Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Za ostale hd kanale sto se prevoda tice ne znam,ali za Disco scince hd prevod postoji kao i za HD disco showcase ali ih oni iz nekog razloga ne pustaju.Uputio sam zvanicnu zalbu i cekam neki smislen odgovor,posle toga ide zalba Ratelu a mooguce je i jos nesto.
Ostale tvoje pimedbe ne piju bas vodu jer ima uredjaja gde d3go radi savrseno,moze da bude vise kanala gledaj unazad ali i to sto imaju je najvise od ostalih i to HD kanala bez prevoda sto imaju opet je najvise od ostalih tako da su oni ipak najpotpuniji i najkvalitetniji operater ali ih to ne sprecava da budu jos bolji i da uvedu snimanje kanala sto je tek teski retartizam.

Ne čitaš šta pišem. D3go je neupotrebljiv jer ako nismo na SBB internetu ne rade najbitniji kanali. Dakle nevezano za uređaj. To što neko ima Animal Planet HD bez titla je nebitno jer ako hoćeš notmalno da gledaš nešto, zbog prevoda moraš da gledaš SD. Takođe ako na istom kanalu propustiš nešto ne možeš da gledaš HD catchup već moraš opet - SD. Dakle HD usluga je ok po broju kanala, po svemu ostalom je loša. Ne poredim je sa drugim operaterima već sa tih 450din mesečno koliko to definitivno ne vredi.

Dakle HD uslugu ne mogu da koristim normalno iako želim da je platim. Ako već moram da koristim SD onda mi i nije toliko bitno kod koga ću da budem. D3i radi super kao takav i kad shvate da moraju malo i da ulože da bi zadržali korisnike možemo da pričamo o povratku nazad.

Nabroj to brdo od hd kanala na ts-u,mora da imas onu racunaljku iz doba jure.
Ne znam ni listu kanala da li mozes da promenis a gledaj unazad imas sigurno manje od sbb-a.Da poneses kanale na ts-u mozes ali pazi da te od viska kanala glava ne zaboli.
Forsiras mizeriju od ponude naspram sbb-a,mene bi bilo blam da sam slep pored očiju.

Poslednja izmena:
Ne čitaš šta pišem. D3go je neupotrebljiv jer ako nismo na SBB internetu ne rade najbitniji kanali. Dakle nevezano za uređaj. To što neko ima Animal Planet HD bez titla je nebitno jer ako hoćeš notmalno da gledaš nešto, zbog prevoda moraš da gledaš SD. Takođe ako na istom kanalu propustiš nešto ne možeš da gledaš HD catchup već moraš opet - SD. Dakle HD usluga je ok po broju kanala, po svemu ostalom je loša. Ne poredim je sa drugim operaterima već sa tih 450din mesečno koliko to definitivno ne vredi.

Dakle HD uslugu ne mogu da koristim normalno iako želim da je platim. Ako već moram da koristim SD onda mi i nije toliko bitno kod koga ću da budem. D3i radi super kao takav i kad shvate da moraju malo i da ulože da bi zadržali korisnike možemo da pričamo o povratku nazad.
Mislim da,si tu uzeo uslugu a da se prethodno nisi dobro informisao,to ti je kljucna greska koju si napravio.
Imam mts mobilni i rade mi svi sport klubovi,imam telekom vdsl i rade mi svi sport klubovi na d3go.Tvoje pisanje eto vidis ne pije bas vodu jer ja nigde nemam sbb net a imam sve te kanale.
Zaboravio si da napomenes njihovu besplatnu wi fi mrezu koja je opet najrasprostranjenija od bilo kog domaceg provajdera i gde mozes da gledas i sport klubove.
Sve ove informacije si mogao dobiti bas ovde na forumu.

Poslednja izmena:
Hajde da prestaneš da se glupiraš za početak i procene da ostaviš za sebe.

Prvo da naučiš šta znači potpuno funkcionisanje usluge koju plaćaš a šta znači dovijanje preko mts mobilnog interneta recimo. Nešto što plaćaš radi tako što klikneš i zamisli - radi! Dakle D3go za D3i korisnike ne radi tj gadno je osakaćen. NIGDE u ugovoru, prospektu itd za D3i ne piše da je bilo kako ograničen.

Drugo, informisan sam ja itekako o svemu i baš zato što znam da ono gore što sam nabrojao neće skoro, zato i napuštam SBB. Te dečje forice, tipa sad ćeš ti mene da diskredituješ, ja sam glup, neinformisan i slično, ostavi za nekog drugog kod koga bi to prošlo. U vreme kada sam ja uzimao D3i, situacija je bila ista kao i danas u pogledu ponude samo što sam na par mesta dobio "uveravanja" kako samo što nije i ovo što ja zameram krenulo. Kako HD paket nije obavezan, nisam ja imao šta dodatno kod tebe da se informišem i otkrijem nove istine, lepo sam potpisao sve i ok, čekao da vidim jel će biti tako. Prvog meseca sam mogao da odjavim HD paket i da ostanem na 990din mesečno no i dalje kažem Fox HD je bolji od Fox SD i rešio sam da do isteka ugovorne obaveze plaćam i HD paket očekujući i tu neke pozitivne promene. Nije ih bilo, lagali su sve vreme i to je to. Nema potrebe da dokazuješ nešto što je nedokazivo, HD paket kao takav nije kompletan i preskup je za to što nudi. Kraj.

