Naravno da znači

Lošija usluga uz
kao pametniji uređaj.
Zamisli ti to sad... ja ću kao da pristanem na promenu sa A na B (ili možda i C):
A) D3i gde za 1090 din mesečno ukupnih troškova dobijem osnovni paket + 1 Albis risiver (sa "samo" 3 dana "catch-up") + EON na 3 uređaja
istovremeno da koristim kad mi malo tih 3 dana i hoću 7 dana i hoću na svim kanalima da gledam iz početka + 1 SmartTV "slot" za sekundarni TV. Sve to za 1090 din meni kao "legacy" D3i korisniku...a ostalima je koliko beše 1395??
B) 1500 din mesečno je minimum, i to za varijantu: nemaš risiver nego eto ti 1 SmartTV app pa gledaj + još 1 stream za komp. Znači više para za 2 stream-a ukupno nego na D3i za 5 (risiver, SmartTV app + još 3 stream). ccc.
C) 1500 din + ako hoćeš risiver za dumb TV "priključna taksa" od 6900 din + 290 din svaki mesec, ako gledaš da ne daješ tolike pare u startu za EON STB onda si primoran da plaćaš minimum EON Full koji je 1999 din mesečno (kad preračunaš dat novac sa period od 2 godine dođeš na isto, uzeo Light + rentu ili Full bez rente... jedino kome je tooooliko značajna razlika tih + 30ak kanala) i da daš "samo" 3450 din za taj EON STB i nemaš rentu.
U varijanti sa Eon Full sa (EON STB) te za period od 24 meseca u proseku košta 1.818 dinara!
U varijanti Eon Light (sa EON STB) te za period od 24 meseca u proseku košta 1.876 dinara.
Lepo su oni to smislili, da im samo za TV uslugu daješ 2000 din mesečno dok Telekom u sklopu Box4 paketa za 4.299 daje do 3 TV-a risivere bez renti, taksi i u čudesa, 50 Mbps net, fixni i mobilni sa neograničenim minutima. Još kad upariš još koji mobilni broj i aktiviraš onih 100GB mobilnog neta bonusa...
Jeste Telekom IPTV ponuda kanala krš, ali ... ću da istrpim

Kad dođe to toga da mi SBB više ne da da imam relativno ok ukupnu cenu a kombinaciju usluga koja je u fazonu "najbolje od svakog" onda ću konačno da poglenem pritisku ukućana i da uzmem Box paket prvi put u životu. Ili ću da se preračunam da vidim koliko se isplati da uzmem TotalTV kad "ukinu" D3i.
Ja koristim već par godina u nazad kombinaciju 50 Mbps VDSL + D3i + Telenor. Fixni + net + D3i plaćam 3.150 mesečno... zato sam do sad bio relativno zadovoljan time što imam i koliko plaćam pa mi Box paketi nikad nisu bili previše interesantni.