Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo uredjaji,bez kablova i moze bez daljinskih. Bez telefona isto.

Napajanja, ruter, d3/eon/karticu i daljinski/e vracas, ostalo ne moras. Ako nemas kutije nikom nista i telefon ostavljas.

Evo je specifikacija na racunu za 2 dana koriscenja 1000/500 paketa...
1000055234.jpg

Ne verujem da ce vam dati bez otkaznog roka, jer u Opstim uslovima postoji otkazni rok od mesec dana. Ja sam se ganjao sa njima jako dugo oko toga i nisam isterao do kraja.

Napajanja, ruter, d3/eon/karticu i daljinski/e vracas, ostalo ne moras. Ako nemas kutije nikom nista i telefon ostavljas.
ne mora daljinski.

Ja u nedelju vratio bez daljinskih (dva komada). Nisu pravili problem.

Samo još jednom da kažem što je već milion puta rečeno: EON app (sve vrste) i box je svetlosnu godinu ispred iris-a.

Drug mi sredio paket pre 7 dana u BG , 12meseci po 1 rsd. Radi sve full. Optika je.
Ja sam prezadovoljan

Dali je neko sa Premium paketa podnosio zahtev zbog ovog poskupljenja ,kakve su njihove ponude

Evo jedne zanimljive stvari,nadovezuje se na moj post o raskidu ugovora sa SBBom. Podnet je zahtev 10.6. i kao nisu zeleli da prihvate odmah uređaje već otkazni rok traje do 10.7. Ja uredno sacekao,i zbog odmora poranio,vratio im 8.7.24. Potpisao,i platio zaduzenje 5120rsd cini mi se. Posle 10og ja odem na moj sbb koji je ostao aktivan,pise sve aktivno. Ja nazovem i kazem ljudi ,raduzio sam se ukinite nalog i ponistite ove lazne podatke. Da bi danas evo koji je datum avgust,dobio jos jedan racun od 1680rsd na kontu zaduzenja koje dugujem za tih par dana koje sam usao u jul.Jos sam ja pitao prilikom poslednje uplate ,da li sam potpisivanjem reversa i isplatom zavrsio sve sto dugujem,kazu, DA. Em im poklonis 5000 na kontu otkaznog roka,em zickaju jos. A mojsbb profil pokazuje jedno,oni govore drugo..sta je sledeci mesec,opet neka skrivena taksa..Odakle im pravo nakon raduzivanja bilo sta naknadno da racunaju jos i da prikazuju lazne aktivnosti na sbb nalogu.Ja sam to sve lepo printscreenivao u pdf,odem do poslovnice oni kao na njihovim racunarima to nevide. Izgleda mora advokat tu. Pre 15ak godina namestili su tako mom starom da za neki navodno dug od stotinak dinara reversa,potrazuju dug,i to greskom servisera koji nije preuzeo uredjaj u dogovorenom roku vec je cale sam odneo da razduzi. Izgleda da je doslo vreme da nam advokati proveravaju inugovore nakon potpisivanja a i raskida. A ovaj bezobrazluk,nepamtim..

Zar ti to nije tih 10 dana jula 1680? Ti jesi platio 5120dinara jun ali nisi 10 dana jula.

Dali je neko sa Premium paketa podnosio zahtev zbog ovog poskupljenja ,kakve su njihove ponude
Pregovoi u toku! Uskoro opsirnije.

Zar ti to nije tih 10 dana jula 1680? Ti jesi platio 5120dinara jun ali nisi 10 dana jula.

Pregovoi u toku! Uskoro opsirnije.
Pa jesu, ako racunas da je nesto sto je ugaseno bilo korisceno. El si video ti negde da mozes uopste da potpises raskid ugovora a da ti obracun za zaduzenje stize tek nakon toga? Ja nisam. Obicno nedaju da se raskine dok ne izmiris sve. Razumem ja tebe sta si hteo da kazes,ali operaterka mi je rekla da gospodine sa vasom poslednjom uplatom sve ste razduzili i nemate vise nikakve obaveze prema nama 🙂 Nisam cak ni 10og vratio,vec 7.7.24 evo citam sad..

Ako si ušao u novi obračunski period, račun će ti tek stići i treba da se plati, bez obzira sto si ti završio sa njima.
To što ti je operaterka rekla, to je druga priča.