P.S. U vreme kada sam ja uzeo D3i ne da nisu mogle da se dobiju neke informacije o servisu nego 90% vas nije ni znalo da to postoji tako da nemoj još i tu priču da potežemo.

Ti si ispao glup a ne ja,jer ja imam ono sto ti nemas.Nemoj da se ljutis ali ti si prvi napravio uvredu.Pametan se raspita i sve proveri na vreme a glup prodje tako kako je prosao.
Da si citao forum a ocigledno da nisi ,znao bi sve to ocemu kukas sada.
Umesto da si citao forum, ti si uzimao zdravo za gotovo sve sto si procitao na njihom sajtu,
kao bibliju da si citao.
Jos gore u svemu tome je sto postoji potpuno besplatano probanje svih usluga i d3i i d3go.
Ako te je jos zalomio period od 2 godine ugovora,morao si biti bar duplo obazriviji.

Poslednja izmena:
Kako sam ja to ispao glup? Ti definitivno ne čitaš šta drugi pišu pa vrtiš svoju priču. Ako sam trebao nešto ovde jelte da pročitam(a nisam) to sam mogao eventualno od @Packey. Vi ostali niste znali u to vreme za D3i. Kakvo crno informisanje na forumu.

Dakle, pametan se raspitao unapred i dobio odgovor od SBB koji je dobio. Za HD pričam, D3go je išao kao dodatna usluga, free dok traje ugovorna obaveza pa nije bilo bitno previše.

Ponoviću ti i poslednji put jer pametnome dosta, dalje tvoje poturanje nekih gluposti ću da shvatim kao trolovanje i bataljujem diskusiju. Svesno sam uzeo iako ne radi jer je bilo obećano da će raditi. I ne, tada nije imao niko na forumu ko je mogao reći "e proradiće tad i tad" jer to niko ne zna. Još jednom ti ponavljam, da zapamtiš, naravno da sam mogao i sam D3i da odjavim u trial periodu koji sam za razliku od vas njihovom glupošću imao čak dva meseca. HD paket sam takođe mogao da odjavim bilo kog meseca. Nisam hteo. Dakle ne da nisam znao, nisam hteo jer sam mu bar delimično našao upotrebnu vrednost u Fox i SK HD varijantama. No to nikako ne menja činjenicu da je HD paket nekompletan. To nikako ne menja činjenicu da D3go radi sa 30% na D3i.

Sada kada mi je istekla UG obaveza, imam izbor da se vratim na SD Catv ili da idem na ADSL+D3i. Ako odjavim HD, onda imam SD D3i + 10mbit Box ADSL a ovako imam 25mbit + SD catv za 500din manje. Jednostavno bez kompletne HD usluge D3i gubi trku i nema šta tu da se mudruje previše.

P.S. Ono što vam nisu rekli, a ne piše ni u ugovoru, kad vam istekne UG obaveza ako ne odete da potpišete obnovu iste, plaćate i D3go i 72h unazad i regularnu cenu za D3i, dakle sve one "nepromotivne" cene.

Za ps sam znao,pitao i rekli su mi da su go i 72h uvek free ali samo uz ugovornu obavezu,sto je i logično.
Ti si imao probni period i nekome si verovao na rec da ce necega biti,to je tvoja greska jer zvanicne informacije nikada nije ni bilo,niti na sajtu niti pod vestima niti bilo gde,niti neki drugi provajder ima te iste kanale sa prevodom pa da pomislis da ce to biti i kod njih,opet kazem to je tvoja greska ili slaba procena.
Kanali koji su vezani samo uz njihovu mrezu mogao si sam da probas u promo periodu, tu ti nije trebao forum,opet tvoja slaba procena.
Ovde nema trolovanja već samo suve činjenice.Ovo sto ti pises ja ocekujem od nekoga ko nema blage veze sa tehnikom i ko nikada nije bio niti na jednom forumu.
Ja sam promo period koristio vise puta i na kraju sam uzeo box.Posle isteka ,ne znam da li cu opet uzeti jer ono sto mene zanima od hd kanala imam sve na satelitu i to mnogo veći izbor pogotovo BBC hd kanala.Posto na poslu imam total i d3go nalog,najverovatnije da necu produziti ugovor jer cu d3go koristiti za gledaj odlozeno i to je to.Mnogo ,mnogo veci izbor hd kanala je na satelitu sa duplo boljim protokom od bilo kog domaceg provajdera.

Poslednja izmena:
Ma šta tu ima da se procenjuje ? Ono što piše ima da daju a ne da taje "E pa ne može ovo ili ono". Napisali su da ima koliko ima raznih paketa i koji kanali su u kom paketu, mogli su baš i da dodaju listu kanala na D3Go. Kupujem auto pa treba da se raspitam dali dolazi sa svećicama ?

Poslednja izmena od urednika:
Ti si imao probni period i nekome si verovao na rec da ce necega biti,to je tvoja greska jer zvanicne informacije nikada nije ni bilo,niti na sajtu niti pod vestima niti bilo gde,niti neki drugi provajder ima te iste kanale sa prevodom pa da pomislis da ce to biti i kod njih,opet kazem to je tvoja greska ili slaba procena.
Kanali koji su vezani samo uz njihovu mrezu mogao si sam da probas u promo periodu, tu ti nije trebao forum,opet tvoja slaba procena.
Ovde nema trolovanja već samo suve činjenice.Ovo sto ti pises ja ocekujem od nekoga ko nema blage veze sa tehnikom i ko nikada nije bio niti na jednom forumu.

