Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Jedino da ponude zamenu bez priključne takse i plaćanja rente, drugačije nema smisla.

Ja sad placam 1380d za dva uredjaja. Ako mi budu zamenila besplatno za dva nova,mozda i progutam cenu od 1490d. U suprotnom se rastajemo.

A kuda kada se rastanete? [emoji16]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Posto imam Mibox za manje ili slicne novce uzmem sve kanale svih provajdera ;) .

D3i mini me postoji. Postoji D3 mini, ali to je za one u SBB mreži.

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Jedino ako omoguce stari d3i uredjaj kao dodatni,mada ne verujem posto ocigledno gase d3i servis.

Možda će na Albis 8083 da budže neku (osakaćenu) verziju EON platforme i to nude za dodatne TV-ove? Ako su dovoljno dalekoj otišli sa "razvojem" SDK / embedded Linux rešenja pre nego što su batalili i rešili da je najlakši pristup "uzmi AndroidTV i zvekni app koji smo već napisali".

Kao što sam pisao u prošlosti nekoliko puta nekad davno kad je tek krenuo EON je na United Cloud sajtu u delu gde nude provajderima za prodaju tu svoju platformu i CDN mrežu stojala informacija da Albis SceneGate 8083 je među podržanim uređajima za njihov (tada verovatno još uvek nepostojeći / u "fazi razvoja") SDK toolkit.

To najbolje ko ima koga da pita da pita nekog ko je Beogrid korisnik... ako se ne varam njima su ko je hteo više od jednog TV-a davali kombinaciju 1 EON STB + ostalo D3i Albis (sa starom Zappware Nexx platformom?). Pa da pita i da li su njima najavili tu zamenu svih Albis-a.

Mada čim najavljuju da će svi biti prebačeni do kraja godine pretpostavljam da je ideja da nakon toga više ne plaćaju licencu za tu staru platformu... samim tim da će i za Beogrid korisnike da izbacuju iz upotrebe D3i risivere.

Poslednja izmena:
Ma verovatno će ponuditi box I osnovni paket za 1500 din uz "akciju" da ne placaš rentu već samo priključnu taksu. Mada pitanje je koliko je taj Box dobro i dugoročno rešenje sa tom konfiguracijom.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa verovatno će probati taj pristup na prvu loptu. Ali kontam da nije baš tako mali procenat ukupnog broja D3i korisnika koji koriste više od jednog risivera, i da prilično mali procenat od toga ima SmartTV sa OS za koji postoji EON app... tako da rizikuju da izgube dosta korisnika jer retko ko je blesav da plati 2 takse + rentu bar za dodatni risiver + da proguta i poskupljenje Start paketa.

Pretpostavljam da će deo možda preći na Total (sa logikom tamo nema priključne takse za svaki dodatni risiver već "samo" renta) a ostatak će da ode ili na Telekom Box pakete ili nekog od provajdera koji nude kombinaciju DSL + neka IPTV varijanta (Orion, EuNet, Beotel?).

Ne bi me čudilo da se tako završi priča, da misle da će na dosadašnji profit da dodaju profit od uvaljivanja tog EON STB po totalno nerealnoj ceni... da su ludi toooooliko spremni da trpe sve samo da bi gledali taj SportKlub, N1, Fox.

A gomila Albis risivera koje su već platili i otplatili će da skuplja prašinu u magacinima... umesto da ulože neki keš za plate DOMAĆIH programera da završe taj Eon SDK toolkit i da onda samo migriraju Albis sa stare na novu platformu.

Sad svojim korisnicima koji koriste sve njihove usluge traže taksu za eon box a vi očekujete da će vas da oslobode nema šanse.Novi gazda kreno novu politiku sve što može da se naplati naplati.

Niko nista dobro od njih ne ocekuje,narocito sad kad ima toliko mogucnosti za razne servise. Na sreci monopol se lako zaobidje.

@jok: Ja očekujem da usluga za koju SBB ne obezbeđuje 100% infrastrukture (= ne obezbeđuje protok koji se koristi za isporučivanje TV sadžaja) niti isti kvalitet "slike" ne može da ima istu cenu kao varijanta "u mreži"... a još kad na to dodaš da su za iste pare "u mreži" davali gratis 1 EON STB + 2 dodatna "manje pametna"/"bez catch-up funkcionalnosti" bez ikakvih taksi a od "van mreže" korisnika hoće da za iste pare ne daju nikakav risiver nego "eto ti pa gledaj na SmartTV" ili "utripovali smo da vam dajemo nVidia Shield nivo uređaja, a ne KAON plastikaner od 40$" cenu od 13.000 din (ako misliš da izbegneš mesečnu rentu i za primarni TV. )

Zato je originalna "promo" cena D3i od 990 din bila koliko toliko realna i prihvatljiva za to što nudi, kad se uporedi sa cenom ekvivalentne usluge "u mreži".

I niko od njih nije tražio da im se menja postojeća usluga i postojeći risiver. Oni to rade iz finansijskih razloga (ne isplati im se da produžuju licencu za staru platformu?). I zato za "legacy" korisnike moraju da se prave kakvi takvi ustupci da bi ih uopšte zadržao kao korisnika kad dođe vreme da im remetiš navike i kad uvaljuješ objektivno skuplju a i lošiju / manje stabilnu uslugu (zbog lošeg uređaja na daleko zahtevnijoj platformi).

I niko im ne brani da odrade stvari tako da imaš "premium" i "običan" risiver gde je običan za dž kao i do sad a ko hoće "premium" i da "pretvara TV u SmartTV" njemu uzimajte pare.

Pogotovo kad ovaj Albis sa tehničke strane zadovoljava neophodnu specifikaciju za EON platfomu. Nisu prešli na HEVC kodek pa da moraju da menjaju uređaj jer stari podržava samo AVC kodek.

Ko zna, možda će da se odluče da krenu u nabavku još većeg krša od Android uređaja / još jeftinijih (u nivou ovih što deli ExeNet, Orion...) i da to bude "običan" koji se nudi OTT korisnicima bez taksi, renti i čudesa.

Lepo zboris shamanNS - ali izgleda da su im poslovne odluke ludilo. Ja sam korisnik Beogrida. Problem je sto sam tamo vezan i sa fixnim koji je prebacen kod njih.
Videcemo kako ce to ici.
Imam tri D3i uredjaja (2 u paketu + jedan doplacujem). Samo neka objasne sta u tom slucaju - da zamene jedan D3i za jedan EON STB a da povuku ona preostala dva - a na druga dva TV-a da cast-ujemo sa telefona jel?! LOL.

Da li ovi novi EON paketi koji menjaju D3i,dozvoljavaju samo jednan nalog u isto vreme za mobilnu EON app???

Pa piše tamo na sajtu "1 od 3"(sakrili su to na "i" ikonicu, kad uradiš mouse hover)... Znači da možeš da registruješ 3 uređaja iz "multiscreen" kategorije (= sajt, mobilni ili tablet) ali samo na jednom od njih možeš da gledaš stream, i možeš da registuješ 1 SmartTV. Tako da je to u praksi 1 SmartTV stream + još 1 dodatni. I čak i kad ne gledaš ništa preko SmartTV app ni tad ne možeš da gledaš istovremeno na 2 mobilna/browsera/tableta.

Ostalo samo neko da potvrdi šta se dešava kad se uzme i EON STB, koliko je max streamova: 2 ili 3.

Znači li to da dobijamo poskupljenje + umanjenje usluge?
Ono što je do sada bilo 1090 dinara,sada je 1999 dinara.
Čitam da EON Light od 1499 dinara nema sve one kanale ,koje sada imamo za 1090,već te kanale ima Eon TV full od 1999 dinara.Ne znam jer čitam dobro,ili grešim negde????

Poslednja izmena:
Naravno da znači :D Lošija usluga uz kao pametniji uređaj.