Ako si ušao u novi obračunski period, račun će ti tek stići i treba da se plati, bez obzira sto si ti završio sa njima.
To što ti je operaterka rekla, to je druga priča.
Ima i tu istine.Nego sta cemo ako sada zbog mojsbb naloga koji pokazuje neistinite parametre stigne sledeci mesec 432rsd zbog odrzavanja vazuha unutar sobe u kojoj je bio eon uredjaj kao i koriscenja mog SBB ghost profila iz zabave 😂 Mislim razumem ja sta ti kazes,ali taj obracunski period em je iznudjen otkaznim rokom,em je ovo druga iznuda,nema tu niceg stvarno obracunatog.Ja sam na putu bio sve pogaseno,u ormaru,nego ajde tih 5120rsd je stvarno moralo da se plati ,taj raskidni period..ovo drugo je jajarenje cisto. Ja nikad nisam pravio problem kad je nesto posteno,ali ove kvazi fore i fazoni,ovo nema smisla.Bas me cudi da se to predstavlja kao normalno.Mene uooste ne zanima obracunski period,jer pravno nemozes da naplatis nesto posle raskida,to su trebali ranije da obracunaju,to je njihov problem. A za ove lazne podatke ce tek da odgovaraju,aktivan uredjaj koji je vracen- samo da nije..

Onda ne platiš jer imaš papir da si podneo zahtev za raskid ugovora, da si vratio opremu mesec dana kasnije, i da nije postojao osnov da ti naplate nešto u avgustu.

Da ne citiram sada bilo koga, ali po mom misnjelju od dana kada vratim opremu, tog dana treba sve da prestaje, a ne da mi oni produzavaju jos mesec dana na neke glupe fore. Pod ugovornom obavezom nisam i ne vidim zasto sam duzan da budem korisnik jos mesec dana, osim ako mi to nisu podvalili da potpisem u ugovoru.

Naravno, ako sam npr prekinuo 15. avgusta, onda u septembru treba da mi dodje pola racuna da platim, mada bih ja radije da oni meni odmah naplate tih pola meseca, kao sto sam npr radio sa Beotelom kad sam raskidao sa njima internet.

Ako se podnese zahtev za raskid moze li se posle npr 15 dana u toku tok otkaznog roka predomisliti i kako se onda povlaci taj zahtev

Месец дана отказног рока је у општим условима, потписивањем уговора прихваташ опште услове.

Normalno je da naplate 8 dana korišćenja u julu, ne razumem koji je sporan deo u tom računu od 1680 din. Sve posle 8.jula.nemaju osnova da naplate.
Btw, može da se raskine ugovor, vrati oprema i ostane dužan. Ja dugujem dva računa, za jun i za jul i stići će mi za 4 dana avg. Tog dana sam vratio opremu a nisam platio dva pomenuta računa (platiću jun za neki dan a jul i avg kasnije).

@skele možeš i rado će te primiti nazad a gledaj da sačekaš da te pozovu i ponude promociju/popust, jer im je usluga preskupa.

Zato ako vam ugovor ističe 29 septembra vi ga podnesite 29 avgusta.
Jedino ovako sa SBB-om i nećete platiti ništa dodatno, pri čemu treba voditi računa kog meseca se podnosi zahtev za raskid, jer je otkazni rok 30 dana, a neki meseci imaju 31 dan.
Sa MTS-om se donese oprema dan nakon isteka UO i ne plaća se ništa dodatno.
Ja sam ovako radio i nisam ništa dodatno plaćao što nisam želeo.

Koliko daju za premium posle podnosenja zahteva za raskid

10-12m/1rsd, kako ispregovaras...

Ugovor mi ističe u septembru, u pitanju je EON FULL, najbolje što su mi trenutno ponudili je 12 meseci 20% popusta.

Da li neko zna, da li bih posle podnošenja zahteva mogao da očekujem neku bolju ponudu? Vidim da ljudima sa premium paketom nude 10-12 meseci za 1 dinar posle podnošenja zahteva za raskid.

Ne znam sta reci, ja sam se tek juce konacno dogovorio a danas mi istice otkazni rok. Bio sam spreman da predjem kod drugog provajdera koji nudi optiku i slicne uslove da se nismo dogovorili. Obicnu zovu brze ali je sezona godisnjih odmora pa mozda i to malo otezava i njima posao.
Stvarno ne znam cemu ovoliko mucenje oko toga, ja sam pokrenuo pricu sa njima jos u maju mesecu. Ovo ispade cenkanje bukvalno kao na pijaci.

Meni za mesec dana ističe 18 meseci po 1 dinar na premijm paketu, nakon čega mi ostaje 12 meseci puna cena uvećana za poskupljenje .
Da li je neko raskinuo ugovor pozivajući se na poskupljenje?
Jasno je da nakon raskida ostaje još mesec dana ugovorne obaveze i onda ćao.

Da odgovorim samom sebi na ovaj moj glupi i nedorečeni post iznad, pošto nisam stigao da ga editujem ranije.... Moguće je, naravno., samo je pitanje kako će obračunati uslugu za avgust..
Proveriću šta su mi opcije da iskoristim promenu cene u svoju korist i izvučem maksimum od nekog drugog, pošto imam više operatera na adresi.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno