i sramota sta rade.

Da ne kazem da je bruka da predstavljaju promo brzinu 1000/500,a to minimalna brzina u HR.

Dakle SBB nas dere, ponizava i ocigledno su im korisnici u Srbiji zadnja rupa na svirali.

Slobodno proverite Telemah hr i uverite se sami.

Jadno SBB, prejadno sta rade!

Zato sto je tamo postavljena optika, a kod nas je u velikom procentu coax koji to ne moze da isporuci.

Vec godinama pisem da premium kod nas ne treba da se placa vise od 3000 dinara ili 10 meseci za dinar sto sad nude, toliko i vredi. Ali nekome je dosta i -20%...

Lagila teta. Naravno da postoji, nego moraju jos jedno 3-4 puta da ti ponude 100mbs ubrzanje i dodatne kanale, pa ces tek onda otključati "next level" pogodnosti.
Ja sam se 6 meseci pre isteka UO sa MTS-om ganjao sa SBB-om i na kraju sam dobio 12 meseci 1 din, 12 meseci full cena + free mash.

Novembra sam otišao u SBB da potpišem Raskin ugovora pošto je isticao u decembru. Pozvali me iz njihove službe. Rekao im da imam ponudu Mts-a za 12 meseci po 1 din. Dali su mi Eon Premium 12 meseci po 1 din. Ugovor 24 meseca.
E sada do tada sam imao mogućnost da koristim 2 Eon Smart TV aplikacije. Vidim da su mi sada smanjili na 1. Zvao ih, prave me budalo kako nikada nisu imali u ponudi 2 Eon Smart TV aplikacije . Neverovatno.
Jedino ako nisi uzeo EON box. Ako ga ne uzmes imas onda 2 smart aplikacije. Znam za taj slucaj.

Je l moze da se zameni d3 mini za eon box?

Sta košta?

Btw upravo sam preko call centra dobio informaciju da promo brzina sa cenom aktivacije 0 din kosta 4000 din i da je zato racun od 260 dinara. Na moju opasku da u aplikaciji stoji promo dodatak i cena 0 din i da ni u cenovniku zvanicnom nema te cene dodatka od 4000 din, ljubazna teta kaze ne znam ja sta stoji u vasoj aplikaciji aktivirali ste dodatak od 4000 i to je to. Ja kazem da i dalje stoji napomena na brzini PROMO, pametnica kaze pa taj paket se zove PROMO :D
Kao jedan od retkih zadovoljnih korisnika SBB od samog pocetka mogu da kazem da je ovo totalna katastrofa. Klasicna prevara, mogli su da stave da je dodatak i 100 000 pa da im dugujem 6000 za ta dva dana. Princip je jasan, lov u mutnom. Videcemo kako ce da se zavrsi prica.

Edit: upravo mi je downgrade-ovan "PROMO" paket :D i gle cuda ponovna aktivacija 0 din, pa ko se upeca.
Meni je stigao normalan racun kao i pre. Brzina mi stoji 1000/500 i da mogu jos da aktiviram taj dodatak.
IMG_9107.jpeg
Kada sam pisao korisnickoj podrsci jos pre 2 nedelje, receno mi je da rade na podizanju brzine. Videcemo kako ce ovo na kraju da se zavrsi 😅

Eon premium poskupljuje od 01 septembra.Kakva su prava za raskid i moze li se raskinuti koliko sada daje MTS po dinar a koliko YETEL

Povecanje brzine na 1000/500 nije 0 din. Dobio u racunu stavku na 1.292,00.
1722847668580.png
1722847713919.png

Eon premium poskupljuje od 01 septembra.Kakva su prava za raskid i moze li se raskinuti koliko sada daje MTS po dinar a koliko YETEL
Da, koliko vidim u novom cenovniku za avgust, poskupeli su za 100 rsd. Konkretno EON duo premium. Što će reći da će računi u septembru imati veću cenu. Nigde nisu objavili da poskupljuju. Možda će nešto pisati na papirnom ili pdf računu, za juli, koji nam uskoro stiže?

Ja nemam na racunu povecanje brzine 1000/500. Racun mi je isti kao i prethodni mesec.

Povecanje brzine na 1000/500 nije 0 din. Dobio u racunu stavku na 1.292,00.
Pogledajte prilog 452906
Pogledajte prilog 452907
Pre nego sto sam ukljucio ovu opciju sam zvao da pitam da li je to sigurno 0 din. Prvo su bili zbunjeni sta pitam, pa posle kada je operater proverio dobio sam info da je zaista 0 din.
Obavezno ulozi reklamaciju na osnovu ova dva screenshotova. Lopine!
zvao sam da podnesem prigovor. Kaze da ce mi se javiti kada dobije vise informacija.

Videcu kad dodje racun sta je konkretno ta stavka, ali ljubazna teta je rekla da je paket 1000/500 koji se zove PROMO 4k din :D

Poslednja izmena:
Mislim da nisu ispoštovali zakon. Morali su obavestiti javnost i korisnike 30 dana pre nego što promena cena stupi na snagu. Dakle, trebali su to uraditi 1. jula, obavestiti korisnike da od 1. avgusta počinje pružanje usluga po novim cenama. Tako da oni koji raskidaju ugovor plaćaju po starim cenama to vreme do primene novog cenovnika. Ovako ispada da su poskupljenja već na snazi (od 1. avgusta) i da svaki račun za usluge u avgustu će već biti racunat po novim cenama. Korisnici koji raskidaju ugovor, poslednji račun će plaćati po novim cenama sa kojima se nisu složili.

Mislim da nisu ispoštovali zakon. Morali su obavestiti javnost i korisnike 30 dana pre nego što promena cena stupi na snagu. Dakle, trebali su to uraditi 1. jula, obavestiti korisnike da od 1. avgusta počinje pružanje usluga po novim cenama. Tako da oni koji raskidaju ugovor plaćaju po starim cenama to vreme do primene novog cenovnika. Ovako ispada da su poskupljenja već na snazi (od 1. avgusta) i da svaki račun za usluge u avgustu će već biti racunat po novim cenama. Korisnici koji raskidaju ugovor, poslednji račun će plaćati po novim cenama sa kojima se nisu složili.
Upravo tako, zbog toga su trebali da obaveste ljude preko sajta. Ja da imam premium paket ozbilju frku bih digao.

Da li se osim premiuma povecava i full paket?
Ja koliko vidim, cena za EON Full je identična kao i pre, 4249 RSD za UO.
Ja sam pre mesec dana potpisao UO na 24 meseca i baš ta cena mi piše za 12 meseci koliko ću da plaćam.

Prvo treba da razjasnimo da li se razlikuju cene u cenovnicima za jul i avgust. Ako neko može da uporedi. Ako se ne razlikuju, onda nisu poskupeli u avgustu i čekamo da vidimo nove više cene u septembarskom cenovniku. U tom slučaju, ako misle na cene iz septembarskog cenovmika (koji jos uvek nije objavljen i cene su nam nepoznate), na vreme su počeli da obaveštavaju.

Kakve funjare, na sajtu nema ništa, na računu dole sitno, to će videti jedan od 100 ljudi u vrh glave.
Eon premijum paket.
Došlo vreme za rastanak.
Kako ide, ide se u poslovnicu da se podnese zahtev ili odmah sa opremom?

Ostavi opremu jer ces morati jos mesec dana da platis pa sto da ne koristis uslugu,za to vreme.

Šta se vraća osim rutera i tv opreme, jel idu hdmi i lan kablovi, telefon valjda ne ide, to nemam pojma gde je.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno