I ja imam slican net i isto tako ozbiljne rutere sa kojima imam monitoring uredjaja. D3i na SD kanalima kao sto sam vec pricao vuce oko 3.5Mbps u proseku, ali to radi u peakovima od po 6Mbps na sekundu, kod HD i po 9, pa onda padne i ne vuce. Cim imas neki download ako ne nastelujes malo drugacije mrezu i nemas QoS, a D3i ostane bez tih 6/9 znaju da se jave problemi. Moje pitanje je - pogasi apsolutno sve uredjaje na mrezi, proveri protok (sa D3i uredjaja koliko ti speed test pokaze) i onda probaj.
Ima jos jedna stvar koju malo ljudi zna, a ja sam je vec pominjao. Verovali ili ne internet provajderi su svesni da postoji D3i i koliko protoka vuce. Kod dosta manjih providera agregacija je nenormalna i njima se ne isplati ni da vucete 40-ak % protoka u toku dana i zato kod dosta manjih providera (iako to ne znate) imate limit prema serverima za D3i i zna cesto da stuca. Ovo vam govorim jer nije rekla kazala, vec znam da neki to rade. Tako da u vecini slucajeva ako je uredjaj ispravan kriv je iskljucivo vas provajder a ne SBB.
I jos nesto za kraj - rece kada je neki mec - neki provajderi ogranicavaju ukupan protok svih korisnika na mrezi prema tim serverima kako bi ipak omogucili ljudima da gledaju tako TV, da ne bi oresli na drugog provajdera za net, pa da ih ipak ne zeza, medjutim taj protok je nedovoljan za peak korisnika kada igra npr. Djokovic jer ce onda 90% ljudi gledati TV u isto vreme i jos ne daj boze HD da stave i onda taj limit raspodeli vama protok i svima vam secka.