Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

@Webb: Isti je ISP, ulica, prezime vlasnika :D :D Kuća do kuće...
Inače koliko se sećam ako ne u samom ugovoru onda tamo na sajtu gde su uslovi korišćenja stoji da je dozvoljeno korišćenje samo na adresi navedenoj u ugovoru ;) Ja nosam povremeno risiver kad *****i ne daju da se gleda SportKlub na D3Go onda moram ko ***** da premeštam risiver...

Jos ne mogu da verujem da Scince hd nema titlove.Nista zato,samo su probudili inat u meni da proverim da li za taj kanal postoje nasi titlovi i gle čuda na tom kanalu specijalno namenjenom za operatere(čitaj powerVu kodiranje) postoje nasi titlovi.Stvarno mi nije jasno sta treba da se desi pa da puste nasa slovca.Sada ga gledam na satelitu ali ako u najkracem periodu ne pusta slovca,box ide napolje.

Poslednja izmena:
Ja ih skoro sigurno odjavljujem za mesec dana kada mi istekne UO samo zbog takvih bezobrazluka. Godinu dana lažu za titlove, lažu za catchup na HD kanalima i slično. Iako mi sam D3i radi odlično ne volim da me neko pravi budalom.

Ja bi razumeo da titlova nema ali njih ima,jos bi razumeo da se Klinton pita da li da se dozvoli snimanje na usb ili ne.
Sve u svemu d3i radi odlicno ali ovi nerazumni nedostaci nemaju nikakvo opravdanje.

Na kraju otkačih D3i i prebacio račun na Total TV, besplatno zamenili, samo platio za instalaciju tanjira. Radi daleko bolje, ima više kanala i štedi ionako bedan internet od 12/2.

Ja ih skoro sigurno odjavljujem za mesec dana kada mi istekne UO samo zbog takvih bezobrazluka. Godinu dana lažu za titlove, lažu za catchup na HD kanalima i slično. Iako mi sam D3i radi odlično ne volim da me neko pravi budalom.

A najviše si ih hvalio :D

@CountMike: Šta tu ima da radi mnogo bolje?

Gde tačno sam rekao nešto što nisam sad a i 1000 puta pre toga? D3i radi odlično. Godinu dana me lažu za HD catchup i za HD titlove. I to isto kažem i sad.

Prosto je neshvatljivo da science hd kanal ima srpske titlove i da ovi panjevi nece da ih puste.Panjevima inace za to treba jedan minut.
Panjevi se prave ili mutavi ili su bas toliki panjevi da kanal ne preuzimaju sa satelita koji je namenjen za takve stvari.PowerVu risivere imaju,to znam sigurno.

Poslednja izmena:
Prosto je neverovatno da neki panjevi ne mogu da shvate da ti titlovi moraju da se plate. Koliko vam treba vremena da shvatite neke stvari?Zar ste baš takvi imbecili? Što bi oni plaćali nešto, kad mogu da deru ovce. Hvale se da imaju najveći broj HD kanala, a ništa lokalizovano.

Panj je onaj koji naplačuje uslugu i to tačno za hd paket a u toj ceni nije uračunat titl koji postoji.
Oni su trebali da to napomenu da se titl dodatno plaća,odnosno takav tekst pritužbe pišem ratelu koliko u ponedeljak.
Platio sam hd paket i hoću titlove koje distributer pomenutog kanala poseduje za našu zemlju.Uz tužbu dajem i cd video gde se vide naša slova na science HD kanalu.Ovo je klasično obmanjivanje korisnika.

Poslednja izmena:
Panjevi takođe na D3i ne nude originalni audio track tj komentatora na EuroSport-u a na D3 naravno da ima. Verovatno nema ni 5.1 audio track na RTS HD.

A najviše si ih hvalio :D

@CountMike: Šta tu ima da radi mnogo bolje?
Nema štucanja glupog prijemnika, ponekad je skoro negledljivo, isti kanal na D3Go pa ne štuca a na makini samo secka li secka. Nije baš uvek ali kada je velika gužva na tom kanalu, kao na primer za vreme prenosa tenisa.

Nema to sto pricas nekog smisla. Meni jedino stuca onog momenta kada se upali nekih prvih 10 sekundi. Posle toga mi jedino stuca ako net ima problema...

Ne štuca ali se definitivno dešava kad god je neki baš gledaniji sportski prenos da D3i "servira" verovatno najniži bitrate koji ima u ponudi...

Jel se nekom desva da kad stb ode u sleep mode ( posle 4h) posle nece da se probudi... pa moram da ga hard reset.

Nikada nisam primetio da kod gledanog sportskog prenosa slika secka ali moze da secka ako nesto skidas sa neta.
Ponekada se desi da posle gasenja nece da se ponovo upali.

Imam 12/2 internet, D3i vuče oko 2-3 na običnim kanalima, imam nekoliko načina da merim protok i na kompjuteru i ruteru tako da sam siguran da nije do toga nego sam aparat štucao, prekidao i čak ponekad vraćao nazad 2 - 3 secunde, kršina nijedna, dva puta menjana. U isto vreme ugasim njega, odem na isti kanal na D3Go i tu radi daleko bolje mada je Verimatrix addon užasan, znao da puca i zastaje sa porukom o tome. Youtube i takvi rade besprekorno, do kompjutera sigurno nije problem. Anywho, problem rešen, nema više D3i i Go niti će uskoro biti.

Sve je to isto dno dna od kvaliteta kao i njihov d3 kablovski ili njihov total ili bilo koji drugi box drugog domaćeg provajdera.Takmičenje koliko ko može ići na jeftiniji box.Ništa novo,niti bilo šta čudno.

Poslednja izmena:
Imam 12/2 internet, D3i vuče oko 2-3 na običnim kanalima, imam nekoliko načina da merim protok i na kompjuteru i ruteru tako da sam siguran da nije do toga nego sam aparat štucao, prekidao i čak ponekad vraćao nazad 2 - 3 secunde, kršina nijedna, dva puta menjana. U isto vreme ugasim njega, odem na isti kanal na D3Go i tu radi daleko bolje mada je Verimatrix addon užasan, znao da puca i zastaje sa porukom o tome. Youtube i takvi rade besprekorno, do kompjutera sigurno nije problem. Anywho, problem rešen, nema više D3i i Go niti će uskoro biti.
I ja imam slican net i isto tako ozbiljne rutere sa kojima imam monitoring uredjaja. D3i na SD kanalima kao sto sam vec pricao vuce oko 3.5Mbps u proseku, ali to radi u peakovima od po 6Mbps na sekundu, kod HD i po 9, pa onda padne i ne vuce. Cim imas neki download ako ne nastelujes malo drugacije mrezu i nemas QoS, a D3i ostane bez tih 6/9 znaju da se jave problemi. Moje pitanje je - pogasi apsolutno sve uredjaje na mrezi, proveri protok (sa D3i uredjaja koliko ti speed test pokaze) i onda probaj.

Ima jos jedna stvar koju malo ljudi zna, a ja sam je vec pominjao. Verovali ili ne internet provajderi su svesni da postoji D3i i koliko protoka vuce. Kod dosta manjih providera agregacija je nenormalna i njima se ne isplati ni da vucete 40-ak % protoka u toku dana i zato kod dosta manjih providera (iako to ne znate) imate limit prema serverima za D3i i zna cesto da stuca. Ovo vam govorim jer nije rekla kazala, vec znam da neki to rade. Tako da u vecini slucajeva ako je uredjaj ispravan kriv je iskljucivo vas provajder a ne SBB.

I jos nesto za kraj - rece kada je neki mec - neki provajderi ogranicavaju ukupan protok svih korisnika na mrezi prema tim serverima kako bi ipak omogucili ljudima da gledaju tako TV, da ne bi oresli na drugog provajdera za net, pa da ih ipak ne zeza, medjutim taj protok je nedovoljan za peak korisnika kada igra npr. Djokovic jer ce onda 90% ljudi gledati TV u isto vreme i jos ne daj boze HD da stave i onda taj limit raspodeli vama protok i svima vam secka.

