Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

To se dešava meni već mesec dana, ali je ono samo od sebe prestalo.
Sva sreća pa sam malo baš koristio tv...

U ponedeljak sam se prijavio za SBB D3i uslugu i danas mi je stigao STB uređaj, povezao sve kako treba i za sada imam jako pozitivne utiske što se D3i tiče. Sve radi odlično, slika je fenomenalna.

Ja koji se razumem sam te shvatio sta si mu hteo reci, ali neko ko ne poznaje dobro tematiku te nece nista razumeti. Takodje upotrebi nekad tacku, zarez i ostale znakove interpunkcije...

Elem - God bless SBB
72eb609f85fdb1d0d916aab59d5512ec.jpg
Meni se juče prvi put pojavila ova poruka ma meču Đoković -Berdih.

Jel u okviru plus paketa ulazi sport klub HD? Ili jos neki dodatni HD kanali?

Dobio d3i i u okviru promocije su start i plus paketi ali ja imam i sport klub HD koji je po njihovom konfuznom sajtu ju HD paketu...

Ne ulazi hd u plus paket.
Oni su otključali sad, oko nove godine i praznika sve kanale, osim filmskih kanala koliko mi se čini.
HD je poseban paket i plaća se 440din mesečno

A to je... Hvala :)

Da li d3i može da se poveže preko wifi i koliko je komplikovano? To mi je ključna stvar kada razmisljam o uzimanju ovog uredjaja.

Sam risiver ne može pošto ima samo Ethernet/LAN port, znači treba ti ispred njega dodatni uređaj, Access Point ili ruter koji može da radi u Client mode-u, on se kači na WiFi signal koji već imaš a od tog uređaja ide mrežni kabl u D3i risiver, i to je to.
Znači nije komplikovano podešavanje već samo treba da znaš da kupiš pravi uređaj.

Alternativa tom pristupu su oni preskupi "powerline" adapteri koji se uključuju u strujnu utičnicu a u njih bodeš mrežni kabl.

Kad se uzme i drugi D3i prijemnik (za drugi TV), da li će i na njemu biti kanala iz dodatnog paketa (konkretno HD paket), kao i na prvom D3i prijemniku?

Danas dobih opremu. Odlicna slika. Pogotovo HD. TV je Panasonic plazma, 42", budzet varijanta.
Ja sam na Beotelu 20Mbps i odlicno radi. Odlicno je i sa torentom do 1MBps, na 1,5 stuca.
Narucio sam Netis WF2411 da premostim ruter - TV. Imam losa iskustva sa UTP kablom koji se gazi. Ako te @Pittsburgh interesuje, mogu da javim kako je proslo spajanje kad dobijem ruter.

Pitanja:
- Ako gledam nesto preko 'pogledaj propusteno', da li moze da se prebaci kanal i da se kasnije nastavi sa pregledom propustenog tamo gde se stalo?
- Da li moze na 'pogledaj propusteno' da se skoci na tacno odredjen minut ili je brzo premotavanje jedina opcija?
- Da li mogu ocekivati isti kvalitet strima/slike i posle promo perioda

Pitanja:
- Ako gledam nesto preko 'pogledaj propusteno', da li moze da se prebaci kanal i da se kasnije nastavi sa pregledom propustenog tamo gde se stalo?
- Da li moze na 'pogledaj propusteno' da se skoci na tacno odredjen minut ili je brzo premotavanje jedina opcija?
- Da li mogu ocekivati isti kvalitet strima/slike i posle promo perioda

- Ne može, kada se prebaci kanal, moraš sve ponovo da vraćaš
- Brzo premotavanje je jedina opcija
- Nema razlike između promo perioda i posle promo perioda, slika je uvek ista

Što se tiče premotavanje ne znam koliko vas zna kako se premotava beše po 15 minuta od jednom? Sa strelicama levo i desno kod OK dugmeta. Ali mora da se ( sačeka da se) skloni ovaj info interfejs na dnu ekrana inače ti tasteri pomeraju selektor na info tj vodič stavke napred/nazad.

Nego jel to svima prso D3i i D3Go sad pre nekih 15 min, ili to samo u mom kraju nešto Telekom zeznuo. Neti radi a SjBB usluge jok, ni preko Telenor neta ne otvara D3Go...

edit: proradilo sr*nje.