Probacu jos jednom, polako...

Ne radi se o mom verovanju na rec nekome. Mozes li to da shvatis? Mozes li da shvatis da sam SVESNO uzeo to takvo kakvo je ocekujuci da ce u NEKOM NAREDNOM PERIODU to biti reseno. Jer valjda je normalno da ponudis kompletnu uslugu. Dakle nema nikakve lose procene tu. Moja odluka je bila da nastavim da koristim to tako kako je i da im dam fore okvirno koliko mi traje ugovorna obaveza da to rese. Niko nije rekao da moraju, da mi je obecano da ce sigurno biti i slicno. Posto za godinu dana nisu unapredili ponudu tj nisu je kompletirali da u startu bude onakva kakva je trebala, ja to vise necu da koristim jer mislim da je dovoljno cekanja bilo. Jasnije sad? Ne znam prostije mada sam uveren da itekako razumes sta pricam i da samo provociras namerno.

D3go kazem nije bitan kao takav, dodatna usluga koja je gratis. Tu nisam nista bio ostecen, bio bih da sam morao da je placam a da nisam mogao da je koristim. Poenta je da ih toliko zanimaju korisnici da su se "potrudili" bar da omoguce da koristis D3go u punom obimu ako si na istom IP kao i D3i. Ni to nisu hteli. Dakle ne radi se o necijem izboru, o tome zna li da pusti preko mobilnog neta pa prebaci na wifi i slicno. Poenta je odnos prema korisnicima.

Dakle, ukratko, uopste nisam bitan ja i moje cekanje njih da nesto promene. Poenta je sada da hoces da uzmes HD paket ti imas polovicnu uslugu. Kao sto sam pre par meseci jos rekao, on realno da kosta 200din ovakav bio bi ok, pa kada naprave sve to da radi kako treba onda ga naplati 450. Ovako, bez prevoda, bez catchup itd ti si osudjen na SD varijantu. D3go isto. Da je free stalno, ok, tako je kako je ali ga dobijes dzabe. Zamisli neko treba da plati 150din ili koliko vec mesecno i da moze da gleda 30% kanala. O tome ja pricam, nepotpuna ponuda i kad to odbijes ostaje goli D3i koji radi bar meni fantasticno ali ako ga gledam samo takvog bez naprednih usluga onda on i nema previse smisla ako u nekoj catv varijanti mozes da prodjes povoljnije.

Imao si promo period i mogao si da vidis kako i gde radi D3go.Namerno nema spisak kanala bas da bi ga probao 30 dana i to potpuno besplatno.
Ja sam ga probao i meni D3go radi 100% i ako nigde nemam sbb net.
Takodje i hd kanale si mogao da probas besplatno i da vidis da nema titlova.Neko ti pruzi potpunih 30 dana free i jos se posle ljudi bune,samo ne znam sa kojim pravom.Probas,vidis,hoces,neces,uzimas,ne uzimas.

Poslednja izmena:
moram da se slozim sa darkom. d3go ako nisi na sbb netu je toliko odalacen da nema svrhe ni da se koristi. to bi trebalo da rese nekako,vezu za ip ili sta vec. Takodje HD kanali koji kostaju 450din i koje sam planirao da uzmem sad mi nisu toliko zanimljivi upravo iz razloga sto dobri kanali nisu lokalizovani.
Usluga generalno dobro radi i bolje nego sto sam ovekivao ali ovih par stvari koje realno mogu da rese za 5 min da hoce nerviraju.

Imao si promo period i mogao si da vidis kako i gde radi D3go.Namerno nema spisak kanala bas da bi ga probao 30 dana i to potpuno besplatno.
Ja sam ga probao i meni D3go radi 100% i ako nigde nemam sbb net.
Takodje i hd kanale si mogao da probas besplatno i da vidis da nema titlova.Neko ti pruzi potpunih 30 dana free i jos se posle ljudi bune,samo ne znam sa kojim pravom.Probas,vidis,hoces,neces,uzimas,ne uzimas.

Ok, sad sam siguran da namerno trolujes, prekidamo diskusiju. Objasnio sam ti lepo, ne zelis da razumes, kraj price. Nije poenta u probanju vec o nepristajanju da placam polovicnu uslugu. Sada. Nadalje. Kako god zelis.

moram da se slozim sa darkom. d3go ako nisi na sbb netu je toliko odalacen da nema svrhe ni da se koristi. to bi trebalo da rese nekako,vezu za ip ili sta vec. Takodje HD kanali koji kostaju 450din i koje sam planirao da uzmem sad mi nisu toliko zanimljivi upravo iz razloga sto dobri kanali nisu lokalizovani.
Usluga generalno dobro radi i bolje nego sto sam ovekivao ali ovih par stvari koje realno mogu da rese za 5 min da hoce nerviraju.

Jasno, isto to i ja kazem. Nije poenta u placanju dodatne usluge kao takve, spreman sam da je platim. Ali nisam spreman na polovicna resenja. HD paket i D3go su polovicna resenja za sada.

Nabroj to brdo od hd kanala na ts-u,mora da imas onu racunaljku iz doba jure.
Ne znam ni listu kanala da li mozes da promenis a gledaj unazad imas sigurno manje od sbb-a.Da poneses kanale na ts-u mozes ali pazi da te od viska kanala glava ne zaboli.
Forsiras mizeriju od ponude naspram sbb-a,mene bi bilo blam da sam slep pored očiju.
Jel se ti ovde salis ili si ozbiljan?
Ako je ovo drugo..... blago tebi(da ne napisem nesto iskrenije da ne bi prekrsio pravila i lepog ponasanja a i foruma iako je najrealnije)
Nista uzivaj ti u gledaj unazad, 72h unazad, snimanju sadrzaja....
A da ti sve to nemas u 21. veku u 2015 god., ja zaboravi.

