Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

@enraged : Lupaš gluposti ;) Da je njemu SBB internet provajder pa i nekako da ih zove. Ovako Telekom je taj koji je na svom kraju setovao "shaping" /QoS kako im odgovara.

@13umble13ee: Moraš da ograničiš max download i max upload u samom torrent programu. Ili još bolje za kompletan komp da staviš limite pomoću NetLimiter-a.

To ti je za laike definitivno jednostavnije od QoS podešavanja na ruteru (koja u suštini samo određuju prioritet odlaznog/ outbound saobraćaja?).

Ja sam sa NetLimiter-om podesio download limit na 40 Mbps, ostatak je uvek slobodan za D3i i druge uređaje.
Mada kad torentujem noću kad matorci odu da spavaju (dresirao sam ih da gase D3i risiver :D ) onda naravno privremeno deaktiviram limit i skidam "pun gas" :D

Nema ništa od postavljanja i kontrole prioriteta saobraćaja sa (krš) ruterima koje daju provajderi.

@enraged : Lupaš gluposti ;) Da je njemu SBB internet provajder pa i nekako da ih zove. Ovako Telekom je taj koji je na svom kraju setovao "shaping" /QoS kako im odgovara.

@13umble13ee: Moraš da ograničiš max download i max upload u samom torrent programu. Ili još bolje za kompletan komp da staviš limite pomoću NetLimiter-a.

To ti je za laike definitivno jednostavnije od QoS podešavanja na ruteru (koja u suštini samo određuju prioritet odlaznog/ outbound saobraćaja?).

Ja sam sa NetLimiter-om podesio download limit na 40 Mbps, ostatak je uvek slobodan za D3i i druge uređaje.
Mada kad torentujem noću kad matorci odu da spavaju (dresirao sam ih da gase D3i risiver :D ) onda naravno privremeno deaktiviram limit i skidam "pun gas" :D

Pa tako sam i uradio, ali to mi nekako privremeno resenje...kontao sam da ne moram svaki put da ogranicavam i da moram da teram moje da gase svaki put uredjaje. Lakse mi ovako :)

Ne lupam ja nikada pa ni sad kad sam mu rekao.
Ako mu SjBB nije isp ja se izvinjavam ali sam tu mislio da mu je sjbb usp s obzirom da ima d3i jes da svako moze da ga ima ali sam po defaultu mislio da je kod njih.
Net limiter je privremeno resenje da sam znao da nije kod sjbba to bi mu preporucio ali kao privremeno resenje a na isp-ovoj strani je trajno resenje koje ga muci. U tom slucaju mogao bi da vidi sa mts da mu podesi prioritete da kaze da ima d3i i da zbog toga trazi.
Mts to sve podesava tj prioritete a ti lupas cisto tvojim recnikom da se posluzim.
@13umble13ee
Jel kapiras za recnik sto sam ti onjasnjavao ja kukturno par njih nekulturno pa moram da se spustim na njihov nivo da bi me razumeli jel sad vidis.

Poslednja izmena:
Ma razumem sve... Zvao sam Sbb i rekli da oni to ne mogu nego mora internet provajder...tako da cu zvati ove iz mts-a da mi to rese....a do tada ce da radi net limiter. Ukljucili mi do 20mb i imam 19,92... Znaci moze da se ima internet koji oces samo moras imati vezu ili biti uporan :)

Pazi da će Telekom/MTS da ti poboljšava iskustvo konkurentskog servisa. Otkačiće te u sekundi. U Srbiji pojedinih manjim provajderima prolazi limitiranja D3i saobraćaja, a isti uglavom nemaju konkurentsku uslugu u svojoj ponudi, kao npr Telekom što je ima.

Probaj, mada ne nadaj se. Ako nećeš fixni limit nego dinamični onda *** kupi Mikrotik ili sl uređaj. Ili prostudiraj kako funkcioniše QoS na tom Huawei, pa da bude bolje išta nego ništa rešenje...