Ti koji limitiraju nesto sto je postalo odomaceno poput internet strimova ce pre ili kasnije propasti jer ce se potreba za prenosom videa samo povecavati a ne smanjivati. Iz mog iskustva download sigurno ne utice na D3i jer su adaptivni sistemi i pravljeni za situacije kada se uslovi na mrezi menjaju i nisu idealni i kada mnogo korisnika optereti sistem. Vise se desava da kada se koristi puna upload brzina i napravi se mnogo aktivnih konekcija (torrent) da onda moze doci do seckanja i problema na D3i. Meni kada su bili bas veliki problemi o cemu sam vec pisao na ovoj temi, desilo se i da je albis stb crkavao jer je stvarno krsh uredjaj.

I ja imam slican net i isto tako ozbiljne rutere sa kojima imam monitoring uredjaja. D3i na SD kanalima kao sto sam vec pricao vuce oko 3.5Mbps u proseku, ali to radi u peakovima od po 6Mbps na sekundu, kod HD i po 9, pa onda padne i ne vuce. Cim imas neki download ako ne nastelujes malo drugacije mrezu i nemas QoS, a D3i ostane bez tih 6/9 znaju da se jave problemi. Moje pitanje je - pogasi apsolutno sve uredjaje na mrezi, proveri protok (sa D3i uredjaja koliko ti speed test pokaze) i onda probaj.

Ima jos jedna stvar koju malo ljudi zna, a ja sam je vec pominjao. Verovali ili ne internet provajderi su svesni da postoji D3i i koliko protoka vuce. Kod dosta manjih providera agregacija je nenormalna i njima se ne isplati ni da vucete 40-ak % protoka u toku dana i zato kod dosta manjih providera (iako to ne znate) imate limit prema serverima za D3i i zna cesto da stuca. Ovo vam govorim jer nije rekla kazala, vec znam da neki to rade. Tako da u vecini slucajeva ako je uredjaj ispravan kriv je iskljucivo vas provajder a ne SBB.

I jos nesto za kraj - rece kada je neki mec - neki provajderi ogranicavaju ukupan protok svih korisnika na mrezi prema tim serverima kako bi ipak omogucili ljudima da gledaju tako TV, da ne bi oresli na drugog provajdera za net, pa da ih ipak ne zeza, medjutim taj protok je nedovoljan za peak korisnika kada igra npr. Djokovic jer ce onda 90% ljudi gledati TV u isto vreme i jos ne daj boze HD da stave i onda taj limit raspodeli vama protok i svima vam secka.

Ma da svi su krivi samo SBB "nije" taj čiji serveri ne mogu da izguraju malo veću navalu korisnika... pošto su baš demonstrirali koliko su voljni para da ulože kroz kvalitet STB uređaja i samog (re)encode-a videa, nemanja 72h u nazad za HD kanale i sl.

Ma da svi su krivi samo SBB "nije" taj čiji serveri ne mogu da izguraju malo veću navalu korisnika... pošto su baš demonstrirali koliko su voljni para da ulože kroz kvalitet STB uređaja i samog (re)encode-a videa, nemanja 72h u nazad za HD kanale i sl.
Ajde lepo da procitas moj post iz pocetka pa onda opet da odgovoris. Ja nisam rekao da SBB nije kriv vec da verovatno nije kriv jer znam sta ISP-ovi rade pojedini. Meni (od kad sam regulisao sa ISP da mi ne limitira protok ka SBB serverima za D3i nije ni jedan jedini put zaseckala slika, sem (kao sto rekoh) nekih 10 sek nakon sto ga upalim.
Da su serveri bottleneck svi bi imali probleme ili barem polovina.
Naoravicu wild guess - nisi na SBB, nisi na Telekom, nisi na Orion netu. Jesam u pravu?

Nisi u pravu. Na Telekomu sam, 20/1 paket. I ne tvrdim da slika secka, to se apsolutno nikad nije dešavalo, već da često serviraju stream sa najnižim bitrate-om. Ili misliš da Telekom limitira samo tako jedan od 90 kanala i to baš "kad je Đoković", košarka Euroliga i sl ?