Dosta mi 18 HD kanala sa vrhunskom slikom a drugo, nisam zaludan covek (kao neki) i nemam vremena na pretek da bih po ceo dan sedeo za TV, imam posla i zato bas lepo i ugodno zivim u Srbiji za razliku od nekih koji po ceo dan gledaju TV i kukaju kako nemaju posla, para i kako tesko zive u Srbiji.

Ali ono sto mi je bitno i kad hocu da pogledam tv dal SD ili HD to uradim sa uzivanjem jer nista ne secka i sve je fluidno, NE KAO NA D3i-u...
Ajd sad uzivaj, samo nemoj da puknes od muke, vec te zamisljam kako penis jer pises a nemas argumente pa piskaras o trivijalnim stvarima.
Dal ima 10000HD kanala ili 50HD kanala nebitno je pa ne mozes gledati sve te kanale a i samo se pitam sta si do skora gledao ili si se rodio sa HD kanalima pa sad nista sem toga ako nije u milionskom broju ne mozes da gledas.
PS.
Zar ne vidis da svi pisu suprotno od tebe i jedan po jedan napustaju d3i i dolaze na iptv.
Sta sam ti pricao pre par meseci, a sta mislis koliko ih je jos preslo tj. pobeglo sa d3i samo nisu clanovi foruma?
Bolje da ne znas, a da si samo mogao da vidis izraz lica gospodjice kad sam ja vracao d3i pa jos kad me je pitala za razlog a ja kazem da mi je bolji iptv jel valjda mora da navede razlog zbog kog vracam, e to je NEPROCENJIVO.
Pa sta su oni mislili da im ja(a i bilo ko normalan) placam za nesto sto ne valja, od mene budale nece i nisu napravili, ostali nek se zapitaju.
A vidim da su oni koji su se zapitali shvatili i pobegli od pilicara.
R.I.P SjBB!!!

Poslednja izmena:
Nisam ja na IPTV otisao :D

I da ima Fox/SK tamo, moja linija je max 15mbit i nazalost sam time limitiran tako da telekom otpada. Vratio sam se na Vektor, videcemo koliko je to dobra/losa odluka. Sve su mi konektore i te gluposti promenili, za sada sve radi za 10, videcemo.

Evo na zivo poredjenje sad, SD kanali, ja stvarno ne vidim neku razliku u odnosu na D3i. Dakle ako samo SD varijantu gledam D3i je super ponuda ako se nekako ima resen internet koji nije skup. Dakle catv otpada zbog toga, sto ce reci ostaje ADSL kao takav. HD kanali, cekam neki prenos na RTS da uporedim pa cu da javim ima li razlike. Ovih par testnih na Vektoru zaista odlicno izgledaju ali opet nemam sa cime na D3i da uporedim pa cu sacekati sa ocenom.

Poenta price, ja sam iskreno hteo da zadrzim D3i, ali sa sve HD uslugom. Pravom HD uslugom jer mi za moje potrebe onda racunica ima smisla. Fiskni mi treba zbog posla i onda i on mora da udje u tu pricu. Zato kazem, svakome nesto drugacije odgovara.

Tako da sam ja imao sada izbor izmedju 10/1 Box+D3i SD = 3140din. Sa HD paketom 3490din ili Kombo 3 Vektor(SD CATV(par HD kanala doduse)+tel+25/1.5 internet za 2970. Da HD paket na SBB-u valja, zrtvovao bih internet kao sto sam i do sada radio. Medjutim ako moram i dalje da placam polovicnu uslugu, onda ta prica pada u vodu i onda se vracam na catv varijantu.

Inace mi je fascinantno sto recimo ova iz SBB kad me zvala uopste se nije trudila da me nekako ubedi da se predomislim. Stavise, jedino sto je rekla je bilo, videla sam sta ste napisali u prigovoru, ne znam sta da vam kazem, nemamo ni naznaka da ce se nesto po tom pitanju promeniti. Meni dovoljno. Nije se trudila da me ubedi u suprotno jer je videla jasnu primedbu a znala je ocigledno i da nikakvih promena po tom pitanju nema.

E sad, ostajem bez Comedy Central Extra, to mi je krivo, ostajem bez Fox/SK u HD, mada evo Ikom je pustio Fox HD, mozda i Vektor iznenadi. Dakle, daleko od toga da D3i ne valja, ali zavisi od konkretne situacije da li se racunica isplati. Meni je prosto dosadilo da cekam da se nesto u HD ponudi promeni i to je to iako ponavljam, radom servisa i kvalitetom kanala sam ja bio skroz zadovoljan.

...Pa sta su oni mislili da im ja(a i bilo ko normalan) placam za nesto sto ne valja, od mene budale nece i nisu napravili, ostali nek se zapitaju.
A vidim da su oni koji su se zapitali shvatili i pobegli od pilicara.
R.I.P SjBB!!!