Poslednja izmena:
Hvala za info!
Meni nije prekidalo, a gledam citav dan.

Ako jos ima neko tips&tricks kao ovo za strelicu, bio bih zahvalan. Pokusao sam da procitam temu, ali ima bas mnogo prepucavanja.

Instaliraj D3go

Komestoreko? :d
Ne mogu da se registrujem na sbb jer nisam dobio prvi racun.

Komestoreko? :d
Ne mogu da se registrujem na sbb jer nisam dobio prvi racun.

Nazoveš Call centar i tražiš/zamoliš da ti izdiktiraju ID korisnika (ti njima kažeš ono što imaš, a to je broj ugovora), uz napomenu da ti treba da bi mogao da napraviš nalog za MojSBB portal.

Pisano o tome više puta ovde, kao i o proceduri kako da aktiviraš HD kanale u promo periodu i kako se deaktivira pre isteka ako ne želiš sledeći mesec da plaćaš tj HD paket.
S obzirom da je isti sad svakako aktiviran svima do kraja januara kao poklon za NG to i ne moraš...

Zvao sam, dali su mi ID. Aktivirao. Na telefonu ne radi. Rutovan, ima instaliran exposed. Na PCu sam probao. Radi, ali sam na Beotelu. Svakako korisno. Hvala na sugestiji.

Aktivirani su HD kanali, a proceduru za aktivaciju HD kanala nisam uspeo da pronadjem ovde na forumu osim ako si mislio na telefonsku aktivaciju...
Ja bih svakako zeleo HD paket i mislio sam nazvati po isteku ovog promo perioda. Ako ima negde da se to podesi bez zvanja, molim za link. Ne uspedoh da izguglam.

Vidim na promo materijalu da sam dobio da koristim i UNIFI.

Za telefon probaj RootCloak.
Za HD mora telefonska aktivacija.

Probao sam na tabletu i radi. Ne bez problema. Kod promene strima, program se srusi. Radi dobro, ako se ide "okolo" (u epg, pa odatle 'view channel')
Zvacu ih kad mi ugase HD.
Hvala svima sto ste mi pomogli :)

@gadafi: Džabe RootCloak (koji nije radio svoj posao još i u vreme poslednje v3 verzije D3Go) problem je Xposed framework, nove verzije D3Go proveravaju i prisustvo Xposed-a.

@bmibmc: Vidi da li ti na Android-u radi ova modifikovana stara verzija : https://db.tt/JqUAjs6H

@shamanNS
Ne radi. Javi da ne moze da pusta na uredjajima sa rutom. Imam Jiayu S3 i on dolazi sa omogucenim rutom preko SuperUser svica u Settings.

Kod mene radi :D Nexus 4, Android 5.1.1, SuperSU v2.46, Xposed Framework v71 (mrzi me da updatujem xD).

@gadafi: Džabe RootCloak (koji nije radio svoj posao još i u vreme poslednje v3 verzije D3Go) problem je Xposed framework, nove verzije D3Go proveravaju i prisustvo Xposed-a.

Meni najnovija verzija radi sa Cloakom. Moguće je da Xposed pravi problem. Njega nemam.

Nego, ima li neko da mu je npr pre 2 meseca istekao jednogodišnji ugovor za D3i? Da je dobio prvi sledeći račun nakon isticanja ugovora... Pošto meni krajem februara ističe ugovor da se odmah raspitam i ako je moguće dođem do 100% proverene informacije (a ne "trebalo bi, rekle su devojčiće na 19900") šta se dešava sa cenom pretplate i naplaćivanjem D3Go i 72h u nazad uslugama? Da li se ugovor automatski produžuje pod istim uslovima? Da li treba zvati njih pre nego što istekne ugovor i izraziti želju da se ponovo potpiše ugovor( pod tim uslovima: 990 din, D3Go za dž, 72h za dž; naravno ovaj put bez "1 mesec proba, pa 2. mesec za 1 din" mi deluje sasvim prihvatljivo), ili je jedini način da se uslovi ne menjaju tj dobije isto za iste pare da se prolazi kroz smaračku proceduru "vrati im opremu, prijavi se za D3i sa druge adrese, na ćaletovo ime"?

Poslednja izmena:
Kad si uzeo opremu ? datum ?

Vrh Dno