Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Ma da, na Areni ima samo JSL, KSL, Italijanska, Francuska i tamo neka Liga šampiona. kolio god da su odvratni kao televizija (zbog amaterskih i pristrasnih komentatora) ipak ima dosta toga.

Hajde procitaj sta sam napisao... "Na Areni, bar meni, nema ništa bitno.". Dakle sve sto si nabrojao me apsolutno ne zanima i to sam i napisao i iz tog razloga me 2% ne zanima Arena. No odmah sam isto tako rekao da je to nebitna stvar totalno u smislu ove diskusije ovde.

A što mi je stigao račun za maj 925 din? :D Zar nije pretplata 990 din? Ovo je prvi "pun račun" da mi je stigao (mart promo, april za 1 din)...

Pogledaj tacan datum ugovora. Ako nije bas od 1.5 vec recimo od 5.5 onda je to - to posto taj prvi mesec naplacuju proporcionalno broju dana koriscenja...

EDIT: Sad tek videh sta si napisao tj koji je to mesec po redu... Ne znam :S Vidi to bolje sa njima da ne ispadne neki problem onda...

Poslednja izmena:
Sigurno pročitali ovde da nisam zadovoljan kvalitetom SD kanala pa umanjili pretplatu :D Počeo sam da koristim D3i negde tipa 26. februara, tako da su valjda promo računali sve do kraja marta, pa april za dinar (tj došao račun na 0.96 din).

Šta si beše rekao za D3Go i gledanje SportKlub kanala na Android stick-ovima & USB/LAN adapterom? Koliko često opet iskače poruka da nije moguće gledanje, i da li to samo kad prekineš korišćenje na neko vreme ili poruka prekida u sred gledanja kanala?
Kupih danas mini HDMI (male) to HDMI female adapter pa sad mogu da nakačim mog Kineza na DVI port monitora (imam hdmi>dvi kabl), pa da se ne mlatim bzvz sa vraćanjem Androida (stavio sam OpenELEC) na to čudo ako će da mi iskače poruka svakih pola sata. Pošto XBMC koristim svaki dan (i dosta mi bolje radi na OpenELEC) a dosta ređe se desi da moram da gledam nešto na kompu umesto na TV-u... još ako treba neka gimnastika svakih pola sata prekid gledanja...

Na ovom Box-u nije mi se desilo da prekine usred gledanja ali jako često pri promeni kanala javi da nije moguće gledanje. Mora izlaz iz app pa ponovo biranje programa. To važi za SK. Fox nikako neće da radi. Ne koristi nikakve adaptere, mrežni kabl direktno u box koji to vidi kao mobilnu konekciju...

Pa dobro moj nema Ethernet port pa sam kupio adapter. Fox me ne zanima :D Videću za vikend ako me ne bude mrzelo da vratim nandrood backup što sam napravio pre prelaska sa Android-a na OpenELEC, pa da testiram D3Go app.

Na Areni, bar meni, nema ništa bitno. Tenis je na SK/Eurosport, F1 je na SK. Ali tu već zalazmo na teren ličnih potreba a to već nema veze time šta je bolje.

HD ponuda je smešna na IPTV jer nema Fox, SK, ja i N1 gledam. PTT ni ne znam ima li HD ponudu. Dakle sveukupno ni prineti SBB ponudi HD kanala. Kada ponude to što SBB nudi i ne odvale ne znam kakvu cenu za to, biće konkurencija i onda ima razloga i o njima da se razmišlja.
To je OK ako tebi nema nista bitno na Areni, meni ima sta bitno, ali mi je totalno nebitno prvo da slusam Amere i njihove vesti a ponajmanje u HD-u.
Zapravo to sam probao da gledam imam na fonu njihovu aplikaciju full HD odlicna slika stvarno kao kod mene na IPTV, ALI da gledam vesti u HD, sta je poenta?
Meni ponuda je smesna na d3i jer nema HD Arena, mislim al ti je analogija....
Fox ne gledam, SK gledam ali mi je dovoljan i SD kad nema HD, a N1 sam ti rekao sta mislim o njima iako sam pogledao 3 puta njihove vesti, ali mi je aplikacija jos uvek na fonu volim da pogledam sta ''oni'' kazu.

Ali sve to je nebitno, tebi i svima koji su na d3i odgovara to sto ima SjBB, mi koji nismo zadovoljni kojima ne odgovara losa slika nismo VISE na d3i, i tu je kraj.
Zar ne, nismo svi isti svako od nas ima neku potrebu drugaciju, ja ako ti kazem da moj kum ne moze da zivi bez ragbija i da po ceo dan gleda isti (ziveo je 30 godina u Australiji) a ja ne mogu organski da smislim isti i sad on kaze ovaj je dobar a ja kazem da taj kanal ili ISP nije dobar jer ne pusta fudbal u mom slucaju ili ragbi u njegovom slucaju.
Razumes o cemu ti pricam, potrebe su nam razlicite.
A jos nesto to sam zaboravio a to je da jedino IPTV ima jedan kanal kojeg niko u Srbiji nema a treba mi za klinca tako da je to jos jedan + za IPTV, tebi to sigurno ne treba(cini mi se da nemas klinca, jos) ali mene spasava jer klinac obozava to da gleda.

Ma da, na Areni ima samo JSL, KSL, Italijanska, Francuska i tamo neka Liga šampiona.

Vrhunski bas si me nasmejao i objasnio ostalima, ali najvise me nasmeja kad rece ''tamo neka Liga šampiona''- da bas tu se igra najgori fudbal u Evropi, ko to smece jos gleda :D
Nije IPTV za bacanje kao sto pisu mnogi, po meni je malo bolji(IPTV) od d3i, PO MENI.

Nije poenta bila u tome ko sta od kanala voli da gleda vec po pitanju kojih kanala imas i HD varijantu koja je svakako bolja od SD o kojoj god platformi da se radilo. Na D3i imas najvise HD varijanti SD kanala i na to sam ciljao.

Ovo o tome ko sta voli da gleda, to naravno nikakvog uticaja nema na to sta je u tehnickom smislu bolje. Pa sad kad slozis sve tehnikalije sa onim sto volis tj onim sto ti je potrebno onda dobijes resenje zagonetke "a koju TV da uzmem"... Kazem ti, ja jedva cekam kad ce ostali da ponude tj poboljasju svoju HD ponudu da bude na nivou D3i jer to ce samo nama korisnicima da donese dobro. Jer naravno da cu sutra pre da uzmem neki CATV da mi D3i ne jede internet za dzabe ako budu slicnih cena ili sa druge strane naravno da cu da zadrzim D3i ako on bude 1000din sa HD paketom a sa druge strane u CATV varijanti me to izadje 2500din. Karikiram cifre ali poenta je jasna. No kazem sve to i SBB zna i mislim da ce sve da urade da im ostane Fox ekskluziva kao i SK u HD varijantama jer to je ono sto izdvaja njihovu ponudu. Da toga nema, da, D3i u tom slucaju nema nista bolje od drugih da ponudi.

P.S. Da, za mene je to bukvalno "tamo neka liga sampiona". Fudbal me ama bas ni mrvicu ne zanima i ne kapiram u cemu je tu problem?

Poslednja izmena:
Pa nije problem tebi kojeg ne zanima, vec je upuceno onima koji znaju i koji osecaju fudbal, od vas koji ne znate ili ne pratite fudbal vama je isto i JSL i LS, zar ne?
Mislio sam na ljude kao sto sam ja koji vole fudbal i koji znaju razliku u kvalitetu fudbala JSL i LS.

Pa njegova prozivka se odnosila na moj komentar da na Areni za mene nema ništa i da mi je zato nebitna. A realno za moj ukus to stvarno nema ništa. Kakav crni fudbal... Različite stvari volimo i zato sam rekao da nema potrebe za prozivkama tog tipa. I meni je suludo da neko gleda LS umesto F1 ali ga ne peckam zbog toga. Prosto volimo druge stvari...

Pa sve to i ja kazem i mislim.
A ja volim i fudbal i F1( vise fudbal) tako postujmo razlicitosti, zato je ovo i zanimljivo mesto(Zemlja) za zivot, jer smo svi razliciti i trebali bi jedni druge da postujemo u toj razlicitosti.
Ok sve je u redu nadam se da smo se razumeli, ja tebe jesam.

Pored tebe u ovoj temi ,ovo stvarno nije zanimljivo mesto.Smorio si nas sa ubedjivanjem kako je sk sd na pošti bolji od sk hd kanala na sbb-u.Smorio si nas sa ubedjivanjem kako je poština i telekomova ponuda hd i sd kanala bolja od sbb-ponude.
Dokle više da slušamo tvoje fantazije???Coveče ,ćuti i uživaj u gledanju tvog ambasadora i poštine pogledaj napušteno ponude.Dotle mi uživamo u gledanju d3i Hd kanala,d3go domaćih kanala i to van zemlje, na tabletu ili telefonu a ti idi na poštin šalter da ih pitaš da poneseš kanale sa sobom pa nam javi šta su ti zapakovali da poneseš[emoji12]

Poslednja izmena:
Enraged je u pravu, nije se odnosilo samo na tebe, već i na ostale, koji kažu da na Areni nema ništa , a na SK sve super.
Jedni imaju nešto, drugi imaju drugo. Glupo je reći jedni su super, a drugi nemaju ništa, kada su podjednaki.
Ovo pišem jer sam realan, a Arenu mrzim zbog komentatora JSL koji su toliki Amateri i pristrasni, da su gori os SOS kanala.

ne razumem ko moze da uporedi Arenu sa SK. Stvarno nije na mestu poredjenje. Osim lige sampiona utorkom i spanske kosarkaske lige SK ih dere u svakom smilsu, pogotovu u HD-u :)

@enraged: Pa dovoljno je samo jedan da popusti pa da "diskusija" prestane.

A da neko napravi novu temu Arena vs SK pa da se prepucavate tamo. Ovde vec jedno ima 50 strana postova koji sport kanali su bolji i svaki masi poentu koja jednostavno glasi - kako kome...

Zamolio bih plasmu i enrageda da svaku dalju raspravu nastave privatnim porukama, mailom ili kako god zele van ovog foruma. Hvala

Nema sta da nas molis.Ceo problem je nastao ...
Ja ostajem na ovoj temi a on treba da čuči tamo kod postara.

Poslednja izmena:
Gde god da je nastao problem, nastavite na pm raspravu?
Dobro sam razumeo ?
Super.
Hvala.

Jel se desava jos nekom da kad se pusti neki kanal ide normalno program 10-15 sekundi, pa onda preskoci 2-3 sekunde i nastavi normalno?
I tako uvek pri prebacivanju kanala, kao da kasni malo, i onda preskoci 2-3 sekunde i stabilizuje se... Posle toga restartujem stb i radi normalno, pa posle 2-3 dana opet :D

Koristim D3i nešto preko dva meseca i iskustva su pomešana.
Izbor kanala je zadovoljavajući, interfejs je vrlo pregledan, kanali se lako raspoređuju. Pojedini HD kanali bi morali da budu titlovani, plus još uvek čekam opciju izbora zvuka koju sam kod bivšeg operatera imao.

Imam permanentne tehničke probleme što se tiče samog uređaja. Slika se često zamrzava na po 10-15 sekundi (iako je konekcija stabilna i još mi iz servisnog centra kažu da je brzina sasvim zadovoljavajuća). Sam uređaj neretko nije reagovao na daljinski. Pretpostavljam da je neki problem softverske prirode. Imate li slična iskustva?

@maramala: povremeno mi se to dešavalo, mada u novije vreme ređe.

Ukoliko sa Boxom nesto nije u redu, reklamirajte i zamenite ga. Preskakanje i ubrzavanje ne sme da se desava. To ja nemam na ovom starom 8080 boxu koji je losiji od 8083 koji se sada deli...

HOROR su novi kanali. Ona tri sto su ubacili u kabl D3 izostavili na D3i...

Vrh Dno