Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Ista stvar kao i cuvanje (davno) svih divx/dvd filmova koje si odgledao na cd/dvd i onda kasnije sve bacis, iako ih nikad nisi ponovo odgledao. Ok mi je imati nesto poput only fools and horses, ali to uvek mozes naci na netu, ali ovako nesto... Hm... Koliko puta ste gledali reprize kada smo osvojili svetsko/evropsko u kosarci. Ja nijednom... Pogledate nekad tipa Djordjeviceve trojke, a toga ima svuda na netu i bice uvek...

Eee a šta ako propadne YouTube i/ili počnu da blokiraju takve stvari zbog kopirajta. Ili kineski hakeri sruše internet :D

Kako se vraca ovaj D3i ako nisam zadovoljan? Jel se moze odneti direktno kod njih u Usce u sposlovnicu npr. ili moram poštom da vraćam?

Mozes vratiti u bilo koju sbb poslovnicu ako ti je negde blizu.
Ja sam zadovoljan sa uslugom,odnosno nisam nasao bolji servis ni po pitanju kvaliteta slike ni po pitanju ponude kanala na domacem trzistu.
Lepo je imati pregledan meni sa epg-om koji ima reminder da te uvek podseti na zeljenu emisiju.Gledaj odlozeno je najveca prednost u odnosu na satelitsko kablovse sisteme kao i neogranicen broj servisa i kanala.
Jedino sto mi fali je snimanje koje dosta znaci za one kanale koji nemaju gledaj odlozeno.
Posto vidim da neko ima zamerke na kvalitet slike ,mozda je to zbog neta ,moj je 100 mega pa mozda bolji net vuce i bolji strim.Potpuno sam zadovoljan kvalitetom slike ,na prvom mestu sa Hd kanalima.
Neko je pominjao sky satelitske kanale ali nije pomenuo koliko kosta pretplata za godinu dana.Imam sky italija legalnu kartu pa znam koliko kostaju hd kanali i onda mogu da tvrdim da je d3i naspram svoje ponude i cene odlican.
Sky kartu sam uzeo samo zbog tenisa i sada kad imam sk hd sport klubove necu obnavljati pretplatu za sky italiju.Cenu mesecne pretplate nije potrebno da pominjem.

Poslednja izmena:
Mozes vratiti u bilo koju sbb poslovnicu ako ti je negde blizu.
Ja sam zadovoljan sa uslugom,odnosno nisam nasao bolji servis ni po pitanju kvaliteta slike ni po pitanju ponude kanala na domacem trzistu.
Lepo je imati pregledan meni sa epg-om koji ima reminder da te uvek podseti na zeljenu emisiju.Gledaj odlozeno je najveca prednost u odnosu na satelitsko kablovse sisteme kao i neogranicen broj servisa i kanala.
Jedino sto mi fali je snimanje koje dosta znaci za one kanale koji nemaju gledaj odlozeno.
Posto vidim da neko ima zamerke na kvalitet slike ,mozda je to zbog neta ,moj je 100 mega pa mozda bolji net vuce i bolji strim.Potpuno sam zadovoljan kvalitetom slike ,na prvom mestu sa Hd kanalima.
Neko je pominjao sky satelitske kanale ali nije pomenuo koliko kosta pretplata za godinu dana.Imam sky italija legalnu kartu pa znam koliko kostaju hd kanali i onda mogu da tvrdim da je d3i naspram svoje ponude i cene odlican.
Sky kartu sam uzeo samo zbog tenisa i sada kad imam sk hd sport klubove necu obnavljati pretplatu za sky italiju.Cenu mesecne pretplate nije potrebno da pominjem.
Kakve ima veze brzina neta sa tim pa nije 91 majke ti, danas svi imaju preko 4Mbit koliko je dovoljno za d3i evo ja imam 66Mbit i nisam zadovoljan mozda je ipak do mog neta,a? Mozda ipak za d3i treba 200Mbit-a?
Prihvati brate da ne vidimo svi isto i da bilo koji servis pa ni d3i ne radi isto svima, kao sto ni adsl, ni iptv(koji recimo meni radi extra i koji ima unazad 72 sata, pa ima samo gledaj unazad sto d3i nema, pa ima snimanje kanala sto opet d3i nema i HD slika je bolja od d3i na mom LED tv).
Prihvati samo da d3i nije bwz mane i spavaces mirnije neces se uzrujavati kad neko da svoj sud o kvalitetu slike na d3i.
Svako dobro.

P.S.
Preko koga imas 100Mbit daj SS iz modema.

Poslednja izmena:
Ja jos nisam pročitao da je neko rekao šta je to bolje od d3i platforme (kvalitet slike+ponuda kanala)

Tako nešto jednostavno ne postoji,ma šta mislio i pisao pa čak i da total ima bolju sliku što je tek suludo.Da je cena problem to jeste, ako nakarikaš drugi boks ili plus paket ili hbo pakete.

Poslednja izmena:
Ima evo i ja sam rekao da je iptv bolji od d3i koristio sam na probi jedno i drugo na istim televizorima i kvalitet slike je na strani iptv ali je ponuda kanala bolja na d3i to sam davno jos rekao.
Da iptv ima sbb kanala bila bi najbolji izbor.
Ali to resavam obicnom kablovskom jer tamo imam SK kanale a ovde HD Arene+ imam deciji kanal koji gleda moj klinac a jedino iptv ga ima u Srbiji.

Izuzev d3 kabla,jer je d3i namenjen onima koji nazalost nemaju njihov kabl.
Teras me da ti nabrajam hd kanale koje nemas sa sve dva operatera koji si udruzio i da pocnem sa sk hd kanalima,mogu samo misliti nasta ti lice ta dva sd sportkluba na tvom tv-u(pikseli ko papuce)
Sve kablase da udruzis jedan jedini Discovery Science HD neces dobiti[emoji12]

Poslednja izmena:
Realno gledani, IPTV ima malo kvaliteniju sliku, a D3i malo bolji izbor kanala. Najbolje je ko može da ima oba.

@PLASMA: Pa eto vidiš prvo to je neopravdano, zašto bi D3 imao bolju sliku od D3i tj zašto D3i (koji praktično nema limita koji postoje na kablovskoj) izgleda lošije kod nekog ko ima brži net nego što je kompletan "mux" kanala na kablovskoj? Zašto ne postoji SD stream od npr 7 Mbps i HD od 16? Šta ih sprečava u tome, ako već koriste tehnologija sposobnu za adaptivni stream?

Izuzev d3 kabla,jer je d3i namenjen onima koji nazalost nemaju njihov kabl.
Teras me da ti nabrajam hd kanale koje nemas sa sve dva operatera koji si udruzio i da pocnem sa sk hd kanalima,mogu samo misliti nasta ti lice ta dva sd sportkluba na tvom tv-u(pikseli ko papuce)
Sve kablase da udruzis jedan jedini Discovery Science HD neces dobiti[emoji12]

Jel ti vidis da ti ljudi pricaju da je na iptv bolja slika a ti opet kao svaba tralala.
Razumeli smo mrzis TS odnosno MTS sada, volis sbb ok razumem te ali ne peni kao sampanjac ne daju ti za dz brate taj d3i, a kako ih branis moracu da pozovem gazdu sbba i da mu kazem da ti da free pretplatu trudis se nema sta.
A gde sam ja to rekao da iptv ima bolji izbor i vise kanala cak naprotiv nema toliko hd kanala sto sam rekao najmanje 7 puta u diskusiji sa tobom ali ti ne citas.
Po 8mi put iptv ima kvalitetniju sliku d3i ina bolje programe ja sam mogao da imam i jedno i drugo vratio sam d3i i ostavio moju staru catv i iptv.
Btw nema uopste piksela postavicu u toku dana kad se vratim sa posla kako je dobra slika na SK naravno ne hd vec SD na catv kakvi crni pikseli to sam samo video na d3i a na iptv i catv toga nema, ali avaj kome ja pisem?

Poslednja izmena:
Realno gledani, IPTV ima malo kvaliteniju sliku

Ma daj ti se salis, nemiguce je da iptv ima kvalitetniju sliku, vidis sta kaze @plasma.

@plasma
Reaguj molim te covek iznosi neistine[emoji2] [emoji2] [emoji2]

Poslednja izmena:
Ne vide se pixeli ali nema SD kanal šta da traži pored HD kanala. Taman duplo bolju sliku da ima IPTV, a nema, jednostavno izbor kanala je kriminalan da bi se uopšte o njemu razmišljalo kao o nečemu kvalitetnom... Dakle koliko košta IPTV+CATV vs D3i i opet se ostane bez gomile HD kanala... Hajde budimo realni. I da, naravno, mislim da je loše to što je D3i vrlo verovatno najbolja TV kod nas, ali za to nije "kriv" SBB već upravo Telekom i ostali CATV operateri...

Prilikom zamene risivera, primetio sam da novi izgleda drugacije od prethodnog, odnosno novi ima logo D3i, dok je prethodni imao Albis. Devojka koja radi u Showroom-u nije umela da mi odgovori, osim da su oba najnovija moguca risivera i da sa te strane ne treba da brinem. Dakle, ako kaze da su isti po performansama, zasto je logo drugaciji, zna li neko mozda?

Ili mozes da vidis u tehnickim podesavanjima

Ne vide se pixeli ali nema SD kanal šta da traži pored HD kanala. Taman duplo bolju sliku da ima IPTV, a nema, jednostavno izbor kanala je kriminalan da bi se uopšte o njemu razmišljalo kao o nečemu kvalitetnom... Dakle koliko košta IPTV+CATV vs D3i i opet se ostane bez gomile HD kanala... Hajde budimo realni. I da, naravno, mislim da je loše to što je D3i vrlo verovatno najbolja TV kod nas, ali za to nije "kriv" SBB već upravo Telekom i ostali CATV operateri...

A ko uporedjuje SDvsHD?
Naravno da je HD sa vise detalja ali nije mi uopste jasno poredjenje SDvsHD to mu dodje kao da uzmes da poredis ferrari vs fiat.
Ima iptv bolju sliku, ali jeste izbor kanala kriminalan ali opet imaju nesto sto niko ovde nema a meni je potrebno tj. mom klincu koji to gleda i na tome svaka cast TS.
Koliko kosta iptv+catv ne znam kako da ti izracunam posto imam megabox sa 18HD kanala znaci imam 50Mbit, free fixni, 600min+600sms+1GB saobracaja+preko 100 SD i 18HD i to me kosta 3600rsd,catv 1100rsd.
Da li je d3i najbolja tv kod nas ja se ne slazem meni nije tebi i plasmi verovatno jos nekom jeste meni d3i ima dve neoprostive mane(verovatno drugima to nisu meni jesu) a to je los kvalitet slike i to sto nemaju Disney Jr. naravno vi koji nemate klince ili imate a ne gledaju taj kanal ovo vam nije mana, a sto se tice kvaliteta to izgleda da ne vidimo svi isto sto je i normalno neko oko vidi vise detalja neko manje, neko nosi dijoptriju neko ne(ja ne valja geni posto mi natori sa 74 godine nikada nije nosio core jer vidi i dalje dobro bez istih pa sam povukao na njega, geni)....

Ne upoređuje niko već baš zato kažem da ne može da se poredi jer će najlošiji Fox HD recimo uvek biti bolji od Fox SD na nekoj catv. IPTV čak i nema Fox u bilo kojoj varijanti. Zato jednostavno IPTV ne može da se uzme za ozbiljno. Ok, tebi konkretan kanal treba zbog klinca ali složićeš se da si možda i jedini korisnik IPTV-a koji ga zbog toga želi.

Box je povoljan tu nema šta. I ja sam hteo MegaBox i pitanje je da li bih tada i uzeo D3i(mada verovatno bih zbog izbora kanala) ali nažalost sam na 1050m od centrale pa ništa od toga. Ali čak i u mojoj varijanti je to 1100din svaki mesec manje a imam mnogo bolji izbor kanala.

Najbolja je u smislu da je najbolji kompromis. Ne treba zaboraviti da ti jede tvoj internet za razliku od IPTV ili catv ali sa druge strane to nadoknadi cenom i izborom kanala. Ponavljam još jednom za 1440din mesečno ne postoji TV kod nas koji ima 100 i koliko već SD i 30 HD kanala.

Jedino se oko kvaliteta kanala sporimo ali tu smo se već složili da se ne slažemo pa neka ostane na tome :)

Da se razumemo, sutra TS da uvede recimo Fox i SK, pa još u HD varijatni, momentalno bih prešao kod njih... Ovako su jednostavno kriminalni što se tiče ponude. Sa druge strane, catv mi je Vektor koji je bezobrazno skup za ono što nudi. Hoću Fox HD i SK HD a ne tamo neke nikad čuo kanale čisto da bi se reklo da imaju HD ponudu i da taj paket košta 600 i kusur dinara.

Bravo dosta se slazem sa tobom odlicne konstatacije i vidi se da si realan i da moze da se komunicira a da nisi ko neki.
Da verovatno sam jedini kome je to bitno ali eto vise volim da gleda prave crtace ne da se zaglupljuje sa crtacima za retardirane u EU.
Ponavljam, ajde proceni koliko u boxu mene kosta 115 SD kanala valjda i 18HD kanala evo sracunaj kad sam samo net dok nisam uzeo box placao 1900 a u boxu pored neta 50 kojeg sam imao i pre sad dodatno imam free fixni, mob sa 600min 600sms 1GB saobracaja eto sracunaj kpliko me kosta tih 115+18 kanala ako tebe ti sd+hd kostaju 1440 koliko to u boxu mene kosta ako me samo net kostao 2000 a sad komplet 3600.
Da oko kvaliteta se sporimo ali sta ces jesi ti koristio iptv da li je kod tebe sve ok sa paricom....
Pa ja sam rekao da imaju sbbove kabale bili bi stvarno najbolji. Kao sto kazes jesu kriminalni sa ponudom kanala ali odlicna slika,72 unazad, gledaj unazad, snimanje plus taj jedan kanal su me opredelili za iptv a da i net mi nije zauzet setovali su mi modem na 66Mbit ali to mi nije toliko bitno.
Korektno si sagledao situaciju samo da sracunamo koliko mene kosta 115+18 kanala pa da uporedimo cenu.
Nek bude i tebi i meni kvalitet odlican jer ti verujem jer sigurno nebi uzeo da ti ne valja kao sto meni valja iptv.

Predlog telekomu da izbaci sve sa "trulog" zapada, neka se okrene istoku. Ubaci sve ruske nacionalne stanice, što više pravoslavnih, ali bože moj, da ostavi evriće i audije za popove. Kako bi oni bez njih!

Samo da mi je znati koji konkretno kanal na TS-u ima bolju bolju sliku od D3i kanala???Jagodinska palma???

Šta mi vredi mega box paket ako nema kanala koji mi trebaju,ne znači ništa eto odgovora.Jedina varijanta gde mogu da uzmem mega box je da spojim mobilni gde sada imam mix net paket i plaćam 1000 dinara plus fiksni zulum i net naravno.To sada plaćam 1880+1000,00+650... to je 3530,00 dinara taman koliko je megabox paket i onda taj njihov iptv da uzmem za spavaću sobu i da time uštedim to što neću morati da plaćam drugi D3i boks.

Čak i da uzmem mega box,pilićari će mi iseći upload booster pa će mi onda ti isti pilićari smanjiti sadašnjih 1,5 gb na mix paketu što imam na 1gb u boksu i još će mi smanjiti minute.

Poslednja izmena:
Kakve veze to sto si ti sad rekao ima veze sa iptv i d3i?
Predloge Tekekomu salji na njihov zvanicni mail [email protected]
Sta mi imamo sa tim sto ti volis ne volis zapad ili istok?

Samo da mi je znati koji konkretno kanal na TS-u ima bolju bolju sliku od D3i kanala???Jagodinska palma???

Šta mi vredi mega box paket ako nema kanala koji mi trebaju,ne znači ništa eto odgovora.Jedina varijanta gde mogu da uzmem mega box je da spojim mobilni gde sada imam mix net paket i plaćam 1000 dinara plus fiksni zulum i net naravno.To sada plaćam 1880+1000,00+650... to je 3530,00 dinara taman koliko je megabox paket i onda taj njihov iptv da uzmem za spavaću sobu i da time uštedim to što neću morati da plaćam drugi D3i boks.

Čak i da uzmem mega box,pilićari će mi iseći upload booster.

Konkretno posto sam za razliku od mnogih ovde imao i d3i i imam iptv znam razliku na istom LED tv sa istim podesavanjima RTS SD i HD, Pink, Discovery, ViaSat,+ svi hd kanali koje imaju iste.
Sto se tice SK u SD varijanti catv kod mene je kvalitetniji a posto nemam HD varijantu da uporedim tu je d3i bolji :)
A sta demi d3i ako nema kanal koji mi je potreban i ako nisam zadovoljan kvalitetom slike onda mi ni kvalitet i kvantitet kanala nista ne znaci.
Meni je potreban taj kanal zbog klinca a iptv jedini imaju da sam klinac ko ti bez deteta 99% nebih birao iptv ali videces kad budes imao decu stavljaces ih na prvo mesto i bice ti prioritet.
U ovoj varijanti imam sve sto mi treba samo nemam SK HD ali sve ostalo imam Arene sd i hd i sve ostalo.

Ti primas platu od mts-a ... Imas ts iptv temu, a pusti nas tj mene koje vidimo u d3 i vrhunac u ovom trenutku da uzivamo jel ok ? Konstanto se trudis i ubedjujes u nesto, sto barem u mom slucaju ne pije vodu. Jednostavno koristim oba. Sbb je barem 5 godina ispred ts ili mts. U svakom smislu sto se televizije tice ! Mts- stavili ga zbog spajanja 2 firme u jednu , radi lakse prodaje...

Ne primam platu ako bas hoces da znas sluzbeni broj je od Telenora
Neces mi valjda zabraniti da pisem u ovoj temi posto sam koristio d3i i znam sta pisem.
Ja za razliku od tebe i jos jednog ne ubedjujem vec kazem kako je kod mene a verujwm da je kod vas savrseno jel molim te kazi mi zasto nisam uzeo d3i kad sam ga imao na probi a uzeo sam iptv kojeg sam takodje imao na probi pre nego sto sam uzeo megabox?
Ja se ne slazem da je sbb ispred ts cak naprotiv, ali dobro tvoje misljenje je takvo i ja to postujem za razliku od tebe.

Vrh Dno