Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nije važno. Čisto sam hteo da probam aplikaciju, nemam problema sa Internetom, sve radi ok.

Pozdrav, da li neko zna šta se dešava sa ugovorom ako se otplati uređaj koji je uzet na rate pre vremena ? Da li nastavlja po postojećoj ugovornoj obavezi ili se skida UO, ili preporučuju novu UO ? Bio sam i dve različite poslovnice, i dobio dva totalno različita odgovora ...

Pozdrav, da li neko zna šta se dešava sa ugovorom ako se otplati uređaj koji je uzet na rate pre vremena ? Da li nastavlja po postojećoj ugovornoj obavezi ili se skida UO, ili preporučuju novu UO ? Bio sam i dve različite poslovnice, i dobio dva totalno različita odgovora ...
Zavisi koji provjder !?

Pomoc u vezi sa povezivanjem.
Sbb Ubee modem/ruter.
1.)Lan1 ili Lan2 se koriste za spajanje sa novim ruterom? A lan 3i4 se koristi za eon box?
2.) Kad sve lan utp kablove prikačim u moj tp link ruter i prebacim wifi na njega, da li mogu i dalje da koristim lan3 i lan4 port na Ubee ruteru za eon box? Ili moram sve na tp link?
3.) Da li da disejblujem wifi na Ubee ako sam ga wlan-om spojio sa tp link wi fi ruterom?
Hvala.

Eon boxu za rad treba lan port za internet (1,2), a preostali sluze za d3 box.

Inace na tvoj ruter spajas samo jedan port, npr. Prvi.

Eon boxu za rad treba lan port za internet (1,2), a preostali sluze za d3 box.

Inace na tvoj ruter spajas samo jedan port, npr. Prvi.
Hvala na brzom odgovoru. A da li treba da u Ubee iskljucim wifi? Ili ne diram nista? Samo da lan1 spojim na tp link i to je to?

Ja bih samo stavio razlicit WiFi channel, tako da se ne podudara sa drugim ruterom, npr. na ubee wifi channel 1, a na tp-link channel 11.

nema potrebe da WIFI radi na oba rutera, ako vec imas svoju WIFI mrezu preko TPlink rutera onda ugasi na Ubee. Takodje mozes da napravis i DMZ zonu i da sve preusmeris na svoj TPlink. Ali ako sve to ne umes onda kako i sam rece samo bocni, ali onda ne vidim svrhu jer Ubee i nije toliko los, tj nije Tplink puno bolji (doduse zavisi koji ruter imas)

Tplink Ax55 archer. Tek treba da ga prikljucim. Upravo ga kupio. Ma ubee mi nije za pohvalu. Do spavace sobe wifi padne bar 40% nekad i vise. U pravu si, kompikovano mi je dmz da setujem👍. Jedino bi bilo pozeljno da ne zauzimam lan portove na tp linku za eon box. I ovako ih je malo (4) a imam bar jos toliko uredjaja koje vezem lanom. Zato sam hteo da eon box ostavim zaboden u npr. ubee lan 2, ako to uopste pije vodu… probacu

У спаваћој соби се раде и неке друге активности осим спавања, телевизор и интернет их убијају.

Neko jos bez signala u Nisu na potezu oko Delte?

Imam u stanu EON opticki internet, ali treba da se prebacim u drugi grad u stan gde je takodje eon optika (ali je bez uredjaja, podstanar je odneo sa sobom sbb ruter, ali ga jos nije prebacio na drugu adresu).

Da ne bih bio par dana bez interneta dok podstanar ne iskljuci iz stana sbb, pa ga opet prikopcaju, da li mogu samo da prenesem eon ruter i ukopcam i on ce da radi? Ili mora cela procedura u SBB prvo da se odradi (iskljuci i prebaci internet).

Imam u stanu EON opticki internet, ali treba da se prebacim u drugi grad u stan gde je takodje eon optika (ali je bez uredjaja, podstanar je odneo sa sobom sbb ruter, ali ga jos nije prebacio na drugu adresu).