@enraged: Al je tebi lepo sa načinom kako ti radi "logika"... Ko će imati SBB net i uzeti D3i umesto D3 (ok ima par primera ljudi koji su na nekoj levoj kablovskoj koju je kupio SBB i iz nekog razloga ne mogu da dobiju D3, al to je realno 0.0001% D3i korisnika)? I spominjati VDSL da je dobio, pisati u D3i temi.. Milion puta si već demonstrirao da ne čitaš tuđe post-ove, da odgovaraš na neka imaginarna pitanja, uvek si kao mislio ovo ono, slučajno, lapsusi...

A sta na gluposti da kazem a da se ne spustim na tvoj nivo rasprave sem: laku noc....

Probao sam ja da se igram sa QoS na HG630, ali nije bilo rezultata. Ili nisam umeo da podesim ili ne može. Ili deluje samo na odlazni saobraćaj, kao što neko napisa gore. Gotovo sam siguran da MTS neće da rešava problem sa D3i prioritetom. Rešenje je ili jeftiniji ruter sa custom firmverom (dd-wrt i tako to) ili skuplji sa ugrađenom opcijom za prioritet saobraćaja. Uglavnom AC ruteri to imaju, mada mislim da je MikroTik bolje rešenje u smislu konfigurabilnosti.

Dzabe ti sve to ako provider (kao neki) limitira protok ka/od D3i servera...

Telekom kolko ja znam ne limitira. Ja imam do 10. I super radi

Uskoro treba da se odlučim da li da zadržim MTS Box ili da menjam za neku SBB uslugu. Sa SBB nemam nikakvog iskustva. Uzeo bih kod njih digitalnu TV i internet. Fiksni ostaje u Telekomu. E sad imam specifičnu situaciju. Spratna kuća sa 7 televizora. Da li neko od provajdera ponudi nekakvo rešenje ili moram sam da se cimam oko toga? Da li neko ima nekakav predlog ili rešenje? Na svim TV mi treba digi TV. Internet se rešava sa dva wifi rutera i to i sada radi odlično.

Za D3i možeš da imaš dva prijemnika po jednom ugovoru. Za ostale vidove televizije ne znam, jer nisam korisnik, a nije ni tema ☺

Uskoro treba da se odlučim da li da zadržim MTS Box ili da menjam za neku SBB uslugu. Sa SBB nemam nikakvog iskustva. Uzeo bih kod njih digitalnu TV i internet. Fiksni ostaje u Telekomu. E sad imam specifičnu situaciju. Spratna kuća sa 7 televizora. Da li neko od provajdera ponudi nekakvo rešenje ili moram sam da se cimam oko toga? Da li neko ima nekakav predlog ili rešenje? Na svim TV mi treba digi TV. Internet se rešava sa dva wifi rutera i to i sada radi odlično.

Za D3i možeš da imaš dva prijemnika po jednom ugovoru. Za ostale vidove televizije ne znam, jer nisam korisnik, a nije ni tema ☺

Istina, ali D3i nije IPTV, tako da trosi tvoj protok, tako da i to treba uzeti u obzir - mnozi broj TV-ova sa 5 ili 10Mbps. Znaci za tvojih 7 TV-ova bilo bi dobro da imas nekih 70Mbps ili jaci net. Sve ovo pod uslovom da dozvoljavaju toliko uredjaja na jedan racun sto cisto sumnjam. Kod Telekoma mislim da je limit dva uredjaja (ne drzi me za rec, vec proveri), ali je IPTV - znaci posebna infrastruktura koja ne trosi tebi protok, tako da ne brines o tome koliko neta imas.

Obzirom kako meni D3i i uredjaji rade u poslednje vreme, a i kakva je podrska nikad u zivotu ti ih ne bi preporucio - SBB samo ako nema drugog resenja za bilo sta...

Obaveštavam vas da će 27/28 decembra u nedelju uveče na ponedeljak ujutru doći do izmena na OTTu. Na sajtu će u ponedeljak biti urađene izmene.