:D :D :D

Darko tebi svaka cast, na tvom mestu bih i ja postupio tako ali pazi sta si izazvao. :D ...dao si mu slagvort da sve ostale korisnike d3i usluge nazove nenormalnima. :D

...da si znao ko ce se i na koji nacin koristiti tvojom argumentacijom verujem da ne bi napustao d3i. :D

Polako, još mi je D3i box tu, do 25.8 :D Imam vremena da smislim izgovor i promenim priču :D

:D :D :D

Darko tebi svaka cast, na tvom mestu bih i ja postupio tako ali pazi sta si izazvao. :D ...dao si mu slagvort da sve ostale korisnike d3i usluge nazove nenormalnima. :D

...da si znao ko ce se i na koji nacin koristiti tvojom argumentacijom verujem da ne bi napustao d3i. :D
Ja nikog nisam nazvao nenormalnim ne izvrci moje reci kao sto uvek radis.
Ja sam spominjao normalne, e sta kome implicira to ostavljam svakom da se nadje, ti ako si se tu nasao to je samo tvoj dozivljaj, verovatno iskren jer sebe ne mozes da slazes(kao ni mene) kao druge ovde.

Ove rasprave o D3i vs IPTV su kao svađe je l' bolja Zvezda ili Partizan.
Svi imaju argumente koji pokazuju da su oni u pravu.

IPTV mi ističe u avgustu, a D3i u novembru. Trenutno plaćam Box 3 (2849 rsd na 12 meseci ugovor, fix+iptv + net 10/1) i D3i (990 rsd). Ukupno: 3839 rsd.
Ideja mi je bila da pojeftinim ovo, ali opet da imam na oba tv-a neki sadržaj.

Obzirom da živim na selu, još mi je jedino opcija neka DTH platforma.
Međuti to mi se baš i ne sviđa.

IPTV je zasigurno najbolja opcija kad se gleda tehičko - infrastrukturalno.
Gledaš tv program, imaš adsl internet preko iste parice u brzini koju si odabrao,
i koja je konstantna, ne zavisi od gledanja SD ili HD kanala, ne vuče brzinu od IPTV.

Što se troškova tiče to mi je najveći problem.
BOX 3 mi je najisplativija solucija 2700 rsd na 24 meseca+ koliko košta dodatni uređaj za drugi tv.
Međutim od IPTV kanala najviše će mi nedostajati Arena Sport kanali, H2 i AMC.

Samo zbog ponude D3i (SK, Fox kanali...) i usluge vrati 72h unazad mislim da ću nastaviti sa D3i.
Međutim to poskupljuje troškove.

Opcija 1: (3279 rsd mesečno)
D3i (990 još uvek akcijska cena + 290 rsd dodatni) + Box 2 (fix + net 10/1 je 1999 na 24 meseca),
najbitnija stvar je što taj net će biti onda iskorišten samo za D3i, jer desiće se da i supruga i ja istovremeno gledamo
različite sadržaje preko zasebnih stb svako na svom tv. Znači ta opcija je vrlo klimava.

Opcija 2: (3638 rsd mesečno)
D3i (990 rsd + 290rsd), internet Telekomov ova akcija do septembra što traje 50/2 za (1699 rsd) + fix (659 rsd)
Za mene vrlo skupo, a veliko je pitanje dal' mogu da izguram tih 50/2 jer sam prethodne godine popio pedalu za MegaBox
zbog nekih 50 metara. Znači i sada je to isto opcija.

Opcija 3: (3729 rsd mesečno)
D3i (990 rsd + 290rsd), internet adsl SBB Total Net (20/1 cena:1.790 rsd uz 24 meseca ugovor, prva 3 meseca džaba ili dinar) + fix (659 rsd)

Opcija4: (3838 rsd mesečno)
D3i (990 rsd + 290rsd), Telekomov adsl (20/2 cena: 1899 rsd na 24 meseca + možda džabe tablet) + fix (659 rsd)

Sve je blagi užas.
Za mene je to preskupo.
Kad dodamo moj i suprugin račun za mobilni telefon, ispada da preko 7000 rsd mesečno potrošimo na "vazduh".

Poslednja izmena:
Kada Telekom bude imao uslugu koja će moći da se koristi preko bilo kog internet provajdera onda mogu da se porede sa SBB-om,sve dotle nisu uporedevi.SBB-u je primarna usluga kabl kao što je telekomu njihov IPTV ali za razliku od pilićara, SBB ima dve platforme.
Naravno kada pilićari budu davali tu njihovu jedinu uslugu na 30 dana probe,možda i mogu da se porede,sve dotle su pilićari.
Pilićari i ne mogu da se porede svoj "GO" čak ni sa SBB-ovim GO sesrvisom jer je broj kanala koji se može poneti mizeran.
Pilićari ne mogu da se porede ni sa besplatnim wi-fi spotovima jer im je i taj broj mizeran u odnosu SBB-u.
Kada budu imalu servise i preko satelita možda će moći da se porede,sve dotle ostaju pilićari.

Jedinio gde nisu plićari to je što su mi omogićili da gledam sve,ali bukvalno sve SBB kanale preko mobilnog i vdsl-a i ja sa im zahvalan na tome,čak neke mogu gledati i van zemlje.