Da ne bih bio par dana bez interneta dok podstanar ne iskljuci iz stana sbb, pa ga opet prikopcaju, da li mogu samo da prenesem eon ruter i ukopcam i on ce da radi? Ili mora cela procedura u SBB prvo da se odradi (iskljuci i prebaci internet).
Za obican (kablovski) net znam da ne moraju nista da oni podesavaju (selio modeme tamo vamo 2X BG i PA), samo dodju u nekom momentu i premere da li je signal kako treba, za optiku mozda mora nesto...

Можда ће требати да пусте сигнал кроз влакно које долази до стана-куће.
Као када су биле парице за телефонски прикључак.

Poslednja izmena:
Podstanar vec ima sbb, samo je sklonio uredjaj svoj, a trenutno je na moru.
Treba da ima signal.

Verovatno moraju da podese opremu.
Probao sam to sa mts optikom i nije radilo. Bitno je da serijski broj ONT uredjaja bude onaj koji se vodi kod njih za tu lokaciju.
Ne garantujem da je isto za sbb naravno.

Ja sam imejlom poslao prigovor na povećanje cene i tražio samo da mi ostane ista cena do kraja UO. Odgovorili isti dan i rekli da su prosledili nadležnoj službi. Javila se juče žena iz te službe i ni za kakvo pregovaranje nije bila raspoložena. Samo se držala priče da oni imaju pravo da povećaju cenu, a da ja imam pravo da raskinem ugovor zbog poskupljenja i da to mora lično u poslovnici. Višegodišnji sam korisnik EON Premium paketa. Od ponedeljka odoh do poslovnice, pa ćemo videti...
Da se nadovežem na svoj post, juče otišao do poslovnice, tražio raskid ugovora zbog poskupljenja, ništa nisu prigovarali, čak sami ponudili da se ugovor odmah raskine, bez otkaznog roka, ali sam ja ipak tražio otkazni rok jer mi to više odgovara, a i da vidim da li će neko pozvati sa nekom dobrom ponudom za ostanak. Mada, s obzirom na to da su sami ponudili momentalni raskid, sumnjam da će neko zvati.

Da se nadovežem na svoj post, juče otišao do poslovnice, tražio raskid ugovora zbog poskupljenja, ništa nisu prigovarali, čak sami ponudili da se ugovor odmah raskine, bez otkaznog roka, ali sam ja ipak tražio otkazni rok jer mi to više odgovara, a i da vidim da li će neko pozvati sa nekom dobrom ponudom za ostanak. Mada, s obzirom na to da su sami ponudili momentalni raskid, sumnjam da će neko zvati.
Mozes pozvati Kontakt centar i traziti 12 meseci za 1din. ili raskid, nista te nekosta da trazis svoje uslove poslovanja.

Pozdrav,
Imam neki stati D3 Gold paket odavno mi je istekla uhovorna obaveza.
Treba da idem do njih da trazim neki Eon paket trazicu im 12 meseci po 1 dinar ostalo da ide regularna cena.

E sad ako sam dobro razumeo, oni nude vise nekih modela box-a i rutera pa da li imaju neki koji si bolji od ostalih koje bi trebalo da trazim ili?
Hvala

Možeš da tražiš šta hoćeš a 12 meseci nećeš dobiti sigurno.

Zar nije vec dosta ljudi trazilo 12 meseci i dobilo? Eventualno neko izvuce tipa 10.

12 cu da trazim ispod 9 ne pristajem i cao.
21 godinu sam korisnik (kapiram da ih ne zanima) ali ne zanima ni mene

Dobar dan.
Da li neko zna koja je rezlika izmedju D3 mini uredjaja modela GCH-2720 i GCH-6720 ?
Mislim da vizuelno izgledaju isto ali da li ima neke razlike u karakteristikama uredjaja, brzini, kvalitetu slike.......

Zar nije vec dosta ljudi trazilo 12 meseci i dobilo? Eventualno neko izvuce tipa 10.
Pošto mi ugovor ističe sad u septembru, tražio sam im da mi daju najbolje ponude za produženje (u pitanju je EON FULL paket), uglavnom ono što su mi ponudili je sledeće: 4 meseca za dinar, 6 meseci 50% i 12 meseci 20%. Neće da ponude više ni 24 meseca 20%.

Tako da mi nije jasno kako su ljudi dobijali 10-12 meseci za dinar, mada nisam ni pokušao da podnesem raskid ugovora.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno