Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Packy, brate, ako toliko mrziš svoju zemlju, a voliš zapad, slobodno idi. Niko te ne tera da živiš ovde.

Ja bih otišao da mogu. Ali gade mi se oni što idu u Australije, Kanade, Ameriku i govore kako o njima sve najgore. Sve im smrdi samo im pare ne smrde. Još nisam video nikoga da se ugnezdio u Sibir ili Severnu Koreju, ali same reči hvale o Putinu i Kim Jong Unu. Majčica Rusija i Severna Koreja. Zbog toga predlažem da se Telekom okrene ovim zemljama, a mi "truli" zapadnjaci ćemo se okrenuti D3i. I ti nisi moj brat. Što kaže Đole Balašević pun mi je ku...fer razne bratije.

Ako misliš da ćeš se nagledati televizije ako radiš u tim trulim zapadnim zemljama, grdno se varaš.

Nagledace se to nije problem,vec je problem cena koja ja kod svih top provajdera za neki full paket minimum 60 eura mesecno.
Ako ode u recimo Španiju(Digital+) tamo je full fullova od paketa tricavih 117 eura mesecno,kod Italijana recimo 70 eura,kod Nemaca moze sa nekom akcijom ako je ima da prodje i sa 50 eura dok mu kod Engleza ne gine 70 i kusur funti.
Manje vise na D3i imamo maltene sve te iste Hd kanale.

Poslednja izmena:
A koliko je njima procenata plate tih 70 funti u odnosu na nama 15 evra + koliko plaćaš net? Čak i da je kvalitet kanala isti, a nije.

Možes tako isto da,postaviš pitanje zašto su neki lupali u šerpe pa sada nemaju šta da stave u njih a ne da gledaju HD kanale.

Sad smo ko složna braća[emoji12]

Inace nisu ti njihovi SD kanali nista,posebno ,evo sad gledam,sky italiju i SD kanali su prosek,mozda cak i ispod proseka.

Ok sad smo kao slozna braca.

Ok je diskutovati o kvalitetu slike i slično sa tehničke strane, ali da li nam je stvarno neophodan toliki kvalitet. Mislim da je to više na nervnoj bazi, uneseš se u tv i tražiš mane. Opustiš se 3-4 metra od tv-a i uživaš, sa te razdaljine se ne primećuju detalji[emoji1]

O tome i pišemo ovde,da je kvalitet D3i slike odličan.

Hahaha....

Packy, pa zašto te ne prime, zaštu dediskriminišu na nacionalnoj osnovi? Kakve veze ima što nisi njihove nacionalnosti, zar nije osnovno ljudsko pravo da živi gde hoće?
Možeš ti da im se uvlačiš, ali oni tebe ne žele, čak ti ne dozvoljvaju da živih u njihovoj zemlji.
Inače ja ljude (odnosi se i na države) ne volim i cenim po tome ko je bogatiji.
Najviše me razočaraju ljudi koji se stide i mrze sebe i svoje poreklo.

Prilikom zamene risivera, primetio sam da novi izgleda drugacije od prethodnog, odnosno novi ima logo D3i, dok je prethodni imao Albis. Devojka koja radi u Showroom-u nije umela da mi odgovori, osim da su oba najnovija moguca risivera i da sa te strane ne treba da brinem. Dakle, ako kaze da su isti po performansama, zasto je logo drugaciji, zna li neko mozda?

Šta piše na nalepnici? 8080 ili 8083?

Oba su bila 8083. Mogu jos dodati podatak da je Albis logo bio skroz na levoj strani risivera, dok je D3i logo skroz desno.... mislim da podatak nije bitan za odgovor na moje pitanje, ali eto....

Poslednja izmena:
Ja imam stari 8080 i D3i logo u desnom uglu. U svakom slučaju trebao bi da imaš bolji uređaj...

Ja imam stari 8080 i D3i logo u desnom uglu. U svakom slučaju trebao bi da imaš bolji uređaj...

Kontam da su mi oba risivera bila nova sa 8083, ali opet mi nije jasno zasto je logo razlicit? Mislim da nije to toliko bitan podatak, ali me opet sa druge strane zanima. To ni ovi iz SBB-a, kada sam preuzimao drugi risiver, nisu znali.

I jos jedno pitanje, 8080 i 8083, to ispadne starija/novija verzija sw-a? Zar onda nemaju svi 8083, samo se odradi update? Ili ja tu nesto nisam dobro razumeo?

Poslednja izmena:
Ne, novija verzija hardware-a je u pitanju. 8083 je "naslednik" 8080, sa više RAM-a i bržim procesorom.

Ne, novija verzija hardware-a je u pitanju. 8083 je "naslednik" 8080, sa više RAM-a i bržim procesorom.

Aha, znaci u pitanju hardver a ne softver, sad mi je jasnija situacija. Ali i dalje ostaje pitanje zasto 2 risivera sa istim tim novim hardverom i ostalim karakteristikama imaju razlicite oznake, odnosno logo, Albis vs D3i?

Poslednja izmena:
Zato što je prve dobavljač imao na stanju, za kasnije kontigente kada je sklopljen ugovor sa SBB-om onda je SBB mogao da zahteva promenu oznake na samom resiveru, što je i uradio.

Zato što je prve dobavljač imao na stanju, za kasnije kontigente kada je sklopljen ugovor sa SBB-om onda je SBB mogao da zahteva promenu oznake na samom resiveru, što je i uradio.

Ako je tako onda super, iako konkretno ne znaci nista, mogu reci da imam za nijansu noviji risiver ;)

Hvala na informaciji.

Zanima me nesto vezano za EPG, koliko cesto se on update-uje, da li je to jednom dnevno, ili mozda jednom nedeljno? I da li to oni od svake televizije posebno dobijaju programsku semu i onda unose u svoj sistem?

kakva slika na SK2 finale Rima!!! :zgran::zgran:

Zna li neko, planira li SBB da uvede na D3i H2 kanal? Vidim da ga je mtsTV vec dodao u svoju ponudu!

Da su planirali uveli bi i stavili ga kao svoju exkluzivu ovako ništa od toga.

Čudno, ali kada sam sa KBC Net prešao na CDF Net (iste brzine po speedtest-u, 12/2 i isto WiFi) 3Di i D3Go rade mnogo tečnije i sa bržom promenom kanala.

Ako treba da uvedu h2, to treba da bude iskljucivo u hd-u.

Vrh Dno