Hvala ti telekome što mogu da uživam u ponudi drugog provajdera.
Hvala ti telekome što mogu da gledam HD sport klubove.
Hvala ti telekome što mogu da gledam sve HD fox-ove.
Hala ti telekome što mogu da gledam i sve druge HD kanale(1o kom)koje nemaš.
Hvala ti telekome što moje dete uživa u Ultri i mini ultri.
Hvala ti telekome što mogu sa sobom da ponesem sve kanale koje imaš i nemaš.
Hvala ti telekome što iz cele evrope ,azije i šire mogu da gledam kanale ne zaviseći od tebe i tvoje parice i što ne moram da izgravam šnajdera sa metrom mereći udaljenost od tvojih odaja.
Hvala ti telekome što nisam osuđen da puškom tražim tvoje wi-fi hot spotove.

Ti sad pametnjakoviću opovrgni sve ovo samo jednom jedinom činjenicom ako je imaš.

Poslednja izmena:
@enraged

Kakav si ti fijuk. :D

Pazi, ja sam korisnik ove usluge za razliku od tebe. Po tvojim recima ja sam i nenormalan. I ja to prihvatam kao tacnost jer sam vise godina unazad apstinirao od TV-a a danas tu uslugu koristim u proseku pola sata dnevno. Kao takav nisam prosecan pa sam samim tim i nenormalan. Zbog takvog svog odnosa prema televiziji ne nalazim da je korektno da pisem na ovoj temi iako sam defakto korisnik d3i usluge. Ti si susta suprotnost, ti ces ovde na temi palamuditi iako sa ovom temom nemas nikakvih dodirnih tacaka. Ti ces cak sebe svrstati u grupu normalnih iako si svojim tvrdnjama sve druge ljude sa teme nazvao nenormalnima. Da ocekujem da se mozes promeniti ja bih i pokusao da te menjam ali nazalost ti si to sto jesi - nepopravljivi hejter koji se ne libi lazi i dezinformator br.1 na benchu.

Dakle, razumem Darkove porive za nezadovoljstvo i postujem njegovu argumentaciju ali ti i tvoji komentari ste zasluzni sto sam pisao na temi - eto hteo sam da skrenem paznju na to kakav si covek i kakav si sagovornik kad mozes sve ljude na temi da nazoves nenormalnima jer ne misle kao ti.

...a ti nastavi ljudima da objasnjavas kako ja izvrcem tvoje reci i kako ih ti u stvari nisi okarakterisao kao nenormalne. :D

Poslednja izmena:
Ove rasprave o D3i vs IPTV su kao svađe je l' bolja Zvezda ili Partizan.
Svi imaju argumente koji pokazuju da su oni u pravu.

IPTV mi ističe u avgustu, a D3i u novembru. Trenutno plaćam Box 3 (2849 rsd na 12 meseci ugovor, fix+iptv + net 10/1) i D3i (990 rsd). Ukupno: 3839 rsd.
Ideja mi je bila da pojeftinim ovo, ali opet da imam na oba tv-a neki sadržaj.

Obzirom da živim na selu, još mi je jedino opcija neka DTH platforma.
Međuti to mi se baš i ne sviđa.

IPTV je zasigurno najbolja opcija kad se gleda tehičko - infrastrukturalno.
Gledaš tv program, imaš adsl internet preko iste parice u brzini koju si odabrao,
i koja je konstantna, ne zavisi od gledanja SD ili HD kanala, ne vuče brzinu od IPTV.

Što se troškova tiče to mi je najveći problem.
BOX 3 mi je najisplativija solucija 2700 rsd na 24 meseca+ koliko košta dodatni uređaj za drugi tv.
Međutim od IPTV kanala najviše će mi nedostajati Arena Sport kanali, H2 i AMC.

Samo zbog ponude D3i (SK, Fox kanali...) i usluge vrati 72h unazad mislim da ću nastaviti sa D3i.
Međutim to poskupljuje troškove.

D3i (990 još uvek akcijska cena + 290 rsd dodatni) + Box 2 (fix + net 10/1 je 1999 na 24 meseca),
najbitnija stvar je što taj net će biti onda iskorišten samo za D3i, jer desiće se da i supruga i ja istovremeno gledamo
različite sadržaje preko zasebnih stb svako na svom tv. Znači ta opcija je vrlo klimava.

D3i (990 rsd + 290rsd), internet Telekomov ova akcija do septembra što traje 50/2 za (1699 rsd) + fix (659 rsd)
Za mene vrlo skupo, a veliko je pitanje dal' mogu da izguram tih 50/2 jer sam prethodne godine popio pedalu za MegaBox

D3i (990 rsd + 290rsd), internet adsl SBB Total Net (20/1 cena:1.790 rsd uz 24 meseca ugovor, prva 3 meseca džaba ili dinar) + fix (659 rsd)

D3i (990 rsd + 290rsd), Telekomov adsl (20/2 cena: 1899 rsd na 24 meseca + možda džabe tablet) + fix (659 rsd)

Sve je blagi užas.
Za mene je to preskupo.
Kad dodamo moj i suprugin račun za mobilni telefon, ispada da preko 7000 rsd mesečno potrošimo na "vazduh".

A da uzmeš telekom intrnet 10/1 , 1549,00 i d3 i tu da gledaš web tv , al opet ćeš morati da dokupiš neki paket. + 990 d3i .

I nije na vazduh, ne zezaj, imaš net , tv , telefoni...

eh, zaboravih fiksni.

Poslednja izmena:

Sve je blagi užas.
Za mene je to preskupo.

E to su te muke... I ja sam nekoliko racunica sebi pravio i nema, u svakoj moras necega da se odreknes ako ne zelis da bacas 50e na net+tv mesecno tj da imas sve.

Ne znam koliko cu biti od pomoci ali Opcija1, ukoliko linija moze da izgura 10mbit tj tih 8.7 koliko se dobije na Box-u, radice to bez problema sa 2 D3i boxa ali u SD varijanti. Zaboravi na 2 HD kanala sutra i slicno. Sve ostalo je po meni neisplativo tj dobitak nije vredan investicije u smislu da Fox/SK ne vrede 1000din doplate mesecno.

Tako da bih ja u tom slucaju, kad vec nema catv opcije isao ipak na Box3 ili ako je bas da mora da se ima Fox/SK onda bih isao na ovo pod 1. 2,3 i 4 stvarno bar ja, nikad ne bih uzeo.

P.S. Sta ce ti dodatni box uz D3i? Mislim ako imas 2 TV-a zar nije dovoljno to sto na jednom moze da se gleda SK/Fox? Pa kome se gleda to neka gleda na D3i, ko hoce nesto drugo ima IPTV. To onda u varijatni 1 nije mnogo skuplje od Box3 varijante, ako uopste jeste, ne znam koliko telekom naplacuje drugi stb.

Poslednja izmena:
Kada Telekom bude imao uslugu koja će moći da se koristi preko bilo kog internet provajdera onda mogu da se porede sa SBB-om,sve dotle nisu uporedevi.SBB-u je primarna usluga kabl kao što je telekomu njihov IPTV ali za razliku od pilićara, SBB ima dve platforme.
Naravno kada pilićari budu davali tu njihovu jedinu uslugu na 30 dana probe,možda i mogu da se porede,sve dotle su pilićari.
Pilićari i ne mogu da se porede svoj "GO" čak ni sa SBB-ovim GO sesrvisom jer je broj kanala koji se može poneti mizeran.
Pilićari ne mogu da se porede ni sa besplatnim wi-fi spotovima jer im je i taj broj mizeran u odnosu SBB-u.
Kada budu imalu servise i preko satelita možda će moći da se porede,sve dotle ostaju pilićari.

Jedinio gde nisu plićari to je što su mi omogićili da gledam sve,ali bukvalno sve SBB kanale preko mobilnog i vdsl-a i ja sa im zahvalan na tome,čak neke mogu gledati i van zemlje,hvala ti telekome što mogu da uživam u ponudi drugog provajdera.

Hvala ti telekome što mogu da gledam HD sport klubove.
Hvala ti telekome što mogu da gledam sve HD fox-ove.
Hala ti telekome što mogu da gledam i sve druge kanale(1o kom)koje nemaš.
Hvala ti telekome što moje dete uživa u Ultri i mini ultri.
Hvala ti telekome što mogu sa sobom da ponesem sve kanale koje imaš i nemaš.

Ti sad pametnjakoviću opovrgni sve ovo samo jednom jedinom činjenicom ako je imaš.
Da ne odgovaram na gluposti na koje sam ti xy puta odgovorio.
Samo jos jednu laz da ispravim naravno da mozes da uzmes iptv na probu od 30 dana.
Tako sam ja uradio.

Maki problem je što za adsl net moram da plaćam i hebeni fix telefon (659 rsd mesečno).
Na području gde stanujem adsl net mi je najjeftiniji.
Imam recimo opciju onog wireless neta ali tu mi je 10/1 1790 rsd na 24 meseca.
Kao što sam rekao mislim da je 10/1 taman za 2 D3i stb kad se istovremeno koriste.
Pisao sam ovima iz SBB da naprave neki paket za nas koji koristimo D3i i da ubace njihov adsl.
Međutim, odgovorili su onako kao inače svi odgovaraju. Pročitali su predlog i prosledili ga nadležnoj službi bla, bla, bla

E to su te muke... I ja sam nekoliko racunica sebi pravio i nema, u svakoj moras necega da se odreknes ako ne zelis da bacas 50e na net+tv mesecno tj da imas sve.

Ne znam koliko cu biti od pomoci ali Opcija1, ukoliko linija moze da izgura 10mbit tj tih 8.7 koliko se dobije na Box-u, radice to bez problema sa 2 D3i boxa ali u SD varijanti. Zaboravi na 2 HD kanala sutra i slicno. Sve ostalo je po meni neisplativo tj dobitak nije vredan investicije u smislu da Fox/SK ne vrede 1000din doplate mesecno.

Tako da bih ja u tom slucaju, kad vec nema catv opcije isao ipak na Box3 ili ako je bas da mora da se ima Fox/SK onda bih isao na ovo pod 1. 2,3 i 4 stvarno bar ja, nikad ne bih uzeo.

P.S. Sta ce ti dodatni box uz D3i? Mislim ako imas 2 TV-a zar nije dovoljno to sto na jednom moze da se gleda SK/Fox? Pa kome se gleda to neka gleda na D3i, ko hoce nesto drugo ima IPTV. To onda u varijatni 1 nije mnogo skuplje od Box3 varijante, ako uopste jeste, ne znam koliko telekom naplacuje drugi stb.

Supruga ne može bez Foxa (iskreno i ja), ali ne mogu nikako bez Euroleague i ABA lige (SK).
Koliko god nekog čudilo ili mu bilo smešno zaista će mi nedostajati Arena Sport zbog prenosa ne LŠ, koliko zbog ove naše Superlige ?!?!

Da ne odgovaram na gluposti na koje sam ti xy puta odgovorio.
Samo jos jednu laz da ispravim naravno da mozes da uzmes iptv na probu od 30 dana.
Tako sam ja uradio.