Zamisli ti to sad... ja ću kao da pristanem na promenu sa A na B (ili možda i C):

A) D3i gde za 1090 din mesečno ukupnih troškova dobijem osnovni paket + 1 Albis risiver (sa "samo" 3 dana "catch-up") + EON na 3 uređaja istovremeno da koristim kad mi malo tih 3 dana i hoću 7 dana i hoću na svim kanalima da gledam iz početka + 1 SmartTV "slot" za sekundarni TV. Sve to za 1090 din meni kao "legacy" D3i korisniku...a ostalima je koliko beše 1395??

B) 1500 din mesečno je minimum, i to za varijantu: nemaš risiver nego eto ti 1 SmartTV app pa gledaj + još 1 stream za komp. Znači više para za 2 stream-a ukupno nego na D3i za 5 (risiver, SmartTV app + još 3 stream). ccc.

C) 1500 din + ako hoćeš risiver za dumb TV "priključna taksa" od 6900 din + 290 din svaki mesec, ako gledaš da ne daješ tolike pare u startu za EON STB onda si primoran da plaćaš minimum EON Full koji je 1999 din mesečno (kad preračunaš dat novac sa period od 2 godine dođeš na isto, uzeo Light + rentu ili Full bez rente... jedino kome je tooooliko značajna razlika tih + 30ak kanala) i da daš "samo" 3450 din za taj EON STB i nemaš rentu.

U varijanti sa Eon Full sa (EON STB) te za period od 24 meseca u proseku košta 1.818 dinara!
U varijanti Eon Light (sa EON STB) te za period od 24 meseca u proseku košta 1.876 dinara.

Lepo su oni to smislili, da im samo za TV uslugu daješ 2000 din mesečno dok Telekom u sklopu Box4 paketa za 4.299 daje do 3 TV-a risivere bez renti, taksi i u čudesa, 50 Mbps net, fixni i mobilni sa neograničenim minutima. Još kad upariš još koji mobilni broj i aktiviraš onih 100GB mobilnog neta bonusa...

Jeste Telekom IPTV ponuda kanala krš, ali ... ću da istrpim :D Kad dođe to toga da mi SBB više ne da da imam relativno ok ukupnu cenu a kombinaciju usluga koja je u fazonu "najbolje od svakog" onda ću konačno da poglenem pritisku ukućana i da uzmem Box paket prvi put u životu. Ili ću da se preračunam da vidim koliko se isplati da uzmem TotalTV kad "ukinu" D3i.

Ja koristim već par godina u nazad kombinaciju 50 Mbps VDSL + D3i + Telenor. Fixni + net + D3i plaćam 3.150 mesečno... zato sam do sad bio relativno zadovoljan time što imam i koliko plaćam pa mi Box paketi nikad nisu bili previše interesantni.

Poslednja izmena:
Kao da svi ne gledamo iste kanale za 1090 dinara.
Kod mene imam ceo SK paket od desetak kanala+svi dokumentarci HD,plus nešto pinka.To je sada 1999 dinaraaaa???

Poslednja izmena:
Da, svi SK, plus ti neki pinkovi, plus Cinestar Premiere 1 i 2 su 1999

Da,obicni Cinestar su u pitanju.Ovo poskupljenje je duplo,uz manje EON naloga!!!!!Neko bi trebao da ih prijavi Ratelu ili kome vec.Iste kanale,uz slabiju uslugu,pod drugim imenom ,prodaju za duplo veci iznos.
Neko mora da stiti korisnike od necije samovolje.

Poslano sa mog SHIELD Android TV koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Uslovi tržišta bla bla, poboljšanje usluge (svi kanali 7 dana u nazad umesto samo 30% 3 dana) bla bla, "pretvara u SmartTV svaki TV"/ "nudimo 'premium' uređaj sa čak 2GB rama" bla bla ... i eto njima opravdano poskupljenje od koliko god %. Kad su mogli za sam D3i da šibnu cenu sa 990 na 1395 sad im se osladilo? :D Kome se ne sviđa može verovanto da raskine ugovor i briga ih.

Doduše, budimo i malo realni ti za 1090. din (ili 1395 ) nemaš sve te kanale (nemaš sve SK kanale i sve dokumentarne u HD) kao redovnu & trajnu ponudu... imaš ih samo ako ti još traje promo ugovor gde si dobijao za produženje na 24 meseca da biraš HD ili Plus paket za dž u trajanju od 12 meseci . Ja sam tad birao HD paket, i tih 12 meseci je isteklo poodavno. Tj cela nova UO mi je istekla u oktobru prošle godine.

Poslednja izmena:
Meni je istekao ugovor pre tri godine,imao sam u startu hd paket,i sada imam sve sk kanale i sve dokumentarne hd za 1090 dinara..Zalbu cu svakako podneti,jer mora da postoji zastita od 100% poskupljenja za iste kanale,to je jedina realnost.

Poslednja izmena:
Kako imaš sve ( sve = 4 HD kanala i 7 SD kanala [SK 4-10]) a da ne plaćaš "Plus" paket (u kojem su skoro svi osim SK 1,2 i 3 u HD verzijima) i da ti je istekao UO (i istekla promocija za produživanje ugovora? ) ?

Poslednja izmena:
Od pocetka sam imao osnovnu ponudu+HD paket.Posle je hd paket ukinut ,i smanjena cena na 1090 dinara,i imam to sto sada imam.Ti kanali su isti oni sto su sada 1999 dinara.
Ne znam da li jos neko ima ove kanale za 1090 dinara?

Poslednja izmena:
To je to "zlatno doba" koje SBB gura. Kao i ukidanje analognog signala pa im babe i djedovi masovno odlaze sa mreze jer nece da imaju dva daljinca (ne vide/ne mogu da skapiraju). Upucavaju se u nogu gde god stignu, menadzment im je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*izam prve vrste.

Ocigledno im je cilj da ubiju sve te jeftinije pakete od 20evra. I da samo paket od 40evra ima sve sto treba. Ako neces da placas to, dobijas na kasicicu. Ali ovo najnoviji biser - clan koji definise uslove korisenja EON usluge gde limitiraju 50% na spoljne mreze je nonsens koji ce ih upucutati u glavu ako ga budu doslovno primenjivali. Spektakl prave od TV-a u 2019. godini.
Daju ti mobilni EON a onda kazu nemoj da koristis van kuce > 50%. WTF. :whip:

@Love Hunter: EON van mreže do 50% vremena važi za EON Smart Box koji je uzet unutar SBB mreže. Dakle uz EON van SBB mreže ne važe te restrikcije, kao ni na Mobilnu ili SmartTV ili Web aplikaciju.

Hmmm.

https://sbb.rs/Binary/20791/EON-Uslovi-koriscenja-20.mart2019_v2.pdf

Član 3a:„Uredjaje SBB postpaid Pretplatnik autorizuje na svom nalogu isključivo za jedno domaćinstvo (koje uk-ljučuje i članove porodice koji žive na istoj lokaciji). Pretplatnik je odgovoran za svoj nalog i bezbednost i adekvatno korišćenje svojih aktiviranih uređaja.Ukoliko SBB proverom utvrdi da Pretplatnik (izuzev Pretplatnika koji je ugovorio korišćenje servisa van mreže SBB-a, odnosno Total TV korisnika) u toku meseca, od ukupnog vremena korišćenja servisa, registrovanim uređajem uslugu preko EON aplikacije koristi više od 50% vremena van SBB mreže, SBB može takav uredjaj da blokira, sa čime je Pretplatnik upoznat i saglasan.SBB će u svim navedenim slučajevima obavestiti Pretplatnika, kao i o razlozima onemogućavanja pri-stupa servisu.

Gde se ovde vidi da prave razliku izmedju mobilne i SmartTV/EON box aplikacije?

Vrh Dno