1. Nickelodeon prelazi iz Plusa u Start – pozicija 304 na mesto Pink Kids
2. Nickelodeon Junior dolazi u Plus na mestu Nickelodeon – pozicija 308 (Pink Kids prelazi na 306)
3. BBC Entertainment izbacujemo kompletno (on je do sad bio u Plusu na poziciji 329)
4. BBC Earth HD - pozicija 156 i 293 /kanal je u HD formatu, paket PLUS.

Na sajtu će u ponedeljak biti urađene izmene.

Izvor: SBB

http://sbbmembers.blogspot.rs/2015/12/stizu-izmene-i-novi-kanali.html

Kod Telekoma max je 4 TV uređaja, s tim da jedan STB može biti sa HD kanalima, a ostali SD. Bar je tako bilo. Za SBB nisam siguran. Mom prijatelju vdsl50/2 + sbb d3i radi odlično.

7 televizora... U kući... Kralju

BBC earth HD je odličan kanal.

Imam jedno pitanje u vezi povezivanja D3i STB uređaja sa internetom. Da li može u usb port od STB uređaja da se nakači usb ruter i na taj način da stb dobija internet konekciju?

Ne može. Samo LAN. Mislim da USB trenutno ničemu ne služi.

Imam jedno pitanje u vezi povezivanja D3i STB uređaja sa internetom. Da li može u usb port od STB uređaja da se nakači usb ruter i na taj način da stb dobija internet konekciju?
Mozes jedino nakaciti neki wifi ruter sto ima client mode, povezati ga na LAN od D3i, a nakaciti ga putem wifi na internet...

Ne može. Samo LAN. Mislim da USB trenutno ničemu ne služi.
USB sluzi za externi drive na koji uredjaj moze da snima, ali je SBB to blokirao...

Zato sam i napisao "trenutno". Možda nekada dobije ulogu :)

Resnje od 1500 ili koliko vec kosta polovan 740n uzmes taj ruter dignes DDWRT stavis preko lan iskonfigurises kao Client da se kaci na mrezu i upises wpa2 sifru ne biras virtual ssid i na lan prikacis stb ovo bi trebalo da radi koliko znam virtual ssid je virtual ap jer to na ruteru tom ubije pola protoka ovako bi trebalo da je ceo protok za one koji oce da izbegnu kablove tad se koristi samo jedan lan od rutera u client do risivera kratki moze i onaj iz kutije koliko znam i to je to samo mora da se preko lan konfigurise uredjaj pa se onda kabl ubaci posle u stb To je za one koji oce da izbegnu duze kablove
Pozdrav

Resnje od 1500 ili koliko vec kosta polovan 740n uzmes taj ruter dignes DDWRT stavis preko lan iskonfigurises kao Client da se kaci na mrezu i upises wpa2 sifru ne biras virtual ssid i na lan prikacis stb ovo bi trebalo da radi koliko znam virtual ssid je virtual ap jer to na ruteru tom ubije pola protoka ovako bi trebalo da je ceo protok za one koji oce da izbegnu kablove tad se koristi samo jedan lan od rutera u client do risivera kratki moze i onaj iz kutije koliko znam i to je to samo mora da se preko lan konfigurise uredjaj pa se onda kabl ubaci posle u stb To je za one koji oce da izbegnu duze kablove
Pozdrav

Ja koji se razumem sam te shvatio sta si mu hteo reci, ali neko ko ne poznaje dobro tematiku te nece nista razumeti. Takodje upotrebi nekad tacku, zarez i ostale znakove interpunkcije...

Elem - God bless SBB
72eb609f85fdb1d0d916aab59d5512ec.jpg

Znači nisam jedini koji to viđa kako je pao sneg... :D HD kanal?

Imam još jedno pitanje. Da li bi moj HDMI kabl umesto njihovog koji se dobija uz STB uređaj uticao na bolji kvalitet slike?

Nazad
Vrh Dno