Podrazumevam da prethodno mogu da ih koristim 30 dana free preko bilo kog provajdera jer porede se iste stvari.Nije to laž kako si ti rekao, već tvoja kratkovidost i zaslepljenost koja ti blokira moždane vijuge.

Kad budu imali svoju uslugu preko bilo kog provajdera onda mogu da se porede sa D3i servisom,dotle su hendikepirani jer svoje korisnike vezuju tačno određenom dužinom parice.

Poslednja izmena:
@enraged

Kakav si ti fijuk. :D

Pazi, ja sam korisnik ove usluge za razliku od tebe. Po tvojim recima ja sam i nenormalan. I ja to prihvatam kao tacnost jer sam vise godina unazad apstinirao od TV-a a danas tu uslugu koristim u proseku pola sata dnevno. Kao takav nisam prosecan pa sam samim tim i nenormalan. Zbog takvog svog odnosa prema televiziji ne nalazim da je korektno da pisem na ovoj temi iako sam defakto korisnik d3i usluge. Ti si susta suprotnost, ti ces ovde na temi palamuditi iako sa ovom temom nemas nikakvih dodirnih tacaka. Ti ces cak sebe svrstati u grupu normalnih iako si svojim tvrdnjama sve druge ljude sa teme nazvao nenormalnima. Da ocekujem da se mozes promeniti ja bih i pokusao da te menjam ali nazalost ti si to sto jesi - nepopravljivi hejter koji se ne libi lazi i dezinformator br.1 na benchu.

Dakle, razumem Darkove porive za nezadovoljstvo i postujem njegovu argumentaciju ali ti i tvoji komentari ste zasluzni sto sam pisao na temi - eto hteo sam da skrenem paznju na to kakav si covek i kakav si sagovornik kad mozes sve ljude na temi da nazoves nenormalnima jer ne misle kao ti.

...a ti nastavi ljudima da objasnjavas kako ja izvrcem tvoje reci i kako ih ti u stvari nisi okarakterisao kao nenormalne. :D
To za fijuk tako mozes sa svojim musterijama da pricas kad ti udju u taxi.
Naravno da gomilu ******stina koje si u nastavku pisao necu komentarisati i time dati do znanja da je istina sto mi stavljas da sam rekao.
BTW, ja sam koristio d3i i zbog toga sto ne valja naravno vratio opremu.
Daeziformator, trol si samo ti da ne pisem o temama gde su te oterali pocevsi sa uberom, gps-om itd.
Ja se samo pitam zasto modovi ne banuju tajvog trola kao sto si ti?
Ja nikog nisam nazvao "nenormalnim" ti jesi.
Citiraj mi gde sam ja napisao da je neko nenormalan koji koristi d3i!!!
Ali zahtevam da mi citiras, a to sto se ti sam pronalazis kako rece u roj grupi ja postujem, ali ne zovi ostale normalne korisnike d3i "nenormalnima".

Podrazumevam da prethodno mogu da ih koristim 30 dana free preko bilo kog provajdera jer porede se iste stvari.Nije to laž kako si ti rekao, već tvoja kratkovidost i zaslepljenost koja ti blokira moždane vijuge.

Kad budu imali svoju uslugu preko bilo kog provajdera onda mogu da se porede sa D3i servisom,dotle su hendikepirani jer svoje korisnike vezuju tačno određenom dužinom parice.
A sad ides na tu glupos, a dobro zasto bi morali da daju iptv preko bilo kod provajdera?
Ja bas mislim suprotno recimo.
Ja ne vidim da im je to mana, ti vidis, ok.
Ja mislim da je to glupist a ne mana.
Ali dobro za razliku od tebe ja postujem to tvoje misljenje ali nisi u pravu.
A za te vijuge mislim da si hteo to da napises za sebe ne mene.

Supruga ne može bez Foxa (iskreno i ja), ali ne mogu nikako bez Euroleague i ABA lige (SK).
Koliko god nekog čudilo ili mu bilo smešno zaista će mi nedostajati Arena Sport zbog prenosa ne LŠ, koliko zbog ove naše Superlige ?!?!
Nešto moraš da žrtvuješ nažalost. Realno mislim da je najbolje da ideš na Box2+D3i. IPTV ekskluzivu tj njihove kanale nažalost moraš da zaboraviš. Eventualno da vidiš jel potreban drugi D3i box, uz 72h malo toga može da se propusti. To je definitivno najpovoljnija opcija. Za ADSL kažem, nema potrebe da brineš, ako tih 10mbit radi kako treba, nemaš nikakvih problema sa D3i. Ja sam kod mene paralelno puštao HD na D3i + HD na D3go na laptopu i radilo je bez problema. 2 HD kanala na 2 D3i boxa već ne verujem ali mislim da je ovo dovoljno kao dokaz da će 2 SD kanala bez problema da rade. Može i da se surfuje uz to bez problema, download zaboravi :)

Najbolja opcija u Srbiji je iptv+d3i jer samo tako mozes imati sve kanale koji postoje kod nas.
Ja sam to hteo ali nazalost d3i ne valja tj. losa je slika pa sam vratio. Sad placam mega box znaci iptv i catv koja je vise od d3i ali pare i nisu problem hteo sam ja pilicarima da dam kes svakog meseca ali nazalost losa im je slika bar kod mene bila toliko da sam ostavio catv.
Ako bog da da srede kvalitet slike eto mene na d3i, valjda ce to srediti za god-dve.

Nazad
Vrh Dno