Kako meriš, baš bih i ja voleo da izmerim HD kanale??
Ruter/antena za internet ima merač protoka a Dumetar na kompjutery pokazuje totalan protok cele mreže a ne samo interneta.

protok1.JPG
To je sa rutera trenutno kada nema baš nekog protoka.

Poslednja izmena od urednika:
Koji ti je ruter, bas mi treba jedan takav.

Kako mi reče teta iz podrške što me zvala danas, nema nikakvu čak ni najavu o prevodu na HD kanalina, na 72h unazad na istim ili za funkcionalan D3go na D3i. Inače me zvala da pita zašto sam izrazio želju za raskidom ugovora. Pre toga sam im preko mejla zatražio pojašnjenje procedure raskida ugovora. Moram lično opremu da odnesem(ili pošaljem preko kurira) u neki od njihovih centara i mogu par dana pre roka da zatražim raskid. Tako da što se mene tiče doviđenja SBB. Još jednom zbog ostalih, osnovna D3i usluga radi savršeno. Kome je to dovoljno ne mora da razmišlja uopšte. HD kanali rade super ali nema prevoda, ne 72h, ništa. Dakle neupotrebljivo. D3go neupotrebljiv. Ko želi napredne usluge neka batali, ja sam godinu dana slušao "samo što nije" i odustajem na kraju...

Za ostale hd kanale sto se prevoda tice ne znam,ali za Disco scince hd prevod postoji kao i za HD disco showcase i Animal planet HD ali ih oni iz nekog razloga ne pustaju.Upravo ih sve gledam sa nasim titlovima i to bas sa linka koji je namenjen kablovskim operaterima u celoj evropi pa i sbb-u koji ih preuzima sa istog mesta odakle i ja. Uputio sam zvanicnu zalbu i cekam neki smislen odgovor,posle toga ide zalba Ratelu a moguce je i jos negde.
Ostale tvoje pimedbe ne piju bas vodu jer ima uredjaja gde d3go radi savrseno,moze da bude vise kanala gledaj unazad ali i to sto imaju je najvise od ostalih i to HD kanala bez prevoda sto imaju opet je najvise od ostalih tako da su oni ipak najpotpuniji i najkvalitetniji operater ali ih to ne sprecava da budu jos bolji i da uvedu snimanje kanala sto je tek teski retartizam.

Poslednja izmena:
Kako mi reče teta iz podrške što me zvala danas, nema nikakvu čak ni najavu o prevodu na HD kanalina, na 72h unazad na istim ili za funkcionalan D3go na D3i. Inače me zvala da pita zašto sam izrazio želju za raskidom ugovora. Pre toga sam im preko mejla zatražio pojašnjenje procedure raskida ugovora. Moram lično opremu da odnesem(ili pošaljem preko kurira) u neki od njihovih centara i mogu par dana pre roka da zatražim raskid. Tako da što se mene tiče doviđenja SBB. Još jednom zbog ostalih, osnovna D3i usluga radi savršeno. Kome je to dovoljno ne mora da razmišlja uopšte. HD kanali rade super ali nema prevoda, ne 72h, ništa. Dakle neupotrebljivo. D3go neupotrebljiv. Ko želi napredne usluge neka batali, ja sam godinu dana slušao "samo što nije" i odustajem na kraju...
Nemoguce, tako naprednu uslugu napustiti ne znam sta ce doticni ovde jedan koji se kune u D3i da kaze tim povodom.
Moguce da ces sad biti bombardovan porukama da radis za TS samo zato jer si se usudio da kazes nesto lose za d3i....
Kad sam ja to sve pricao.....

Na iptv imas i GLEDAJ UNAZAD, 72 SATA UNAZAD, SNIMANJE SADRZAJA ma sve.
Predji slobodno na iptv i ako ti SK kanali nisu bitni to je prava stvar imas i brdo HD kanala sa prevodom naravno :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno